wasze_opinie 30.03.04, 20:27 Wypowiedzcie sie na ten temat! Znalazlam dzisiaj w necie dziewczyne z olbrzymimy problemami...moze jej pomozemy... lub uswiadomimy?? podaje linka: ray-of-the-sun.blog.pl skomentujcie... DZIEKUJE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debi_bebi Re: POTRZEBA AKCEPTACJI 30.03.04, 20:58 Udało mi się wejść na tę stronkę, przeczytałam, jednak wypowiem się bardzo ogólnie. Myślę, że potrzeba powszechnej akceptacji świadczy o niskiej samoocenie. Powody takiego stanu mogą być różne, w związku z czym wcale nie jest łatwo pomóc takiej osobie, no bo jak rozpalić iskierkę wiary w siebie w kimś, o kim właściwie nic się nie wie, na odległość i będąc kimś zupełnie obcym? Jak przekonać tę dziewczynę, że bycie lubianym i akceptowanym przez wszystkich jest niemożliwe, a zasługiwanie się każdej napotkanej osobie nie dość, że najczęściej nie przynosi oczekiwanych skutków, to jeszcze utrwala lub pogłębia niską samoocenę? Czy ona nie odbierze takich rad jako pustego paplania? Z drugiej strony prawdą jest, że kropla drąży skałę, więc może przy którejś z kolejnych "rad" zaczęłaby myśleć... A jaki Ty masz pomysł, by pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś