Dodaj do ulubionych

Zerwanie umowy wynajmu

IP: *.hsd1.il.comcast.net 08.07.06, 23:18
Czy ktos mi podpowie jakie czekaja mnie konsekwencje finansowe za zerwanie
umowy wynajmu mieszkania w chicago - mam wplacony depozyt,to npewno
przepada,ale czy sa jakies inne koszta?
Obserwuj wątek
    • jot-23 Re: Zerwanie umowy wynajmu 09.07.06, 04:48
      najlepiej przeczytac umowe...zazwyczaj jest sie odpowiedzialnym za oplaty do
      wygasniecia umowy, ale kto wie, moze u ciebie jest inaczej
      • marekatlanta71 Re: Zerwanie umowy wynajmu 09.07.06, 05:21
        Najlepsza umowa jaka widzialem - poza utrata depozytu byla kara rowna 15 dniom
        wynajmu. Najgorsza jaka widzialem ( i podpisalem:( ) - mozna sobie zrywac, ale
        placic trzeba do konca umowy. Ta druga podpisalem, bo nie jest zgodna z prawem
        Georgii wiec jakby co, to mozna zawsze zerwac i potem sie po sadach ciagac.
        • Gość: hana Re: Zerwanie umowy wynajmu IP: *.hsd1.il.comcast.net 09.07.06, 14:36
          Wlasnie w umowie nic nie mam n/t zerwania jej,chyba wiec obowiazuje oplata do
          konca umowy - nie wiem jak jest to w Chicago.
          • aksiegowy Re: Zerwanie umowy wynajmu 10.07.06, 14:17
            Umowe spisuje sie poto by DWIE strony byly zobowiazane do jej przestrzegania.
            Idz do LL i powiedz co i jak. Jak dasz mu dozo czasu i pomozesz w znalezieniu
            innego lokatora to i depozyt dostaniesz i nie pozostawisz po sobie smrodu, a w
            zyciu roznie bywa. Nie sadze by Landlord sie upieral ze to ma byc Kowalski a
            nie Nowak - dla niego jest wszytko jedno kto wynajmuje - jak dlugo czynsz jest
            na czas i bez niepotrzebnych czkawek.

AK
    • Gość: hana Re: Zerwanie umowy wynajmu IP: *.hsd1.il.comcast.net 11.07.06, 04:16
      Mieszkanie jest wynajmowane od osoby prywatnej,w umowie nie ma nic n/t zerwnia
      ze strony wynajmujacego,sa podobno jakies regulacje ale nie wiem gdzie to
      znalezc
      • wiesiekusa Re: Zerwanie umowy wynajmu 24.07.06, 08:01
        Po to jest umowa zeby bylo napisane czarno na bialym
        jesli cos nie jest napisane to nieobowiazuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka