Dodaj do ulubionych

Pierwszy raz

14.11.10, 10:15
w tym sezonie Kubica nie wszedł do Q3 czyli do najlepszej dziesiątki w kwalifikacjach przed wyścigiem!? Zdaje się, że ten tor mu nie leży, jest sporo zakrętów o odwrotnym pochyleniu na których występuje nadsterowność (czyli tył ucieka na bok), "stawia bolid bokiem" - słowa Kubicy.
Jak to będzie wyglądało na starcie? Kubica startuje z 11-tego pola, przed nim Pietrow na "brudnej" stronie toru. Pietrow ma dobre starty ale... niebezpieczne! Pewnie będzie chciał zaatakować Rosberga, który jest po stronie Kubicy (poz.9) lecz mam obawy czy uślizg tylnych kół nie spowoduje, że znajdzie się blisko Kubicy? A Pietrow w pobliżu to zagrożenie dla zdrowia, życia Kubicy a nawet duża szansa na zniszczenie bolidu! Takiego fajnego, żółtego... bolidu... hmmmmm, zobaczymy co Witia wykombinuje?
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ski.51 Mam nadzieję, 14.11.10, 10:23
      że Robert będzie miał pietra przed Pietrowem i zdąży ucieć spod "gilotyny z Wyborga"?
      • kajetan-3 Re: Mam nadzieję, 14.11.10, 11:17

https://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif Jeśli zaopatrzy się Red Bulla, to tak.
        • tadeusz_ski.51 Bardzo ładne zakończenie 14.11.10, 18:03
          sezonu F1 zarówno przez obu kierowców jak i zespół Renault. Kubica piąty a Pietrow szósty, co więcej, przez ok 40 okrążeń Pietrow "rozdawał karty" decydując o tytule mistrza świata! Do końca utrzymując za sobą Alonso i Webera, przyczynił się walnie do zdobycia mistrzostwa przez Vettela! Kubica popisał się mistrzowskim manewrem wyprzedzając "samuraja" Kamui Kobayashi, co przy dobrej strategii pozwoliło na zajęcie piątej (znakomitej) pozycji, zważywszy, że startował z 11 pola!
    • tadeusz_ski.51 W sumie mam mieszane 14.11.10, 18:15
      uczucia, porównując osiągnięcia Roberta Kubicy w F1
      Poniżej małe zestawienie dotychczasowej kariery
      2007r - BMW Sauber - wywalczył 39 pkt zajmując szóste miejsce w końcowej klasyfikacji. Odpowiednio
      2008r - BMW Sauber - 75 pkt. czwarte miejsce,
      2009r - BMW Sauber - 17 pkt. czternaste miejsce,
      Obecny rok trudno porównywać jeśli chodzi o zdobycz punktową, gdyż zmieniono zasady naliczania punktów, ale trzeba zanotować ósme miejsce Kubicy w "generalce". Moim zdaniem poniżej oczekiwań, spodziewałem się lepszego bolidu, wszak Alonso na Renaulcie w 2007r wywalczył tytuł mistrza świata! Co do Roberta, jechał tak na ile mu pozwały osiągi auta, były też wpadki zespołu, że wspomnę odpadnięcie koła w Japonii gdy był na drugim miejscu.
      --
      • tadeusz_ski.51 Spróbujmy porównać obecny sezon 14.11.10, 18:30
        z poprzednimi, poprzez zastosowanie systemu naliczania punktów wg starego systemu.
        W tabelce będzie tak:
        Numer wyścigu, miasto, pozycja, punkty wg nowego, punkty wg starego systemu, uwagi.
        1. Bahrajn - 11 - 0 - 0 /Sutil przywalił w Kubicę po zadymieniu Webera/
        2. Australia - 2 - 18 - 8
        3. Malezja - 4 - 12 - 4
        4. Chiny - 5 - 10 - 2
        5. Hiszpania- 8 - 4 - 0
        6. Monaco - 3 - 15 - 6
        7. Turcja - 6 - 8 - 1
        8. Kanada - 7 - 6 - 0
        9. Valencja - 5 - 10 - 2
        10.W. Brytania 23- 0 - 0 /awaria techniczna/
        11.Niemcy - 7 - 6 - 0
        12.Węgry - 21 - 0 - 0 /wjechał w Sutila w pit stopie, źle wypuszczony/
        13.Belgia - 3 - 15 - 6
        14.Włochy - 8 - 4 - 0
        15.Singapur - 7 - 6 - 0
        16.Japonia - 19 - 0 - 0 /odpadło koło/
        17.Korea - 5 - 10 - 2
        18.Brazylia - 9 - 2 - 0
        19.Abu Zabi- 5 - 10 - 2
        --------------------------------------
        Ogółem - 8 miejsce - 136 nowych punktów, 33 pkty wg starego systemu (mniej niż w pierwszym roku występów w F1, było wówczas 39).
      • darima_ka Re: W sumie mam mieszane 14.11.10, 22:09
        Wydaje mnie się,ze Kubica powinien rozstać się z Renault,
        żeby móc dalej sie rozwijać .
    • tadeusz_ski.51 O! A tu proszę! 19.11.10, 09:29
      To jest gość ten Putin! autokult.pl/2010/11/08/wladimir-putin-w-bolidzie-f1-wideo
    • 1_konkretna Re: Pierwszy raz 19.11.10, 10:04
      Spojrzałam do Wikipedii ile lat ma Putin , okazuje się ,że to jeszcze młody facet ,
      mój stary podsumował , że kobieta w tym wieku to już stara dupa. ...ale my kobiety dłużej od was żyjemy !!
      • milky_way_1 Re: Pierwszy raz 19.11.10, 10:33
        Dłużej, gdyż prowadzimy bardziej higieniczny tryb życia.
    • tadeusz_ski.51 I taki dupek jest szefem 23.11.10, 10:29
      Kubicy i całego teamu??! Luuuuuudzie, kto go zatrudnił? Przecież to facet bez ambicji, zwykły cwaniaczek, asekurant! www.sport.pl/F1/1,96297,8703717,F1__Boullier__Mistrzostwa_nie_wygramy__ale_pojedyncze.html
      Ten osobnik był w BMW gdy Kubica tam jeździł z Heidfeldem i "spuścił" to BMW z "pierwszej ligi" to wzięli go do Renaulta? Pojeby normalnie! Przylazła łachudra za Kubicą, żeby znowu mu psuć karierę? No szlag by trafił, ma Robert pecha, zawsze jakaś nędza się go przyczepi!
      • milky_way_1 Re: I taki dupek jest szefem 23.11.10, 10:39
        Może znajdzie się jakiś sponsor i wykupi Kubicę do innego mocnego teamu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka