23.03.04, 17:40
Jaki jest Wasz najulubienszy alkohol? (oprocz piwa imbirowego ;) Kasieńko)
Lubita kolorowe drinki? Ja lubie :) Takie bardzo slodkie.
A tak w ogole to duzo alkoholu spozywacie?
A moze w ogole?
Obserwuj wątek
    • k.mmilka Re: Alkohole 23.03.04, 17:56
      Whisky, ale piję w ilościach śladowych. Czasem jakieś winko. Nie cierpię
      czystej wódki, drinków, likierów i koniaku (nikt mi nie wierzy - no jak można
      nie lubić koniaku?).
    • ann.k Re: Alkohole 23.03.04, 18:37
      Whiskey. Whiskey i tylko whiskey :-). Jestem maniaczką Jackiego Danielsa. Ten
      jest najulubieńszy. W dalszej kolejności są wszystkie inne alkohole. Wstyd
      chyba się przyznać, ale uwielbiam alkohol.
      Wina czerwone. Piwo, ale bez dodatków. Najchętniej Okocim Mocny. Za drinkami
      nie przepadam. Są takie.... babskie ;-) Z teściową tylko popijam campari, bo
      ona strasznie lubi. Wódkę i tequilę piję tylko jeśli planuję posiadówę przy
      flaszce z celem: "upić się". Niestety picie takich alkoholi nie nadaje się na
      długie pogawędki i biesiady, a to jest to, co ja uwielbiam najbardziej.
      Mam tez takie malutkie zboczenie, że lubię Absynt :-)
      • m-gosia Re: Alkohole 23.03.04, 19:05
        Ann, nie jesteś sama:) Wstyd czy nie ja alkohol też lubię:)))Z piwa urquell, z
        wina ostatnio kalifornijskie, poza tym Martini, Bacardi i Campari. Z wodek tylko
        żubrówkę. Koniaków i whiskey nie uznaję. Zdarza mi się nawet w tygodniu po pracy
        strzelić drinka w domu i nie widzę w tym nic złego. Ostatnio mocno się
        ograniczam, więc najczęsciej sącze cienki drineczki na bacardi ( te breezerki to
        bardzo mi jednak smakuja:)))
        • aiwa7 Re: Alkohole 23.03.04, 19:58
          Hymmm no cóż jeżeli chodzi o alkohole to w każdy weekend coś
          wypijam...najczęściej piwo z sokiem malinowym albo z zaprawa korzenną
          pyyyyycha!!!!
          Uwielbiam drinki, ja wogóle lubie alkohol co nie znaczy ,że się upijam jak
          wariat wręcz przeciwnie jestem smakoszem dobrych trunków poprostu :D
          NA ZDROWIE :)))
    • chiara76 Re: Alkohole 23.03.04, 20:49
      czerwone winka, a od wizyty w Portugalii Porto:)
      • mrouh Re: Alkohole 23.03.04, 21:11
        chiara76 napisała:

> czerwone winka, a od wizyty w Portugalii Porto:)

O, ja też lubię winko. Nie tylko czerwone. Nie cierpię piwa...:-) a imbirowe,
        brr... Chyba nie lubię wódki. Nigdy nie piłam, ale wolę ją w kremach i do
        nasączania tortu:-D

Mało piję, właściwie z zasady- nie piję. Od wielkiego dzwonu wypijam lampkę
        wina. I działa na mnie od razu:-) W trakcie pobytu we Francji odłożyłam troszkę
        na bok swoją zasadę, żeby popróbować francuskich win. Pewnego wieczoru po dwóch
        lampkach opowiadałam takie głupoty, że jeszcze mi się chce śmiać. Moje kumpelki
        miały ze mnie ubaw, śmiałyśmy się do bólu brzucha kręcąc się po przedmieściach
        Paryża. Muszę się mocno pilnować:-)
        • monisb czerwone wino 23.03.04, 22:39
          Z alkoholi mam dosc wąskie zainteresowania :-)) uwielbiam czerwone wino - pije
          dosc czesto, zwlaszcza w jesienne i zimowe wieczory, na plotkach z przyjaciolka
          i kolezankami i na randkach :-) Latem, w upalne dni przerzucam sie na biale
          wino, od czasu do czasu lubie Martini. Aha - i lubie szampana, ale musze uwazac
          na skutki (haha) I to tyle: nie lubie mocnych alkoholi (wodki nie cierpie),
          slodkich drinkow ani piwa :-(
          • kasienka80 Wina, piwa i drinki 24.03.04, 09:27
            Odkad jestem we Francji litrami moge pic rozowe wino...wczesniej niezbyt je
            znalam, bo u nas nie jest zbyt popularne (chyba).

Piwo lubie bardzo i czyste i z sokiem malinowym no i ostatnio rewelacyjne z
            syropem imbirowym.

Drinki i koktajle lubie, ale nie ze wszystkiego: glownie Malibu, Martini,
            Curacaco itd

Nie lubie za to mocnych alkoholi. Od wodki mnie skreca (choc jak bylam mlodsza
            to sie pilo...oj pila i szybko padalo) a inne mocniejsze tez mnie draznia.
            aha, nie lubie tez Campari, bo jest za gorzkie !!
    • kurczak1976 Re: Alkohole 24.03.04, 10:12
      Ja to wlasciwie do konca nie wiem. Moge bez zastanowienia napisac ze nie lubie
      koniakow (juz od samego zapachu mnie naciaga na wiecie co) i whisky. Jedyne
      whisky jakie mi samkowalo pilam w Szkocji. Niestety nie pamietam nazwy ale bylo
      wysmienite. Moze atmosfera pubu tez wplynela na smak...

Lubie chyba piwo, wino czasem, malibu i bailey´sa. Pewnie lubie jeszcze inne
      alkochole tyle ze nie mam w tej materii wiekszego doswiadczenia. Kiedys
      chcialam byc barmanem z prawdziwego zdarzenia ale jakos mi przeszlo, moze
      szkoda...
      • wakarpl Re: Alkohole 24.03.04, 10:14
        Dla mnie alkohol moze w ogole nie istniec, chco czasami troche moge wypic, choc
        nie spraiwa m to wielekij frajdy:)
        • servus_lca Re: Alkohole 24.03.04, 10:50
          wakarpl napisał:

> Dla mnie alkohol moze w ogole nie istniec, chco czasami troche moge wypic,
          choc
          >
          > nie spraiwa m to wielekij frajdy:)

Właśnie miałem to napisać. Nie lubię alkoholu, jeżeli trzeba to się napiję, ale
          tak dla przyjemności innych, bo mi to w cale nie sprawia przyjemności.
          • m-gosia Re: Alkohole 24.03.04, 11:15
            servus_lca napisał:

> Nie lubię alkoholu, jeżeli trzeba to się napiję, ale
            > tak dla przyjemności innych, bo mi to w cale nie sprawia przyjemności.

Dla przyjemności innych? Tzn. że niby nie wypada odmówić? Bo nie bardzo rozumiem
            picie, "bo trzeba"...
            • servus_lca Re: Alkohole 24.03.04, 11:16
              m-gosia napisała:

> servus_lca napisał:
              >
              > > Nie lubię alkoholu, jeżeli trzeba to się napiję, ale
              > > tak dla przyjemności innych, bo mi to w cale nie sprawia przyjemności.
              >
              > Dla przyjemności innych? Tzn. że niby nie wypada odmówić? Bo nie bardzo
              rozumie
              > m
              > picie, "bo trzeba"...

Tak właśnie w niektórych sytuacjach (szczególnie w Polsce) nie wypada odmówić.
      • mrouh Re: Alkohole 24.03.04, 11:19
        kurczak1976 napisała:

>
        > Lubie chyba piwo, wino czasem, malibu i bailey´sa.

O, zapomniałam:-) Dzięki, Kurczaku za przypomnienie, że Bailey'sa też lubię:-)
        Hmmm... właściwie to poza czerwonym winem mój ulubiony alkohol. Mniam... aż mi
        się na wspominki zebrało:-)
    • aariel A ja nie lubie alkoholu 24.03.04, 10:48
      Dzisiaj oczywiscie ;)
    • koaa Re: Alkohole 24.03.04, 11:21
      najlepsze jest wino własnej roboty na własnych jabłkach i wodzie oligocenskiej
      ewentualnie z wegierek czy dzikiej róży:) i jest bardzo zdrowe
      • wakarpl Re: Alkohole 24.03.04, 11:26
        A ja wlasnie lubie odmawiac i dobrze mi to wychodzi...:)
        • skay5 Re: Alkohole 24.03.04, 11:31
          martini bianko, malibu, pinacolada, johny walker- gold label, stock 69, metaxa
          (min.xxxxx), sofia muskat, stara zagora, inne czerwone winka słodkie i
          pólsłodkie z cola lodem i cytrynka!
          pozdr.
        • servus_lca Re: Alkohole 24.03.04, 12:14
          wakarpl napisał:

> A ja wlasnie lubie odmawiac i dobrze mi to wychodzi...:)

A odmówłbyś/odmówiłeś przyszłemu teściowi wypicia z nim?
          • wakarpl Re: Alkohole 25.03.04, 18:47
            NIe wiem, chyba nie musialbym odmawiac, jednego moge wypic, moge tez 2 i 3,
            zwyczajnie nie sprawi mi to frajdy, a piwem juz mnei czestowal i odmowilem:)
            • servus_lca Re: Alkohole 25.03.04, 20:41
              wakarpl napisał:

> NIe wiem, chyba nie musialbym odmawiac, jednego moge wypic, moge tez 2 i 3,
              > zwyczajnie nie sprawi mi to frajdy, a piwem juz mnei czestowal i odmowilem:)
              Oczywiście wszystko zalezy od teścia:) Ja znam takch którzy niestety krzywo patrzą na przyszłego ziecia, jeżeli ten nie chce się z nim napić.
      • kasienka80 wina domowe 24.03.04, 11:42
        hihi, jakbym mojego tate slyszala. Wczoraj mi powiedzial, ze winnice zaklada
        hahaha
        • koaa Re: wina domowe 24.03.04, 12:12
          Ja to chetnie bym uruchomił produkcje jabola czy różanego ale za duze kłody
          panstwo pod nogi rzuca
          Poza tym ci z uni mówia ze to nie wino- bo wino to napój alkocholowy z winogron
          • kasienka80 Re: wina domowe 24.03.04, 12:33
            No ja cos o tym wiem, bo studiuje Technologie zywnosci i mialam Prawo
            Zywnosciowe....
            a na dodatek moi "tesciowie" francuscy tez mieli problem ze zrozumieniem, ze
            moj tata robi wino jablkowe- dla nich to nie wino !!
            • beauty_baby Alkohole 25.03.04, 12:49
              Jak niektórzy tu wiedzą, lubię:) Zwłaszcza czerwone wino (mogę wypić tego
              pokaźne ilości czym już nieraz zaszokowałam parę osób:) ) Generalnie preferuję
              alkohole wytrawne (np. malibu nie trawię, błeee, choc pamiętam w młodości
              piłam), whisky podobnie jak koniaki - tylko wybrane rodzaje ale już za brandy
              nie przepadam. Wódki czystej nie piję teraz bo mi po niej niedobrze (ale kiedys
              też się piło:) ), lubię za to wiśniówkę, wiśniak na rumie i miodonkę -
              najlepsze produkowane w Bielsku:)
              Ciekawy link - www.polmos.bielsko.pl/
    • sandeman Re: Alkohole 27.03.04, 15:54
      Drinkować lubię- nie będę ukrywał ale tylko w towarzystwie. Boję się, że
      inaczej wpadłbym w nałóg:)))
      A na poważnie to przepadam za Cuba Libre. Pychota!!! Browarek też jest ok, hoc
      nie każdy jego rodzaj mi odpowiada.
      • aiwa7 Alkohole 27.03.04, 16:11
        Aha najlepszejsze piwo ,z którym zapoznałam się w Budapeszcie /wręcz nie
        mogliśmy się ze znajomymi od niego oderwać ;p / mianowicie to Rolling Rock!
        Bardzo dobre jeżeli ktoś lubi ten rodzaj alkoholu :)
        Pozdr.
        A.
    • a.polonia Re: Alkohole 29.03.04, 23:16
      Piwo: PALM, Grolsch
      Wino: praktycznie kazde
      Wodka: Zubrowka
      poza tym
      biale martini z lodem i cytrynka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka