olga1205 07.05.09, 22:18 jestem w trakcie wyboru miejsca wesela.bylam dziś oglądac karczmę pod jemiołą Ćwilkicach kolo pszczyny.mam prośbe do tych ktorzy mieli tam wesele lub byli tam na weselu o szczere opnie na ich temat! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czikusia4 Re: karczma pod jemiołą 13.05.09, 19:47 Radzę uważać... Ja mam ślub wrzesień 2010 a koleżanka w sierpniu też 2010 byliśmy tam co prawda sala ładna( myślę o tej na dole) Ja jednak się nie zdecydowałam wybrałam salę w Tychach natomiast koleżanka się zdecydowała i miała małego pecha wpłacili zaliczkę 1000 zł za termin dostalismy zaswiadczenie ze zaplacili. Szefowa ich ustnie poinformowała co bedzie w menu i powiedziala ze przygotuje szczegolowe menu i za tydzien sie z nimi skontaktuje. Co prawda się skontaktowała ale wyszło ze w cenie 175/os jednak nie ma ciasta, soków napoji co wcześniej przy wpłacaniu zaliczki było w cenie... Stracili co prawda 1000zł ale szukaja innej sali.Strasznie ta babka miesza... Wiec nie wplacaj jak nie zobaczysz na wlasne oczy za co bedziesz placic i ile. Odpowiedz Link
gosiaczek_biel Re: karczma pod jemiołą 13.05.09, 22:25 W takiej sytuacji przysługuje zwrot zaliczki, gdyż zmieniły się warunki umowy. Umowa ustna również jest wiążąca, zważywszy, że z racji zaliczki nie była to tylko pogadanka. Żadna umowa nie działa w jedną stronę. A może jeszcze byli świadkowie? Proponuję pojechać po zaliczkę i wezwać policję, nie są chętni do przyjazdu w takich momentach, ale tamci będą się wstydzić, gdyż to okolice małego miasteczka i wszyscy się znają. Za 1000 zł można z wewnętrznym dystansem poudawać że się denerwujecie. A jakbyście mieli więcej taki tysiaków to ..... wiadomo o co mi chodzi :)) Powodzenia Aha napiszcie jak poszło. Odpowiedz Link
bartka7 Re: karczma pod jemiołą 13.10.09, 13:49 czikusia4, czy mogłabyś mi opisać wygląd tej kobiety? (mała, drobna osoba ca 30-40 lat?)Też się rozglądam za salą na weselę i oglądałam miejsce, które CHYBA prowadzi ta sama osoba. Nie jestem pewna czy to ona, ale ta z która rozmawiałam również mocno kręciła z ceną. Dziękuję i pozdrawiam bartka7 Odpowiedz Link
dziewczyna1455 Re: karczma pod jemiołą 15.10.09, 12:12 hej:) ja rowniez z wprzyszłym roku mam wesele i jezeli o ta sale to rowniez bardzo chcialam je tam miec.. Sala piekna no ale bardzo drogo za jedzenie ( liczac ze mam kolo 100 ludzi na weselu) no i brak w tym ciast napojow czyli najwazniejszych rzeczy. Takze niestety cena a raczej co w niej jest zawarte odstrasza. Tak wiec doszlismy do wniosku ze bedziemy miec w straznicy gdzie ludzie zazwyczaj duzo lepiej sie bawia no i bedzie nasze pyszne jedzenie:) Odpowiedz Link
miska_bb Re: karczma pod jemiołą 16.10.09, 16:34 ja tez miałam tam organizować wesele bo mój mąż jest akurat z Ćwiklic ale jak podliczyliśmy wszystko to wyszło nam 240 zł z wódką.w dodatku ciężko było się tam dogadać bo ta pani rzadko jest w tej karczmie. Wybraliśmy w koncu Karczmę pod Lotniskiem w bielsku, mają piękną sale na górze a wesele z ciastami i napojami wyszło 150 zł więc polecam bo jest tanio i fachowo. Odpowiedz Link