Dodaj do ulubionych

Gdy się czegoś szuka

19.01.11, 12:30
to się znajdzie, żadna sztuka? Kwestia wytrwałości. Sztuką jest znaleźć nie szukając! O tak, to jest sukces, który dziś właśnie ja odniosłem! Ja! A było tak: Wyszedłem z rana po papierosy, patrzę pod nogi aby nie wdepnąć w gówno - pozostałości po wyprowadzanych ciemnym rankiem pieskach, tak sobie idę chodnikiem i widzę, coś tam przede mną, takie okrągłe, błyszczy się na chodniku? Podszedłem, schyliłem się i podniosłem. Kurde! Niemożliwe! Całe 10 groszy polskie! Prawie nowe! Jaaaaaaaaaaaaa... przez chwilę miałem podejrzenia, że może fałszywe i dlatego ktoś wyrzucił? Zweryfikowałem to w kiosku.
- Prawdziwe - stwierdziła Pani sprzedawczyni. Kto jak kto ale panie w kioskach na pewno się na tym znają! Więc mam! Znalazłem, mimo że nie szukałem!
Obserwuj wątek
    • drugitiktak Re: Gdy się czegoś szuka 20.01.11, 21:25
      ech, tam co to jest dziesięć groszy. 10 zł to już jest coś , na paczkę papierosów...
      • tadeusz_ski.51 Re: Gdy się czegoś szuka 21.01.11, 16:11
        ... nie no, od czegoś trzeba zacząć? 10 groszy, prawdziwe, polskie i prawie nowiutkie, to wiesz... dobry początek! Nawiązałem znajomość z jedną panią z banku, zobaczymy, na początek trzeba mieć dobre rozeznanie, które jest podstawą do opracowania skutecznego planu, wiadomo przecież gdzie można znaleźć grube pieniądze....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka