8macek 11.10.09, 11:08 nieopisywalna rzecz!!! nie napiszę, że zajebista bo to by było zbyt trywialne. jak będzie was ktoś tym napojem częstował to nigdy nie miejcie oporów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
8macek Re: kawa z masłem z ogniska 24.10.09, 01:39 z krowiego, jacze jest niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: kawa z masłem z ogniska 06.11.09, 09:25 wołowe. tak czy inaczej wołowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jehonala Re: kawa z masłem z ogniska 11.10.11, 19:12 Zreanimuję ten historyczny wątek, ażeby donieść uprzejmie, że wędzona herbata z masłem (rodowodowym) i solą jest zaskakująco dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: kawa z masłem z ogniska 01.04.12, 21:58 kawa z ogniska (a raczej z paleniska), w której moczono suszone mięso renifera, słodzona lub nie a tym mięsem się zagryza tak Was ugoszczą Sami (trochę bezzasadnie nazywani Lapończykami - co nb jest raczej obraźliwe; "lap" to szmata), gdy traficie daleko na północ Szwecji czy Norwegii Odpowiedz Link Zgłoś
samica1 Re: kawa z masłem z ogniska 13.04.12, 11:39 Nienienie, Sami takich rzeczy nie robi :P Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: kawa z masłem z ogniska 22.04.12, 19:55 z cyklu ciekawe smaki: piłem dzisiaj piwo o smaku brandy (o smaku, nie z dodatkiem brandy!) i nawet powiem, że mi smakowało. ktoś z was miał okazję czegoś takiego doświadczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: kawa z masłem z ogniska 24.04.12, 13:31 Ani takiego browca, ani takiej kawy :> Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: kawa z masłem z ogniska 24.04.12, 20:50 O! widzę, że mamy świeżego kucharza :-) WITAM! możesz czuć się jak u siebie w kuchni czyli swobodnie i na luzie, ale najpierw sprecyzuj czy > Ani takiego browca, ani takiej kawy :> znaczy, że: 1. nigdy nie piłem i chciałbym bardzo ale boję się... 2. nigdy nie piłem i w życiu bym się nie napił takiego wynalazku... 3. prędzej uwierzę w zamach smoleński niż w to, że takie napoje istnieją w realu... ??? Odpowiedz Link Zgłoś