05.01.11, 14:40
Dziewczyny,moj synek ma wysoka goraczke.o 10 dalam mu 5 ml Nurofenu.Teraz po 5 odzinach znow wzrasta.Mam jeszcze Paracetamol.Mam dawac na zmiane?jak bedzie najskuteczniej.prosze o rade.
Obserwuj wątek
    • pabia_a Re: goraczka 05.01.11, 14:53
      możesz teraz spokojnie podać paracetamol
      • pabia_a Re: goraczka 05.01.11, 14:58
        po upływie 4 godz. od podania nurofenu można podać paracetamol, dodatkowo można robić chłodne okłady na czoło i kark lub zrobić letnią kąpiel
    • zabka11 Re: goraczka 05.01.11, 15:14
      Tak można podawać na zmiane. Jak wysoka ta gorączka? bo nurofen działa tak ok4-5 h, przy goraczkach powyżej 39st.
      • sierpniowa27 Re: goraczka 05.01.11, 15:23
        dzieki Dziewczyny,nie wiem co sie dzieje.Wczoraj byla lekarka u malej na kontoli,bo jest po zapaleniu krtani.Wszystko jest ok tylko troszke pokasluje jeszcze.Mlodego tez przy okazji zbadala.Tez wszystko ok.Po Jej wizycie mlody zwymiotowal i tak kolo 10 razy od 13 do 20.Bylam w szoku...Nie goraczkowal.Od 20 wczoraj do teraz juz nie wymiotowal.tylko ma goraczke od nocy i kaszle i mowi, ze boli go gardlo i flegma;-).Teraz spi..Szok..Raz sie wybudzil i ma drszcze i wypieki.Nie wiem co to,grypa zoladkowa,gardlo, grypa?:(ech....wczoraj 100 wydalam na lekarza , kilka dni temu tez jak z mala bylo niefajnie z krtania...nie mam juz kasy by znow wzywac...nie wiem co robic, jutro wolne...ech..zycie
        • pabia_a Re: goraczka 05.01.11, 16:00
          może to angina
          • ankas4 Re: goraczka 05.01.11, 16:31
            Kochana lec do lekarza, to zapewne jest angina, szczerze szczerze wspolczuje,
            Ja mialam podobnie z Tymonem, az dzwonilam do szpitala aby siezapytac pediatry jak podawac lekarstwa i tez powiedzial lekarz,ze przemienne i nie czekac az temperatura zacznie wzrastac,ale podawac regularnie przez 3 dni, ale ja oczywiscie polecam Ci lekarza, z aniginy moze sie zrobic wszystko czyli krtan, a nawet zapalenie pluc. dAJ znac wieczorem jaka u Was sytuacja.
            • sierpniowa27 Re: goraczka 05.01.11, 16:35
              co za dzien;-)Dostalam niespodziewana kase z maciezynskiego,za jakis urlop wypoczynkowy z zusu.Wezwalam lekarza.bedzie za godzine.zobaczymy co to za dziadostwo :(dziekuje za rady.
    • sierpniowa27 po wizycie 05.01.11, 18:31
      Mam mieszane uczucia.Niby to nie angina ,ale gardlo rozpulchnione i midaly i on by l antybiotyk i zapisal Augumentin.Kurcze,ale jesli to jednak wirusowka to szkoda mi truc dzieciaka..Acha i niby maly szmer w oskrzelach slyszy,a wczoraj jeszcze nic nie bylo..Ech Ci lekarze..Jz nic nie wiem,ale jednak chyba dam ten antybiotyk skoro mowil, ze lepiej dac...
      • ankas4 Re: po wizycie 05.01.11, 23:20
        Hm,wiesz co skoro cos slyszał to lepiej dac,bo potem moze pojsc szybko zapalenie pluc, a nie masz jeszcze jakiegos innego lekarza zeby osłuchał jeszcze raz?wiem,ze to koszt,ale moze jest szansa, jesli nie ma, to ja tez podalabym antybiotyk, wiesz co ja nie zaluje,ze dalismyTymonowi prawie od razu antybiotyk,bo jak powiedziała lekarka uchronilismy go od ostrego zapalenia krtani.

sciskam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka