andreas.007 09.04.09, 02:49 Niektórzy robia foty o poranku, a niektórzy po nocach... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 02:51 I co tu wpisac.... No..... Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 02:54 mozna tu wpisac na ten przykład... horoskop! Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 02:55 Twoj czy moj? Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 02:58 jak znasz mój znak zodiaku, to prosze... Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 03:04 Nie znam....,ale moge trafic -za ktoryms razem....Nie jest to takie skomplikowane... Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 02:57 podobaja mi sie foty Gini o poranku, ale jak zobacze taka noc, to fotografuje jak głupi! No, nie moge sie powstrzymac... Trudne to zdjecia, bo nie mam statywu i robie najczesciej z reki, a wtedy musze nastukac mase fot, by kilka było ostrych... Poza tym nie zawsze ze soba mam pólprofesjonalny sprzet, wtedy skazany jestem na moja kieszonkowa idiot-kamere... Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 03:00 W pewnej szkole udowadniaja,ze to nie aparat,a ten,co robi zdjecia...:} Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 03:03 masaz racje, ale optyka... Uwielbiam zdjecia innych, gdy sa piekne kolory, takie z pogranicza nierealnosci i ostrość! A to wymaga juz dobrej optyki, a nawet filtra! Czesto wlasnie statywu... Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 03:05 Jak wyglada Twoje zdjecie,ktore najbardziej lubisz? Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 03:11 to to takie nieostre kolory, ale ostanio te mewy - to nawet zrobie sobie takie wielkie odbitki! Polowałem na takie ptaki w locie... złapałem kiedys takie dzikusy, ale podejśc mi nie dały, uciekały i mialem je z odległosci - mam jeszcze kaczki, a mewy to oswojone... byłem prawie metr, dwa od nich! Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 03:12 Mowia 'na bagnach',ze ulubione zdjecie - jest zdjeciem duszy....:} Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 03:14 ale wymienione robiłem tym lepszym sprzetem... Aczkolwiek ta idot kamera to ma zoom optyczny trzykrotny, a optyka to tez carl zeissa jasnosc 3,5... Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 03:19 Mam taka teorie....Przy lekkim zezie - kolor moze przeszkadzac przy robieniu zdjec....:}. Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 03:22 kiedys byłem zwolenikiem tylko b&w, ale teraz jakos tak... choc kolor potrafi zniszczyc sens, znaczy odciagnac uwage... Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 03:30 To byl zart....Chodzilo mi o kolor aparatu... A tu zdjecie zrobione tzw. telefonem....Szkoda,ze to nie moje.... imgsrv.wrch.com/image/wrch2/UserFiles/Image/watchhilmed.jpg Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 03:35 Widzialam kiedys zdjecie,ktore powalilo mnie na kolana....Przedstawialo zdjecie ulicy...,w takich ciemnozielonych i ceglastych kolorach,z efektem rybiego oka....A zrobione zza 'ugla' - zwykla 'komora'.... Ale przyznaje - dobry sprzet podciaga bardzo....Tyle,ze nie umiejetnosc spojrzenia.... Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 03:42 Na jutro -do poogladania... invisiblepeople.files.wordpress.com/2009/02/m0098a.jpg Odpowiedz Link
exman Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 07:12 Fajne zdjęcie, taki negatyw obrazów Hoppera. Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 22:27 Gosia....Czyli jest Exman i Andy.....A ja? Mam prawo do swoich pogladow,okreslen i pytan..... Ja nie bronie Exmana -zadajac pytanie Andreasowi....Tak samo nie bije Exmana -zalecajac Andreasowi wiecej wiary w siebie,czy uczciwie wypowiadajac zdanie o zdjeciu.../nie jest zle/... Przyznaje....,Andriuszka sie 'chwieje'...-raz jest taki,a raz zupelnie inny..../ten 'nick'/,a Exman caly czas taki sam....I nic nie poradze,ze lubie konsekwentnych ludzi..../mozna z nimi niejeden wybieg dla psow wybudowac :}/. Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 22:29 Sprawdzilam chronologie wpisow..../ten typ tak ma /. Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 22:55 Weź tylko jedno pod uwagę...Andreas jest bardzo wylewny , Exman nie - tak naprawdę nie wiesz ( chyba , że ich znasz ) , jacy sa w realu...A może jest odwrotnie ??? Exman nie jest cały czas taki sam...absolutnie ...On tylko jest powściągliwy w pisaniu , ale gdybys przyuważyła jego wpisy - są bardzo różne... Andreas jest na forum zmienny...to prawda... Czsami zastanawiałam sie na ile pisze prawdę , na ile tylko gra słowami.... Ale jak popatrzysz na zycie - to który wyda Ci się bardziej "człowieczy " ? gosia Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 23:00 Totez napisalam,ze 'nick'.... Ktory bardziej 'czlowieczy'? Matko Swieta...,Goska.... - powiedz,ze to wplyw swiat ! I jeden....- i drugi....W czym tu wybierac....?:} Gdybys zadala pytanie, z kim bym sie umowila na fajne spedzenie czasu - to co innego....To bylby Exman..... Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 23:08 Myśle sobie , że czas spędzony z Andreasem też nie byłby zły...Zobaczyłabys - jakby sie o to postaral ... gosia ja to chyba w jeden dzień Exman , w drugi Andy..... to byłoby ciekawe...., mysle , że nawet mocno ciekawe... g Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 23:14 Mam taki ' feler' .... Nie lubie 'starania sie'.....Albo sie jest....,albo nie jest. Pewnie... spotkanie z Andreasem wygladaloby tak - ze poszlibysmy tam - gdzie ja chce:}. Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 23:20 Eee tam , ja bym sie dala prowadzić ...to zawsze ciekawsze iść w ciemno gosia Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 23:24 A scislej? Bo pogubilam kierunki?:} Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 23:26 Zdałabym się całkowicie na zapraszającego.... gosia Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 23:33 Zarty? Kurtuazja i dobre wychowanie -to jedno....,ale dzien przez to stracic? Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 23:40 Zakładam , że ... bym zyskała gosia Odpowiedz Link
bella1 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 23:45 No tak.... Zalozenie jest wazne.... Odpowiedz Link
e-okto Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 23:53 Tyle czasu i uwagi... Hmmm... nie ma się co dziwić, ze potem sodówka uszami strzela Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 09.04.09, 23:57 Wolalabyś , żebyśmy Tobie poświęciły ? gosia Odpowiedz Link
e-okto Re: Niektórzy robia foty om poranku, a niektórzy. 10.04.09, 00:02 To nie był zarzut Odpowiedz Link
exman Port szuwarowy. 09.04.09, 07:46 I co w tym, zdjęciu jest takiego, że trzeba go ustawiać na front page ? Andreas, jak się ma taki sprzęt jak ty, warto sobie podnieścśpoprzeczkę, choćby techniczną ostatecznie. Nie powiesz, że robiłeś to komórką, w czasie rejsu pontonem. Odpowiedz Link
bella1 Re: Port szuwarowy. 09.04.09, 07:52 Ex.... - moze to zdjecie z podniesiona poprzeczka.... :} Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Port szuwarowy. 09.04.09, 09:21 Exmanie nie napinaj sie, bo gumka w rajtuzach ci strzeli... Co chcesz od strony technicznej od tej fotki zrobionej w nocy - kole 22.00, aparatem wielkosci karty kredytowej? Masz tu parametry techniczne: ogniskowa 8.1 mm, przysłona f/3.5, iso 80, pomiar światła Matrycowy, balans bieli Automatyczny, migawka 2 s, flash Nie. Taki sobie żarcik - port szuwarowy... wybacz, ale nie wszyscy jestesmy rasowymi rybkami akwariowymi, prosze nie udawaj skalarka, który... "Jeszcze kilka lat temu był uważany za rybę problematyczną, a obecnie jest bardzo popularną rybką akwariową." Odpowiedz Link
exman Re: Port szuwarowy. 09.04.09, 09:35 Za cholerę nie rozumiem nic z tego co napisałeś. A przecież to nie ja a ty piłeś wczoraj ... Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Port szuwarowy. 09.04.09, 09:51 Spoko... moze dzis uda mi sie nie pic... Odpowiedz Link
bella1 Re: Port szuwarowy. 09.04.09, 09:54 A ja rozumiem...I nic a nic nie pilam /lekcje odrabiam/... /Wiadomosc dla Nachala: I co z tym labedziem zrobic?Zlapal i Zlapala...../ Odpowiedz Link
bella1 Re: Port szuwarowy. 09.04.09, 10:06 Andy - ja tylko jednego nie rozumiem...Dlaczego Ty zwalales na 'sprzety'? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44789&w=89947894 I dodam - wiecej wiary w siebie.Nie musisz sie tlumaczyc ze swoich zdjec. Czasami - lubi sie jakies zdjecie,bo ktos - kogo lubimy - je lubi. A to powyzej... - wcale nie jest zle Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Port szuwarowy. 09.04.09, 10:08 łazikujac w nocy nad woda zauwazyłem fajne takie dzwigi, oswietlone, a jakby wystajace z szuwarów... ot, taki zarcik sobie, taki sobie... Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Port szuwarowy. 09.04.09, 10:10 dodam tylko, ku wiedzy Exmana, ze wykonanie tej fotki, przy tej ekspozycji, takim aparatem było dośc trudne, a nie nosze statywu w kieszeni... zauwaz, ze ma ostrość! Odpowiedz Link
bella1 Re: Port szuwarowy. 09.04.09, 10:17 Moze Ex jest jeszcze pod wplywem filmu 'z wczoraj'.... www.youtube.com/watch?v=mdEBKfF7rNg O swoim wzroku tez juz wspominalam kiedys.... Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Port szuwarowy. 09.04.09, 10:06 Przyblize moze w takim razie... Front, jak okreslasz Exmanie, to w gazetach nazywane "czoło" na tym forum nie jest galerią dzieł sztuki narodowej... ale tylko nasza zabawa i przygoda z aparatem i zyciem. Spoko, powisi dzien, a pewnie wieczorkiem [ ] zdejme wrzucajac jakies adekwatne dzieło... takze techniczne naszych ukochanych autorów! Bella - czy masz cos nowego? Bo ostatnio nie widziałem... Odpowiedz Link
bella1 Re: Port szuwarowy. 09.04.09, 10:13 Mam,ale nie na stronie..... - a to sie nie liczy Podpowiem,ze chetnie ogladnelabym swoj 'stary' nadmiar mysli"....Ten z klockami...Pasowalby i do mojego "na dzisiaj" / beee -wedlug Exmana i......do ryb akwariowych Moze i posluzylby w jakis - pokretny sposob.... Odpowiedz Link
exman Re: Port szuwarowy. 09.04.09, 11:27 Wiesz Andreas, tylko dletego tu wpadam, bo jest parę ciekawych osób. Natomiast twoje zdjęcia w znakomitej większości niestety są do dupy. Być może przestanę odwiedzać i ten oddział. Żygać mi się chce gdy czytam "Front, jak okreslasz Exmanie, to w gazetach nazywane "czoło" > na tym forum nie jest galerią dzieł sztuki narodowej... > ale tylko nasza zabawa i przygoda z aparatem i zyciem." a ty wszytsko traktujesz jakby ci ktoś pieniądze zabierał. 5 groszy bym nie dał za te fotki. Odpowiedz Link
andreas.007 Wyczuwam szumy, szumy wyczuwam 09.04.09, 11:49 Exmanie wiem i czuje to, ze masz do mnie zal jakis, nie wiem o co, ale masz taki rezerwuar... od dawna. Do tej pory zbywałem to w rózny sposób, ale teraz postanowiłem Tobie pokazac, ze nie jestes rekinem wśród rybek akwariowych! Naprawde chcesz mnie zaszantazowac swoja obecnoscia na forum? Wydaje mi sie, ze nikt z nas, bo to nie jest moje forum, ale nasze forum, a ja tylko najmniej jak moge administruje reagujac natychmiast na kazdy glos Was... nikt z nas tu nie jest dla mnie, ale dla nas jako grupy! Wyrazamy swoje opinie czesto moze ostro i dosadnie, celujesz w tym Exmanie, ale chyba mamy prawo do obrony, a wyrazenie swojego zdania - moze nie takiego, jak bys chciał, nie jest powodem do wybuchania placzem, jak dziecko, ktore nie dostało lizaka... Byc moze moje fotki nie sa arcydzielami w Twoim mniemaniu, NA PEWNO OSTATNIO PRZYPARŁEM FOTOATAK NA FORUM, wykorzystałem, ze to ja moge wstawiac - TO PRAWDA, ale nikt z naszych stałych autorów nie daje nic nowego do swoich galerii, a od Was nie mam propozycji! No, cóz przepraszam za moje fotki... mam taki gust jaki mam. Naprawde sie obrazasz, jak dziecko i chcesz zabrac zabawki sypiac jeszcze piaskiem po oczach? Wytrzymaj jeszcze chwilke, za chwilke ja znikne... przekaze admninistrowanie tego forum komus z Was... wytrzymaj Exmanie, jako i ja wytrzymuje, a mam to juz na koncu klawiatury... Wyzwól sie i wywal z siebie co masz do mnie, pomoze to Tobie i mnie... a moze nawet nam! "Pierdolimy Andreasa" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44789&w=78232729 Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Wyczuwam szumy, szumy wyczuwam 09.04.09, 12:36 a jeszcze gwoli oceny mojej fototfurczosci, to zamiszczam takze na stronach powiedzmy fotogalerii, gdzie sie ocenia zdjecia - wystawia opinie. To wiele fotek tam dobrze ocenionych i bywały tu tez, ale były takie, gdzie tam nie otrzymalem zadnej oceny, albo nawet krytyczne glosy, a tu zyskały pare dobrych opinii, tak wiec to jest kwestia tego kto oglada i co tam widzi... No, jak z muzyka, za niektore rytmy próbujace nasladowac jakies tam tez nie dałbym 5 groszy, a nawet poprosił by kolesie troche ciszej grali w pubie, bo to nie sala koncertowa... Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Wyczuwam szumy, szumy wyczuwam 09.04.09, 13:06 i jeszcze jedno do pieniedzy nie przywiazuje wagi, pieniadze albo sie ma albo nie ma! Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Wyczuwam szumy, szumy wyczuwam 09.04.09, 13:23 Powiem Wam tak Panowie ... Burze oczyszczają powietrze i później całkiem fajnie , a już z penością lżej się oddycha ... Piszemy tu dość dużo i w dość wąskim gronie - poznajemy się coraz bardziej. To normalne , że widzimy nie tylko swoje zalety , ale i wady. Nic w tym złego jeżeli czasami skoczymy na siebie , może nie zawsze "przyjemnie" , ale przynajmniej jesteśmy w tym "prawdziwi"..a nierzadko okazuje się , że takie "ataki' też są owocne....Serio... Nie możemy się ciagle tylko "głaskać"... gosia Biorąc pod uwagę ten czas "oczyszczenia" i to bez względu na to , co kto pod tym pojęciem rozumie - i w co kto wierzy , to nawet dobrze , że pewne rzeczy zrzuciliście z siebie .... Nie zapominajcie jednak , że ten czas - to również czas pojednania , i nie mam tu na myśli bynajmniej jakiejś kościelnej spowiedzi...ale takie zwyczajne , człowiecze pojednanie - biorąc pod uwagę , że nikt idealny nie jest a równocześnie szanując cudzą odrębność.... Tyle "kazania" - a teraz dobrze , kurwa , że tu jesteście - jeden i drugi... Serio g Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Wyczuwam szumy, szumy wyczuwam 09.04.09, 13:26 to on zaczął, on pierwszy zaczął... Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Wyczuwam szumy, szumy wyczuwam 09.04.09, 13:35 To naprawdę nie jest istotne kto zaczął , a kto nie może skończyć...ważniejsze jest to - co kto może z tego wyciągnąć dla siebie .... i żeby nie czuć wzajemnej niechęci , bo i po co - w zasadzie , nie ? gosia Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Wyczuwam szumy, szumy wyczuwam 09.04.09, 13:55 ja do niego nic nie mam - niech sobie brzdąka, co mu tam w duszy gra... czepia sie, to mu pokazuje, ze rybki akwariowe to coraz popularniejsze bywaja... piranie! Odpowiedz Link
piernicyna Re: Wyczuwam szumy, szumy wyczuwam 09.04.09, 18:29 Tu bliziutko - coś zawołało A daleko - odróżowiało. Nie wiem co, bo ni to ni owo, Na ćwierć ptasio, na trzy ćwierci różowo. Szeptem przeszło tuż - tuż w sitowiu, Zalśniło liśćmi w listowiu I rozniosło się, i frunęło, I po stawie ogniem huknęło. /J.Tuwim/ Tak mi się skojarzyła kłótnia naszych facetów. Popieram Gosię, czasami trzeba sobie powiedzieć, co leży na sercu. Ale teraz, panowie, dajcie już spokój i weźcie się przed świętami za jakieś pożyteczne zajęcie, jako i ja czynię. Odpowiedz Link
e-okto Re: Port szuwarowy. 09.04.09, 14:12 exman napisał: > I co w tym, zdjęciu jest takiego, że trzeba go ustawiać na front > page ? Wieczorna chwila w "Twoim mieście za Twoje podatki" to mało? Odpowiedz Link
alex-0_0 testosteron osiągnął niebezpieczny poziom 09.04.09, 14:32 jak widać wyżej .... Panowie, po browarku i będzie ok Luzik Panowie Święta za pasem Odpowiedz Link
bella1 Re: testosteron osiągnął niebezpieczny poziom 09.04.09, 19:11 Wazne sprawy - pierwsze...Najpierw browar trzeba kupic,potem wypic,potem dokonczyc "niedokonczone'.... Motto dnia: "Po co sie klocic -jak sie bic umiemy - nie moje,wiec nie zaznacze sobie Odpowiedz Link
bella1 Re: testosteron osiągnął niebezpieczny poziom 09.04.09, 20:59 Andy - masz jakis grafik na te dni,kiedy jestes materialista,a kiedy nie? Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Bella - dlaczego trzymasz stronę 09.04.09, 21:14 Nie myślę , pytam... gosia Odpowiedz Link
bella1 Re: Bella - dlaczego trzymasz stronę 09.04.09, 21:23 Bo tak chce...Tak mi odpowiada,tak jest zgodnie ... Odpowiedz Link
bella1 Re: Bella - dlaczego trzymasz stronę 09.04.09, 21:25 A Ty?Czyja strone trzymasz? Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Bella - dlaczego trzymasz stronę 09.04.09, 21:29 Niczyją... Jeden i drugi kolega ma trochę racji - może tylko w odmienny sposób to wyrażają ... gosia Odpowiedz Link
bella1 Re: Bella - dlaczego trzymasz stronę 09.04.09, 21:29 Oczywiscie - gdybys pofatygowala sie o pytanie:"Dlaczego trzymam strone Andreasa" - odpowiedz moglaby byc dokladnie taka sama.... Odpowiedz Link
bella1 Re: Bella - dlaczego trzymasz stronę 09.04.09, 21:31 Nawet sprawdzilam czas odpowiedzi....Jak widzisz ....Czasami nie trzeba pytac....:} Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Bella - dlaczego trzymasz stronę 09.04.09, 21:43 Wiesz Bea - jak Cię lubie - to ten ostatni Twój wpis mnie...powalił...Dziewczyno - czas mi liczysz na odpowiedz ????? Zwariowałas ? gosia czytam i piszę nie tylko na tym forum.... g Odpowiedz Link
bella1 Re: Bella - dlaczego trzymasz stronę 09.04.09, 21:47 Gosia...- pamietasz ten watek o czytaniu? Bede za pol godziny - gdybys chciala Odpowiedz Link
gosia.43 Re: Bella - dlaczego trzymasz stronę 09.04.09, 21:53 Przez ten czas przeczytaj ( merytorycznie przeczytaj ) po jakim wpisie Twoim zadałam Ci to pytanie...Ono nie mogło brzmieć inaczej... gosia Odpowiedz Link
andreas.007 Re: testosteron osiągnął niebezpieczny poziom 10.04.09, 09:58 bella1 napisała: > Andy - masz jakis grafik na te dni,kiedy jestes materialista,a kiedy nie? ================= Nie jestem w ogóle materialista. Peniadze sie albo ma, albo nie ma... Odpowiedz Link