Dodaj do ulubionych

Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 19:46
Obserwuj wątek
    • Gość: maja Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 19:53
      dostalam propozycje pracy ,sprzatanie domu (parter i pietro oraz duzy taras i
      ogrodek ) w domu oprocz porzadkow ,prasowanie,pranie,skladanie ubran co do
      centymetra(majtki ,skarpety ,krawaty,to tez do skladania) pierwszy dzien
      wyrobilam sie ledwo ze wszystkim w 5,5 godziny.napewno za ktoryms razem pojdzie
      mi szybciej,ale ile mam brac za to kasy ?zadna z moich znajomych nie pracuje u
      kogos takiego,a normalnie biora za sprzatanie 100$.Bede tam chodzic raz w
      tygodniu, jutro mam mu podac swoja cene.Dla niego 100$ to jak dla mnie 10c ,ale
      przeciez za 100 to nawet nie bede sobie zawracac nim glowy.koles gra w filmie
      "24 godziny" jest znanym aktorem,wiec stac go chyba zeby wiecej mi zaplacil?!
      • Gość: grycan "Lansowanie". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 20:43
        Wymien sume 200 $. Powiedz, ze w zwijanie skarpet wlozysz swoja dusze.
        Byc moze tez zostaniesz "wylansowana" dokladnie. To juz bedzie dodatkowo :).
        • Gość: pisze sie WZIĄĆ Re: "Lansowanie". IP: *.acn.waw.pl 13.03.09, 15:29
          aktor czy nie, widze ze jestes pusta, bierz do buzi i niech to cie zadowoli.
      • zapomnialamnicka Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) 29.07.07, 20:45
        z polski jezdzisz sprzatac do NY co tydzien??
        • Gość: Doctor Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) IP: *.proxy.aol.com 29.07.07, 21:19
          zapomnialamnicka napisała:
          >z polski jezdzisz sprzatac do NY co tydzien??

A co to trudnego? Jak aktor dobrze placi to stac ja na podroze. LOT-em blizej.
      • Gość: Dosia Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) IP: *.brnt.cable.ntl.com 29.07.07, 21:24
        Pewnie go stac, zeby wiecej Ci placil, ale placi sie nie wg zamoznosc, ale wedle
        JAKOSCI pracy. Czy jestes warta 200$? Jesli tak, to smialo zaproponuj taka
        kwote. Bo jezeli nie jestes warta, to Pan Cie moze bardzo szybko wymienic.

PS. Nie "wziąść", ale "wziąć".
        • Gość: JJ Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) IP: *.hsd1.ga.comcast.net 03.08.07, 03:47
          szczera prawda -
          i zapamietaj sobie:
          tak samo nie mówimy WZIĄŚĆ ja i nie mówimy BRAŚĆ!!!
      • Gość: błąd językowy Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.08.08, 16:52
        W słowniku języka polskiego nie występuje czasownik wziąść. To bodajże
        najczęściej spotykany błąd w mowie i piśmie języka polskiego. Wyszukiwarka
        google odnotowuje ponad 2,5 miliona stron, na których użyto błędnego zapisu
        czasownika wziąć. Dość częste użycie słowa wziąść jest prawdopodobnie wynikiem
        analogii do takich czasowników, jak np. posiąść, usiąść lub trząść, podczas gdy
        ten czasownik zbudowany jest podobnie jak zająć, wyjąć, zdjąć. W razie
        wątpliwości warto zamienić to słowo na rzeczownik – wzięcie a nie wzięście.
    • zpustynii Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) 30.07.07, 09:16
      Pamietacie pare lat temu byla slynna historia polskiej sprzataczki w NYC?

Obslugiwala wylacznie znana klientele. I bardzo ich wykorzystywala. Na przyklad
      placila karta kredytowa Isabelii Rosselini i szlo to w tysiace. POdobnie robila
      z Candice Bergen, Az trafila do Roberta De Niro. Nie podobalo jej sie, ze ma
      czarna zone i bardzo jej nie lubila. Podobno, zeby ja za cos tam ukarac
      gwizdnela jej kolczyki warte 100 tys$. No koniec wyladowala w pierdlu i zdaje
      sie, ze ja deportowanao. Czyzby chciala powrocic???????

Boze, dzieki Bogu moja zona zatrudnia Meksykanki.
      • d.o.s.i.a Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) 30.07.07, 09:30
        > Boze, dzieki Bogu moja zona zatrudnia Meksykanki.

Mam nadzieje, ze nie nielegalnie...?
        • Gość: sprytny polaczek Ile za Jennifer Lopez? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 10:32
          Mam podobnie. Jennifer L. nalega abym u niej sprzatal.
          Jak myslicie ile powinienem zazadac? Mysle,ze najmniej 500$.
        • zpustynii Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) 30.07.07, 10:57
          Nawet jak nielegalnie to to sa tylko 2 osoby i do tego raz w tygodniu nie
          sadze, aby ktos chcial placic od takiej pracy podatki.
          • ontarian Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) 30.07.07, 15:50
            zpustynii napisał:

> Nawet jak nielegalnie to to sa tylko 2 osoby i do tego raz w tygodniu nie
            > sadze, aby ktos chcial placic od takiej pracy podatki.
            no to niezle, hehehe
            ty nielegali zatrudniasz (albo twoja zona)
            a wielu tutaj z taka zawzietoscia ich tepi
            jak rowniez tych co ich zatrudniaja
            • d.o.s.i.a Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) 30.07.07, 18:28
              > a wielu tutaj z taka zawzietoscia ich tepi
              > jak rowniez tych co ich zatrudniaja

Nie "wielu", ale Pan z pustynii miedzy innymi...
              • ontarian Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) 30.07.07, 18:29
                uwielbiam hipokrytow
      • Gość: si Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) IP: *.aster.pl 14.11.07, 15:59
        czlowieku nie wiesz dokladnie jak bylo.Wiesz tylko z gazet zwyklych
        szmatlawcow.Lykasz wszystko co napisane.Moze nie wiesz ze z nimi nie
        wygrasz.Zauwasz ze jeszcz ona nic nie.czeka..
    • norma_baker Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) 01.08.07, 00:28
      Pzeciez jestes w Polsce. Tym Polkom, to kompletna szajba odbija latem. Ile tam
      stopni. Mozgi sie lasuja??? Takie teraz maja marzenia???
      • Gość: Dosia Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.08.07, 00:40
        Przypomne niesmialo, ze ludzie czasem lataja na wakacje. Samolotami... Wiesz co
        to takiego?
        • norma_baker Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) 01.08.07, 03:36
          no i co dalej? Wlasnie z tych wakacji wrocila i jej odbilo, bo widziala jak
          kolezanka sprzata? Amoze aktor chce przyjechac do Polski? Cos tu nie gra i nie
          wiadomo o co tej dupie chodzi. Cos jej sie kontynenty pomylily.
          • Gość: Dosia Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) IP: *.brnt.cable.ntl.com 03.08.07, 09:12
            Widze, ze nie bierzesz pod uwage scenariusza, ze na wakacje lata sie rowniez DO
            Polski...?
            • Gość: sprzataczka Latanie :). IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 10:39
              Tak, w lecie odbywa sie w Polsce festiwal latajacych sprzataczek.
              Te troche zamozniejsze leca na miotle, te mniej na szmacie.
              Leca na tydzien i wracaja szybko do odkurzania.
    • Gość: polonista Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.07.08, 17:32
      Nie mówi się wziąść ale wziąć.
      polecam stronkę www.wykop.pl/ramka/68266/ranking-bledow-jezykowych
      opisane są tam błędy językowe
    • Gość: quick Re: Ile wziąść psyhiatre? IP: *.dyn.optonline.net 20.07.08, 20:39
      Ja zatrudniam kobiety do sprzatania tylko i wylacznie z referencjami. Bogaci
      zatrudniaja "managerow" lub agencje do spraw w/w typu. Rozumiem ze to wasza
      "niewiedza" wyzwala eksplozje chorej fantazji, tej jedynej, tradycyjnej i
      niepowtarzalnej atmosfery tego forum.
      Zycze milej wizyty u psyhiatry. Szybciutko.
    • Gość: kook z przyjemnoscia to wez przynajmniej z 500 IP: *.range86-142.btcentralplus.com 27.07.08, 14:31
      no ladnie u was w tych stanach sie porobilo sprzatasz za 100 dolcow prawie caly
      dzien u znanego aktora? to sa stawki jak w polsce....zenada polacy konkuruja z
      meksykanami i filipinczykami na rynku pracy....
    • Gość: bartek Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) IP: 92.2.76.* 07.08.08, 00:21
      WZIAC!!! a nie wziasc
    • Gość: bartek Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) IP: 92.2.76.* 07.08.08, 00:24
      za samo wziasc to bym nie dal wiecej jak te wspomniane 10 centow
    • Gość: kadrowy Re: Ile wziąść za sprzątanie od aktora ( NY) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.08.08, 18:04
      Jak to roznym Zochom, czy tez innym Marychom wali na dekiel po 8
      godzinach spedzonych na duzych wysokosciach. Czy w tym LOT-ie nie za
      duzo azotu dodaja do mieszanki powietrznej?
      Mania, ty pracujesz na etacie sprzataczki, a nie w kadrach Paramount
      Pikczers i ciebie obowiazuja i powinny interesowac jedynie stawki
      dla sprzataczek. Pozycja aktora, czy tez innego forsiastego na rynku
      amerykanskim, to nie twoj biznes. Ty walisz od squer fita, tudziez
      kubika, jesli poza mopem latasz rowniez na dasterze. Ciebie
      obowiazuje prosta rachunkowosc. Iles tam sqerfitow, to iles tam
      godzin x(razy) stawka godzinowa sprzataczki =(rowna sie) pensja
      Mani. Ot i wszystko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka