Dodaj do ulubionych

Jestem przekonany,

19.09.10, 17:34
że w przeciągu czterech dziesięcioleci w wielu krajach zostanie wdrożony system czipowej rejestracji obywateli. Oczywiście obywatele wyrażą na to zgodę, gdyż media, politycy i eksperci od spraw bezpieczeństwa przekonają ich, że to dla ich dobra. Powstaną wielkie centra informatyczne, mające pieczę nad obywatelami, gdzie każde przemieszczenie się każdego, będzie zarejestrowane. Oj skończą się te "skoki w bok", skończą! A instytucje detektywów prywatnych staną się całkowicie zbędne, gdyż wszystko będzie wiadomo, gdzie kto był, więc i przestępcy będą musieli wziąć się za uczciwą pracę, bo jasne jest, że w łatwy sposób zostaną ujawnieni i schwytani! I generalnie stanie się raj na Ziemi... całe szczęście, że tego nie doczekam! Jeeeeeeeeeeee...
Obserwuj wątek
    • 1_konkretna Re: Jestem przekonany, 19.09.10, 20:05
      wiesz, to nie byłoby takie złe , taka rejestracja...nie byłoby poszukiwań osób zaginionych.
      ale..czy ludzie to pieski są ,że trzeba ich znaczyć?
      • tadeusz_ski.51 A nie mówiłem?! 20.09.10, 07:59
        1_konkretna napisała:
        > wiesz, to nie byłoby takie złe...
        > ale..czy ludzie to pieski są ,że trzeba ich znaczyć?
        -------------
        Konkretna już prawie by się zgodziła. A pamiętasz jak w latach sześćdziesiątych ub. wieku oburzano się na numerki, które hitlerowcy nadawali więźniom w obozach koncentracyjnych? A co my teraz mamy? Każdy jest "ponumerowany" i to wielokrotnie!
        A czipy które wszczepia się zwierzętom w celu śledzenia ich wędrówek, czy aby nie są forpocztą, testowaniem takiego czegoś dla ludzi? Hehehe, fantazje z filmów s-f spełniaja się na naszych oczach, więc nie ma co się łudzić, że uniknie się czipowania ludzi! Jeeeeeeee, ale nie mnie! Nawet gdyby próbowali to wprowadzić za mojego życia, nie pozwoliłbym! Never! Nigdy w życiu!!
        • tadeusz_ski.51 Ja Wam to mówię, 21.09.10, 10:45
          ja Was ostrzegam! Zobaczycie, będziecie zaczipowani dla "waszego dobra"!
          Tak ludziom mieszają w głowach różnymi pomysłami, począwszy od kamerek aż do "bigbratherów" że to czipowanie nie wywoła większych sprzeciwów, przyzwyczaja się Was do ograniczania wolności, swobody i sfery intymności również hasełkiem "wszystko na sprzedaż". No i dobrze, może wreszcie ktoś mądry będzie miał kontrolę nad tą durną ludzkością!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka