Dodaj do ulubionych

Ślub i Wesele w 2011

09.07.10, 15:43
Jako że zaplanowaliśmy ślub na lipiec 2011 piszę do Was o porady.
Czy zaczeliście już czegoś szukać? macie zarezerwowane miejsca? jak
wybieraliście kościół? czekam na wasze opinie i podowiedzi, bo tylko
wydawało mi się że to może być proste...:)
Obserwuj wątek
    • robert_111 Re: Ślub i Wesele w 2011 09.07.10, 18:01
      najszybciej to trzeba chyba kosciol i dobry zespoł :)
      • callja Re: Ślub i Wesele w 2011 09.07.10, 21:20
        Bez reklam, uprasza się!!!
    • joanna3112 Re: Ślub i Wesele w 2011 09.07.10, 23:09
      Ja zawsze uważałam,ze ślub musi odbyć się w parafii gdzie mieszka Panna Młoda. I
      to jest chyba najlepsze rozwiązanie, bo odpada przynajmniej załatwianie
      formalności w jednym Kościele. Ważne są też nauki przedmałżeńskie bo bez tego
      żaden Ksiądz nie udzieli wam ślubu. Jeżeli ślub za rok, to ważna też jest sala.
      Lipiec to dość chodliwy miesiąc więc proponuje rozejrzeć się na poważnie za
      jakąś salą już teraz. Pozdrawiam i owocnego szukania.
    • super-plumka Re: Ślub i Wesele w 2011 13.07.10, 22:37
      wpbstrzegomska jeśli planujecie ślub w miesiącu lipcu, to myślę, że szybko
      musicie się rozglądać za salą i orkiestrą a zaraz po tym, jak już ustalicie
      dokładną datę ślubu to fotograf i kamerzysta. Terminy wakacyjne są bardzo
      chodliwe i szybko się zajmują. Teraz to trzeba wszystko 2 lata wcześniej
      ustalać, by mieć to co się chce i zgrać wszystkich w czasie :)
    • jm198 Re: Ślub i Wesele w 2011 17.10.10, 22:25
      Hej, my też planujemy ślub na lipiec 2011r. Na chwile obecną mamy zarezerwowaną salę i orkiestrę, mamy również umówioną godzinę ślubu w kościele. Kurs przedmałżeński robiliśmy początkiem tego roku ale jeśli jeszcze nie macie to też to załatwcie. Obecnie rozglądamy się (a w prawdzie mamy iść w tym tygodniu załatwić) za fotografem i kamerzystą. No i myślę że na jakiś czas spokój:) powodzenia !:)
    • erillzw Re: Ślub i Wesele w 2011 20.10.10, 03:40
      Polecam Ci przejscie sie na targi slubne jesli nie macie upatrzonego lokalu :)
      Tam jest duzo ofert :)

Zas co najwazniejsze:
      1. SALA. bez niej ani rusz. jak znajdziecie, podpiszcie umowe.
      2. ZESPOL/ DJ, FOTOGRAF, KAMERZYSTA. Jest wielu takich ktorzy sa juz bookowani na 2012 rok, ale jest tez calkiem spora grupa ludzie ktorzy maja te terminy wolne czasem i na pol roku przed slubem, wiec szukac, pytac, dzwonic, rezerwowac, spotykac sie, oceniac.
      3. KIECKA. Na niektore modele w salonach czeka sie nawet i pol roku. Wiec warto zaczac chodzic mysle ze grudzien/luty najpozniej zeby spokojnie sie wyrobic i bez nerwow przed samym slubem, ze kiecki wciaz nie ma.
      4. KOSCIOL. Rezerwacja daty (protokol to na 3 miesiace przed sluebm wiec spoko) i formalanosci czyli nauki przedmalenskie plus wizyty w poradni. Im szybciej tym lepiej i mniej na glowie potem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka