Dodaj do ulubionych

Czy boicie sie starosci?

17.02.04, 17:16
Dzis zaczelam sie zastanawiac jak to bedzie jak stuknie mi powyzej 60.
Kiedy juz nie bede tak sprawna i mloda. Czasem sie tego boje.
Czy rodzina bedzie przejmowac sie moim losem czy oleja mnie w natloku
wlasnych problemow?!
Wiem ze to dziwne pytanie ale jakie jest wasze zdanie? Jak wyobrazacie sobie
wasza jesien zycia:o)

P.S.
Chcialabym byc taka wesola babcia z wlasna pasja, siedziec sobie z innymi
babciami w parku na lawce i gadac o dziadkach i wnukach hihi....
Obserwuj wątek
    • aariel Ja sie boje zmarszczek! ;) 17.02.04, 17:49
      Bo zaczynaja mi sie pojawiac, chociaz glownie mimiczne. A chyba jeszcze nie
      nadszedl czas na kremy przeciwzmarszczkowe....
      A tak powaznie to czasem zaczynam sie czuc juz staro, moze nie jak kobieta 60.
      ale chcialabym jeszcze byc w liceum, albo chociaz studiowac i miec duuuzo mniej
      problemow.
      • tsun_am Re: Ja sie boje zmarszczek! ;) 18.02.04, 08:53
        ja też:) problem starości jest trochę zbyt odległy, ale denerwujące jest to -
        że choć czuję się tak bardzo młodo - czasem wręcz dziecinnie, to nie mogę nie
        zauważyć, po mojej skórze zwłaszcza, że czas leci. Wdałam się w ojca a on ma
        potworne zmarszczki pod oczami i ja też już je mam (kiedyś stojąc w lustrze u
        koleżanki w jakimś takim dziwnym oświetleniu zobaczyłam jakby siebie za kilka
        lat -aaaaa, ależ to było dziwne). Z drugiej strony ciągle mam pryszcze, czy ja
        naprawdę nie mogłabym mieć takich 2 lat spokoju i być po prostu piękną i młodą?!
    • k.mmilka Re: Czy boicie sie starosci? 17.02.04, 18:02
      Wiesz Kurczak, to jest to, czego najbardziej się boję. Tego, że mogłabym być
      zdana na czyjąś opiekę. Nawet, gdyby nikt mnie nie olał, gdyby rodzina była
      przy mnie dzień i noc - czułabym się z tym strasznie, strasznie źle. Nie chcę
      dożyć starości.
      • kurczak1976 ???? 17.02.04, 18:05
        k.mmilka napisała:

>Nie chcę dożyć starości.

K.mmilka mam nadzieje ze to byl zart!!!!!
        • k.mmilka Re: ???? 17.02.04, 18:12
          Hm... nie był. A ściślej: nie chcę, jeżeli miałoby się to wiązać z jakąkolwiek
          formą uzależnienia od stałej opieki innych, przewlekłą chorobą itp. Wspomniałaś
          o czymś takim i do tego się odniosłam. Ale może nie będzie tak źle :-)
          • kurczak1976 Re: ???? 17.02.04, 18:15
            Mialam na mysli raczej odwiedziny i pamiec:o)

Ale w tym punkcie masz racje, ze bycie ciezarem w wyniku choroby jest straszne
            :o( Ale chyba az tak drastycznie wolalabym sie nie wypowiadac:o)
            • k.mmilka Re: ???? 17.02.04, 18:18
              Widzisz, Kurczak, ja po prostu zawsze mam makabryczne skojarzenia. Trzeba się
              przyzwyczaić :-)
              • kasia721 Re: Tak!!! 17.02.04, 21:14
                Najbardziej boję się że będę od kogoś całkowicie zależna, że nie będę mogła
                np. sama gdzieś wyjść albo że będę chora. Chciałabym bardzo dożyć takiej
                radosnej starości!
    • malen_a Re: Czy boicie sie starosci? 17.02.04, 22:59
      pamietaj, ze masz tyle lat na ile sie czujesz :D
      nawet jak cialo troche mniej sprawe to i tak glowa jest najwazniejsza :)

a taka jak swoja babcia nie bedziesz, bo nie bedziesz siedziec w parku na
      laweczce tylko na forum z babcia Malena nadawac :DD o dziadkach i wnukach i
      innych babciach forumowych :)
      • kasienka80 raczej ciezkiej choroby 17.02.04, 23:10
        Ja jak mialam 5 lat to balam sie ze umre...to nie jest zart, jako dziecko
        wlasnie tego sie balam !!!
        Ja sie starosci nie boje, nie mysle o tym, ze umre jako staruszka, ja sie
        raczej boje jakiejs nieuleczalnej choroby np rak (w lipcu zmarl moj wujek i
        bylam na biezaco przez 3 miesiace z jego ogromnym cierpieniem)
        dlatego tez z jednej strony ciesze sie, ze bede mieszkac we francji, bo wg
        jakiegos raportu Francja i Szwajcaria maja najwieksze sukcesy w leczeniu raka
        (w Europie)
      • kurczak1976 Re: Czy boicie sie starosci? 18.02.04, 09:41
        malen_a napisała:

>
        > a taka jak swoja babcia nie bedziesz, bo nie bedziesz siedziec w parku na
        > laweczce tylko na forum z babcia Malena nadawac :DD o dziadkach i wnukach i
        > innych babciach forumowych :)

malen_a napisała:

> a taka jak swoja babcia nie bedziesz, bo nie bedziesz siedziec w parku na
        > laweczce tylko na forum z babcia Malena nadawac :DD o dziadkach i wnukach i
        > innych babciach forumowych :)

hahahah tylko ciekawe czy zmienimy forum na +60 czy dalej bedziemy sie tu
        podszywac po 30-stki :o)
        A tak swoja droga ciekawe czy internet bedzie kiedys przestarzyly i co beda
        robic nasze wnuki?
    • ann.k Re: Czy boicie sie starosci? 17.02.04, 23:23
      Jak byłam młdosza to potrafiłam sobie wyobrazić siebie najdalej do 25 roku
      życia. Ten wiek był dla mnie w miarę realny. Miesiąc temu go osiągnęłam i
      hmmmm.... żyję dalej. Ale juz nie umiem sobie siebie wyobrazić za jakiś czas.
      Jedno co wiem, to że nie chcę umrzeć ze starości w swoim lub cudzym łóżku.
      • beauty_baby Re: Czy boicie sie starosci? 18.02.04, 08:41
        Nie wyobrażam sobie siebie jako staruszki. Boję się zmian fizycznych, starzenia
        sie organizmu i podobnie jak moje przedmówczynie nie chcialabym zniedołężnieć i
        być od kogoś zależnym.
        Ale z drugiej strony mój Dziadziuś w styczniu skończył 80 lat a wigoru mógłby
        mu pozazdrościć niejeden dwudziestolatek:) Świetnie sie trzyma zarówno
        fizycznie jak i umysłowo, nikt nie daje mu więcej niż 60 lat. Owszem, ma
        szczęście bo to sprawa genów ale tez podejścia do życia (a mój Dziadek jest
        naprawdę młody duchem) tak więc myslę, że ważne żeby sie nie stać zgrzędliwym,
        niezadowolonym z życia i wiecznie narzekającym staruchem.
    • crystal-gazer A może nie ma się co martwić na zapas? ;) 26.02.04, 00:45
      www.thespark.com/deathtest/
      _
      "Oto płynie przydzielony życiu bezcenny czas..."
      • skay5 bardzo..... 26.02.04, 08:08
        bardzo się boję nie tylko swojej starości ale i rodziców...nie wyobrażam sobie
        sytuacji, by mogo ich zabraknac...i nie chodzi tu o zmarszczki...tylko o brak
        tych co odchodzą.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka