brezly 13.01.04, 11:21 Daj hint jak odbierasz Trojke. Technicznie, znaczy? Bo E. koniecznie chce miec toto w domu. Przez satelite czy przez Internet? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jureek Re: Jureek 13.01.04, 12:22 brezly napisał: > Daj hint jak odbierasz Trojke. Technicznie, znaczy? Bo E. koniecznie chce miec > toto w domu. Przez satelite czy przez Internet? Przez satelitę. Analogowo, cyfrowo da się tylko w pakiecie cyfra+, więc raczej bez sensu płacić za coś, co można mieć za darmo. Antenę trzeba skierować na satelitę Eutelsat-HotBird. Talerz 80cm powinien wystarczyć. Oprócz trUjki możesz odebrać jeszcze po polsku z programów radiowych: Jedynkę, Radio Polonia (polskie radio w różnych językach, po polsku i po niemiecku też) oraz Radio Maryja, a z programów telewizyjnych: TV Polonia, TVN i TV4. Przez internet kiedyś było bardzo źle, później lepiej, ale ostatnio znowu gorzej. A w samochodzie trUjki słucham tylko nagranych kaset lub kompaktów (ostatnio dorwałem kilkanaście odcinków Rodziny Poszepszyńskich - cudo!) Pozdrawiam Jura Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Jureek 15.01.04, 15:30 Zapomniałem napisać Ci o ważnej rzeczy. Otóz w Nimczech jeśli chcesz zainstalować antenę satelitarną potrzebujesz zgody właścicieka domu, gdzie wynajmujesz mieszkanie. Ja o taką zgodę starałem się chyba przez 3 lata, a gdz wreszcie dostałem pozwolenie, to Trójka zeszła na psy. Ale i tak jej słucham, z braku laku. Z niemieckich stacji radiowych poleciłbym WDR - Funkhaus Europa. Mają zupełnie inną plejlistę niż popowy mainstream, sporo audycji autorskich, codziennie od 21:40 do 22:00 jest audycja po polsku z berlińskiego radia Nultikulti, a we wtorki o północy retransmitują poniedziałkową "Trójką pod księżycem". Jura Co lepsze? Radioaktywność czy telemaniactwo? Odpowiedz Link Zgłoś