bruno5 13.10.04, 19:38 jezdzi po polskich drogach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: VIP-1 Re: Skad tyle nowych samochodow IP: *.cwshs.com 13.10.04, 19:43 Polonia do rodzin w odwiedziny jezdzi Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Skad tyle nowych samochodow 13.10.04, 20:04 Bruno !! mylisz sie ! to wszystko ZLOM i GARBAGE wyciagniety ze zlomowisk z Rajchu.po ciezkich wypadkach,przywieziony na lawetach do Polski, tu tylko wyklepany w Polsce i na nowo sikniety nowym lakierem !! Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: Skad tyle nowych samochodow 13.10.04, 20:10 lulu ma racje, to nie sa nowki, tylko scheiss paroletni. W lykendy targowiska az hucza. Za malucha mozesz zdaje sie dostac tysiaka rabatu. Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Skad tyle nowych samochodow 13.10.04, 21:27 Dla Brunona te wszystkie autka to jak nówki. On czego się dorobił to używane wrotki hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wadera Re: Skad tyle nowych samochodow IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 13.10.04, 23:55 flip)))))))),super Pozdrawiam, Wadera Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: Skad tyle nowych samochodow 14.10.04, 04:00 flipflap napisał: > Dla Brunona te wszystkie autka to jak nówki. On czego się dorobił to używane > wrotki hehe. Uzywanie, nie uzywane, ale ABS maja. Ty wiesz jak mozna skidowac na psich klockach? Nie? Ja tez nie. Spytaj brunona, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_melb Re: Skad tyle nowych samochodow 14.10.04, 04:36 4 przyczyny: 1. sa tacy ktorych naprawde stac (ale to mniejszosc) 2. 'przesuniety popyt' - nie moga kupic domu/to na pocieszenie kupuja samochow 3. zycie ponad stan - zapozycza sie a kupia by zaimponowac (a potem placza krewnym za granica ze nie maja za co zyc) 4. brak obyczaju inwestowania - wszystko idzie na konsumpcje. Tu sporo ludzi 'rental properties' a 'jezdzi kiepskimi' samochodami Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_melb PS: 14.10.04, 04:40 w domach kapitualcja, to teraz samochody??? jest jeszcze wiele mozliwosci - restauracje, prywatne szpitale, owoce, moda.. Probuj! )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Skad tyle nowych samochodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 03:38 ....bo sa tez Polacy w Polsce,ktorzy nie musza wyjezdzac do Ameryk i innego badziewia i potrafia sie dorobic! Tylko trzeba miec leb na karku!A to ze ktos w Polsce sie zapozycza to kit-tutaj zaden bank nie da kredytu!zadne 5 procent i juz masz fure czy dom,a szkoda...bo wtedy bysmy jezdzili ferrari i mieszkali w palacach.Cieszcie sie Polonusi ze w Polsce banki nie daja kredytow,ale to sie zmienia.... Mieszkam w Polsce i bez kredytu mam nowy dom i lexusa 5-letniego Odpowiedz Link Zgłoś
cyberfiut45 tylko trzeba miec reke na rurze! 15.10.04, 04:54 Ty to kurde jestes GOSC! Poki co to umyj ten swoj rower bo za mocno ublocony i ludzie cie pokazuja palcami. Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: Skad tyle nowych samochodow 15.10.04, 06:51 Gość portalu: polak napisał(a): > ....bo sa tez Polacy w Polsce,ktorzy nie musza wyjezdzac do Ameryk i innego > badziewia To dlaczego wyjecie o wizy? i potrafia sie dorobic! Yeah, right - garba! No, chyba, ze sie jest kurwa, zlodziejem, albo milicjantem, co zreszta na jedno wychodzi, hehehe. Tylko trzeba miec leb na karku! j.w. A to ze ktos w > > Polsce sie zapozycza to kit-tutaj zaden bank nie da kredytu!zadne 5 procent i > juz masz fure czy dom,a szkoda...bo wtedy bysmy jezdzili ferrari i mieszkali w > palacach. Na chuju babel byscie mieli, wiesniaku przyglupi, hehehe. Cieszcie sie Polonusi ze w Polsce banki nie daja kredytow, Daja, daja, a durnie lapia na kredyt 30%, a pozniej tynk ze scian wpierdalaja, hehehe ale to sie > zmienia.... Na gorsze, hehehe Mieszkam w Polsce i bez kredytu mam nowy dom i lexusa 5-letniego Po pierwsze, to sie nie osmieszaj takimi osiagnieciami, bo tu byle szarak, ma to albo lepiej. U was taki gosciu to Wielki Gonzo, hehehe. A poza tym, gdybym byl takim mlotkowym jak ty to bym ci zaraz odpisal co mam i zesral bys sie lodem ze zlosci. Wiedzie mi sie dobrze, a i fantazje mam nieograniczona, hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Skad tyle nowych samochodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:05 prawda jak zawsze jest posrodku.a co do kredytow to nikt normalny albo niewyplacalny nie bierze kredytu na 30 procent!w polsce mowi sie ze kredydy sa dla bogatych,ten kto tego nie wiem jest glupkiemn! fajnie jest w Stanach czy w ogole na zachodzie bo wystaczy miec prace i kupujesz wszytko na kredyt.a z ta bieda w polsce to jest roznie...na pewno nie widac jej na ulicy, zauwazcie ile osob kupilo akcje pko pb.w ciagu paru godzin bank sprzedal akcje za 1 miliard 100milionow zlotych iwszystko kupili ciulacze...i jescze zabraklo akcji bo bylo 5razy wiecej chetnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodak Ilosc nowych samochodow a nowe mieszkania IP: 142.94.86.* 15.10.04, 16:58 Zamiast kupowac mieszkania (domy) w Polsce ludzie oszczedzaja na kupno samochodow. To pozwala im imponowac sasiadom oraz czuc sie lepszym od reszty, waznym. Przyczyna jest prosta - nie ma nawyku inwestowania - wszystko przewaznie wydaje sie na konsumpcje. Dom, mieszkanie to przeciez madra inwestycja. Kupno samochodu, zwlaszcza nowego, to dotkliwa strata. Wyrzucenie w bloto od 10 do 20 procent jego ceny zaraz po wyjechaniu z salonu samochodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontrolant Samochody stare ale IP: 83.233.227.* 15.10.04, 18:07 Na tle szarej Polski każdy zachodni samochód to cacko " na bezrybiu to i rak rybą". Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Samochody stare ale 15.10.04, 22:42 no tak, bo tu suną rzędy syrenek i ład) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwystarywjarus Re: Skad tyle nowych samochodow 15.10.04, 23:02 W Australii niestety banki daja kredyty i dlatego australijska polonia jest najbardziej zadluzona na swiecie. Wszystko na kredyt. Ze splaceniem beda problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodak Re: Skad tyle nowych samochodow IP: 142.94.86.* 16.10.04, 06:56 Porownaj wasza australijska Polonie chocby z podobna liczebnie grupa Amerykanow. W USA dopiero widac na jakie sumy mozna sie zapozyczyc. Syn mojego znajomego ma "tylko" 750 tysiecy dolarow pozyczki do splacenia po zakonczeniu studiow medycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
konti7 Re: Skad tyle nowych samochodow 15.10.04, 21:45 Bezzębnych z zabójczym oddechem za to nie ubywa.Zawsze to lepiej się wygląda szczerbatym w 10-letnim Golfie za 1500 euro niż z kompletnym,zadbanym uzębieniem,porcelanowymi mostkami i świeżym oddechem , ale na rowerze.Koszt obu "inwestycji" ten sam-kryteria ważności niczym mnie w Polsce nie zaskakują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzysta akcyza-na-import-uzywanych-aut-za-wysoka IP: *.dyn.optonline.net 17.10.04, 15:45 www.twoja-firma.pl/wiadomosc/1546,akcyza-na-import-uzywanych-aut-za-wysoka.html KetjoW (2004-06-07 20:26:04) Nie dość że człowiek zarabia marnie to go ten pieprzony rząd dyma przy byle okazji ździerając podatki. Mnie nigdy stać na nowe auto nie będzie a jesli jesteśmy w Unii to chciałbym korzystać z tego jak normalny obywatel europejskiej wspólnoty. Zaprotestuje przy najbliższych wyborach nie głosując. Wyleczyli mnie z tego przywileju na zawsze. Co za różnica czy wybierze się komucha, żyda, prawicowca lub innego bandziora jak dbać będzie tylko o własną dupę i będzie szukał lobbystów którzy będą dawać większę kasę w wypchanych walizach. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: akcyza-na-import-uzywanych-aut-za-wysoka 17.10.04, 18:02 robisz duzy blad nie glosujac !! tym sposobem umacniasz przy korycie tych ktorzy tego chca !!,nauczcie sie tam w kraju wreszcie rozrozniac normalnych ludzi od zwyklych wodolejow i zlodzieji ! i glosujcie na tych pierwszych ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hummer Jakie samochody Polacy kupuja ? IP: *.esc11.net / *.esc11.net 17.10.04, 20:15 Większość aut, które trafiają do Polski, musi być mocno wyeksploatowana. Do maja import używanych samochodów ograniczał zakaz rejestracji aut, których silniki nie spełniają normy emisji spalin Euro 2 (obowiązuje w UE od 1997 r.). Żywiołowy napływ aut po zniesieniu tego zakazu sugeruje, że na nasze drogi trafiają teraz pojazdy wyprodukowane siedem lat temu albo wcześniej. Od początku 2005 r. w Niemczech, skąd trafia do nas większość używanych aut, o 50 proc. wzrosną stawki podatku na auta niespełniające normy Euro 2. To może dodatkowo skłaniać Niemców do sprzedaży Polakom starych pojazdów. Ze statystyk niemieckich rzeczoznawców ADAC i Dekra wynika, że w samochodach, które są eksploatowane dłużej niż siedem lat, gwałtownie wzrasta liczba defektów w podzespołach odpowiadających za bezpieczeństwo jazdy. Po wejściu do UE jesteśmy też zobowiązani wprowadzić przepisy o przerobie wtórnym używanych samochodów. Od 2007 r. koncerny samochodowe będą musiały bezpłatnie odebrać samochód do złomowania i poddać go skomplikowanej utylizacji. Najwyższe mogą być koszty utylizacji aut, które mają dziesięć lat albo więcej. Jednak zgodnie z przepisami koncerny nie będą musiały bezpłatnie odbierać do przerobu aut sprowadzanych przez prywatne osoby. ------- Przyjrzalem sie rzekomym cudom techniki na granicy PL-DE. Wgniecione nadwozia, pociete dachy, silniki osobno. Sznur takich zlomow wlewa sie do Polski.. Blacharz wyklepie, lakiernik prysnie i juz sie blyszczy. Sasiadow bedzie zazdrosc zzerala, 14 letni BMW serii 3 to cos niesamowitego.. Albo 16-letni VW Golf dla naprawde biednego Polaka. Nie bedzie go stac na paliwo, ale wazne aby stal pod wiezowcem i klul w oczy sasiadow, ktory maja tylko 126p lub Zaporozca.. Odpowiedz Link Zgłoś
gadupa Re: Jakie samochody Polacy kupuja ? 17.10.04, 20:31 A gdzie ty qurwa jeszcze Zaporozce widziales? Moze w Lubelskiem na wsi? Moj wujaszek kupil akurat sobie (w salonie i za gotowke) nowa Honde Accord. Owszem, zadne nowe BMW, ale 55-letniemu panu Honda Accord tez wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Jakie samochody Polacy kupuja ? 17.10.04, 20:36 a skad twoj wujaszek ma okolo 120.000 zl na nowa Honde Accord ??? z emeryturki kolejowej ?? pracowal jako konduktor na PKP ??? Odpowiedz Link Zgłoś
gadupa Re: Jakie samochody Polacy kupuja ? 17.10.04, 22:49 Normalka, ze ma swoja firme. Facet ma leb na karku, ale nawet ci bede opisywal, bo nie uwierzysz. Przeciez w PL jezdza tylko Zaporozce i rozbitki. Ja jezdze w sumie tez niezlym autkiem, ale jak ostatnio bylem u rodzicow, na ulicy okolo 500 m dlugiej, przed co drugim domkiem stoi tluste Volvo lub tlusty Van. Szczeka mi opadla. Siedzicie tu na forum i pierdolicie te farmazony zza oceanu, az zal doope sciska. Pusty smiech bierze jak sie was czyta. Naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Jakie samochody Polacy kupuja ? 18.10.04, 01:29 hey !! gola dupa czy gadupa czy jak cie zwia ! wiec ten twoj wujek nie jest zwyklym konduktorem ???? tylko ma wlasna firme ??/,ehehehehehhehe !!! i stac go tylko na Honde Acord ???,ehehehhehe !! to W Kanadzie byle robol takim autkiem jezdzi do roboty ,rowniez konduktor !! a w Polsce musisz byc wlascicielem firmy zeby cie stac bylo na Honde Acord ,ehehehehehheheh, QRWA !! ale mi tez rarytas !! ,ehehehheehhehehyhyyhyhyh!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Jakie samochody Polacy kupuja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 01:31 Polacy za granica mysla ze w Polsce na dobry samochod stac tylko tych co maja swoje biznesy.Z tego wynika ze tutaj kazdy ma swoja firme... Kupie chetnie zaporozca albo syrene z drzwiami otwieranym pod wiatr a moze z zachodu ktos mi sprowadzi bo w Polsce niestety nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Jakie samochody Polacy kupuja ? 18.10.04, 02:01 a kogo stac ?/,lysy hooju ??,spawacza stac ?? konduktora stac??,,slusarza stac ?/ na dobry samochod w Polsce ?/,wszyscy ci ludzie zarabiaja po 1200 zl miesiecznie no moze 1800 zl ,wiec ich stac ?/,nie pierdol mi glupot !!, Natomiast w Kanadzie takie zawody jak wymienilem wyzej ,jezdrza na codzien do pracy dobrymi samochodami typu Chevrolet,Pontiac,Honda itp w Polsce zeby jezdzic takim autkiem musisz byc na wielkim stanowisku,lub miec swoja firme lub byc dobrym zlodziejem i kombinatorem, ale ty o tym stary wariacie nie wiesz bos nigdzie nie byl , poza swoja wioskom ! Odpowiedz Link Zgłoś
gadupa A czym ty pomykasz mondralo? 18.10.04, 09:02 lulu ofiaro! ryja masz od ucha do ucha, zakompleksiony choooju z Polski. Tak, tym jestes, dlatego tak krzyczysz. hehehehe Cegly sa za ciezkie i wali na dekiel. Zagladnij sieroto do wlasnego portfela, zanim zaczniesz do innych podskakiwac. Z polskiego gowna pochodzisz w gownie amerykanskim zdechniesz. Takie cieniasy jak ty nigdy nic nie beda posiadac. Glowka nie ta. !!!! hehehe sycz sobie pacholku, sycz. Forum zniesie duzo. A teraz spierdalaj w podskokach, bo sie do pracy spoznisz. Pacholku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Jakie samochody Polacy kupuja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 17:59 Posluchaj Lulu! To ze w polsce ktos zarabia 1000zl wcale nie znaczy ze nie mma domu czy samochodu dobrego. Minely czasy ze robole w polsce jezdzili trmwajami i na auto skladali cale zycie. Teraz slusarz czy hydraulik pracujacy na etacie jest norrmalnym gosciem bez kompleksow,a jesli ma np. uslugi hydrauliczne to juz jest super gosciem i stac go na auto wypasione w salonie. U mnie w nowym domu hydraulik robil instalacje co i wod-kan. Wziąl za robote 5 tysiecy zl.a takich domkow ma w sezonie ze 20. Jak ktos jest mlody i zaczyna dopiero pracowac to ma przeciez pomoc rodzinki. Ten "majatek" wypracowuja rodzice,dziadkowie aby np. dzieci mialy dobry start zyciowy.Znam wiele osob malo zarabiajacych a majacych ladne chaty i auta,a pensje przeznaczaja na biezace utrzymanie i wakacje.Zmierzam do tego ze malo kto na starcie jest zupelnym golasem! Co innego polacy wyjezdajacy np. do stanow z walizka i paroma dolcami w kieszeni-takim jest ciezko sie dorobic,zreszta sam o tym dobrze wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
radtca donk i polak 18.10.04, 21:37 bardzo dobrze piszecie. czy moglibyscie podac dalsze przypadki oszalamiajacego mnie bogactwa? Szczegolnie mnie interesuja ci emeryci z emeryturami i z domami bo ja tez bym tak chcial. Naprawde, fajne przypadki opisujecie i wierze ze sa one regula, tak? Acha, moglibyscie cos o sobie powiedziec czy raczej nie dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dur Re: ile ty masz durniu do splacenia?mow o sobie IP: 142.94.86.* 17.10.04, 01:59 Do splacenia to ja mam tylko dlug w stosunku do Ciebie. Z tym, ze nie znize sie do tego dennego poziomu ktory Ty reprezentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
blondynka_wawa Re: Skad tyle nowych samochodow 18.10.04, 21:39 to nie sa nowe, tylko 10 letnie z niemiec dobrze utrzymane, wiem bo moj narzeczony do ktorego za 7 dni na stale jade ma takie porsche 20 letnie skorka w srodku a jak czysto (mowil mi ze ma polke do sprzatania auta) i cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan ale już ponoć nie ma tej Polki... IP: 217.11.142.* 18.10.04, 23:36 sama pisałaś, że powiedziałaś jej, ze jesteś z Warszawy i ta Polka na drugi dzień się już nie pojawiła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginger Re: Skad tyle nowych samochodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 23:28 No ma widze wyraznie ta polke juz zakontraktowana do sprzatania,20 letniego cos tam to sie okaze co a jak juz wysprzatasz to cie sprzeda hehe zgadnij gdzie hehe Odpowiedz Link Zgłoś