slo-onko 14.04.04, 14:03 to nie zaden jakis tam wymysl. to jest prawdziwa przekaska, moze nie co dziwna:) jedni wola jablko z musztarda albo kielbase z mlekiem a ja wole swiezy ogorek z miodem. czy ktos z Was ma podobne "dziwne" ulubione przekaski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: ogórek z miodem:) 14.04.04, 17:36 hmmmmmmmmmmm.... moglabym powiedziec,ze ktos tu "zaskoczyl" czyli zaszedl w ciaze.... no ale smaki sa rozne, zolty ser Ulalko lubie z dzemem/marmolada na grzance lub swiezej buleczce mniam,mniammmmmmmmmm........:)) a ogorek z miodem hmmmmm,,jakos nie moge sobie smaku wyobrazic :(( Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: ogórek z miodem:) 14.04.04, 17:50 ser z dżemem to normalka;-))))) jak byłam mała lubiłam jeść kiełbasę z pączkiem lub jabłkiem;-))))))) teraz już mi przeszło;-) ale wiem jeszcze ,ze co po niektórzy jedzą chleb z vegetą ewentualnie z musztardą;-))))też niczego sobie , co?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: ogórek z miodem:) 14.04.04, 17:58 myslalam, ze to tylko ja mam spaczony gust;-) ale o zoltym serze z dzemem nie slyszalam, chyba sprobuje:) czy dzem ma byc jakis specjalistyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: ogórek z miodem:) 14.04.04, 17:59 aaaaaaaa jesli chodzi o chleb to niektorzy maczaja w magi i pieka na grillu. mnie to osobiscie nie rusza, wole swoj gorek:D Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: ogórek z miodem:) 14.04.04, 18:38 o udzie ale smaki hihi..... Itus ja lubialam do tego stopnia musztarde z chlebem bez niczego , ze Tata sw,pamieci wyrzucal za kazdym razem sloiczek musztardy jak mama zakupila nowy.... Slo. marmelade mozesz miec obojetnie jaka, ja osobiscie lubie z pomaranczowa albo brzoskwiniowa....smacznego a mja siostra jadla chleb ze smalcem i cukrem jak bylysmy male:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: ogórek z miodem:) 14.04.04, 18:50 kendo napisała: > > a mja siostra jadla chleb ze smalcem i cukrem > jak bylysmy male:))))))))) ze smalcem to prawie normalka ale z cukrem to typowod zieciece jedzonko:) na chlebku woda i cukier a jak mialo byc tlusto to miast wody smietana:) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: ogórek z miodem:) 15.04.04, 18:10 a ja jak byłam mała, to miałam taki czas, gdy jadłam mięso z cukrem;-)))))))) dobre było;-) (ale to głównie takie własne wędliny były , nie kupne) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: ogórek z miodem:) 15.04.04, 19:16 brrrrrrrrrr,,,ale mialysmy smaki dziecinstwa, choc do musztardy czuje w dalszym ciagu sentyment, ale ze wzgledow zdrowotnych musz sie ograniczac :((( Slo chlebek ze smietana i cukrem to ja podjadalam nawet nieglupie to bylo, tu jak moje dzieci poszlo do kolegi szwedzkiego to go poczstowal "zlota herbata" == woda z cukrem ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: ogórek z miodem:) 15.04.04, 20:57 kanapka z gęstą śmietaną i cukrem jest pyyyyycha:-))))))))) teraz ciężko dostać taką śmietanę, kiedys jakoś była w powszechnym użyciu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: ogórek z miodem:) 15.04.04, 21:52 tu tez niema takiej slodkiej smietany, zeby na chleb "posmaroac" pasuje tylko kwasna smietana,ktora jest gesta i smaczna zarazem, ale jakos z cukrem niemam ochoty :)) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: ogórek z miodem:) 18.04.04, 20:54 calkiem normalne jedzonko tym razem , ktore bardzo lubie to zimna przekaska: mini kolbka kukurydzy zawinieta w plaster szynki:) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: ogórek z miodem:) 18.04.04, 21:41 a takiego jedzonka nie smakowalam, kukurydze ugotowana z maselkiem i sola tak, Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: ogórek z miodem:) 20.04.04, 08:08 dzis dla odmiany bedzie rogal polfraancuski ze sliwka:) a nie jakis dziwny ogorek;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: ogórek z miodem:) 20.04.04, 16:32 hmmmm... taki rogaliczek to pychotka... kawcia do tego i mozna sobie poplotkowac przy tak zastawionym stoliczku... Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: ogórek z miodem:) 27.07.04, 16:58 a jedli Wy kiedy zoltego jak cytryna arbuza? wlasnie wczoraj kupilam, co prawda mialam obawy czy to nie odbiega od normy samkowo od czerwonego. nie odbiega mocno i ma mniejsze pestulki. Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: ogórek z miodem:) 27.07.04, 18:02 nie jadłam takowego, ale chyba czerwonego smaczniej sie je, co??? Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: ogórek z miodem:) 27.07.04, 18:47 nie,niepapusialam, pierwszy raz "slysze " o zoltym.... Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: ogórek z miodem:) 27.07.04, 19:02 kendo napisała: > nie,niepapusialam, > pierwszy raz "slysze " o zoltym.... ja tez bylam zaskoczona, wczesniej rowniez nie widzialam wygladal jak zmutowany bardzo dojrzaly agrest w kolorze slonka :) a takim agrestem jest dla mnie kiwi, smak nie odbiega od bardzo dojrzalego ogrodkowego agrestu:) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: ogórek z miodem:) 27.07.04, 20:21 ciekawostka papusna, bede musiala sprobowac,jak bede w kraju, ale kiedy ?????? nikt niechce mnie "wykopac" na urlopik i tak wegetuje w domciu, co prawie niepodobne domnie:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 Re: ogórek z miodem:) 28.07.04, 00:50 oj slonko ty sloneczne! ogorek z miodem kojarzy mi sie.. z czasami gdy jeszcze bylam dzieckiem i przeczytalam o tym w jakiejs ksiazce. I pozeralam sloikami: tj: sloik ogorkow i sloik miodu... a z moich dziwact jedzeniowych to... hm..przyznam sie: uwielbiam! namietnie i zachlannie zupe ogorkowa zagryzana szarlotka... (nie jestem w ciazy, bo jakbym byla to ciaza miala by niemal ... 20 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
ginztonikiem Re: ogórek z miodem:) 28.07.04, 12:29 Jezuuu, dziewczyny, ale wy żołądki macie! Ja tylko ten chleb ze śmietaną i cukrem pamiętam. Ale już jestem "normalna", haha, ;) Raczej nie lubię takich mieszanek. Ewentualnie mięsko z żurawiną, ale to przecież normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: ogórek z miodem:) 28.07.04, 18:25 ha,ha,...ja wcinalam nagminnie musztarde, az pewnego razu Tata zabroil Mamie kupowac , a teraz juz uzywam jej w normie??, prawie wcale,kupuje francuska tylko do sosow.... a teraz naszlo mnie jedzenie kuskus, moglabym co dzien jesc.... Odpowiedz Link Zgłoś
ginztonikiem Re: ogórek z miodem:) 28.07.04, 18:42 Jak mnie ostatnim razem tak "wzięło", to się to głupio skończyło. Były to jogurty, które wcinałam jak głupi siano. I tak trwała ta białkowa miłośc ze 3 lata...... Teraz nie mogę patrzeć na jogurty. Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam coś takiego. Zamęczyłam nimi organizm na śmierć. A teściu zrobił właśnie jabłka pieczone nadziewane marmoladą.... Jak ja mam dobrze................. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: ogórek z miodem:) 28.07.04, 18:59 Gin yogurciki sa smaczne, co dzien na lunch wcinam.... ale dzieki temu odkazilas organizm z wszelakiego "grzybka" hmmm..wspanialego masz tescia.... lubie tez pieczone jablka mieszam wanilje z cynamonem i maselkiem, albo maslo orzechowe do srodeczka wkladam....mniam,mniammmm,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
kszysio Re: ogórek z miodem:) 01.08.04, 15:08 rosół z czekoladą. czekoladka gryziona oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: ogórek z miodem:) 02.08.04, 14:45 A propos miodu, to moja babcia marynuje w nim papryczki żółte i czerwone. I całkiem super jej to wychodzi. :) A co do dziwnych smaków, to nie sposób wymienić wszystkich. Generalnie, należę do bardzo rzadkiej grupy osób absolutnie wszystkożernych. :) Ale zasadniczo - dobra rada - Nutella na prawdę pasuje do wszystkiego - do pasztetów, do bigosu, do schabowego, do ryb, itd. Poza tym, uwielbiam czosnek, więc na przykład chleb czosnkowy z dżemem truskawkowym, ewentualnie kompot jabłkowy z dodatkiem czosnku, itp. Ze smaków mniej oryginalnych - herbata zaparzana na grzanym, czerwonym, słodkim winie słodzona cukrem trzcinowym jest pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
ginztonikiem Re: ogórek z miodem:) 02.08.04, 18:50 O fuuuuj... Chyba przestanę czytać tą ten wątek, haha :D Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: ogórek z miodem:) 02.08.04, 19:38 A - z niezapomnianych smaków, to jeszcze owies prosto z kłosa. Wyśmienity. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: ogórek z miodem:) 02.08.04, 19:41 freewolf napisał: > A - z niezapomnianych smaków, to jeszcze owies prosto z kłosa. Wyśmienity. Aha, i jak się długo smaży na patelni banany w głębokim tłuszczu, a potem poleje się je dużą ilością keczupu, to smakują lepiej niż frytki. I nie mówcie, że Wy w wieku studenckim nie robiliście tak eklektycznych eksperymentów, gdyż nie uwierzę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: ogórek z miodem:) 02.08.04, 20:23 bleeeeeeeeeeeeeeee...alez smaki.... ale doloze swoj.... pomarancz z czoskiem:-)) raz sprobowalam i wiecej nie....bleeeeeeeeeeeeeeee..FU! Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: ogórek z miodem:) 02.08.04, 20:36 kendo napisała: > bleeeeeeeeeeeeeeee...alez smaki.... > > ale doloze swoj.... > pomarancz z czoskiem:-)) > raz sprobowalam i wiecej nie....bleeeeeeeeeeeeeeee..FU! ...najobrzydliwsza potrawa świata to był makaron z twarogiem lub odwrotnie... ...serwowano to obowiązkowo raz w tygodniu... ...nawet takie głodomory i utracjusze jak my nie daliśmy rady tego świństwa jeść a przecież z powodu jak wyżej można było dostać talonów skolko ugodno zupełnie gratis... ...po trzykroć FUJ FUJ FUJ... Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: ogórek z miodem:) 03.08.04, 11:43 nick000 napisał: > ...najobrzydliwsza potrawa świata to był makaron z twarogiem lub odwrotnie... Pamiętam to jeszcze z czasów przedszkolnych. Wtedy to był jedyny sposób, oprócz rosołu, żeby zmusić mnie do jedzenia makaronu. Na szczęście "na starość" zmądrzałem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: ogórek z miodem:) 02.08.04, 20:30 freewolf napisał: > I nie mówcie, że Wy w wieku studenckim nie robiliście tak eklektycznych > eksperymentów, gdyż nie uwierzę. :) ...i słusznie bo robiłem bardziej niejadalne potrawy szczególnie jak były pustki w kieszeni... ...zupa z suchego chleba wyniesionego ze stołówki zaprawiana obficie solą i mąką też ze stołówki wykradzioną... ...były to czasy mleka butelkowanego zostawianego w kontenerach rankiem pod sklepami i nie muszę już dalej opowidać co się z nim działo szczególnie że nie było pilnowane... ...w ostateczności zawsze można było obrzydzić obiad jakiejś kapryśnej panience co robiliśmy w sposób niezbyt wyrafinowany ale skuteczny... Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: ogórek z miodem:) 03.08.04, 07:01 nick000 napisał: > freewolf napisał: > > > > > I nie mówcie, że Wy w wieku studenckim nie robiliście tak eklektycznych > > eksperymentów, gdyż nie uwierzę. :) > > ...i słusznie bo robiłem bardziej niejadalne potrawy szczególnie jak były > pustki w kieszeni... > ...zupa z suchego chleba wyniesionego ze stołówki zaprawiana obficie solą i > mąką też ze stołówki wykradzioną... > ...były to czasy mleka butelkowanego zostawianego w kontenerach rankiem pod > sklepami i nie muszę już dalej opowidać co się z nim działo szczególnie że nie > było pilnowane... > ...w ostateczności zawsze można było obrzydzić obiad jakiejś kapryśnej panience > > co robiliśmy w sposób niezbyt wyrafinowany ale skuteczny... no prosze czego to my sie nie dowiadujemy o naszych podusznikach?:D Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: ogórek z miodem:) 03.08.04, 11:41 nick000 napisał: > ...i słusznie bo robiłem bardziej niejadalne potrawy szczególnie jak były > pustki w kieszeni... No i oczywiście standardowa potrawa towarzysząca wszystkim studenckim wyjazdom, na których jest wspólna pula żywności, czyli tak zwany "paw studencki". Polega to na tym, że każdy łapie coś ze spiżarki na chybił-trafił i wrzuca do garnka. Skąd pochodzi nazwa, nie trudno się domyślić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: ogórek z miodem:) 03.08.04, 10:22 nict1 napisał: > ja poproszę jedną porcję hehehe :) ..a ja bym proponowala za kare, zebys wszystkiego posmakowal hi,hi, Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: ogórek z miodem:) 03.08.04, 10:23 nict1 napisał: > ja poproszę jedną porcję hehehe :) Nicccctooooossssss Tyyyy lobuzieeeeeeee ;-) lanie masz u mnie zaklepane ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: ogórek z miodem:) 03.08.04, 10:25 nict1 napisał: > ja poproszę jedną porcję hehehe :) nie wiesz,ze nie mozna nas opuszczac na tak dlugo?????/ Panie K. z N. -M.H. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: ogórek z miodem:) 03.08.04, 11:44 slo-onko napisała: > nie wiesz,ze nie mozna nas opuszczac na tak dlugo?????/ Uważam, że należy go skazać na bułkę z bananem przez miesiąc. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: ogórek z miodem:) 03.08.04, 12:00 ...witajcie... ...przed laty poczęstowano mnie czymś absolutnie obrzydliwym... ...móżdżek wieprzowy z jajkiem... ...fuj!!!!!!!... Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: ogórek z miodem:) 03.08.04, 12:27 nick000 napisał: > ...witajcie... > ...przed laty poczęstowano mnie czymś absolutnie obrzydliwym... > ...móżdżek wieprzowy z jajkiem... > ...fuj!!!!!!!... ojejjjjjjjjjjjjjjjj !!!!!!!!!!!!!!! FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!! ale teraz chyba juz ludziska tego nie jedza????????? pamietam czasy w kraju, gdy kolezanki ojciec byl zawsze wolany na swiniobicie, dostawal zaplate w "towarze" miedzy innym mozdzek, kolezanki mama przygotowywala to smazac z cebulka, zapach kuszacy,ale nigdy nie probowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 otruć mnie chcecie? 04.08.04, 14:35 jak to wszystko w siebie wrzucę to pewnikiem sie wywrócę kopajtkiem hehehe :) Odpowiedz Link Zgłoś