Dodaj do ulubionych

polecicie jakiś podkład na lato?

15.06.11, 10:49
chodzi mi oczywiście o podkład pod makijaż, taki który zmatowi, nie spłynie, będzie lekki ale poukrywa tzw. niedoskonałości cery. Mam krem z fluidem z AA ale nic nie ukrywa i szybko znika, mam podkład z Soraya ale wybrałam za ciemny odcień i nie wygląda to dobrze, muszę kupić coś trzeciego, dobrego na lato. Cerę mam mieszaną z tendencją do świecenia się, bleeee.
Obserwuj wątek
    • cui Re: polecicie jakiś podkład na lato? 15.06.11, 11:20
      Mój ostatni genialny wynalazek (sprzed tygodnia) to puder bambusowy (zakupiony dzięki mojej psiapsiółce i jej niesamowitemu obeznaniu z eko-kosmetykami) zmieszany z pudrem mineralnym Gosh (odcień opalizujący).

Puder bambusowy jest zupełnie biały, ma super właściwości matujące. Zmieszany z mineralnym Goshem daje super efekt. Mam cerę mieszaną, z rozszerzonymi miejscami porami, skłonną do świecenia. Dzięki tej mieszance nie używam fluidu w ogóle.

I tak: rano krem matujący, niefajne miejsca maziam korektorem i całość pudruję powyższą mieszakną. Na policzki róż i cały dzień w pracy mogę nie poprawiać makijażu.
      • maryjka60 Re: polecicie jakiś podkład na lato? 15.06.11, 11:43
        dzięki cui za odpowiedź. Ja przed chwilą poczytałam sobie forum Wizaż i tam dziewczyny bardzo zachwalają właściwości matujące (po nałożeniu podkładu) tratatata!!!! mąki ziemniaczanej! Zamierzam wypróbować ten patent.
        A jakiego korektora używasz? Ja jeszcze nie miałam takiego cuda i nie wiem jak tego się używa.
        • cui Re: polecicie jakiś podkład na lato? 15.06.11, 11:47
          O mamo! Mąka ziemniaczana :D To może być niezłe. Pochwal się jak zastosujesz :)

Jeśli chodzi o korektor - ja używam rossmanowskiego Synergena w sztyfcie. Jest naprawdę w fajny. Grunt to dobrać odpowiedni odcień.
          • borowka78 Re: polecicie jakiś podkład na lato? 15.06.11, 11:50
            ciu, widze, ze podobnie sie pacykujemy ;) tyle ze ja puder bambusowy mam wymieszany z mineralnym loreala ;-)
            a korektor mam Armaniego, idelanie dobrany ;)
            • zurawina100 borówka, ciu 15.06.11, 12:07
              O co chodzi z tym mieszaniem? Same mieszacie, czy jak?
              • cui Re: borówka, ciu 15.06.11, 12:20
                Same, same :)
                W jedym puzdereczku mam puder bambusowy, w drugim mineralny i mieszam na dłoni pędzlem bezpośrednio przed nałożeniem :) Nie chce mi się mieszać większej ilości od razu.
            • cui Borówka 15.06.11, 12:22
              I jak Ci ten puder bambusowy pasuje?
              Bo dla mnie jest idealny.
              Wcześniej nakładałam go na krem jako zmatowiacz, ale teraz w mieszance jest dużo lepszy.
              • borowka78 Re: Borówka 15.06.11, 12:34
                jest idelany :)
                kiedys Kasia- lipiec zachwalała Biochemie Urody to za jednym zamachem zrobiłam większe zakupy ;-)
                ja wymieszałam te dwa pudry w jednym pudełku.
                A czasami mieszam jeszcze z diamentowym.

wiesz...ja o kosmetykach to moge długo gadać ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka