tadeusz_ski.51 24.08.10, 16:36 z półki tzw. "ruskiego bigbitu"? O proszę, to jest dobre, ale głośniki na full! www.youtube.com/watch?v=1RJPaj97H24&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milky_way_1 Re: A może coś 24.08.10, 17:58 Przesłuchałam- świetne.:) Pierwsza, przypomina mi piosenkę zespołu Pawła Kukiza. Mieli taką, tekst mocny, ale super.:) Electric Light Orchestra- Muzyka jej zaliczana jest do gatunku rocka symfonicznego, rocka progresywnego i klasycznego. To brytyjska grupa rockowa działająca w latach siedemdziesiątych i osiemdziesiątych. Słyszałam ich nieraz, ale jakoś inne rejony muzyczne, ale świetna muza. Od zawsze chciałam umieścić na forum: Europe - The final countdown. Urzekła mnie ta piosenka dawno. Jeszcze coś dla Smerfetki napisane, bo ładniuśko przywitała popołudniowo, a ja byłam poza domem.:) Chcę jeszcze raz… stąpać po tych trawach Zachwycać się widokiem, tonąć w zapachach Chcę się zachwycać… pić z kwiatów słowa Nich jest szczęśliwa ma w chmurach głowa Byłam na łące…tu pachną kwiaty Pyłek z pręcików zbierały trzmiele I chociaż było wtedy weselej To wzrok mój przykuł obraz- bławaty Tak delikatne, niebieskie z makiem W słońcu wyrosły na skraju łąki I rozłożyły płatki nie pąki Ten widok wabił przepięknym kwiatem Tu zobaczyłam szarańczę polną W soczystych liściach koncert dawała I chociaż chwila ta krótko trwała To od tych dźwięków nie jestem wolną Motyl tak barwny, lekkością skrzydeł Przysiadł na kwiatach rzeżuchy w łące Oddając z lekka swój cień biedronce Zachwyt wprawiło do malowideł Obraz w pamięci namalowałam Szumiące drzewa, kwiaty, owady Obok wiewiórka w pobliskie sady Z drzewa na drzewo z dziećmi fikała Gdy jasne chmury spowiły słońce Przyjemny wietrzyk ku zachodowi W domieszce chłodu się usadowił I ruszył krzewy w słońcu tonące Odpowiedz Link Zgłoś
poranna_smerfetka Re: A może coś 24.08.10, 18:23 Milky pamiętam tę piosenkę i zespół:) Dziękuje za piękny wiersz :) A teraz coś dla Ciebie !(ciekawe czy też to pamiętasz?) Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
milky_way_1 Re: A może coś 24.08.10, 19:14 Nie znam ani tej piosenki, ani zespołu. To może coś z morzem związane. W tym może wiele się zawierać.:) The Doors Albinonis Adagio Odpowiedz Link Zgłoś
poranna_smerfetka Re: A może coś 24.08.10, 19:23 nie nie znam tego :( Zresztą nie lubiłam takich zespołów:( Ale bardzo lubię morze:) A to dla Ciebie Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
milky_way_1 Re: A może coś 24.08.10, 20:00 :kwiat:Przepraszam, nie każda muzyka może się podobać. Mam miłe wspomnienia z nią związane. To subtelny odbiór. Coś bardziej kobiecego.:)Zamiast morza, przestworza. To tak jakby się dostało skrzydeł. Może gdzieś znajdziemy Stuarta Malutkeigo.:) Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
poranna_smerfetka Re: A może coś 24.08.10, 20:09 Milky nie przepraszaj bonie masz za co!!!!:) Ja jestem troszkę staroświecka i lubię polską muzykę c(watek Kajtka i mój na zajeżdzie).Libię też posłuchać zagranicznych piosenek ale nie mam głowy do pamiętania wykonawców i tytułów.(starość nie radość) A ta piosenka jest fajna:) Ja szukam na YouTubie. Odpowiedz Link Zgłoś
milky_way_1 Re: A może coś 24.08.10, 20:50 Popatrzyłam na Twoje forum.:) Jak się zaklimatyzuję gdzieś, to osiadam na dłużej. Nie piszę dużo, czasem tylko coś skrobnę.:) Boney M pamiętam. To dość szkoczna, gorąca muzyka.:) Słucham w zależności od nastroju. Niektórych wykonawców poznałam dzięki forum właśnie, wtedy w życiu całkiem jaśniej.:) Może Tobie też się spodoba.:) Katie Melua - Thank You Stars Odpowiedz Link Zgłoś
poranna_smerfetka Re: A może coś 24.08.10, 20:58 Milky nie mogłam sobie odmówić przesłania Ci tej piosenki:) Mi bardzo się podoba:) Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
milky_way_1 Re: A może coś 24.08.10, 22:18 Smerfetko są rzeczy na świecie, które nawet filozofom się nie śniły. Są też sytuacje, które powoduję, że w naszym życiu wstrzymujemy oddech i takie należy zapamiętać.:) Scorpionsów uwielbiam od lat. Tam gdzie jesteśmy sami jest cisza… Ona jest z nami… echem oddycha Skrzydła rozwija jak ptak na wietrze I tylko lekkie, czyste powietrze Owiewa myśli, serce, pragnienia Bo tylko wtedy możemy zmieniać Siebie i innych w ogród przepiękny Pełen tajemnic, magii, tak wdzięczny I w tym ogrodzie wejścia też nie ma Bo to jest w sercu mym przeznaczenia Scorpions - Moment Of Glory Odpowiedz Link Zgłoś
milky_way_1 Re: A może coś 24.08.10, 22:40 To na Dobranoc Smerfetko.:) Musimy dobrze się ubrać, tam w nocy jest chłodno. Śpimy pod gołym niebiem, teraz mrugamy do siebie;):) Coś z mojego ulubionego repertuaru.:) Bryan Adams - Here I Am Miłych, słodkich snów.:) Odpowiedz Link Zgłoś