Dodaj do ulubionych

Skad tyle nowych samochodow

13.10.04, 19:38
jezdzi po polskich drogach ?
Obserwuj wątek
    • Gość: VIP-1 Re: Skad tyle nowych samochodow IP: *.cwshs.com 13.10.04, 19:43
      Polonia do rodzin w odwiedziny jezdzi
      • lulu13 Re: Skad tyle nowych samochodow 13.10.04, 20:04
        Bruno !! mylisz sie ! to wszystko ZLOM i GARBAGE wyciagniety ze zlomowisk z
        Rajchu.po ciezkich wypadkach,przywieziony na lawetach do Polski, tu tylko
        wyklepany w Polsce i na nowo sikniety nowym lakierem !!
    • waldek.usa Re: Skad tyle nowych samochodow 13.10.04, 20:10
      lulu ma racje, to nie sa nowki, tylko scheiss paroletni. W lykendy targowiska
      az hucza. Za malucha mozesz zdaje sie dostac tysiaka rabatu.
      • flipflap Re: Skad tyle nowych samochodow 13.10.04, 21:27
        Dla Brunona te wszystkie autka to jak nówki. On czego się dorobił to używane
        wrotki hehe.
        • Gość: wadera Re: Skad tyle nowych samochodow IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 13.10.04, 23:55
          flipsmile)))))))),super

Pozdrawiam, Wadera
        • soup_nazi Re: Skad tyle nowych samochodow 14.10.04, 04:00
          flipflap napisał:

> Dla Brunona te wszystkie autka to jak nówki. On czego się dorobił to używane
          > wrotki hehe.

Uzywanie, nie uzywane, ale ABS maja. Ty wiesz jak mozna skidowac na psich
          klockach? Nie? Ja tez nie. Spytaj brunona, hehehe.
    • pawel_z_melb Re: Skad tyle nowych samochodow 14.10.04, 04:36
      4 przyczyny:
      1. sa tacy ktorych naprawde stac (ale to mniejszosc)

2. 'przesuniety popyt' - nie moga kupic domu/to na pocieszenie kupuja samochow

3. zycie ponad stan - zapozycza sie a kupia by zaimponowac (a potem placza
      krewnym za granica ze nie maja za co zyc)

4. brak obyczaju inwestowania - wszystko idzie na konsumpcje.
      Tu sporo ludzi 'rental properties' a 'jezdzi kiepskimi' samochodami
    • pawel_z_melb PS: 14.10.04, 04:40
      w domach kapitualcja, to teraz samochody???
      jest jeszcze wiele mozliwosci
      - restauracje, prywatne szpitale, owoce, moda..

Probuj!

smile))
    • Gość: polak Re: Skad tyle nowych samochodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 03:38
      ....bo sa tez Polacy w Polsce,ktorzy nie musza wyjezdzac do Ameryk i innego
      badziewia i potrafia sie dorobic! Tylko trzeba miec leb na karku!A to ze ktos w
      Polsce sie zapozycza to kit-tutaj zaden bank nie da kredytu!zadne 5 procent i
      juz masz fure czy dom,a szkoda...bo wtedy bysmy jezdzili ferrari i mieszkali w
      palacach.Cieszcie sie Polonusi ze w Polsce banki nie daja kredytow,ale to sie
      zmienia.... Mieszkam w Polsce i bez kredytu mam nowy dom i lexusa 5-letniego
      • cyberfiut45 tylko trzeba miec reke na rurze! 15.10.04, 04:54
        Ty to kurde jestes GOSC! Poki co to umyj ten swoj rower bo za mocno ublocony i
        ludzie cie pokazuja palcami.
      • soup_nazi Re: Skad tyle nowych samochodow 15.10.04, 06:51
        Gość portalu: polak napisał(a):

> ....bo sa tez Polacy w Polsce,ktorzy nie musza wyjezdzac do Ameryk i innego
        > badziewia

To dlaczego wyjecie o wizy?

i potrafia sie dorobic!

Yeah, right - garba! No, chyba, ze sie jest kurwa, zlodziejem, albo milicjantem,
        co zreszta na jedno wychodzi, hehehe.

Tylko trzeba miec leb na karku!

j.w.

A to ze ktos w
        >
        > Polsce sie zapozycza to kit-tutaj zaden bank nie da kredytu!zadne 5 procent i
        > juz masz fure czy dom,a szkoda...bo wtedy bysmy jezdzili ferrari i mieszkali w
        > palacach.

Na chuju babel byscie mieli, wiesniaku przyglupi, hehehe.

Cieszcie sie Polonusi ze w Polsce banki nie daja kredytow,

Daja, daja, a durnie lapia na kredyt 30%, a pozniej tynk ze scian wpierdalaja,
        hehehe

ale to sie
        > zmienia....

Na gorsze, hehehe

Mieszkam w Polsce i bez kredytu mam nowy dom i lexusa 5-letniego

Po pierwsze, to sie nie osmieszaj takimi osiagnieciami, bo tu byle szarak, ma to
        albo lepiej. U was taki gosciu to Wielki Gonzo, hehehe. A poza tym, gdybym byl
        takim mlotkowym jak ty to bym ci zaraz odpisal co mam i zesral bys sie lodem ze
        zlosci. Wiedzie mi sie dobrze, a i fantazje mam nieograniczona, hehehehe.
        • Gość: polak Re: Skad tyle nowych samochodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:05
          prawda jak zawsze jest posrodku.a co do kredytow to nikt normalny albo
          niewyplacalny nie bierze kredytu na 30 procent!w polsce mowi sie ze kredydy sa
          dla bogatych,ten kto tego nie wiem jest glupkiemn! fajnie jest w Stanach czy w
          ogole na zachodzie bo wystaczy miec prace i kupujesz
          wszytko na kredyt.a z ta bieda w polsce to jest roznie...na pewno nie widac jej
          na ulicy, zauwazcie ile osob kupilo akcje pko pb.w ciagu paru godzin bank
          sprzedal akcje za 1 miliard 100milionow zlotych iwszystko kupili ciulacze...i
          jescze zabraklo akcji bo bylo 5razy wiecej chetnych...
          • Gość: Rodak Ilosc nowych samochodow a nowe mieszkania IP: 142.94.86.* 15.10.04, 16:58
            Zamiast kupowac mieszkania (domy) w Polsce ludzie oszczedzaja na kupno
            samochodow.
            To pozwala im imponowac sasiadom oraz czuc sie lepszym od reszty, waznym.
            Przyczyna jest prosta - nie ma nawyku inwestowania - wszystko przewaznie wydaje
            sie na konsumpcje.
            Dom, mieszkanie to przeciez madra inwestycja.
            Kupno samochodu, zwlaszcza nowego, to dotkliwa strata.
            Wyrzucenie w bloto od 10 do 20 procent jego ceny zaraz po wyjechaniu z salonu
            samochodowego.

• Gość: kontrolant Samochody stare ale IP: 83.233.227.* 15.10.04, 18:07
              Na tle szarej Polski każdy zachodni samochód to cacko " na bezrybiu to i rak
              rybą".
              • blinski Re: Samochody stare ale 15.10.04, 22:42
                no tak, bo tu suną rzędy syrenek i ładsmile)
      • prawdziwystarywjarus Re: Skad tyle nowych samochodow 15.10.04, 23:02
        W Australii niestety banki daja kredyty i dlatego australijska polonia jest
        najbardziej zadluzona na swiecie. Wszystko na kredyt.
        Ze splaceniem beda problemy.
        • Gość: Rodak Re: Skad tyle nowych samochodow IP: 142.94.86.* 16.10.04, 06:56
          Porownaj wasza australijska Polonie chocby z podobna liczebnie grupa Amerykanow.
          W USA dopiero widac na jakie sumy mozna sie zapozyczyc.
          Syn mojego znajomego ma "tylko" 750 tysiecy dolarow pozyczki do splacenia po
          zakonczeniu studiow medycznych.
    • konti7 Re: Skad tyle nowych samochodow 15.10.04, 21:45
      Bezzębnych z zabójczym oddechem za to nie ubywa.Zawsze to lepiej się wygląda
      szczerbatym w 10-letnim Golfie za 1500 euro niż z kompletnym,zadbanym
      uzębieniem,porcelanowymi mostkami i świeżym oddechem , ale na rowerze.Koszt obu
      "inwestycji" ten sam-kryteria ważności
      niczym mnie w Polsce nie zaskakują.

• Gość: rowerzysta akcyza-na-import-uzywanych-aut-za-wysoka IP: *.dyn.optonline.net 17.10.04, 15:45
        www.twoja-firma.pl/wiadomosc/1546,akcyza-na-import-uzywanych-aut-za-wysoka.html

KetjoW (2004-06-07 20:26:04)
        Nie dość że człowiek zarabia marnie to go ten pieprzony rząd dyma przy byle
        okazji ździerając podatki. Mnie nigdy stać na nowe auto nie będzie a jesli
        jesteśmy w Unii to chciałbym korzystać z tego jak normalny obywatel
        europejskiej wspólnoty. Zaprotestuje przy najbliższych wyborach nie głosując.
        Wyleczyli mnie z tego przywileju na zawsze. Co za różnica czy wybierze się
        komucha, żyda, prawicowca lub innego bandziora jak dbać będzie tylko o własną
        dupę i będzie szukał lobbystów którzy będą dawać większę kasę w wypchanych
        walizach.
        • lulu13 Re: akcyza-na-import-uzywanych-aut-za-wysoka 17.10.04, 18:02
          robisz duzy blad nie glosujac !! tym sposobem umacniasz przy korycie tych
          ktorzy tego chca !!,nauczcie sie tam w kraju wreszcie rozrozniac normalnych
          ludzi od zwyklych wodolejow i zlodzieji ! i glosujcie na tych pierwszych !
          • Gość: hummer Jakie samochody Polacy kupuja ? IP: *.esc11.net / *.esc11.net 17.10.04, 20:15
            Większość aut, które trafiają do Polski, musi być mocno wyeksploatowana. Do
            maja import używanych samochodów ograniczał zakaz rejestracji aut, których
            silniki nie spełniają normy emisji spalin Euro 2 (obowiązuje w UE od 1997 r.).
            Żywiołowy napływ aut po zniesieniu tego zakazu sugeruje, że na nasze drogi
            trafiają teraz pojazdy wyprodukowane siedem lat temu albo wcześniej.

Od początku 2005 r. w Niemczech, skąd trafia do nas większość używanych aut, o
            50 proc. wzrosną stawki podatku na auta niespełniające normy Euro 2. To może
            dodatkowo skłaniać Niemców do sprzedaży Polakom starych pojazdów.

Ze statystyk niemieckich rzeczoznawców ADAC i Dekra wynika, że w samochodach,
            które są eksploatowane dłużej niż siedem lat, gwałtownie wzrasta liczba
            defektów w podzespołach odpowiadających za bezpieczeństwo jazdy.

Po wejściu do UE jesteśmy też zobowiązani wprowadzić przepisy o przerobie
            wtórnym używanych samochodów. Od 2007 r. koncerny samochodowe będą musiały
            bezpłatnie odebrać samochód do złomowania i poddać go skomplikowanej
            utylizacji. Najwyższe mogą być koszty utylizacji aut, które mają dziesięć lat
            albo więcej. Jednak zgodnie z przepisami koncerny nie będą musiały bezpłatnie
            odbierać do przerobu aut sprowadzanych przez prywatne osoby.

-------
            Przyjrzalem sie rzekomym cudom techniki na granicy PL-DE.
            Wgniecione nadwozia, pociete dachy, silniki osobno. Sznur takich zlomow wlewa
            sie do Polski..
            Blacharz wyklepie, lakiernik prysnie i juz sie blyszczy. Sasiadow bedzie
            zazdrosc zzerala, 14 letni BMW serii 3 to cos niesamowitego..
            Albo 16-letni VW Golf dla naprawde biednego Polaka. Nie bedzie go stac na
            paliwo, ale wazne aby stal pod wiezowcem i klul w oczy sasiadow, ktory maja
            tylko 126p lub Zaporozca..
            • gadupa Re: Jakie samochody Polacy kupuja ? 17.10.04, 20:31
              A gdzie ty qurwa jeszcze Zaporozce widziales?
              Moze w Lubelskiem na wsi?

Moj wujaszek kupil akurat sobie (w salonie i za gotowke) nowa Honde Accord.

Owszem, zadne nowe BMW, ale 55-letniemu panu Honda Accord tez wystarczy.
              • lulu13 Re: Jakie samochody Polacy kupuja ? 17.10.04, 20:36
                a skad twoj wujaszek ma okolo 120.000 zl na nowa Honde Accord ??? z emeryturki
                kolejowej ?? pracowal jako konduktor na PKP ???
                • gadupa Re: Jakie samochody Polacy kupuja ? 17.10.04, 22:49
                  Normalka, ze ma swoja firme. Facet ma leb na karku, ale nawet ci bede opisywal,
                  bo nie uwierzysz.
                  Przeciez w PL jezdza tylko Zaporozce i rozbitki.

Ja jezdze w sumie tez niezlym autkiem, ale jak ostatnio bylem u rodzicow, na
                  ulicy okolo 500 m dlugiej, przed co drugim domkiem stoi tluste Volvo lub tlusty
                  Van. Szczeka mi opadla.

Siedzicie tu na forum i pierdolicie te farmazony zza oceanu, az zal doope
                  sciska. Pusty smiech bierze jak sie was czyta. Naprawde.

• lulu13 Re: Jakie samochody Polacy kupuja ? 18.10.04, 01:29
                    hey !! gola dupa czy gadupa czy jak cie zwia ! wiec ten twoj wujek nie jest
                    zwyklym konduktorem ???? tylko ma wlasna firme ??/,ehehehehehhehe !!! i stac
                    go tylko na Honde Acord ???,ehehehhehe !! to W Kanadzie byle robol takim
                    autkiem jezdzi do roboty ,rowniez konduktor !! a w Polsce musisz byc
                    wlascicielem firmy zeby cie stac bylo na Honde Acord ,ehehehehehheheh, QRWA !!
                    ale mi tez rarytas !! ,ehehehheehhehehyhyyhyhyh!!
                  • Gość: polak Re: Jakie samochody Polacy kupuja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 01:31
                    Polacy za granica mysla ze w Polsce na dobry samochod stac tylko tych co maja
                    swoje biznesy.Z tego wynika ze tutaj kazdy ma swoja firme... Kupie chetnie
                    zaporozca albo syrene z drzwiami otwieranym pod wiatr a moze z zachodu ktos mi
                    sprowadzi bo w Polsce niestety nie ma
                    • lulu13 Re: Jakie samochody Polacy kupuja ? 18.10.04, 02:01
                      a kogo stac ?/,lysy hooju ??,spawacza stac ?? konduktora stac??,,slusarza
                      stac ?/ na dobry samochod w Polsce ?/,wszyscy ci ludzie zarabiaja po 1200 zl
                      miesiecznie no moze 1800 zl ,wiec ich stac ?/,nie pierdol mi glupot !!,
                      Natomiast w Kanadzie takie zawody jak wymienilem wyzej ,jezdrza na codzien do
                      pracy dobrymi samochodami typu Chevrolet,Pontiac,Honda itp w Polsce zeby
                      jezdzic takim autkiem musisz byc na wielkim stanowisku,lub miec swoja firme
                      lub byc dobrym zlodziejem i kombinatorem, ale ty o tym stary wariacie nie
                      wiesz bos nigdzie nie byl , poza swoja wioskom !
                      • gadupa A czym ty pomykasz mondralo? 18.10.04, 09:02
                        lulu ofiaro! ryja masz od ucha do ucha, zakompleksiony choooju z Polski.
                        Tak, tym jestes, dlatego tak krzyczysz. hehehehe
                        Cegly sa za ciezkie i wali na dekiel. Zagladnij sieroto do wlasnego portfela,
                        zanim zaczniesz do innych podskakiwac.
                        Z polskiego gowna pochodzisz w gownie amerykanskim zdechniesz.
                        Takie cieniasy jak ty nigdy nic nie beda posiadac. Glowka nie ta. !!!! hehehe
                        sycz sobie pacholku, sycz. Forum zniesie duzo.
                        A teraz spierdalaj w podskokach, bo sie do pracy spoznisz. Pacholku.
                      • Gość: polak Re: Jakie samochody Polacy kupuja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 17:59
                        Posluchaj Lulu! To ze w polsce ktos zarabia 1000zl wcale nie znaczy ze nie mma
                        domu czy samochodu dobrego. Minely czasy ze robole w polsce jezdzili trmwajami
                        i na auto skladali cale zycie. Teraz slusarz czy hydraulik pracujacy na etacie
                        jest norrmalnym gosciem bez kompleksow,a jesli ma np. uslugi hydrauliczne to
                        juz jest super gosciem i stac go na auto wypasione w salonie. U mnie w nowym
                        domu hydraulik robil instalacje co i wod-kan. Wziąl za robote 5 tysiecy zl.a
                        takich domkow ma w sezonie ze 20. Jak ktos jest mlody i zaczyna dopiero
                        pracowac to ma przeciez pomoc rodzinki. Ten "majatek" wypracowuja
                        rodzice,dziadkowie aby np. dzieci mialy dobry start zyciowy.Znam wiele osob
                        malo zarabiajacych a majacych ladne chaty i auta,a pensje przeznaczaja na
                        biezace utrzymanie i wakacje.Zmierzam do tego ze malo kto na starcie jest
                        zupelnym golasem! Co innego polacy wyjezdajacy np. do stanow z walizka i
                        paroma dolcami w kieszeni-takim jest ciezko sie dorobic,zreszta sam o tym
                        dobrze wiesz...
                        • donk hehehe 18.10.04, 19:15
                          No i towarzysz lulu zamknal jape. hehehehe
                          • radtca donk i polak 18.10.04, 21:37
                            bardzo dobrze piszecie. czy moglibyscie podac dalsze przypadki oszalamiajacego
                            mnie bogactwa? Szczegolnie mnie interesuja ci emeryci z emeryturami i z domami
                            bo ja tez bym tak chcial. Naprawde, fajne przypadki opisujecie i wierze ze sa
                            one regula, tak? Acha, moglibyscie cos o sobie powiedziec czy raczej nie
                            dzisiaj?
    • Gość: Dur Re: ile ty masz durniu do splacenia?mow o sobie IP: 142.94.86.* 17.10.04, 01:59
      Do splacenia to ja mam tylko dlug w stosunku do Ciebie.
      Z tym, ze nie znize sie do tego dennego poziomu ktory Ty reprezentujesz.
    • blondynka_wawa Re: Skad tyle nowych samochodow 18.10.04, 21:39
      to nie sa nowe, tylko 10 letnie z niemiec dobrze utrzymane, wiem bo moj narzeczony do ktorego za 7 dni na stale jade ma takie porsche 20 letnie skorka w srodku a jak czysto (mowil mi ze ma polke do sprzatania auta) i cieplutko
      • Gość: corgan ale już ponoć nie ma tej Polki... IP: 217.11.142.* 18.10.04, 23:36
        sama pisałaś, że powiedziałaś jej, ze jesteś z Warszawy i ta Polka na drugi
        dzień się już nie pojawiła...
    • Gość: ginger Re: Skad tyle nowych samochodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 23:28
      No ma widze wyraznie ta polke juz zakontraktowana do sprzatania,20 letniego cos
      tam
      to sie okaze co a jak juz wysprzatasz to cie sprzeda hehe
      zgadnij gdzie hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka