Dodaj do ulubionych

Oscary 2003 - to dzis w nocy!

29.02.04, 20:28
Jak zapewne wiecie (bo na naszym forum spora grupka kinomanów) dzis w nocy
odbedzie sie rozdanie Oscarów. Zamierzacie oglądać? Ja nie moge, bo jutro do
pracy musze wstać ;-(...ale korci mnie straszliwie. Lubie popatrzec na takie
imprezki z pompa :-) Macie swoje typy? Z tego co wiem najwiekszym faworytem
(najwieksza ilosc nominacji) jest "Wladca pierścieni"
Obserwuj wątek
    • chiara76 Ja ... 29.02.04, 20:33
      ...nie będę patrzeć, ale na pewno jutro rano popatrzę na necie, kto i za co
      dostał Oskara.
      Pewnie teraz mi się dostanie , ale bardzo żałuję, że "WP" ma tyle nominacji i
      pewnie większość dostanie. Żal mi innych naprawdę dobrych filmów, które w tym
      momencie tracą, nie mają większej siły przebicia itd. Szkoda.
      • kasia721 Re: Ja ... 29.02.04, 20:42
        chiara76 napisała:

> ...nie będę patrzeć, ale na pewno jutro rano popatrzę na necie, kto i za co
        > dostał Oskara.
        > Pewnie teraz mi się dostanie , ale bardzo żałuję, że "WP" ma tyle nominacji i
        > pewnie większość dostanie. Żal mi innych naprawdę dobrych filmów, które w tym
        > momencie tracą, nie mają większej siły przebicia itd. Szkoda.

Podpisuję się pod tą wypowiedzią. Dodam jeszcze, że jaka nagroda takie filmy ją
        dostają! Po prostu komercja górą!
      • monisb Re: Ja ... 29.02.04, 20:44
        Mozesz byc spokojna chiara :-))Ode mnie Ci się nie dostanie, jesli chodzi o
        stonowany zachwyt Wladcą Pierscieni. Ja tez nie naleze do fanow tego filmu. Nie
        jest to ani gatunek literatury, ani filmu, ktory mnie fascynuje. Film jest
        dobrze zrobiony, ale ja wole bardziej kameralne produkcje - o ludziach,
        emocjach i zyciu. W ogole preferuje kino europejskie.
        • aariel Re: Ja ... 29.02.04, 22:19
          Ja tez nie jestem fanka WP, i uwaga! nastawiam budzik na godz. 2.! Zobaczymy
          czy wytrwam.
          Ktos sie dolaczy? :)
          • monisb Re: aariel oglądalaś? 01.03.04, 09:09
            I jak aariel - udało Ci sie obejrzeć na żywo? Ja sie przebudziłam okolo 4tej.
            Wlaczylam na momencik... zeby popatrzeć tylko chwile.... no i skonczylam po
            6tej rano :-)) Wstalam i przyjechalam do pracy, ale nie odczuwam wiekszego
            niedospania, niz jak zwykle w poniedzialek.
            • aariel Ogladalam :) 01.03.04, 09:39
              I troche zaluje, bo w sumie nie bylo za bardzo ciekawie. Prawie wszystko
              zgarnal WP, a reszta nagrod tez byla do przewidzenia.
              Jakos wyjatkowo nudno bylo. Ale juz mi sie spac odechcialo, wiec obejrzalam do
              konca.
              Poczatek byl fajny (montazowka z Billy Cristalem przed jego wejsciem na scene),
              pozniej nuda, nuda nuuda. Piosenki byly usypiajace, oprocz tej z Trio z B. kt
              byla super i i ja super wykonali.
              Smieszne bylo przemowienie zwyciezcow filmu Inwazji Barbarzyncow oraz A. Brody,
              ktory wreczal Oscara dla najlepszej aktorki (nawiazal do zeszlego roku, do
              pocalunku :) ). Aha, i Charlize Theron byla fajna. I to byly jedyne momenty
              kiedy sie ozywilam. Reszta mi siejakos zamazala. No i moze jeszcze moment w
              ktorym oglaszali najlepszego aktora. Mialam nadzieje, ze dostanie B. Murray.
        • kasienka80 Re: Ja ... 29.02.04, 22:21
          Oskary dostaje ten kto wydal najwiecej kasy!!! tak jak Titanic. Ladny film, ale
          czy ja wiem czy oskarowy?
          Ja zaluje, ze nie moge nagrac, bo chetnie popatrzylabym na ludzi, ubrania i
          bizuterie, bo to z calej tej komercji najlepsze
        • chiara76 Re: Ja ... 29.02.04, 22:39
          monisb napisała:

> Mozesz byc spokojna chiara :-))Ode mnie Ci się nie dostanie, jesli chodzi o
          > stonowany zachwyt Wladcą Pierscieni. Ja tez nie naleze do fanow tego filmu.
          Nie
          >
          > jest to ani gatunek literatury, ani filmu, ktory mnie fascynuje. Film jest
          > dobrze zrobiony, ale ja wole bardziej kameralne produkcje - o ludziach,
          > emocjach i zyciu. W ogole preferuje kino europejskie.

Oj, ja też bardzo lubię kino europejskie. W tym roku to nędza, jeśli chodzi o
          kino, jak wychodzę, to wolę pospacerować, niż siedzieć w kinie, ale w zeszłym
          roku i jeszcze poprzednim parę fajnych filmików widzieliśmy.
          A i tak ostatnim moim prywatnym hitem było "Monsunowe Wesele", nie europejskie
          kino, ale ta kultura mnie interesuje bardzo i film był ciekawy.
          • monisb Re: Ja ... 29.02.04, 22:48
            chiara76 napisała:

> A i tak ostatnim moim prywatnym hitem było "Monsunowe Wesele", nie
            europejskie
            > kino, ale ta kultura mnie interesuje bardzo i film był ciekawy.

Bo to piekny film, masz racje. Ja lubie filmy, ktore po wyjsciu z kina zostaja
            w mojej pamieci na dlugo. Takie o ktorych mysle jeszcze przez jakis czas po
            obejrzeniu. Takimi są filmy Almodovara, duze wrazenie zrobil na mnie swego
            czasu film "Amores Perros" - choc tez nie europejski
    • malen_a moje typy to : 29.02.04, 23:26
      film - lost in tanslation
      aktor - Bill Murray
      aktorka - Keisha Castle-Hughes
      aktorka drugoplanowa - Holly Hunter
      rezyseria - lost in traslation
      montaz - miasto boga

pewnie nic nie trafie, ale poczekam do rana aby to sprawdzic...dlaczego te
      oscary sa w niedziele??
      moze w pt, so bym sie zmusila do ich obejrzenia a tak to mi sie nie chce :P
    • k.mmilka No nie... 01.03.04, 07:26
      11! Oscarów dla WP!
      wrrr :-/

Cytuję z Onetu:

<< W kategorii najlepszy film obcojęzyczny zwyciężył kanadyjski obraz "Inwazja
      barbarzyńców". Jego twórczyni Denys Arcand nie kryła wdzięczności. Jesteśmy
      ogromnie wdzięczni, że "Władca Pierścieni" nie kwalifikował się do tej
      kategorii - powiedziała. >>

Dobre :-)
      • kasienka80 Oskary 01.03.04, 07:42
        Mowilam: zwyciezy ten co wsadzil najwiecej kasy w zrobienie filmu...
        • kasienka80 Re: Oskary 01.03.04, 07:48
          No i jestem zadowolona, bo sebus moje kochanie, nagral mi te gale i bede mogla
          popatrzec na te suknie i bizuterie hahaha
          • kasienka80 Nemo !!!! :-))) 01.03.04, 07:52
            Ale z jednego Oskara sie ciesze: z Oskara dla ukochanego Nemo !!!! Yuhuuuu!!!
            • beauty_baby a ja się cieszę... 01.03.04, 08:24
              bo w przeciwieństwie do Was "Władca Pierścieni" mi sie bardzo podobał (najpierw
              oczywiście przeczytałam książkę) i dobrze, że dostał te statuetki:)
      • malen_a Re: No nie... 01.03.04, 09:52
        a wiecie co ja sobie mysle, ze wladca pierscieni zasluzyl na te oscary, ale nie
        jako 1 film, ale jako trylgoia, bo trzeba przyznac, ze jest ona rewelacyjna, a
        jakos zawsze raczej pomijana byla w oscarach :-)
        • kurczak1976 Re: No nie... 01.03.04, 10:37
          Ja sie tez ciesze z oskarow dla WP. Uwielbialam ksiazke i strasznie balam sie
          ze wyjdzie z tego filmu kiszka. Bo przeciez jak sfilmowac tak magiczny swiat?!
          Ale film podobal mi sie tak samo jak ksiazka:o)

I wcale nie jest znowu taka komercha. Kosztowal pewnie ze 3 razy mniej niz
          filmy hollywoodzkie a poza tym gdzyby byl komercha zobaczylibyscie w nim J.
          Roberts -Arwena, B. Afflek -Aragorn i kto wie co jeszcze straszniejszego. Moze
          jakas piosenkarke? Brr..
          • aariel Re: No nie... 01.03.04, 11:05
            kurczak1976 napisała:

> I wcale nie jest znowu taka komercha. Kosztowal pewnie ze 3 razy mniej niz
            > filmy hollywoodzkie

Byl chyba najdrozszym filmem w historii kina!
            • kurczak1976 Re: No nie... 01.03.04, 11:30
              Tak ale wyobraz sobie ile kosztowalby, gdyby krecili go w Hollywood!!
              Sam Titanic kosztowal wtedy ponad 100 mln. A tu nakrecili 3 czesci!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka