Dodaj do ulubionych

H1B interview

IP: *.199.193.234.rmts.satcom-systems.net 01.04.07, 19:08
Drodzy forumowicze, czy ktos z Was ma juz za soba wywiad w konsulacie w
sprawie przyznania wizy H1B? Chcialabym prosic o rade z jaimi pytaniami moge
sie spotkac i jakich odpowiedzi unikac.
Obserwuj wątek
    • agakoza1 Re: H1B interview 01.04.07, 23:23
      a czego sie bac? badz szczera i nie kombinuj.
    • aniabos Re: H1B interview 02.04.07, 00:45
      To jest wydarzenie o podobnej komplikacji i podobnym stopniu ryzyka co nadanie
      paczki na poczcie. Dajesz pani w okienku wypelniony druczek, a ona juz wie co
      dalej. Ewentualnie zada Ci jakies proste pytanie dotyczace wyjazdu, na ktore
      trzeba odpowiedziec zgodnie z prawda.
    • aussiemarcoll Re: H1B interview 02.04.07, 11:11
      Czy mozna wiedziec jak znalazlas pracodawce? Bede wdzieczny za jakiekolwiek
      informacje gdyz ja rowniez planuje wyjechac do USA na tej wizie. Wysylam swoje
      resume ale jak narazie bez efektow...
      Pozdrawiam.
      • Gość: Agnieszka Re: H1B interview IP: *.199.193.24.rmts.satcom-systems.net 03.04.07, 00:21
        A gdzie jestes? Najlepiej byc podczas szukania pracy juz w USA. Jesli jestes w
        Polsce to bedzie to trudniejsze. Wysylaj resume nawet do tych firm, ktore nie
        daja ogloszen. W moim przypadku tak wlasnie znalazlam pracodawce. Glowa do
        gory, wszystko jest dla ludzi :) zycze powodzenia
        • aussiemarcoll Re: H1B interview - Do Agnieszki 03.04.07, 09:14
          Gdzie jestem? Troche daleko gdyz w Australii. Dlatego chce sie przeniesc troche
          blizej Europy...
          Czy firmy znajdujesz z tzw. "yellow pages" jezeli wiesz co mam na mysli czy z
          jakis konkretnych rankingow?
          Z mojego doswiadczenia widze, ze firmy nie lubia podawac adresow emailowych na
          stronach www gdyz lamie to ich policy rules. Jezeli jest to ogolny gdzie mozesz
          wyslac swoje resume do bazy danych i mozesz czekac w nieskonczonosc na
          jakakolwiek odpowiedz...
          Mam jeszcze troche pytan do ciebie dlatego tez prosilbym ciebie o
          skontaktowanie sie ze mna na marcoll_m@hotmail.com jezeli jest to mozliwe.
          Jezeli nie to pozostaniemy na forum:)

Pozdrawiam
          AussieM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka