kurczak1976 25.03.04, 11:02 Siadl na parapecie i stukal w szybe . Czy ktos wie co taki ptaszek mial na mysli :o) Wogole sie nie bal. Zrobilam mu kilka zdjec, potem wloze do galerii bo sliczny byl:o) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 Re: Przylecial do mnie dzisiaj ptaszek 25.03.04, 11:03 jak to był kanarek albo papuga, to chyba chciał wreszcie gdzieś znowu domek znaleźć:) a jak dzikusek, to to bardzo dobry znak. Ja Ci to mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Przylecial do mnie dzisiaj ptaszek 25.03.04, 11:07 No tez tak mysle:o) Chyba zagram w totka! Ale to bylo bardzo dziwne, bo on za wszelka cene chcial sie dostac do srodka. Tak odwaznego ptaszka jeszcze nie spotkalam:o) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Przylecial do mnie dzisiaj ptaszek 25.03.04, 11:10 niesamowite, a czemu go nie wpuściłaś??jak tak chciał bardzo... do mnie raz przyleciałą papunia, ale ja miałam wtedy kanarka i zaczęłam kombinować, gdzie ją przetrzymam, a ona do tego czasu poleciała dalej. Żal mi do dziś, bo wiadomo, jak się z takimi ptaszkami rozprawiaja srajtuchy (patrz: gołębie) i inne ptaki na wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Przylecial do mnie dzisiaj ptaszek 25.03.04, 11:12 a jaki ptak? Nie wiem jak to jest z widzeniem swiata przez ptaki moze szyby nie widział? Z tego co sie orientuje to nie pierwszy wypadek ze ptak stuka w szybe moze widzi swoje odbicie albo ma skojarzone z otrzymaniem pokarmu Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Przylecial do mnie dzisiaj ptaszek 25.03.04, 11:13 Hihi Koaa, nie wyprowadzaj dziewczyn z romantycznego nastroju !! Ja co prawda tez uwazam, ze jesc chcial i tyle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Przylecial do mnie dzisiaj ptaszek 25.03.04, 11:14 chyba jest taka piesn o ptaszku który stuka w szybe (coś o miłosci) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Przylecial do mnie dzisiaj ptaszek 25.03.04, 11:23 Chyba nie jest glodny bo dalam w to samo miejsce jablko i chleb z sezamem i nie je:o( MOze widzial przez szybe moje sztuczne roze i chcial cos sobie zabrac do budowy gniazda albo co? Ptak byl rudo niebieski, wielkosci wrobla:o) Ktos wie co to za stwor? Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Przylecial do mnie dzisiaj ptaszek 25.03.04, 11:24 Gil?? <znaczy się nazwę ptaszka mam na myśli:)?> Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Przylecial do mnie dzisiaj ptaszek 25.03.04, 11:45 gil jest czerwono-czarno -szary:) moze koliber albo pleszka? wyślij mi fotke - to moze bede wiedział Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Ptak jest w galerii:o) 25.03.04, 13:11 Jakby ktos chcial zobaczyc jaki byl slodki:o) W Zwierzetach Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Ptak jest w galerii:o) 25.03.04, 13:14 ja tam myślę, że to gil:) jakoś się tak na niego uparłam. A śliczny był, fakt! Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Ratunkuuuuuu 25.03.04, 14:21 Ten ptak oszalal! Znowu przylecial i chce wejsc! Skacze do okna, mnie sie nie boi..Jak tak dalej pojdzie nie bede mogla otworzyc okna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Ratunkuuuuuu 25.03.04, 14:21 otwórz i zobacz, co zrobi:) No ,ja na pewno tak bym zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Przylecial do mnie dzisiaj ptaszek 25.03.04, 14:42 to zięba thunderwolf.net/~pchoinsk/fp-licytacje/duze.php?zdjecie=703&kat=94 w sezonie legowym wykazuje silny teretorializm;) więc uważaj Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 No to pieknie!!! 25.03.04, 14:52 Ta zieba w takim razie wymyslila sobie ze gniazdo zalozy u mnie w salonie! Niedoczekanie, ja sie tak latwo wykurzyc nie dam :o) A ja jej chlebus z sezamkiem na oknie zostawilam....;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Koaa 25.03.04, 14:55 Brawo, masz rację,to Zięba!! Brawo brawo!!! Kurczak, a Ty uważaj, bo Ci ptaszek się zalęgnie w chałupce:) Do nas to w zeszłym roku jaskółki przylatywały, ale nie chciałam , żeby założyły gniazdo. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 brawo koaa za ziebe !! 25.03.04, 15:23 a moze one jest wsciekla? :-) czy ptaki moga byc wsciekle? eeee chyba nie...glupio brzmi hihi Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 do Kasieńki 25.03.04, 15:27 Kasiu, ona jest wściekle zakochana i chce mieć gniazdo , a w nim śliczne malutkie jajeczka:) Wiosna ją trzepnęła... Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: do Kasieńki 25.03.04, 15:28 No ale w salonie Kurczaka????? w domu to ludzie mieszkaja, a ptaki tez, tyle ze w klatce :-) Kurczak, zlap ja i wsadz do klatki to jej sie odechce jajek u ciebie na szafie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: do Kasieńki 25.03.04, 15:30 kasienka80 napisała: > No ale w salonie Kurczaka????? > w domu to ludzie mieszkaja, a ptaki tez, tyle ze w klatce :-) > Kurczak, zlap ja i wsadz do klatki to jej sie odechce jajek u ciebie na > szafie :-)) A co to salon Kurczaka zły?? :) w sumie ja nie chciałam jaskół na oknie, jak zobaczyłam, co zrobiły z oknem sąsiadów naprzeciwko. Ciekawe, czy w tym roku też im się pozwolą osiedlić...:) Bo parapet PO tym, jak już wykluły się i znikły sąsiad mył chyba z godzinę:) Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh a może 25.03.04, 15:52 Pan Zięba zakochał się w Kurczaku? Wszak Kurczak tez ptak:-) tylko inny:-D Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: dobre to Mrouh hihi /nt 25.03.04, 16:08 może tak być bo to chyba samczyk Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Koaa.. 25.03.04, 16:10 Koaa, czy ty jestes weterynarzem, ornitologiem, zoologiem? ?? Czy to tak z zamilowania? Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Koaa.. 25.03.04, 23:49 lubie wedrowac po puszczach i jezdzic na wyprawy ornitologiczno, entomologiczne na rowerze z lornetka w reku całkowicie amatorsko;) PS Musze w tym roku wybrac sie do kampinosu na żurawie;) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Po doglebnej analizie 25.03.04, 19:22 i obserwacji kierunku westchnien ptaka juz wiem w kim sie zakochal. Narzeczona w galerii :o))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca RE:Przylecial do mnie dzisiaj ptaszek 25.03.04, 20:29 Ja też miałem taka sytuację kiedyś. Było rano w lecie okno było otwarte i nagle na parapecie usiadł gołąb (bardzo młody )popatrzył się do środka i zaczął wchodzic do mieszkania i się rozglądał. Pod oknem stało biurko on na jego brzegi usiadł i dalej się rozglądał. Gdy wstałem i chciałem go "pogłaskac" on zaczałą po woli bez żadnego strachu odchodzic w strone okna i wyfrunął. Widziałem,że jeszcze przez chwilę siedział na latarni na dworze. A wieczorem był telefon, że rano zmarł mój wujek (brat mojego dziadka). Moze chciał się pożegnac, bo daleko mieszka?:-( Aż mi ciarki przeszły. Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Przylecial do mnie dzisiaj ptaszek 25.03.04, 23:54 napisałem do wajraka - żeby wyjasnił dlaczego zieba stukała ;) niestety nie znałem jego konta -zaadresowałem -wajrak@gazeta.pl- może mam farta w koncu pisze w wyborczej;) jak ktos zna Jego adres pocztowyniech sie podzieli Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Przylecial do mnie dzisiaj ptaszek 25.03.04, 23:58 hm adresu Wajraka nie znam, ale fakt, jego komentarze, na przykład do "Dziobem i Pazurem" były wyśmienite... Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re:Kurczak 26.03.04, 15:02 dokarmiasz może ptaki zima? (jedzonko na parapecie) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re:Kurczak 27.03.04, 10:55 Nie, pierwszy raz dalam chleb po tym jak on tak skakal do tego okna. Dziwne jest tez to, ze nastepnego dnia tez przylecial ale juz tak nie zagladal. Wiec moze to byla rzeczywiscie sprawa odbicia w szybie albo co? Odpowiedz Link Zgłoś