olunow 27.09.07, 09:32 a moze ktos inny? z kim jechac do pracy w USA? wlasnie podejmuje decyzje, podobno im wczesniej tym lepiej (i taniej), wiec bede wdzieczna za podpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: robbie83 Re: Camp America czy ccusa? IP: *.chello.pl 30.09.07, 19:36 ccus a troche wieksze kieszonkowe, camp america troche wiecej zaangazowania ze strony firmy, w sumie jak jedziesz pierwszy raz to chyba camp am, a potem decydujesz sama Odpowiedz Link Zgłoś
olunow Re: Camp America czy ccusa? 01.10.07, 17:36 wlasnie chodzi o pierwszy wyjazd.. a wiec camp america :) dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: Camp America czy ccusa? IP: *.wp.shawcable.net 07.10.07, 02:17 nie polecam camp jak nie lubisz dzieci ameryka ma swoje prawa i trzeba bardzo uwazac aby cie nie posadzili o cokolwiek;/ ja swoj pierwszy wyjazd mialam z ccusa i polecam choc zalatwialam go dopiero w lutym a w sumie pod koniec to i tak sie udalo jesli jedziesz z CCusa z Jobfair to dokladnie dowiedz sie gdzie i na jakis warunkach jedziesz, bo mozesz stracic a nie zyskac najlpeij to niech ktos znajomy poleci ci pracodawce i sam sobie juz z polski zaltw prace- to jest najlepsze wyjscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Re: Camp America czy ccusa? IP: *.aster.pl 14.10.07, 12:52 a moja siostra byla z camp america i nie pracowala z dziecmi tylko w obsludze. a prace dostala na targach w warszawie i podobno bylo tam pelno pracodawcow i nie mogla sie az zdecydowac co wybrac. generealnie twierdiz ze to byla swietna przygoda i bardzo duzo sobie zwiedzila wiec chyba spoko... Odpowiedz Link Zgłoś
olunow Re: Camp America czy ccusa? 14.10.07, 21:31 wlasnie, wcale nie trzeba nianczyc dzieci na takim campie..tam jest duzo pracy. a na resorcie to na pewno nie ma dzieci. wlasnie sie zastanawiam czy nie pojechac bardziej na resort.. "jesli jedziesz z CCusa z Jobfair to dokladnie dowiedz sie gdzie i na jakis warunkach jedziesz, bo mozesz stracic a nie zyskac" - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: Camp America czy ccusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 23:51 ja wcale nie nianczylem dzieci bo bylem w obsludze. byem z camp america. dla mnie bomba. bardzo duzo pomagaja. wlasciwie we wszystkim. ja juz sie przekonalem nie raz. wole troszke wiecej zapalcic a mam wszytko dopiete na ostatni guzik. a nie potem sie martwic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olunow Re: Camp America czy ccusa? 17.10.07, 20:19 madrze, madrze.. czyli moge sobie wybrac co chce na takim campie robic? fajnie :)))) to bardzo ulatwia sprawe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mainstreet Re: Camp America czy ccusa? 08.11.07, 15:51 A może WhyNotUsa? Wejdźcie na stronkę www.WhyNotUsa.pl , organizujemy wyjazdy typu work&travel cieszące się dużym powodzeniem. Już w grudniu urządzamy targi pracodawców z Alaski, na której można zarobić naprawdę niezłe pieniądze! Więcej info nr gg: 6381597. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werka1 Re: Camp America czy ccusa? IP: *.sgh.waw.pl 08.08.12, 20:39 Tylko nieeeeee CCUSA!!!!!!!!!!!!!!!!! Uwaga na nich!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alemi Re: Camp America czy ccusa? IP: 195.69.229.* 13.11.07, 06:31 hehehehe ja bylam z CCUSA i tez pracowalam w obsludze, bylo milutko i odwiedzili nas w czasie trwania campu aby sprawdzic czy wszystko jest ok i cy jestesmy zadowoleni;) CA ma duzo pracodawcow????chyba zartujesz..bylam na targach i ludzi bylo tyle, ze nikt nie mogl sie dopchac do tego pracodawcy ktorego chcial! wiec jak masz troche szczescia to prosze bardzo:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Camp America czy ccusa? a moze Camp Leaders :) IP: *.pronet.lublin.pl 15.11.07, 14:18 A moze CAMP LEADERS, firma jest nowa na Polskim rynku ale np w UK jest najbardziej popularna, ma najwieksze zaufanie wsrod ludzi Jak na polskie warunki maja bardzo przyzwoite ceny bo dla osob wyjezdzajacych na kamp pierwszy raz oplata za program wynosi 1000 PLN juz z biletem, zobacz dokladniej na stronie www.campleaders.com Do tego o ile mi wiadomo gwarantuja najwyzsze kontrakty ale to trzeba podzwonic po firmach i sie dopytac bo roznie firmy placa. Ja bylam w zeszlym roku z Camp Leaders ( biuro w UK) powiedzieli mi o nim znajomi w anglii :) i bardzo zachwalam wszytskim bo wszytsko bylo zalatwione sprawnie i tanio :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Camp America czy ccusa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 20:28 Camp Leaders sa naprawde niezli, szybka obsluga, latwy proces aplikacji i naprawde o Ciebie dbaja, no i niska kasa, jedyny mankament to tylko to ze sa w Lublinie, no ale i tak wszystko jest on line Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal1205 camp leaders IP: 212.182.124.* 15.11.07, 20:49 Camp Leaders sa chyba najbardziej optymalni ze wszytskich firm oferujacych kampy na rynku, niski koszt, wysoka jakosc, proces aplikacyjny on line, no i najwaznajsze cena, za to samo camp ameryka chce 2,5 tys. a oni tylko 1 tys., Wyjezdzalem z nimi w tamtym roku aplikujac sie przez biuro w UK, teraz sa juz w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Camp America czy ccusa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 11:41 Ja zdecydowanie polecam Ci CCUSA! To tak naprawdę jedyna poważna firma na rynku i jedyny sponsor takich wyjazdów! Inni to agenci różnych innych firm amerykańskich. CCUSA to firma i marka, z którą wyjażdżasz, z którą jesteś w Stanach i z którą wracasz, a nie nagle okazuje się w Nowym Jorku, że Ty nie jesteś z tą firmą, którą znałeś z Polski ale z jakąś inną. Poza tym CCUSA ma to do siebie, że traktuje swoich uczestników jak dorosłych ludzi i nie wciska im kitu jakiej to fortuny w kasynach nie zrobią. Oczywiście w USA można i trzeba zarobić, ale nie można kłamać, że każdy ma fortunę w pakiecie programowym! A różne firmy nagminnie o tym kłamią. Zatem CCUSA i życzę dobrych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Camp America czy ccusa? IP: *.pronet.lublin.pl 16.11.07, 14:31 Camp Leaders jest zbudowane na podobnej zasadzie co CCUSA, wystarczy poczytac na stonie: jest Camp Leaders in america( odpowiada ze uczstnikow programu kiedy ci sa w USA, Camp Leaders UK, Camp Leaders Hungary, Camp Leaders Poland, Camp Leaders Germany, Camp Leaders Slovakia< Camp Leaders Austarlia i jeszcze kilka innych Firma z sukcesem od wielu lat wysyla ludzi na Campy do USA, co nalezy podkreslic specjalizuje sie w tym, nie rozdrabnia sie na inne uslugi, jest skierowana jak sama nazwa wskazuje do osob zainteresowanych Campami. Camp Leaders wychodzi z zalozenia ze program CAMP powinnien byc dostepny dla wszystkich, gwarantuje ze camp sa prawdzone, Camp LEaders daje im specjalna akredytacje po uprzednim sprawdzeniu... Ja bylam w zeszlym roku z Camp Leaders UK, i jestem bardzo zadowolona, wielu polakow zaaplikowalo sie przez biuro w liverpoolu poniewaz uwazali Camp Leaders za fajniejsza firme. Polecam wszystkim zainteresowanym wyjazdem na Camp dokladne przeczytanie info na stronie www.campleaders.com ( POLAND) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRZYSIEK Re: Camp America czy ccusa? IP: 212.182.124.* 16.11.07, 20:08 Hej Moje dosiwadczenie z wyjazdami: bylem dwa lata temu z Bunakiem i rok z temu z camp Leaders, generalnie to samo, ale wieksza swoboda z camp leaders, no i duzo taniej, nie wiem jak jest cc usa czy inni, bo sie nie znam, ale Camp Leaders bylo naprawde spoko, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arsemi CCUSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 14:45 Widzę, że tyle opinii ile osób na tm forum a głosy rozkładają się niemal równomiernie. Ja jednak opowiadam się za CCUSA. Byłam 3 razy z tą organizacją. Nalezy wspomnieć, że CAMP jest programem pionierskim tej organizacji, dlatego ludzie pracujący w CCUSA znają go od podszewki. Byłam na stronie Camp Leaders. Nie chciałabym mówić źle ale pisanie że pł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arsemi CCUSA c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 14:58 ...acą za bilet do wysokości 650 USD jest bardzo wymowne. Prawdą jest że do 650 USD można polecieć ale nie czując się bezpiecznie. Nie wierzę żeby szanujące się linie lotnicze oferujące odpowiedni standard lotów transatlantyckich mogły cenić się na 650 USD. Musisz zdawać sobie sprawę że polecisz do 9 godzin, więc poczucie bezpieczeństwa w czasie lotu jest ważne. CCUSA oferuje loty sprawdzonych linii LIFTHANSA, a o prestiżu tej firmy nie da się wiele złego powiedzieć. W dodatku do biletu nic nie dopłacasz. Myślę że warto zapłacić parę setek PLN więcej i być pewnym, że o więcej Cię nie poproszą, CCUSA nie ma cen ukrytych więc płacisz tyle ile wskazuje kontrakt. Nie ma tam napisane o ewentualne dopłacie, której nota bene wysokoście nie przewidzisz. Dodatkowo CCUSA współpracuje z ponad 1000 campów w Stanach. Co roku przyjeżdzają reprezentanci CCUSA aby sprawdzić czy wszystko jest ok i czy uczestnicy programu są zadowoleni. W razie problemów CCUSA ma aktywny 24H na dobę telefon, na który połączenie jest bezpłatne. Dojazd na camp jest darmowy, wcześniej spędzasz jedną noc w NYc, gdzie przechodzisz orientation i aplikujesz się o niezbędny numer Cosial SEcurity, dodatkowo jest wszystko to samo co w CL. Chciałam Ci tylko szczerze doradzić. Proszę przeczytaj dokładnie umowę zanim podpiszesz cokolwiek bo to już zobowiązuje. Chciałabym Cię uczulić na wszelkie kruczki typu niesprecyzowane dopłaty czy niedopowiedziane warunki dojazdu, odbioru z lotniska itp... życzę powodzenia. W razie pytań, proszę śmiało bo jestem jak narazie na bierząco z tymi programami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: CCUSA c.d. IP: *.pronet.lublin.pl 19.11.07, 17:33 ja w tym roku lecialam swissem ze 630 $ kupilam na dwa tygodnie przed wylotem wiec naprawde nie wiem skad te starszne informacje ze za 600$ to mozna puszka poleciec co najwyzej, smieszy mnie to, CL na calym swiecie wspolpracuje z STA Travel, jesli jestes w temacie to wiesz ze jest to jedna z najtanszych i co najwazniejsze miedzynarodowa firma sprzedajaca bilety lotnicze, Ja do wymienionej przez ciebie firmy nigdy wiecej nie wsiade, lecialam tylko w europie a bagaz zaginal, lot byl opozniony wiec sie nie ma co podniecac, Doplata do biletu wydaja mi sie uczciwe,jesli ktos sie zaaplikuje wczesniej, znajdzie prace wczesniej to i bilet ma tanszy,ci ktorzy zwlekali beda placic za bilet wiecej,takie jest prawo rynku a w CCUSA wszyscy placa wiecej (taka sprawiedlowisc) Camp Leaders sprawdzilo i akredytowalo 2200 kampow na terenie calego USA jest wiec w czym wybierac :) To ze przyjezdzaja reprezentanci na kamp to nic specjalnego, jest to prawny obowiazek dla wszystkich organizacji wystawiajacych DS, czyli camp america, bunac, ccusa i camp leaders sprawdzaja jak uczestnicy ich programow sie maja na kampach, infolinie 24h w stanach tez jest standardem, nic specjalnego ( oczywiscie darmowa) Social Seciurity nie jest nikomu do niczego potzrebny (no chyba ze ktos ma taka ochote) praca na kampie jest zwolniona z podatku wiec SSN jest zbedny No a tak na marginesie to nie ma co sie oszukiwac, te firmy oferuja mniej wiecej to samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arsemi Re: CCUSA c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 20:09 Wiesz zuza zgubienie bagażu to rzecz powszechna. W końcu przy przeładunkach pracują TYLKO ludzie. Po to jednak masz kompleksowe ubezpieczenie aby w razie czego nie pozostać na lodzie. Ja także słyszałam o zagubieniu w innych liniach ale przy reklamacji zostaje on niemal natychmiast namierzony więc nie ma co straszyć dziewczyny. Z tym SSN nie masz do końca racji, znam dwa przypadki opodatkowania wypłaty na campie więc był on potrzebny. Oczywiście chłopaki dostali zwrot. Poza tym mimo wszystko dyrektorzy często pytają o taki numer zanim wypłacą packet money. Dodatkowo studenci wyjeżdżający na camp myślą o tym aby po campie jeszcze gdzieś jechać do pracy w charakterze W&T, chcą spróbować jak to jest na własną rękę więc SSN ponownie jest potrzebny. Jeśli chodzi o to co nazwałaś „prawnym obowiązkiem” to nie wiem jak to się dzieje ale będąc 3 lata na campie z uczestnikami CA i BUNAC, nie odwiedzili ich nigdy przedstawiciele ich organizacji sponsorujacej, podczas gdy CCUSA było zawsze. Infolinie, niestety nie zawsze było tak że uczestnicy mogli bez przeszkód dzwonić do przedstawicieli w USA, tym bardziej że w PL były jedynie firmy pośredniczące. Zgadzam się z Tobą ze firmy oferują mniej więcej to samo ale liczy się solidność i doświadczenie zwłaszcza że olunow jedzie po raz pierwszy i szkoda żeby się zraziła. Ja życzę udanych wyborów i niezapomnianych wakacjiJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: CCUSA c.d. IP: *.pronet.lublin.pl 19.11.07, 20:55 zgadzam sie z Toba, najwazniejsze sa udane wakacje kazdy ma inne doswiadczenia ja mam odmienne od twoich wiec licytacja nie ma tu wiekszego sensu, Ja wybralam ostanio Camp Leaders tylko dlatego ze moja dyrektorka Campu lubi ta firme, wiekszosc Staffu byla za posrednictwem tej firmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arsemi Re: CCUSA c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 21:53 u mnie przeważało CCUSA. Ale nie było podziału na organizacje. Najważniejsze jest aby się nie bać języka i starać się jak najbardziej zintegrować nie tylko z Support Staff'em ale i counselorami:) Ja niestety nie wyjadę już w tym roku czego bardzo żaluję ale kto wie, może za rok... dyrektorzy tylko czekają na powracajcych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: CCUSA c.d. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.07, 13:50 No właśnie! CCUSA tym się różni od innych firm na rynku, że nie wmawia ludziom różnych rzeczy i nie ukrywa żadnych kosztów. Mam wrażenie, że niektóre, nie wiem skąd wyrośnięte firmy i firemki, niedługo zaczną zachęcać czymś w stylu "Chodź do nas, a Ci jeszcze dopłacimy za bilet, za wszystko i pomachamy chusteczką na lotnisku". Kompletny absurd. W odpowiednim czasie się dopiero okazuje, że coś tam jeszcze trzeba zapłacić, że samolot jest, ale z Londynu i takie tam. CCUSA zachęca co czytania wszystkich dokumentów. Nic nie ma do ukrycia. Naprawdę polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: CCUSA c.d. IP: *.pronet.lublin.pl 22.11.07, 22:53 no nic nie ma do ukrycia tylko tyle ze do wizy na 4 miesiace gwarantuje ubezpieczenie na 3 miesiace, czyli wcale nie ukryty koszt,chcesz siedziec do konca wizy w usa,kupuj nowe ubezpieczenie, taki wniosek, dokladnie nalezy wszystko czytac i porownywac najlepiej mam wrazenie ze w tabelce :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arsemi CCUSA c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 11:45 hmm jak ja wjeżdzałam reprezentant CCUSA powiedział mi od razu że należ dokupić ubezpieczenie, więc nie mogłam mieć żalu że coś przeoczono. Poza tym czytałam program agreement, który zobowiązuje dwie strony, a tam także jest napisane o dopłacie za ubezpieczenie:) Weszłam własnie na stronkę CCUSA u widzę że mają promocję. 440 USD za program:) Nieźle:) Ja polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: CCUSA c.d. IP: *.chello.pl 01.12.07, 12:12 szkoda tylko ze musza robic specjalne promocje zeby zejsc z ceny... ktos tu sie rozpisywał o kosztach ukrytych, no i to są właśnie one jeśli na ulotce nie jest coś napisane wyraźnie a w umowie jak sie człowiek doczyta to już jest, nie opowiadam się za żadną z firm ale ta promocja świateczna wcale nie jest taka super, CL jest bardziej elastyczne jeśli chodzi o wpłaty, wystarczy porównać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arsemi Re: CCUSA c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 14:29 nie opowiadasz się? nie skomentuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: CCUSA c.d. IP: *.vlan322.dengo.lubman.net.pl 11.12.07, 12:33 Zgadzam się z przemówcami. CCUSA jest jedna z niewielu, o ile nie jedyną, firmą która nie ukrywa kosztów, a regulaminy oferowanych przez firmę programów są jasno sformułowane i każdy kto chce może taki regulamin znaleźć na ich stronie. Ja w tym momencie nie wyobrażam sobie wyjazdu z inną firmą. Trzy razy byłem z CCUSA i nigdy się na nich w najmniejszym stopniu nie zawiodłem. Wszystko było na najwyższym poziomie. Polecam każdemu kto planuje wyjazd do USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: CCUSA c.d. IP: *.chello.pl 11.12.07, 13:24 ja za to jezdze z Camp Leaders, i wcale nie o to chodzi ze CCUSA jest zla firma, bo nie jest, ja poprostu wybralam lepsza dla mnie oferte, mniej place (tzn teraz mam 0 PLN jako powracajaca) ponad to duzo latwiejszy sposob aplikacji, no i dyrektor mojego kampu woli ta firme bo podobno sa sprawniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
olunow Re: CCUSA c.d. 02.01.08, 20:54 ZERO zlotych za wyjazd? to chyba jakas kpina juz jest. nie wyglada to na powazna transakcje. chyba ze sa dofinansowywani. a zreszta - zuza, strasznie lobbujesz tu Camp Leaders. i to w jakis prymitywny sposob podajac, ze sa najtansi i, ze w zasadzie za drugim wyjazdem nic sie nie placi! nie podoba mi sie to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: CCUSA c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 18:06 z tego co tu widze wszyscy na forum lobbuja swoja firme!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: CCUSA IP: *.sieradz.vectranet.pl 06.05.12, 20:33 Hej, chciałabym Was ostrzec przed biurem CCUSA, ja akurat miałam nieprzyjemność zapisać się w Warszawie. Kontakt z przedstawicielami jak i współpraca z nimi układa się świetnie, kiedy tylko trzeba dokonać płatności. Kiedy jednak przychodzi do wywiązania się z warunków umowy, to już nie są tacy fajni. Wybieralam się z drugą osobą na opcję Placement, mieli szukac nam pracy razem. Dokonalismy wszelkich oplat w terminach, dostarczylismy dokumenty etc. Czekalismy bardzo dlugo na przydzial do pracy i nic się nie dzialo, az w koncu kilka dni temu zostalismy poinformowani ze z racji tego iz zostalo malo pracodawcow, musimy zgodzic się na pracę osobno i byle jaką jaka zostanie, lub zrezygnowac. Oczywiscie w przypadku rezygnacji przywlaszczają sobie 25% pierwszej raty za program. Masakra, nie polecam nikomu tego biura. Miesiąc temu dostałam ofertę pracy, ale tylko ja, bez tej drugiej osoby. Przekonywano mnie wtedy, że oferta dla niej jest w przygotowaniu i to kwestia czasu kiedy ją otrzymamy. W rzeczywistosci nie otrzymalismy wcale, a moją pracę mi zabrano o czym nawet nie zostałam poinformowana. Zamierzam wklejać tę wiadomość gdzie się da i ostrzegać ludzi przed tym biurem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: CCUSA IP: *.246.137.71.rev.vline.pl 22.05.12, 23:49 Hej, chciałabym Was ostrzec przed biurem CCUSA, ja akurat miałam nieprzyjemność zapisać się w Warszawie. Kontakt z przedstawicielami jak i współpraca z nimi układa się świetnie, kiedy tylko trzeba dokonać płatności. Kiedy jednak przychodzi do wywiązania się z warunków umowy, to już nie są tacy fajni. Wybieralam się z drugą osobą na opcję Placement, mieli szukac nam pracy razem. Dokonalismy wszelkich oplat w terminach, dostarczylismy dokumenty etc. Czekalismy bardzo dlugo na przydzial do pracy i nic się nie dzialo, az w koncu kilka dni temu zostalismy poinformowani ze z racji tego iz zostalo malo pracodawcow, musimy zgodzic się na pracę osobno i byle jaką jaka zostanie, lub zrezygnowac. Oczywiscie w przypadku rezygnacji przywlaszczają sobie 25% pierwszej raty za program. Masakra, nie polecam nikomu tego biura. Miesiąc temu dostałam ofertę pracy, ale tylko ja, bez tej drugiej osoby. Przekonywano mnie wtedy, że oferta dla niej jest w przygotowaniu i to kwestia czasu kiedy ją otrzymamy. W rzeczywistosci nie otrzymalismy wcale, a moją pracę mi zabrano o czym nawet nie zostałam poinformowana. Na wszelkie pytania i zastrzeżenia otrzymywałam odpowiedzi nie na temat, lub zawierające stałą formułkę "to nie zależy od nas tylko od biura w USA", albo "nie da się nic przyspieszyc, trzeba czekac". Zamierzam wklejać tę wiadomość gdzie się da i ostrzegać ludzi przed tym biurem. Pozdrawiam i radzę skorzystać z ofert innych biur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll j Re: CCUSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 05:58 j, potem, jjj, teraz j23? TROLL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia88 Re: CCUSA IP: *.sgh.waw.pl 08.08.12, 20:44 Sukces wyjazdu do Stanów – dużo szczęścia i unikanie CCUSA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczstnik Re: CCUSA IP: 79.162.97.* 25.11.12, 03:13 ja jechałem z usa przez ich job fair i było ok, nie wierzę że zapłaciłaś tyle kasy i olali sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Camp America czy ccusa? IP: *.odlew.agh.edu.pl 11.12.07, 14:27 Jak ktos juz tu napisal, skoro jedziesz pierwszy raz to najlepiej z Camp America. Bylam rok temu i od poczatku formalnosci maialam konsultanta, ktory mi we wszystkim pomagal i moglam zadzwonic do niego nawet o 12 w nocy. Moze jest troszke drozsza, ale wszystko maja dograne i w Polsce i w Stanach. Nic Cie nie zaskoczy, nie pojawia sie nagle jakies dodatkowe koszty. Ja np. bylam w szpitalu, bo mialam powazny wypadek. Chyba orientujesz sie, z leczenie w Stanach jest bardzo drogie. Ja nie zaplacilam ani grosza, wszystko pokrylo moje ubezpieczenie. Dlatego ich polecam, bo na wlasnej skorze przekonalam sie, ze od poczatku do konca opiekuja sie swoimi aplikantami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondzik Re: Camp America czy ccusa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 15:00 Ja jednak zdecydowanie polecam CCUSA:-) Nie żybym coś miał przeciw Camp America, ale w CCUSA też nie ma ukrytych kosztów i reprezentant służy pomocą ze wszelkimi formalnościami. A co do Camp Leaders to ofensywa tej firmy na wszystkich forach jest naprawdę ciekawa. Można pomyśleć, że pół Polski wyemigrowało za wielką wodę z tą firmą, a o ile sobie przypominam, to w poprzednich latach w ogóle ich w Polsce nie było, albo byli szczątkowo. Mam wrażenie, że zadowolonych uczestników jest więcej niż uczestników w ogóle...zaraz, coś tu jest nie tak;-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
olunow Re: Camp America czy ccusa? 02.01.08, 20:56 zgadzam sie z Toba. Camp Leaders chyba postawilo na agresywna promocje. ale jakos dziwnie jest prowadzona. co do roznic pomiedzy CA a CCUSA - wydaje mi sie, ze wobec wszystkich powyzszych argumentow kazdy powinien pojsc do obu firm, wziac oferty i porownac w domu. ja juz wybralam z kim pojade, na podstawie ofert i na podstawie opinii dalszych i blizszych znajomych :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Camp America czy ccusa? IP: *.chello.pl 03.01.08, 11:57 tak czytam i czytam, wydaje mi sie ze firmy przescigaja sie w komentarzach, najlepiej miec wlasna glowe, sprawdzic oferte i wyszukac najlepsza lub najciekawsza! pisanie ze jedni biora wiecej bo sa lepsza firma nie ma sensu i jest poprostu bzdura, te wszystkie firmy oferuja dokladnie to samo, gdyby nie to to by nie moglyby sponsorowac wizy, wiec po co ta licytacja!?!?!?! Zaczyna byc to juz wszystko mocno meczace, skora jakas firma oferuje program w okreslonej cenie to tak jest i juz co tu kombinowac i pisac ze to nie moze byc prawda... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbig Re: Camp America czy ccusa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 11:05 zgadzam sie, trzeba samemu myśleć! i CA i CCUSA chyba są niezłe ale ja byłem z CCUSA i polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olrzyn Re: Camp America czy ccusa? IP: *.elektrosat.pl 08.01.08, 20:58 ja bylem z camp america i bylo super szczerze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniak878 Re: Camp America czy ccusa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 21:15 Ja bylam z CA i jestem bardzo zadowolona!!! Wszystko szybko i sprawnie załatwione, przy pomocy konsultanta, który 'prowadził mnie za rączkę' przez cały proces aplikacji! Trafiłam na super camp i śmiało mogę powiedzieć, że były to wakacje mojego życia! :)) Camp America- jak najbardziej polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Camp America czy ccusa? IP: *.chello.pl 09.01.08, 11:38 Jakos nie chce mi sie wierzyc ze wszyscy tacy szczesliwi byli w usa i nagle postanowili wylac swoje uczucia na forum.... Odpowiedz Link Zgłoś
marselaa Re: Camp America czy ccusa? 09.01.08, 16:09 A wg mnie najlepszym biurem jest właśnie CCUSA. Nie wiem skąd u Was takie opinie. Ja wyjeżdżałam z tego biura 2krotnie, nie przejechałam sie na wygórowanych cenach, nie ponosiłam żadnych dodatkowych kar np za kupno własnego przelotu ani za przebukowanie biletu. Uważam, ze pod tym względem biuro jest the best. Mam nadzieje, że w tym roku także uda mi sie wyjechać. Zastanawiam się tylko czy jechać na Independent, czy może na Targi, które słyszałam mają się odbyć 24 lutego w Wawie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olunow Re: Camp America czy ccusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 12:36 najwyrazniej kazdy ma swoje doswiadczenia i swoja opinie. ja wole jechac na camp niz na W&T i dlatego jade z Camp America. przy obecnym kursie dolara i tak nalezy sie nastawic raczej na przygode i zwiedzanie kraju niz na zarobienie kokosow. Odpowiedz Link Zgłoś
tychyforever2 Re: Camp America czy ccusa? 16.01.08, 14:26 Najlepszy jest kolo co zalozyl tego posta, na poczatku pyta sie jak glupi tego tamtego, ktory program lepszy i w ogole, bo ja to nie wiem nie orientuje sie i wogole, a dalej wali z grubej rury ze Camp America to jest firma najlepsza, a CCUSA to beee, straszna tendencyjnosc z tego czlenia bije, Nie dziwie sie ze chwyta sie brzytwy gdy dolar po 2,4 i nie ma chetnych, ale chociaz bys w zywe oczy tak nie sciemnial !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Camp America czy ccusa? IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.08, 14:49 porownajcie ceny: CA 900 usd CCUSA 485 pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Camp America czy ccusa? IP: *.chello.pl 23.01.08, 10:27 ehh nie moglam sie oprzec:) porownajcie ceny: CA 900 usd CCUSA 485 , CL 400 $ (1000 PLN) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olunow Re: Camp America czy ccusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 12:28 24 lutego sa w hotelu Intercontinental w Warszawie targi pracy Camp America. Zaczynaja sie o 12. Warto przyjsc i zobaczyc. Porownac z innymi biurami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankaa Re: Camp America czy ccusa? IP: *.chello.pl 12.02.08, 15:17 jak na Waszych targach mozna porownac cos z innymi firmami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flocke Re: Camp America czy ccusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 12:29 Gość portalu: zuza napisał(a): > ehh nie moglam sie oprzec:) > > porownajcie ceny: CA 900 usd CCUSA 485 , CL 400 $ (1000 PLN) 400 dolarow to nie jest 1000 zlotych.. tak w ogole.. ;) pozdrawiam zuza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Camp America czy ccusa? IP: *.odlew.agh.edu.pl 12.02.08, 16:48 A ja się zastanawiam jak te ceny się mają do jakości. Czy cos co jest bardzo tanie jest tez dobre jakosciowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Camp America czy ccusa? IP: *.icpnet.pl 12.02.08, 16:27 hej! a czy moze ktos byl z YOUTH TRAVEL POLSKA?? jesli tak to,czy moglby cokolwiek powiedziec na ten temat? bo wlasnie waham sie pomiedzy CCUSA a YTP. z gory wielkie dzieki za wszelkie info! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakat Re: Camp America czy ccusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 19:42 A Ja jestem pewna ze polowe tych wpisow zachwalajace biura dane to ich przedstawiciele podszywajacy sie pod uczestnikow. Mam znajomego co pojechal z Camp America. Mowi ze biuro ok, ale camp byl niby w nowym jorku a w lesie daleko od cywilizacji-zero transportu itd. Poza tym pracowal jak wol od 6 rano do 21 wieczor,a pieniadze bardzo male. Nie pamietam dokladnie, bo jak z nim o tym rozmawialam to nie bardzo jeszcze mnie ten temat wtedy interesowal, ale mowil ze zarabia sie cos poltora dolara na dzien czy trzy dolary na dzien-cos w tym stylu. Wrocil po 3 tygodniach pobytu-ale centrum New York zobaczyl-pojechal na jeden dzien sam z wlasnej kasy a potem to juz na lotnisko i do domciu. Jego znajomi tez bylo na kampie rok przed nim i byli bardzo zadowoleni. Mowi ze wszytsko zalezy gdzie sie trafi. On dobrze nie trafil. Za to jedzenia mial bardzo duuuzo-mozna bylo jesc co sie chcialo na kampie i ile chcialo ;). Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleczkaaa Re: Camp America czy ccusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 14:12 Hmm... Szkoda, ze wczesniej nie trafilam na to forum. Niedwno mialam rozmowe z konsultantem z Camp America, dokonalam pierwszej wplaty iteraz czekam na miejsce na campie. Mysle, ze kazda opcja wyjazdu jest dobra, o ile wiemy, ze jedziemy tam do prcy i nie nastawiamy sie na zarabianiekapuchy. Niestety, do USA po duza kase nie ma co jechac. Ja ten wyjazd traktuje jako przygode, a zarobione pieniadze mam zamiar wydac tam na zwiedzanie. Mam nadzieje ze trafie na fajny camp i beda to wakcje mojego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Camp America czy ccusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 10:15 hej ! ja rowniez wybieram sie w tym roku do Stanow. Po dluuugim zastanawianiu, porownywaniu ofert - glównie CCUSA I CA, wybralam Camp America i mam nadzieje ze nie bede zalowac tej decyzji. Mam pytanko - czy ktos z Was wybiera sie na targi pracy 24.02 do Warszawy? A moze tak jak ja ma malego stracha przed wyjazdem do Stanow samemu, bez nikogo znajomego? Mówi sie, ze razem zawsze razniej i łatwiej, wiec mam nadzieje ze poznam kogos na targach, kto bedzie jechal na ten sam Camp :) Tak poza tym - do osob, ktore byly juz z Camp America i mogą polecic campy , na ktorych wyladowaly - podajcie ich nazwy, moze jakies kilka slow o nich, tak zebysmy wiedzieli do ktorych pracodawcow mozemy udezac. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: draQu Re: Camp America czy ccusa? IP: 82.160.216.* 26.02.08, 22:59 Ja osobiście polecam Camp America. Są dłużej na rynku i mają lepszą obsługę. CCUSA to jakiś nieudany odszczep Camp America. Kolega był z CCUSA w czasie ataków 11 września i mówi, że ich nic nie interesowało co się dzieje z tymi ludźmi jak odwołano samoloty. Camp america natomiast zajeła się wtedy swoimi aplikantami tak jak należy w takich sytuacjach. CCUSA nie ma takiego budżetu i doświadczenia w tej branży. Potrafi tylko żerować na lepszych firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Camp America czy ccusa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.10, 10:33 czyżby pracownik CA? :) pozdrówka:) Odpowiedz Link Zgłoś
gruby.andro Re: Camp America czy ccusa? 07.03.08, 20:57 witam na pewno wyjazd to przygoda. jednak ze względu na brak kasy dużo nie zwiedziłem. ciekawe miejsca są potwornie daleko od siebie. byłem na Kampie 2 krotnie, pare lat temu jako special need counsellor i general counsellor ( pierwszego nikomu nie polecam, chyba że fanatykom altruistom). wspominam to jako cięzka pracę. 1 czasami 2 dni wolne w tygodniu, praca od rana do wieczora; 2 przerwy. jeśli chodzi o finanse to biorąc pod uwage same opłaty wPolsce i wypłaty na kampie to za pierwszym razem wyszedłem na głębszym minusie, za drugim chyba prawie na zero. żeby pojeździć po stanach musiałbym wziąść ze sobą kieszonkowe z domu albo zostać i pracować dalej, tak jak inni znajomi. jesli poznacie fajnych amerykanów przygoda gwrantowna, czasami oni też chcą zobaczyć jak wygląda ich kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Camp America czy ccusa? IP: *.chello.pl 08.03.08, 11:03 wartos sprawdzac inne firmy i przeliczac koszty, szkoda zeby wyjsc na minusie tylko dlatego ze sie przeplacilo za program, w tym roku zabieram kolezanke na moj kamp i ona po przeliczeniu wszystkiego jest na plusie, ale co sie naliczylysmy ktora firma oferuje najtanszy wyjazd to nasze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafcio Re: Camp America czy ccusa? IP: 212.33.95.* 12.03.08, 13:21 ja wybralem Camp Leaders, profesjonalizm to chyba najlepsze slowo na okreslenie tej firmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewel22 Re: Camp America czy ccusa? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.09, 14:26 Ja rok temu byłam z Camp America. Bardzo polecam. W prawdzie kokosów nie zarobicie, ale wszystko zorganizowane solidnie, dopięte na ostatni guzik. Na prawdę przygoda życia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
literate Re: Camp America czy ccusa? 02.03.09, 16:54 Witam, tu Marek. Rok temu byłem z CL (www.campleaders.com/pl/news) w NH i to moi drodzy była jedyna ogranizacja, która pozwalała wyjść na przysłowiowy "+", w sumie była jeszcze 1 ziom z Polski ale wywalili go, w każdym razie nawet jakby dotrzymał terminu kontraktu to i tak zarobił(by) tyle co ja ;p Stanadrd na campach to mierne 1,2 - 1,5 k$ za 2 miechy roboty, nie jest w$t gdzie sie zasuwa po n+1 godzin i jeszcze ktoś nad człowiekiem ze Wschodu siedzi.. Tak moi drodzy, my jesetśmy dla Amerykańców 2. klasa, nie licząc ich problemów wewnątrzrasowych.. Co więcej ja pracowałem u Żydów więc też był klimacik dodatkowy:)) Ogólnie trzeba uważać na ortodoxów bo mogą robić nieźle w jajo człowieka.. Grrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misscalifornia rozczarowanie CCUSA IP: *.chello.pl 10.03.09, 00:32 Byłam na targach 8.03.09 w Warszawie i nie było prawie w ogóle żadnych ofert! :( Dużo ludzi wyszło rozczarowanych. Teraz CCUSA ma zamiar szukać nam campa sama, a jak nam się nie spodoba, to żegnaj zaliczko. Czyli zero wyboru! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjj Re: rozczarowanie CCUSA IP: *.sieradz.vectranet.pl 06.05.12, 21:01 Hej, chciałabym Was ostrzec przed biurem CCUSA, ja akurat miałam nieprzyjemność zapisać się w Warszawie. Kontakt z przedstawicielami jak i współpraca z nimi układa się świetnie, kiedy tylko trzeba dokonać płatności. Kiedy jednak przychodzi do wywiązania się z warunków umowy, to już nie są tacy fajni. Wybieralam się z drugą osobą na opcję Placement, mieli szukac nam pracy razem. Dokonalismy wszelkich oplat w terminach, dostarczylismy dokumenty etc. Czekalismy bardzo dlugo na przydzial do pracy i nic się nie dzialo, az w koncu kilka dni temu zostalismy poinformowani ze z racji tego iz zostalo malo pracodawcow, musimy zgodzic się na pracę osobno i byle jaką jaka zostanie, lub zrezygnowac. Oczywiscie w przypadku rezygnacji przywlaszczają sobie 25% pierwszej raty za program. Masakra, nie polecam nikomu tego biura. Miesiąc temu dostałam ofertę pracy, ale tylko ja, bez tej drugiej osoby. Przekonywano mnie wtedy, że oferta dla niej jest w przygotowaniu i to kwestia czasu kiedy ją otrzymamy. W rzeczywistosci nie otrzymalismy wcale, a moją pracę mi zabrano o czym nawet nie zostałam poinformowana. Na wszelkie pytania i zastrzeżenia otrzymywałam odpowiedzi nie na temat, lub zawierające stałą formułkę "to nie zależy od nas tylko od biura w USA", albo "nie da się nic przyspieszyc, trzeba czekac". Zamierzam wklejać tę wiadomość gdzie się da i ostrzegać ludzi przed tym biurem. Pozdrawiam i radzę skorzystać z ofert innych biur Odpowiedz Link Zgłoś
masjedi Re: Camp America czy ccusa? 14.08.09, 15:00 Ja stoję przed podobnym wyborem, ale mimo wszystko skłaniam się ku CampAmerica i chyba na nich się zdecyduję. Po pierwsze mają świetną opinię i to nie tylko na forach.paru moich znajomych i znajomych znajomych (wiecie) poleciło mi właśnie ich. Zresztą oni są najstarszą firmą tego typu na rynku, wydaje mi się, że doświadczenie robi swoje. A w sumie nic nie ryzykuję bo nawet jeśli (odpukać) nie znajdę pracodawcy na targach to oni coś mi znajdą, a jeśli jestem całkowitym looserem;) i nie będzie kompletnie żadnej pracy dla mnie to dostnę kasę z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
haan87 Re: Camp America czy ccusa? 27.09.09, 13:40 Też się zastanawiam nad wyjazdem do USA na te wakacje i jeżeli się zdecyduję, to na pewno z CampAmerica. A to głównie dlatego, że moja koleżanka wyjechała na te wakacje na program Work&Travel i byłam świadkiem załatwiania wszystkich formalności, widziałam jak wszystko organizowano, jakie miała mieszkanie, pracę - no i wszystko było w najlepszym porządku, była zabezpieczona ze wszechstron. Wróciła trzy dni temu z mnóstwem opowieści i doświadczeń oraz pełnym portfelem:) Wydaje mi się, że wiarygodność CampAmerica wynika z jego organizatorów - sam Amerykański Instytut Stuidów Zagranicznych się tym para, więc nie bawią się w żadnych pośredników mniej czy bardziej wiarygodnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Camp America , ccusa czy cl? IP: *.chello.pl 10.10.09, 20:23 rozne sa opinie, moje dwie kolezanki namietnie jechaly do USA w zeszlym roku jedna z Camp America druga z Camp Leaders. I niby obydwie wyjechaly ale ta co jechala z CL stwierdzila ze bylo sprawnie i szybko w kwietniu miala juz camp a druga czekala do czerwca. To chyba zalezy troche od szczescia :)Ja ostatnio bylam w biurze Camp Leaders w Warszawie i dziewczyna opowiadala mi o roznych sposobach szukania pracodawcy i jak wyglada praca i sam wyjazd, brzmialo to calkiem sensownie ale narazie poczekam z decyzja az zobacze jaka bedzie wyplata za prace bo sie doczytac narazie nie moge :) Odpowiedz Link Zgłoś
comandorreeve Re: Camp America czy ccusa? 28.10.09, 13:24 szczerze mówiąc ja słyszałam, że Camp America jest bardzo w porządku w stosunku do pracowników. Koleżanka była ze 3 lata temu i wróciła bardzo zadowolona, bo oprócz tego, że całkiem nieźle zarobiła, to była w pracy dobrze traktowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haan Re: Camp America czy ccusa? IP: *.cityconnect.pl 28.10.09, 21:51 W CampAmerica fajne jest to, że gwarantują zwrot pieniędzy, jeżeli z jakichkolwiek powodów praca nie będzie niezgodna z umową. Przeważnie wszystko jest w porządku, jednak zawsze warto mieć w umowie takie zabezpieczenie. Poza tym o ile się orientuję CampAmerica jest chyba najtańszym z tego typu programów, no i najstarszym. Myślę, że warto zaufać ich doświadczeniu. Poza tymi czynnikami podoba mi się w nich najbardziej to, że można połączyć spokojnie pracę ze zwiedzaniem Stanów, a chyba o to studentom chodzi, czyz nie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: Camp America czy ccusa? IP: *.chello.pl 31.10.09, 13:24 no nie wiem... CampAmerika 1290 za program Camp Leaders 1250 (co prawda promocja ale zawsze troche taniej)w CCUSA to juz calkiem jakies rozne opcje maja. Ja zabieram swoja koleznake ze mna na moj kamp w tym roku i obie jedziemy z Camp Leaders bo ona bedzie miala duzo wyzsze zarobki w tej firmie bo ponad 1250$ a u konkurencji chyba powiedzieli 1100$ ale nie jestem pewna. A co do zwracania pieniedzy to chyba tak powinno byc, jesli agencja nie znajduje Ci miejsca w USA to nie wykonala pracy i oddaje pieniadze. Mi sie rok temu udalo ale wiem ze ci ktorzy sie nie dostali mieli pieniadze zwrocone jeszcze w czerwcu A tak na marginesie to ja wszystkim polecam wyjazd na camp niezaleznie od tego z jaka firma:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angellooo@tlen.pl Re: Camp America czy ccusa? IP: *.siedlce.vectranet.pl 23.11.09, 18:43 Ja zglosilam sie na camp america, bo moje 2 kolezanki byly i wrocily bardzo zadowolone. Poza tym firma istenieje od dawna i nikt na nia nie narzekal jeszcze. Zglosilam sie miesiac temu i mam juz gwarantowany placement(prace) w MAINE od 18czerwca. teraz tylko kwestia zaplacenia i wizy. Dostalam prace bardzo szybko, jak i reszta osob ktore sie zglosily jako pierwsze. Im pozniej sie zglosisz tym mniejsze szanse na wyjazd. Moja znajoma dostala 3 dni przed wyjazdem do usa decyzje o pracy/wyjezdzie. a zglosila sie w marcu. angellooo@tlen.pl jade na camp Micah:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aagggaaaa Re: Camp America czy ccusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 15:27 hej, ja w tym roku bylam w USA z Camp Leaders, tez sie pozno zalogowalam ale prace dostalam i to na super campie....pozniej oczywiscie zwiedzanie Miami, NY i Texas..bylo super!! dlatego polecam Camp Leaders, wszystko zalatwiaja, tylko papiery im trzeba wyslac,w ostatnio jak wchodzialm na ich strone to wiem ze maja otwarte biuro w warszawie...polecam wyjazd do USA!!! jest suuper!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccusa Re: Camp America czy ccusa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.10, 10:26 byłem z ccusa:) wszystko było załatwione na gienał:) maja u mnie wielki plusik za zaangażowanie i uczciwość:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saba Re: Camp America czy ccusa? IP: *.static.vgr.pl 07.06.11, 16:49 W tym roku CCUSA to kompletny niewypał!!! Dziewczyna odpowiadająca za campy nie zna się na tym zupełnie. Dużo osób nie dostało placementu, mimo świetnego angielskiego, wczesnej gotowości do wylotu i sporego doświadczenia. Robią z ludzi pajaców, kompletnie nie interesują się klientem, mają Cię gdzieś, sama do nich musisz dzwonić, interesować się, oni zapewniają "będzie dobrze", a potem w czerwcu dostajesz maila: no niestety i zostajesz na lodzie z wakacjami. Totalny brak profesjonalizmu, niedbałośc o klienta. !!!!!!!!!Nie polecam nikomu!!!!!!! A i nie piszę tylko dlatego, że nie dostałam pracy i jestem rozgoryczona. Wszystko co potencjalny klient może brać pod uwagę przy wyborze pośrednika oceniam na zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Camp America czy ccusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 07:43 zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: Camp America czy ccusa? IP: *.sieradz.vectranet.pl 06.05.12, 20:54 Hej, chciałabym Was ostrzec przed biurem CCUSA, ja akurat miałam nieprzyjemność zapisać się w Warszawie. Kontakt z przedstawicielami jak i współpraca z nimi układa się świetnie, kiedy tylko trzeba dokonać płatności. Kiedy jednak przychodzi do wywiązania się z warunków umowy, to już nie są tacy fajni. Wybieralam się z drugą osobą na opcję Placement, mieli szukac nam pracy razem. Dokonalismy wszelkich oplat w terminach, dostarczylismy dokumenty etc. Czekalismy bardzo dlugo na przydzial do pracy i nic się nie dzialo, az w koncu kilka dni temu zostalismy poinformowani ze z racji tego iz zostalo malo pracodawcow, musimy zgodzic się na pracę osobno i byle jaką jaka zostanie, lub zrezygnowac. Oczywiscie w przypadku rezygnacji przywlaszczają sobie 25% pierwszej raty za program. Masakra, nie polecam nikomu tego biura. Miesiąc temu dostałam ofertę pracy, ale tylko ja, bez tej drugiej osoby. Przekonywano mnie wtedy, że oferta dla niej jest w przygotowaniu i to kwestia czasu kiedy ją otrzymamy. W rzeczywistosci nie otrzymalismy wcale, a moją pracę mi zabrano o czym nawet nie zostałam poinformowana. Na wszelkie pytania i zastrzeżenia otrzymywałam odpowiedzi nie na temat, lub zawierające stałą formułkę "to nie zależy od nas tylko od biura w USA", albo "nie da się nic przyspieszyc, trzeba czekac". Zamierzam wklejać tę wiadomość gdzie się da i ostrzegać ludzi przed tym biurem. Pozdrawiam i radzę skorzystać z ofert innych biur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexy Re: Camp America czy ccusa? IP: *.sgh.waw.pl 08.08.12, 20:37 Uważajcie na CCUSA INC. Przeczytajcie sobie „umowę” a raczej ten shit, który się z nimi podpisuje. Chyba najgorsza umowa jaką w życiu podpisałem – bardzo niekorzystne warunki, które później zostały wykorzystane przeciwko mnie. Pomijam już fakt, że po pewnym czasie, kiedy już się zapłaciło podstawiana jest zupełnie nowa umowa, jeszcze gorsza która trzeba podpisać – inaczej utrata pieniędzy. Uważajcie na nich i szukajcie innego biura. Odpowiedz Link Zgłoś
moja_przerwa Re: Camp America czy ccusa? 14.10.12, 20:49 Polecam Camp America :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Camp America czy ccusa? IP: *.sgh.waw.pl 24.10.12, 19:52 ja osobiście odradzam CCUSA. tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Camp America czy ccusa? IP: *.sgh.waw.pl 08.11.12, 16:56 odradzam CCUSA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katia Re: Camp America czy ccusa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.12, 15:37 A ja polecam ccusa :) Byłam w zeszłym roku na campie, buło super i teraz chcę wrócić tylko na inny camp. Wiem ze organizują targi pracy w styczniu, wiecie coś o obozach, które na nie przyjeżdzają? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinamalina1 Re: Camp America czy ccusa? 07.12.12, 15:18 Hej Jedzie moze ktos do USA 2013 z biura One Globe Travel ze Szczecina? Wlasnie na wakacje jade z tego biura i szukam ludzi,ktorzy pojechaliby ze mna?Bedzie to moj pierwszy wyjazd do Stanow i fajnie byloby wyjechac wieksza grupa. dajsie znac kto jedzie i z jakiego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
anamelia8811 Camp Canada CCUSA 02.11.13, 15:59 Interesuję się wyjazdem na Camp Canada z CCUSA (nie trzeba mieć statusu studenta). Był ktoś, wiec coś na temat tego programu? Może znacie inną firmę, która nie wymaga statusu studenta? negatywnych i pozytywnych opinii na temat CCUSA jest mniej wiecej tyle samo w sieci, jestem więc nieco skołowana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Camp America czy ccusa? IP: *.szczecin.vectranet.pl 25.02.14, 00:01 NIGDY NIE CCUSA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Camp America czy ccusa? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.10.16, 20:58 Nie jedźcie z Camp leaders ani Camp America najlepiej wybrać CCUSA, ja pojechałam z firmą camp leaders i byłam na tym stratna o około 1000 zł, ponieważ podstawowe wynagrodzenie w obu firmach to 1200 dolarów w CCUSA za 9 tyg pracy, a w Camp leaders 10 tygodni pracy, a po zakończeniu pracy jest możliwość pracy na post campie za co przysługuję 50 dolarów dziennie. Ponadto camp leaders posyła uczestników jedynie z warszawy i a miejsce docelowe to jedynie Nowy York, CCUSA wysyla z każdego większego miasta i opłata rekrutacyjna jest dużo niższa. Co więcej kiedy przyjechałam do Nowego Yorku nie zdążyłam na autobus, po godzinie 16 nie było już tam możliwości transportu, a kolejny autobus odjeżdżał następnego dnia o 8 rano, nie wiedziałam co zrobić prosiłam obcych ludzi aby zadzownić od nich na infolinie podaną przez camp leaders ale nikt nie odpowiadał i musiałam spędzić całą noc w central parku, Odpowiedz Link Zgłoś