edzioszka 16.03.04, 10:19 www.waligorski.art.pl/liryka.php?litera=a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzioszka Re: Prześmiewczo z Waligórskim 16.03.04, 10:47 Krtka opowiest o pripadkowe demokrace w Czechosłowace Czesko ta se bala, że ledwi ruchala, Ne melo svobody (oprocz generala) Na krku jeim sidili zbrojowany Rusak, Na Hradczanach rzidil wrdny prnik Husak. Hawel sidil w prdlu. Dupczek sidil w pace, Bilak bral penizki za kolaborace, Priroda zatruta, zdichla każda pticzka, Do Polsko spuskano smrdena wodiczka. Przisel Jakesz, takeż swinja a piekielnik, Kraj bił simpaticzen ako czeski celnik. Czesi se ne mieli do boju priuczki, Kdy kto do nich strejlau - podnimali ruczki, Woleli pociupciać jako krasnu holku, Prdnut po knedliczkach, a stancowat polku. Wtem jak coś ne dupne!.... Hawel ostal w polu, Zarozki podyrdal podlizat se Kohlu. Teraz Czech uż ne da sobi srat do kaszy, Chyba że go znowuż ktoś mocno nastraszy, konec. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka może Wam 24.03.04, 16:23 co podpasuje www.republika.pl/gustaw_muldner/humor.htm -- blugrassuję i chałturzę w netlinkowej uwerturze.. Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: Prześmiewczo z Waligórskim 17.04.04, 12:19 Aj, nie podziękowałem jeszcze za adres, nieładnie. Dziękuję więc niniejszym bardzo. Waligórski był dla mnie przez jakiś czas, gdy byłem jeszcze niedorosłym pacholęciem, fascynacją jako Pan Zagłoba w "Rycerzach Trzech", moja ulubiona postać słuchowiska. ========================= nie tylko gadanie: Słonie i Żyrafy Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Prześmiewczo z Waligórskim 18.04.04, 21:55 tak "Rycerze" sa najlepsi < jako ze sam po czesci jestem rycerzem ;) > "szable w dlon" Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Prześmiewczo z Waligórskim 19.04.04, 15:30 Łuki w juki? Szukam piosenek. Niezbyt natrętnie szukam. Studio 202, 60-ka i inne zabytki... Macie linki do mojej wędki? Odpowiedz Link Zgłoś