Dodaj do ulubionych

Niesamowite widoki!

12.04.04, 20:17
Kto jeszcze jest uczulony tak jak ja na piekne widoki?? Dzis np. bylo cudowne
niebo tak kolo 19( az dech zapieralo). Co jest najfajniejsze z sekundy na
sekunde wszystko sie zmienia. Wspaniale przedstawienie. Nie ma wiekszego
artysty nad przyrode i nature. Piekne zachody slonca, barwne niebo, blask
ksiezyca który nadaje nocy magicznego mocy, przepiekne wzory jakie maluje na
szybach zima mróz, jesienne drzewa, które mienia sie kolorami. Czlowiek nawet
najbardziej uzdolniony chodz próbuje dorównac tym wspanialoscia, nie jest w
stanie. Kto jest tak wrazliwy na takie widoki niech napisze swoje
przemyslenia.
Pozdrawiam

Monika
Obserwuj wątek
    • majenka3 Re: Niesamowite widoki! 12.04.04, 21:16
      Dodaj jeszcze Monika do tych widoków towarzyszące im albo: niesamowitą cisze
      tuz przed zmrokiem, albo ciche, rozkręcające sie stopniowo ptasie śpiewania
      skoro świt (rzadko słyszę, ale kilka razy mi się zdarzyło), albo skrzypienie
      śniegu kiedy sobie idziesz i wchłaniach oczami zimowe krajobrazy. Dostrzeganie
      tego, po opisałaś plus słyszenie wszystkich dzwięków "idących w parze z.." to w
      pewnym sensie dar..
      W podpisie tym razem: "uczulona na.."-Maja
      :) :)
    • wojciasf Re: Niesamowite widoki! 13.04.04, 07:29
      Czasami zdaza sie ze piekny widok jest codziennie miałem kiedyś taki okres ze
      spotykałem je co dziennie. W gonitwie dnia codziennego zapominamy czasami i nie
      zuwazamy jak pienky jest swiat. A mozemy zawsz cos ciekawego zabaczyć. przez
      kilka lat jezdziłem na studia pociagiem i wyobrazcie sobie ze przez kilka lat
      byłem nie licznym ktory widział z pociagu sarny barzanty i inne ciekawe zyjątka
      Niektorzy po prostu tego nie widzieli byli zajeci innymi sprawami Dlatego
      polecam wieksza uwage na codzien a napewno cos pieknego sie stanie!!! Dzis
      naprzykład jest piekny poranek a słońce przebija sie przez lekka mgiełke i tez
      jest pieknie az chce sie zyc!!!

dziekuje za wypowiedz!!! Wojtek
    • k.reskator Re: Niesamowite widoki! 13.04.04, 11:35
      ale człowiek moze takie widoki współtworzyć.
      na warszawskiej Pradze jest niewysoki , szklany "drapacz chmur". w sobote niebo
      było błękitne i szkło mieniło się błekitem , czystym , róznym od tego wysko
      nade mną, ale mioał oswój specyficzny pociągajcy ton. i nagle w byle budynku, w
      tym błekicie pojawił się bobłok, wystarczająco mały żeby w cąłośi pomieścić się
      w ramach " obrazu" coś pięknego w swojej wyjątkowości. chwilowego, uniklanlego
      i możłiwego tylko dzięki temu ,że człowiek postawił tu ów budynek.jechałem
      autobusem i przez kilak sekund mogłem podziwiać tę współną grę człeka i
      natury.patrzałem z dołu i budynek wyrasał nade mną majestatycznie i tym
      obłokiem na chwile połkniętym.
      a potem autobus ruszył.
      :)
      pozdrav
      • wojciasf Re: Niesamowite widoki! 13.04.04, 19:33
        Masz racje nawet w wielkim miescie zdarzaja sie wspaniałem chwile z przyroda Ja
        w Rzeszowie miałem kilka takich np. latajace nad głowa dzikie kaczki a nawet w
        centrum miasta widziałem lisy ale nie jakies wciekłe tylko tam mieszkajace na
        cmentarzu albo drapierzne ptaki w centrum miasta Założe sie ze mało ludzi
        przechodzac ulica zamkowa w rzeszowie zauwaza je w kamienicy obok radia :)))
        hehehe
        Tak wiec piekne zjawiska sa na około terzeba je chciec zauwazyc
        Patrzcie uwaznie:-)))
    • armitage3 Re: Niesamowite widoki! 20.04.04, 10:52
      You know what is good. I have that special place where i can go, near the nightfall. When you are there you can see everything in range of 15km. small houses, corn fields, clouds, stars and so on, it's a beutifull view, and even more beautifull at night, at full moon. I can't describe it, you have to see it.

John
      • nait Re: Niesamowite widoki! 27.04.04, 11:20
        Zapomniales dopisac, ze wyjesz do ksiezyca ;) Nasz dobry Leszek-wilkolak ;)
        • armitage3 Re: Niesamowite widoki! 06.05.04, 10:17
          A racja, zapomnialem dodac, ale to z wyciem to serio.
          Czasem jak jakas dziewczyna tam ze mna idzie, to tez sie do wycia skusi :}
    • linea21 Re: Niesamowite widoki! 23.04.04, 23:19
      Mój dziadek otworzyl mi oczy na tak banalna rzecz jaka jest trawa.
      Najpiekniejszy kolor ma wlsnie teraz ta pierwsza trawa. Kolot tej zieleni az
      oslepia jest taki jaskrawy, cudo.W pózniejszych okresach nie przybiera juz tak
      intensywnego koloru. Wlasnie kwitna czeresnie. Ale ja nie moge sie doczekac
      kiedy zakwina wisnie. Bede przechadzac sie alejka a nademna bedzie tysiace
      kwiatów. Polecam wszystkim taka przechadzke.
      • nait Re: Niesamowite widoki! 27.04.04, 11:34
        Trawa jest super, taka ladna soczysta zielen, az chcialoby sie polezec i
        zapominajac o wszystkim pogapic na niebo. Fajnie wygladaja biale obloczki na
        blekitnym niebie, mozna skorzystac z wyobrazni.
        Gdzies w tamtym tygodniu jak gonilem na autobus (jak zwykle zreszta;) )
        to 'znalazlem' pawia. Zeby bylo ciekawiej to byl to ptak, siedzial sobie
        spokojnie na kominie i dawal znac o sobie. Cos podobnego widzialem dawno temu
        na wakacjach. Tylko wtedy pawie obsiadly drzewo. Potrafily wejsc na drzewo,
        mimo, ze galezie zaczynaly sie dosc wysoko.
        Jak sie rano jezdzi do turaszowki, to po drodze (o ile jest miejsce przy oknie)
        mozna podziwiac okolice. czasem uda sie wypatrzec bazanty w trawce.

PS. To chyba pierwszy tak dlugi moj post ;)
        • wojciasf Re: Niesamowite widoki! 27.04.04, 16:02
          Seba brawo!!! widac ze Monia na tym forum jest bardzo potrzebna!!! Zmusza do
          wysiłku Ja tez jak odpisuje to musze sie wykazac :-)) nie no zartuje przecie:-))
        • armitage3 Re: Niesamowite widoki! 06.05.04, 10:19
          Az sie ma ochote stac na pastwisku i jesc ta trawe,
      • linea21 Heppy piple :-P 01.05.04, 02:05
        Wiem Leszek, ze to nie jest poprawnie napisanie ale mi to nie przeszkadza.
        Mysle, ze i tak sie doczytacie o co chodzi. Wisnie wreszcie zakwitly i moglam
        sie przespacerowac ta wlasnie moja alejka. Nie potrafie tego opisac. Ale
        wierzcie mi, ze czulam sie jak w raju. Marzenie sie spelnilo. Teraz czekam, az
        zaczna opadac platki. Przejsc sie po drodze uslanej bialymi platkami.

Lineakwiatuszek
        • armitage3 Re: Heppy piple :-P 06.05.04, 10:23
          Yyyyyy a o co chodzi??
    • wojciasf Re: Niesamowite widoki! 24.04.04, 18:12
      Masz racje z tymi odcieniami zieleni. Jadac z rzeszowa do jasła w miejscowoaci
      wisniowa po lewej stronie widac takie pasmo gorek. Piekni wygladaja na tych
      gorkach drzewaJest tam las mieszany i tak iglaki sa ciemno zielone, brzozy
      bardzo jasne, a drzewa ktore jescze sie nie zazieleniły to są takie szaro-
      czerwone z daleka. Cos pieknego i wspaniałego tam jest. Jak ktos mieszka blisko
      takiego lasku na gorce niech sie przyjzy bo zaniedlugo bedzie inny obraz moze
      tez tak piekny. A jeszcze jak to bedzie w promieniach zachdzacego słonaca to
      baba!!!
    • danway1 Re: Niesamowite widoki! 27.04.04, 11:17
      W związku z tym wątkiem mam fajny dowcip-zagadkę:
      - Czym się równi miłość po francusku od góralskiej chaty??
      - Niesamowitym widokiem.

:D:D:D:D:D:D

Pozdrawiam rozbawiony Daniel.
    • mcsyf Re: Niesamowite widoki! 03.05.04, 10:25
      szkoda mi tych widokow, bo sie wczoraj skonczyly i trzeba az rok czekac na
      blony majesstycznie sunace ponad nami. Szkoda, ze tym roku tak krutko...
      • diablica_28 Re: Niesamowite widoki! 03.05.04, 13:00
        piekne widoki są zawsze
        począwszy od teczy czy burzy laten a skończywszy na osniezonych drzewach w
        lesie zimą. Każdy zachód słońca jest niepowazalny i kaza pełnia ksiezyca ma w
        sobie nieodparty magnetyzm
    • kubatka Re: Niesamowite widoki! 10.05.04, 11:35
      Dla mnie niesamowitym widokiem sa kwitnace bzy i jasmin :-). Biale i fioletowe
      kwiaty na drzewkach maja tak cudowny i niepowtarzalny zapach. Szkoda tylko ze
      tak krotko kwitna :-(

pozdro
    • linea21 Re: Niesamowite widoki! 02.06.04, 19:17
      Dobra wiem napisze nie na temat bo nie o widokach lecz o zapachach chce pisac
      tym tazem. Zapach swiezo skoszonej trawy i wiejskiego sianka :-). Kto w
      dziecinstwie nie bawil sie na sianie nie wie jak wiele stracil (te szalenstwa,
      to byly czasy, moze warto spróbowac i teraz). No i koniec tematu Vena mi
      uciekla w pole chyba wlasnie na sianko :-(. Nie wnikam co ona tam robi :D
      • wojciasf Re: Niesamowite widoki! 02.06.04, 23:55
        No ja tam nie wiem kurcze jak to z tym tarzaniem sie jest teraz:) U mnie w
        rzeszowie pan skosił trawe i sie tez piekny zapach unosi. Gorzej jak kolga
        przyszedł i biedaczek jest na to uczulony :( No ale dla nas jest frajda:)

Siankowymaniak:)
      • danway1 Re: Niesamowite widoki! 03.06.04, 10:57
        Zapach skoszonej trawy to jest jeden z moich ulubionych. A jesli chodzi o zabawy
        na sianku, w sianku i inne takie to jest cos czego nie da sie opisac, to trzeba
        poprostu przezyc na wlasnej skorze.
        Masz racje Monika, ze ktos nie mial takiej przyjemnosci to wiele stracil, a
        nawet bardzo wiele.
    • wojciasf Re: Niesamowite widoki! 03.06.04, 23:33
      Dzis w nocy za sprawa Limonki byłem swiadkiem przecudownej pełni księzyca Nie
      był to zwykły jasny biały księzyc lecz wielka zółta kóla wisząca nisko nad
      ziemia. W dodatku jeszcze przysłaniała go lekka chmurka taka przezroczysta jak
      mgiełka. Wszytko to robiło przepiękny i niesamowity widok.

Dziekuje Dobremu Duszkowi ze oderwał mnie od nauki i dzieki niemu wyszedłem na
      pole i sie dłgo oszukałm tego zjawiska:)

p.s. Kropelka musi ci starczyc opis tej pełni.
      • jatotylko Re: Niesamowite widoki! 04.06.04, 00:49
        widziałam widziałam <jupi>
        u mnie to było tak - że też do mnie monika wysłała smsa o treści: jeśli możesz
        to zobacz na księżyc pa" koniec smsa
        to ja patrzę z balkonu i nic patrzę ze swojego pokoju i nic i wszyscy mi mówią
        patrz na księżyc a ja go nie widzialam :( razem z mamą stwierdziłyśmy że na
        naszym niebie księzyca nie było i było mi smutno :(
        ale
        potem potem moja mama go zobaczyla :) i ja też go widzialam bo mnie zawołała i
        go widziałam
        i wiem już wojtuś że on był i jest cały żółty jak żółtko prawie :) i okrągły
        jak piłka :) i rzeczywiście nisko nad ziemią jest :) a wystarczyło mi wyjść na
        balkon i popatrzeć prosto
        widać wcześniej albo był za chmurami albo świecił z innej strony albo po prostu
        inny blok go zasłaniał i dlatego nie widziałam
        zatem miłego oglądania cudownych wybryków natury :):)
        • wojciasf Re: Niesamowite widoki! 04.06.04, 01:33
          o 1:33 ksiezyc dalej jest nisko i dalej przykrywa go mgiełka ale juz troszeczke
          zbielał Dalej jest piekny> Ide spac:):)<papa>
      • danway1 Re: Niesamowite widoki! 04.06.04, 08:33
        Widzialem juz taki widok, ale nie tej nocy, lecz wczesniej w czasie swojego
        zycia. A tak na marginesie, wy jestescie jakies zombiaki albo wilkolaki, bo
        zamiast spac to patrzycie na ksiezyc w pelni. Jeszcze tylko brakuje wycia do niego.

Pozdrawiam Zaniepokojony Daniel.
        • wojciasf Re: Niesamowite widoki! 04.06.04, 09:43
          No pewnie ze jestesmy tylko sie ukrywaliśmy bo ludzie roznie na nas reagują:)
          jak ktos zauwazy ze jest pełnia to sie razem wybieramy na cmentarz Tylko teraz
          nie było okazji zeby sie zebrac w trojke i sami sobie w samotnosci powylismy do
          ksiezyca:):):)
        • jatotylko Re: Niesamowite widoki! 04.06.04, 10:08
          nie martw się daniel o mnie, jak tylko skończę pisanie pracy i naukę to nie
          będę siedzieć po nocach tylko spać smacznie jak wy wszyscy (ty myślisz że ja
          wam nie zazdrościłam waszych snów albo chociażby tego że możecie się wyspać ??)
          ja mam tylko nadzieję że pewne osoby nie będą na mnie bardzo złe za to
          siedzenie po nocach i nie będą mi kazać postukać sobie do głowy :(
          bo ja naprawdę musiałam :( a gdybym tego nie zrobiła to później żałowałabym
          straconego czasu więc podejżwam ze do 26 czerwca jeszcze nie raz w nocy
          siedzieć będę:(
          czy ktoś może sie wyspać za mnie ??
    • jatotylko Re: Niesamowite widoki! 04.06.04, 03:54
      nie ma co :) słońce zaczyna cudownie wstawać :) niebo zaczyna się rozjaśniać
      jest w barwach kilkukolorowych a pomidzy róznego rodzaju odcieniami
      niebieskiego pojawiają się częściowo pomarańczowy i lekko blady żółty ( sama
      radość ) :):)
      życzę miłego dnia :)
      • wojciasf Re: Niesamowite widoki! 04.06.04, 07:12
        O godzinie 6 słońce jest juz bardzo ładne i przyswieca jeszcze nie za mocno.
        Jest bardzo miły chłud i jak się pedzi do pracy to ma sie wiecej czasu abu sie
        temu przyjzec. A i jeszcze pieknie spiewaja ptaki.

Miłego dnia dla pracujacych i uczasych sie i dla reszty:)
        • wojciasf Re: Niesamowite widoki! 04.06.04, 09:45
          I kolejne dzisiejsze spostrzezenie: godzina 9 w urzedzie i procesja pan i panow
          z elektrycznymi czajnikami do łazienek w celu nabrania wody i zaparzenia kawy.
          Teraz po urzedzie miasta roznosi sie piekny aromat :)
          I love this job :)
          • danway1 Re: Niesamowite widoki! 04.06.04, 10:09
            Wojtuś nie obserwuj tak dokładnie świata bo zatracisz gdzieś swoją osobowość a
            później odwiozą Cuę na sygnale. A jeśli chodzi o urzędy to o trzeciej będzie
            podobnie tylko, że ludzie będą myć szklanki i inne takie.
            • linea21 Wara 05.06.04, 00:05
              Ludzie piszecie jakby nie na temat! wr a zresztą co sie bede denerwowac. Pomieszanie z poplataniem :-(
              • wojciasf Re: Wara 05.06.04, 00:24
                Hmmm No jak nie na temat A co ja nie pisałem i Goska o pieknym ksiezycu??No
                moze o tym piciu kawy to bez sensu tu tak ale naprawde to jest ciekawy widok.
    • danway1 Re: Niesamowite widoki! 17.06.04, 10:20
      Ostatnio widziałem dwa niesamowite widoki i to podczas podróży do/z Jasła. Jak
      jechałem do Jasła to widziałem nasze piękne góry w pełnym słońcu, a dodatkowego
      efektu dodawała mgła i chmury. Drugi widok, który mnie nastroił pozytywnie to
      widok początku wschodu słońca. Kiedy jeszcze nie było widać tarczy słońca, a na
      niebie odbijały się pierwsze promienie tworząc na chmurach i niebie piękne
      kolory.
      Żeby to zobaczyć trzeba było wracać do domu o 3.30.
      • nait Re: Niesamowite widoki! 17.06.04, 12:42
        Widzisz jakie atrakcje i to calkiem za friko ;-)
        Nie mowiac o innych atrakcjach z kocnowki dnia poprzedniego.
        • danway1 Re: Niesamowite widoki! 17.06.04, 12:57
          Co masz na myśli mówiąc o końcówce dnia poprzedniego. Ja nie pamiętam atrakcji
          z końcówki dnia następnego.
          :D
    • danway1 Niesamowity widok - czyli niebo płonie!! 07.07.04, 17:20
      Kto wczoraj wieczorem (po godzinie ósmej) widział jak płonęło niebo, które było
      całe złote, a później zmieniło się na różowe, coś pięknego. Na szczęście
      zdjęcie tego jest zrobione. Chętnych proszę o zapisy.
      • nait Re: Niesamowity widok - czyli niebo płonie!! 07.07.04, 17:40
        Dobra, ja sie pisze. Wczoraj po 20 powiadasz? Wcale nie siedzialem wtedy przed
        kompem, tylko wietrzylem sie na naszej wspanialej obwodnicy ;-), ale nigdzie
        nie widzialem plomieni. No chyba, ze chodzilo ci o 8 rano, to wtedy spalem ;-)
        A jaki fajny byl ksiezyc w nocy z niedzieli na poniedzialek, jak wracalismy "na
        skroty" do domku ;-) Dzieki za zapewnienie takich atrakcji :D
        • danway1 Re: Niesamowity widok - czyli niebo płonie!! 09.07.04, 12:03
          Seba ty nic nie widziałeś bo tobie wszystko chmury zasłaniały :D:D A to było
          pod wieczór a ty masz okno skierowane w inną stronę (patrz. działki - miejsce
          imprez).
      • kubatka Re: Niesamowity widok - czyli niebo płonie!! 09.07.04, 00:51
        hehe wychodzi z ciebie danielku prawdziwy romantyk... ;-)
        • wojciasf Re: Niesamowity widok - czyli niebo płonie!! 09.07.04, 09:26
          czesc oddziału jasielskiego widziała to płonace niebo, naprawde widok był
          niesamowity Ciekawie prezentowały sie zmiany na niebie jak te kolory
          przechodziły z jednej barwy do grugiej Naprawde cos pieknego Daniel ja chce to
          zdjecie bo sam sobie nie zrobiłem choc miałem i obiekt ktory mogł byc utrwalony
          na tej fotce :P
          • danway1 Re: Niesamowity widok - czyli niebo płonie!! 09.07.04, 12:05
            Jak będzie gotowe to Ci go podeśle na maila. Bo to zdjęcie tzreba trochę
            obrobić, a do tego było robione kamerą cyfrową.
        • danway1 Re: Niesamowity widok - czyli niebo płonie!! 09.07.04, 12:02
          Kurna chata wydało się, a chciałem o tym nie mówić nikomu i znowu się nie udało.
          • kubatka Re: Niesamowity widok - czyli niebo płonie!! 09.07.04, 15:35
            twoj jakze poetycki opis cie zdradzil ;-)
            • danway1 Re: Niesamowity widok - czyli niebo płonie!! 10.07.04, 17:27
              Tak bywa!! I znowu nic nie wyszło z moich skrywanych zdolności.
              • majenka3 Re: Niesamowity widok - czyli niebo płonie!! 10.07.04, 19:09
                I co Daniel? To zdjęcie przeżyło obróbke (Twoją:)???
                Dzisiaj miałabym ochote na takie widoki... poczytałam sobie " w
                zamian"...wyobraże sobie jakis piekny pejzażyk, jasne, że nadmorski..
                Pzdr :))))
                Maja
                • danway1 Re: Niesamowity widok - czyli niebo płonie!! 11.07.04, 02:59
                  Welcome back Maju. To nie ja miałem obrabiać to zdjęcie. Jak je będę miał to
                  mogę je przesłać dalej.
              • kubatka Re: Niesamowity widok - czyli niebo płonie!! 12.07.04, 22:40
                hehe zbyt dobrze cie znam i przede mna nie ukryjesz za duzo :-)
                • danway1 Re: Niesamowity widok - czyli niebo płonie!! 13.07.04, 11:19
                  <hmmm> To mnie teraz załatwiłaś na cacy :(
                  • kubatka Re: Niesamowity widok - czyli niebo płonie!! 13.07.04, 22:44
                    <rotfl> udalo mi sie, udalo <jupi>!!!!!! :-D
    • edzioszka a minerały 13.07.04, 11:25
      nie są piękne?
      • wojciasf Re: a minerały 14.07.04, 10:35
        BArdzo ciekawe te kamyczki sa:) widoczki tez ładne Gratuluje pasji - moze mi
        ktos powiedziec w jakiej cenie jest taki minerał??z jednego to bym chciał
        miec :)

Wojtek zaciekawiony kamykami:)
        • danway1 Re: a minerały 15.07.04, 15:47
          Ile by nie kosztowały, to przeciętnego magistra na niego nie stać.
      • danway1 a minerały też są piękne. 15.07.04, 15:48
        Zawsze mi się podobały. Dawniej lubiałem chodzić nad rzekę i szukać na
        kamienistych "plażach" jakiś ciekawych okazów. Czasami mi się nawet udawało.
        • wojciasf Re: a minerały też są piękne. 16.07.04, 10:03
          danway1 napisał:
          Zawsze mi się podobały. Dawniej lubiałem chodzić nad rzekę i szukać na
          kamienistych "plażach" jakiś ciekawych okazów. Czasami mi się nawet udawało.

A no nad rzeka mozna ciekawe kamyki spotkac. ciekawe kształty wypłukane przez
          wode, kolory - czerwienie, biele a raz nawet znalazłem niebieski kamien - cos
          pieknego tylko gdzies sie zawieruszył i juz go nie mam :( A jak u ciebie z
          okazami??:)

p.s. a co do monerałow to moze na jakis mnie stac sprawdziłem taki normalny to
          z 50 zł :P czyli nawet przecietnego magistra stac:P
          • danway1 Re: a minerały też są piękne. 16.07.04, 15:38
            tO GDZIEŚ ty chciał takiego okaza kupić w komisie??
    • nait Re: Niesamowite widoki! 04.10.04, 00:11
      Dziś udało nam się słyszeć jakieś ptactwo lecące do lepszego kraju (gdzie nie
      ma Andrew L. i podobnych). Niestety o tej porze dnia nie było nic widać na
      niebie prócz gwiazd.
      Widoki niesamowite to już mieliśmy całkiem blisko siebie na ziemi

Obserwatorzy
      (ja i taki jeden)
      • wojciasf Re: Niesamowite widoki! 04.10.04, 00:15
        A ja dodam ze widziałem to ptactwo tylko cos dziwnie krazyło Ciekawe moze drogi
        szukało :)
        Ale widok ziemski i tak był nie ziemski:)
        -+
        wojTek
    • jatotylko Re: Niesamowite widoki! 05.10.04, 11:55
      Kilka dni temu zaobserwowałam cudny zachód słońca na niebie :)
      a dziś niesamowitym widokiem była możliwość ujżenia księżyca na jasnym
      błękitnym niebie ok 10 przed południem :)
      • wojciasf Re: Niesamowite widoki! 05.10.04, 15:00
        A mysmy wczoraj wsiadajac do auta widzieli bardzo ładny kawałek ksiezyca było
        bardzo ładnie:)
        -+
        wojTek
        • nait Re: Niesamowite widoki! 05.10.04, 15:06
          Szkoda że nie pełnia :( Oj powyłoby się wtedy, powyło :)
          Bardzo ładnie było, bezchmurnie.
          • jatotylko Re: Niesamowite widoki! 05.10.04, 15:43
            Widziałam świecące gwiazdy, :) bo tam gdzie byłam było to możliwe :)
            a i towarzystwo przemiłe :P
    • wojciasf Re:Dzika zwierzyna w centrum miasta 09.10.04, 10:29
      Wczoraj w godzina pozno wieczornych na ulicy Kazimierza Wielkiego w Jasle
      zostalismy zaskoczeni widokiem lis. W swietle latarni i somochodowych swiateł
      był cały srebrny szybko przebiegł przez ulice i tyle go było wiadac. Całe
      szczescie ze nie jechał za szybko bo by juz nie było liska.
      -+
      wojTek
    • linea21 Magia białego pyłu!!! 22.11.04, 20:29
      Już Zima na dobre chyba. Nie cieszy mnie zimno, ale cieszy mnie śnieg.
      Uwielbiam przechadzać się ulicami, gdy śnieżny puszek rozdeptują nasze butki.
      Najładniej jest chyba juz po zmroku, kiedy latarnie oświetlają opadające
      delikatne płatki. CUDO.

Śnieżnalinea
      • wojciasf Magia białego pyłu!!! 23.11.04, 06:39
        Ciekawie jest tez przejsc sie po swiezym sniegu. Isc ulica gdzie jeszcze nikt
        nie szedł i pozostawić tylko swoje ślady. To ma coś w sobie ze zdobywania jakiś
        szczytów - było się pierwszym który to uczynił. Dla spotengowania tego wrażenia
        potrzebna jest noc, blask latarni.
        Za dnia możemy stać przed oknem i "śledzic" płatki śniegu. Upatrzeć sobie jeden
        i o ile się to zdoła obserować jak z nieba spad na naszą ziemie i znika w śród
        innych mu podobnych. Uwaga tylko na migające płatki po zakończeniu "śledzenia"
        A zauważcie ile kolorów ma śnieg - nieprawda że jest tylko biały :)

p.s. zima może być ciekawa :)
        • kendo Re: Magia białego pyłu!!! 23.11.04, 20:32
          tak,wczoraj sniegowalo az do popoludnia,
          siedzialam przy kompie i patrzylam przez okno
          na bialy puch spadajacy z nieba,,,,
          bylo to ciekawsze od kompa,
          ptaszyny w poszukiwaniu jedzenia
          po galazkach juz bezlistnych uganialy sie,
          ktory pierwszy znajdzie cos do dziobka....
          przejezdzajacy samochod zostawial slad,
          ktory szybko zostawal zasypywany..
          a w domciu tak cieplutko,pachnialo
          swiezo zapazona herbatka i ciasteczka orzechowe..
          nie pojechalam do sklepu,zagapilam sie w okno..
          ale i tak bym sie nie odwazyla,nie mialam jeszcze zmienionych kol na zimowe...
          dzis juz niema sladu po sniegu,wieje straszecznie i zapowiadaja sztorm na morzu.
      • danway1 Re: Magia białego pyłu!!! 26.11.04, 11:46
        Masz racje siostrzycka. Widok bialego puchu i wszystkich okolosniegowych rzeczy jest niezla. Mnie najbardziej podoba sie widok, kiedy jest mroz i szron a na dodatek swieci sloneczko. To jest piekny widok :)
    • la_sanrisa Dziś jest ten wieczór 19.01.05, 20:50
      Dziś jest pięknie na świecie. Jest chłodno ale nie wieje wiaterek( idealna
      oogoda na spacer). W świetle latarni opadające płatki śniegu a dookoła cisza i
      spokuj ( jakby czas się zatrzymał, a o upływie czasu przypominają tylko
      spadające śnieżynki). Cała ziemia posypywana wciąż jakby brokatem, który przy
      każdym kroku odbija światło lamp. Świat staje się wtedy niesamowitą krainą w
      której ma się uczucie ze mozna wszystko, że nie ma rzeczy niemożliwych.

de end
      • danway1 Re: Dziś jest ten wieczór 19.01.05, 20:54
        Też Olu zauważyłaś ten widok. Ale jeszcze lepiej to wygląda w ciemności, gdy
        idzie się jak po dywanie ;)
    • la_sanrisa Re: Niesamowite widoki! 19.01.05, 21:46
      Czytałam odtatnio jakieś inne forum i tam natrafiłam na ciekawy temat. Zapachy!!
      I tak jakoś dziwnie przypomniał mi się jeden zapach. Czemu własnie ten, nie
      wiem. Jest to zapach powietrza po letnim deszczu. Najlepiej jak to jest juz tak
      pod koniec dnia ( a dzień był słoneczny i nagrzał ziemie, która po deszczu
      bedzie parować ). Niesamowity zapach. Mam jeszcze inne pomysły na zapachy. Ale
      nie wszystko na raz.
      • danway1 Re: Niesamowite widoki! 23.01.05, 18:25
        Z zapachów to najbardziej podobają mi się dwa: zapach skosoznej trawy w lecie i
        zapach świeżych ubrań po praniu. Czasami też lubie zapach włosów, ale nie
        zawsze.
        • beatrix07 Re: Niesamowite widoki! 23.01.05, 20:08
          Ja lubię zapach morza. Jest taki bliżej nieokreślony głeboki zapach. Przebija
          przez niego siła, energia i taka morska bryza... No i kocham jeszcze zapach
          kwiatów. Takich świeżo zerwanych kwiatów pachnących jeszcze słońcem i otulonych
          powiewem wiatru. Ale pięknych zapachów jest więcej. Tylko czasem ich nie
          pamiętamy, a trudno lubić coś, czego się nie pamięta.
    • kubatka Re: Niesamowite widoki! 21.01.05, 22:10
      a dla mnie niesamowitym widokiem byl dzis padajacy gesto snieg, okrywajacy
      swoimi platkami wszystko Drzewa, zwlaszcza brzozy, wygladaja fantastycznie :)
    • beatrix07 Re: Niesamowite widoki! 23.01.05, 15:16
      Tak - piekne widoki...Czasem warto zatrzymać się na chwilkę, by móc dostrzec
      coś, co daje nam natura... By móc dostrzec tą odrobinę piękna, dzięki której
      inaczej można spojrzeć na otaczającą nas rzeczywistość. Kocham piękne widoki...
      Kocham nadmorskie krajobrazy skąpane zachodzącym słońcem i morską ryzą. Kocham
      też góry, gdzie człowiek odczuwa siłę i chęć do trwania, bo wysoko ponad ludźmi
      inaczej widzimy krajobrazy. Kocham widoki, jestem na nie wrażliwa i choć czasem
      w zabieganiu mijam je jakby ich nie zauważając, przychodzą chwile, gdy wyciągam
      kartkę i długopis i staram się opisać własne uczucia. Piszę wiersze, bo chyba
      czasem warto to, co widzimy gdzieś uwiecznić, żebyśmy mogli kiedyś, gdy pamięć
      nas zawiedzie, to odtworzyć.
      • la_sanrisa Re: Niesamowite widoki! 23.01.05, 18:08
        Witam kolejną uczestniczkę naszego forum. Piszesz wiersze :-) A czy mogłabyś
        przedstawić jakiś swój wiersz?? Byłoby mi bardzo miło :) Pozdrawiam.
        • danway1 Re: Niesamowite widoki! 23.01.05, 18:21
          Ja na ten przykład pisze jakieś powieści, jak będzie możliwość to Ci przekaże
          to co do tej pory napisałem, chcesz??
        • beatrix07 Re: Niesamowite widoki! 23.01.05, 19:59
          Bardzo dziękuję za milutkie przywitanie! Zaskoczyło mnie to, że ktoś
          zainteresował się poezją. La_sanrisa - oczywiście z przyjemnością umieszczę tu
          jakiś swój wiersz. Będzie mi nawet miło, jeśli ktoś zdecyduje się coś na temat
          mojej poezji napisać. Ale na cząstkę swojej twórczości poświęcę już oddzielny
          temat. Jeszcze raz dziękuję i serdecznie pozdrawiam
    • kubatka Re: Niesamowite widoki! 28.02.05, 15:40
      mieszkam w takim miejscu, ze jak sie wychodzi z domu to przed soba ma sie widok
      na 'gory' z zamkiem odrzykonskim i przadkami :) Dzis jak slonce zaswiecilo to
      ujrzalam naprawde cudowny widok - pieknie oswietlilo owe gory pokryte bialym
      puchem :).
      Dochodze do wniosku ze zima ma jednak swoj urok, ale mogloby byc troche
      cieplej :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka