mocz.piwosza 08.08.10, 18:01 spojrzeć sobie w oczy i wszystko powiedzieć:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viviene Re: A może by tak... 08.08.10, 18:49 " Martwe znasz prawdy, nieznane dla ludu, Widzisz świat w proszku, w kazdej gwiazd iskierce, Nie znasz prawd żywych, nie obaczysz cudu! Miej serce i patrzaj w serce. " Odpowiedz Link Zgłoś
mala200333 Re: A może by tak... 18.08.10, 21:03 viviene napisała: > " Martwe znasz prawdy, nieznane dla ludu, > Widzisz świat w proszku, w kazdej gwiazd iskierce, > Nie znasz prawd żywych, nie obaczysz cudu! > Miej serce i patrzaj w serce. " Mile... Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 13.08.10, 13:09 mocz.piwosza napisał: > spojrzeć sobie w oczy i wszystko powiedzieć:) _______________________________________ " Słońcu ani śmierci nie można patrzeć prosto w oczy. " :) — François de La Rochefoucauld Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: A może by tak... 13.08.10, 14:50 nie patrzę, lubię mrok i ciemność!;-) t.ulipanna napisała: > mocz.piwosza napisał: > > > spojrzeć sobie w oczy i wszystko powiedzieć:) > _______________________________________ > " Słońcu ani śmierci nie można patrzeć prosto w oczy. " :) > > — François de La Rochefoucauld Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 13.08.10, 14:55 mocz.piwosza napisał: > nie patrzę, lubię mrok i ciemność!;-) > ______________________ taa, i nawigację GPS też lubisz chyba, co by nie zabłądzić tak w tych ciemnościach;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: A może by tak... 13.08.10, 14:58 tyle już lat, że dobrze chodzę w ciemnościach i po omacku;-))) t.ulipanna napisała: > mocz.piwosza napisał: > > > nie patrzę, lubię mrok i ciemność!;-) > > > ______________________ > taa, i nawigację GPS też lubisz chyba, co by nie zabłądzić tak w tych > ciemnościach;)) > Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 13.08.10, 15:01 mocz.piwosza napisał: > tyle już lat, że dobrze chodzę w ciemnościach i po omacku;-))) >______________________ I zawsze "trafiasz" w tych ciemnościach?..;)) > Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: A może by tak... 13.08.10, 15:04 co masz na myśli??? jakie no miejsca?!;-) t.ulipanna napisała: > mocz.piwosza napisał: > > > tyle już lat, że dobrze chodzę w ciemnościach i po omacku;-))) > >______________________ > I zawsze "trafiasz" w tych ciemnościach?..;)) > > > Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 13.08.10, 16:08 mocz.piwosza napisał: > co masz na myśli??? jakie no miejsca?!;-) >____________________________ no czy trafisz tak po ciemku w dziurkę...od klucza np.?;))) o innych miejsca nie wspomnę, bo w te inne, nie wątpię, że bez problemu;))) > Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: A może by tak... 15.08.10, 14:11 nie wiem jak to nazwać, ale nie zamykam na klucz nic;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 16.08.10, 07:14 mocz.piwosza napisał: > nie wiem jak to nazwać, ale nie zamykam na klucz nic;-))) ______________________________ hmmm...to się nazywa... "czynienie okazji dla złodzieja";))) Trzeba uważać, bo ktoś może skraść Tobie najcenniejszą rzecz jaką posiadasz...:) .... Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 16.08.10, 13:28 mocz.piwosza napisał: > serce? _________________________ czasem się tak zdarza;) uważaj..;) ale czasem skradną Ci auto np.;) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: A może by tak... 16.08.10, 14:10 do rzeczy materialnych mam stosunek obojętny;-))) t.ulipanna napisała: > mocz.piwosza napisał: > > > serce? > _________________________ > czasem się tak zdarza;) uważaj..;) ale czasem skradną Ci auto np.;) > Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 17.08.10, 07:50 mocz.piwosza napisał: > do rzeczy materialnych mam stosunek obojętny;-))) > __________________________________________ ale serce - bądź co bądź - to materia żywa:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: A może by tak... 17.08.10, 08:35 w sumie pozostaje jeszcze ROZUM:))) mam nadzieję, że głowy nie stracę!;-)) t.ulipanna napisała: > mocz.piwosza napisał: > > > do rzeczy materialnych mam stosunek obojętny;-))) > > > __________________________________________ > ale serce - bądź co bądź - to materia żywa:)))) > Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 17.08.10, 08:38 mocz.piwosza napisał: > w sumie pozostaje jeszcze ROZUM:))) mam nadzieję, że głowy nie > stracę!;-)) > _________________________________ Ale wiesz co?... Jeśli traci się serce, to... rozum jest juz bezużyteczny;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: A może by tak... 17.08.10, 12:31 i co ? jestem potem już bezmyślny?;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 18.08.10, 07:13 mocz.piwosza napisał: > i co ? jestem potem już bezmyślny?;-((( ___________________ nie, nie bezmyślny - raczej...zamyślony;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: A może by tak... 18.08.10, 13:21 zamyślony?! lubić takie stany, zamyślony=nie pewny!?;-))) M. Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 19.08.10, 07:17 mocz.piwosza napisał: > zamyślony?! > > lubić takie stany, zamyślony=nie pewny!?;-))) > > M. _____________________________________ nie, zamyślony to nie to samo, co niepewny;) raczej: zamyślony = oderwany od rzeczywistości;) gdzieś pomiędzy ziemią a niebem...:) Fakt - błogi stan;) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: A może by tak... 19.08.10, 08:36 czyli fruwający...:) jadę znów po pierniki:) do napisania M. Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 19.08.10, 10:30 mocz.piwosza napisał: > czyli fruwający...:) > jadę znów po pierniki:) > __________________________ "fruwający" - tak, niech będzie, że fruwający, pod warunkiem, że pozwolisz by wyrosły Ci skrzydła... :) A te pierniki?.... Czy zostawisz dla mnie chociaż malutki jakiś jeden kęs?;) To weźmiemy wtedy koc, sok malinowy;), te pierniki i zrobimy piknik, by wykorzystać jeszcze letnie promienie ciepłego słońca...:) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: A może by tak... 19.08.10, 12:54 w piernikolandii jestem co drugi dzień, zatem nie kęs, ale kęsy są dla Ciebie;-))) gorzej z pogodą, jest co dzień ładnie, jedziemy w las, a tu deszcz... choć nie powiem ciepły deszcz z kimś kogo się lubią, nie jest wcale zły:))) M. Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 19.08.10, 13:22 mocz.piwosza napisał: > w piernikolandii jestem co drugi dzień, zatem nie kęs, ale kęsy są dla Ciebie;- > ))) > > gorzej z pogodą, jest co dzień ładnie, jedziemy w las, a tu deszcz... choć nie > powiem ciepły deszcz z kimś kogo się lubią, nie jest wcale zły:))) > > _________________________ A zimny deszcz z kims kogo się lubi, to juz nie jest fajny?;) I dobrze, że tych pierników wystarczy..:) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: A może by tak... 19.08.10, 14:29 zimny też jak towarzystwo gorące..:) Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 19.08.10, 14:41 mocz.piwosza napisał: > zimny też > > jak towarzystwo gorące..:) ______________________________ to trzeba to towarzystwo ...rozgrzać..;) w sposób jakiś..;) prawda?..;) Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 20.08.10, 07:41 mocz.piwosza napisał: > natrzeć kamforą:)))) _____________________________________ hmmmm... no to fajnie - natrzesz kamforą, a według encyklopedii ( i mojej wiedzy również;) ) kamfora sublimuje w temperaturze pokojowej - ZNIKA;)))) więc jest duże prawdopodobieństwo, że jak sobie natrzesz to towarzystwo dobre, to ono... ulotni się;))) Trzeba więc inny sposób rozgrzewki zapewnić;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: A może by tak... 20.08.10, 13:42 ulotnienie, tak jest zawsze ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 20.08.10, 14:11 mocz.piwosza napisał: > ulotnienie, tak jest zawsze ;-)) _______________________________ to jak Ci się towarzystwo ulotni, to z kim wtedy ten piknik??;) w deszczu? no z kim?...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: A może by tak... 20.08.10, 16:44 w istnienie zawsze wpisane jest rozstanie = ulotnienie! ;-( M. Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 21.08.10, 14:28 mocz.piwosza napisał: > w istnienie zawsze wpisane jest rozstanie = ulotnienie! ;-( > > M. ____________________________________- Ale tak "dobrowolnie", przez użycie kamfory ;) pozbył byś się towarzystwa?..;) Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 22.08.10, 15:07 mocz.piwosza napisał: > dobrowolnie nie:)) _________________________________ Ja nawet pod przymusem dobrego towarzystwa to bym się nie pozbywała;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: A może by tak... 26.08.10, 12:58 spać też trzeba :) t.ulipanna napisała: > mocz.piwosza napisał: > > > dobrowolnie nie:)) > _________________________________ > Ja nawet pod przymusem dobrego towarzystwa to bym się nie pozbywała;)) > Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 30.08.10, 07:55 mocz.piwosza napisał: > spać też trzeba :) > __________________________________________ ale można...RAZEM spać;-) ? Odpowiedz Link Zgłoś
niesmiala.pl Re: A może by tak... 18.08.10, 21:49 czy warto mówić prawde ?czy warto być szczerym ?... Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: A może by tak... 19.08.10, 08:37 niesmiala.pl napisała: > czy warto mówić prawde ?czy warto być szczerym ?... warto, chyba!? ja wolę ufać i tylko czasami się rozczarować, niż stale być nie ufnym! M. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiani Re: A może by tak... 19.08.10, 15:47 mysle - z doswiadczenia - iż chowanie sie za parawanem nic nie daje a i prowadzi do złego. Prawda..nawet tak brutalna ale zawsze prawda. Przynajmniej człowiek wie na czym stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
t.ulipanna Re: A może by tak... 20.08.10, 07:42 fabiani napisał: > mysle - z doswiadczenia - iż chowanie sie za parawanem nic nie daje > a i prowadzi do złego. Prawda..nawet tak brutalna ale zawsze prawda. > Przynajmniej człowiek wie na czym stoi. > _________________________________ a jeżeli prawda zniszczy czyjeś życie?... Odpowiedz Link Zgłoś
fabiani Re: A może by tak... 20.08.10, 08:51 lepiej żyć w kłamstwie? A może kłamstwo zrodzi kolejne kłamstwo? I może być tak, iż później juz bez mówienia może zniszczyć życie i to może niekoniecznie drugiej strony. Może też zniszczyć własne. Nieogarnięte są pzrestrzenie ludzkiej psychiki... Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio nie oplaca sie 26.08.10, 14:09 mocz.piwosza napisał: > spojrzeć sobie w oczy i wszystko powiedzieć:) wlasnie to zrobilem i...czysta katastrofa :) Odpowiedz Link Zgłoś