IP: *.lezajsk.info / 172.20.6.* 02.07.03, 11:08
chcialem zapytac czy sa tu czytelnicy
dwutygodnika SZERSZEŃ , wydawanego w
Lezajsku ?

Jakie zdanie posiadacie na temat tego
wydawnictwa
Obserwuj wątek
    • Gość: Obi Re: SZERSZEŃ IP: *.lezajsk.info / *.radio-gazeta.pl 03.07.03, 10:50
      macie cos o SZERSZENIU :) :
      www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20030703/REGION00/307020044
      • Gość: san Re: SZERSZEŃ IP: *.lezajsk.info / 172.16.1.* 03.07.03, 19:01
        Owszem, czytuję o ile wpadnie mi w ręce. Nie podoba mi się układ tekstów: zbyt
        długie i obarczone nadmiarem komentarza. Najpierw uwypuklałbym informację,
        później dopiero dodawał komentarz. Zarzuciłbym odnoszenie się do kwestii
        ogólnopolskich, jest tego w prasie, radiu i tv aż nadto, a siłą "Szerszenia"
        mogą być krytyczne teksty o sprawach lokalnych, no może i regionalnych.
        Obecny burmistrz Leżajska nie jest bohaterem z mojej bajki, ale też trudno mi
        dociec, co się stało, że przestał być bohaterem z bajki redaktora
        naczelnego "Szerszenia"? Podobno ów redaktor był w sztabie wyborczym
        ówczesnego kandydata na burmistrza, więc cóż takiego zaszło, że po kilku
        miesiącach od wyboru Tadeusza Trębacza na urząd burmistrza stał się jego
        najgłośniejszym adwersarzem? Na kompleksową ocenę realizacji programu T.
        Trębacza jeszcze chyba za wcześnie.
        • Gość: Mpiotrek Re: SZERSZEŃ IP: *.eko.uj.edu.pl 09.07.03, 13:14
          W rece mialem tylko jeden numer pisemka... byl poswiecony korekcie granic
          miasta... kazdy ma prawo wyrazac swoje poglady , wiec ja nie mam nic przeciwkko
          remu, a czytajac artukuly z tej gazety nie zauwazylem nic nadzwyczajnego...
    • stefanprotek Re: SZERSZEŃ 13.08.03, 12:57
      Gość portalu: up napisał(a):

> chcialem zapytac czy sa tu czytelnicy
      > dwutygodnika SZERSZEŃ , wydawanego w
      > Lezajsku ?
      >
      > Jakie zdanie posiadacie na temat tego
      > wydawnictwa

Właśnie ukazała się nowy numer. Nowy, kolorowy i z nr 1. Zaczyna od początku?
      W numerze:
      - Kim i czym zajmuje się Szerszeń? ("Nigdy nie dołączymy do chóru piętnujących poczynania księdza, popa czy rabina.")
      - Tadeusz Alksander Trębacz Burmistrz Leżajska ("Waszym zdaniem to złodziej, dureń czy uczciwina?")
      - Słów kilka ("Nie jestem ani mądry, ani głupi, uważam się za przeciętnego. [...] Nie jestem dziennikarzem a grafomanem.")
      - Służba zdrowia ("Wysokie penje dyrektorów to wynik układów, a nie umiejętności kierowania placówką.")
      - Dramat Narodu ("Na ordynarne złodziejstwa nakłada się chamski prymitywizm, okazywana pogarda dla jakiegokolwiek prawa, całkowita bezkarność.")
      - Rady Nadzorcze ("Dlaczego firmy zabiegają by w radach nadzorczych zasiadali "politycy" z pierwszych stron gazet?")
      - Prawo czy Bezprawie ("Popatrzcie, w urzędach kalejdoskop przygłupów, oni pojęcia nie mają o swoich obowiązkach, ale z racji rozdziału z klucza są nie do ruszenia.")
      - Policja ("Pomoc policji leży w naszym szeroko rozumianym interesie.")
      - Dziedzice ("Nie do przyjęcia jest sytuacja zwrotu zniszczonego przez wojnę majątku, który został odbudowany przez naród.")

Język chropawy i miejscami prostacki, ale sprawy leżajskie omówione z pasją i zangażowaniem. Czy to wszystko jest prawda i czy tak powinno/ nie powinno byc to inna sprawa.

Pozdrawiam

-
      • Gość: Perestka Re: SZERSZEŃ IP: *.lezajsk.info / 172.16.2.* 15.08.03, 09:39
        >>> - Policja ("Pomoc policji leży w naszym szeroko rozumianym interesie.")

nie rozumiem... potrzebują więcej ogórków na zagryche ?

nie bądźmy śmieszni. przeciez leżajscy policjanci nudzą
        się, co jest bardzo widoczne na ulicach.
    • stefanprotek Re: SZERSZEŃ nr 3 29.08.03, 12:52
      Nowy numer awnim:
      - Jego ekscelenca Prezydent R.P. - "za każdą uchwaloną ustawe odpowiada pan
      prezydent, w takim samym stopniu jak parlament! Reforma służby zdrowia,
      szkolnictwa to również robota pana prezydenta!"
      - Polska norma - "Powstałą cała masa podejrzanych firm, których działalniem
      było i jest, działanie przestępcze w ramach istniejącego prawa"
      - Prawo czy bezprawie - "Grupa przestępców, zwana władzami spółdzielni, nie ma
      już możłiwości wyrwania pieniędzy od lokatorów..."
      - Policja - "Parę tygodni temu policja ujęłą mordercę studentki. Żyją bo
      morderca nie był przygotowany na spotkanie z policją."
      - Sroka - "rewolucyjna teoria wyznawców MArksa, spowodowała, że sroki
      postanowiły mieć kilka gniazd jednocześnie. Nie robi im różnicy, różnorodność
      obowiązkó. Parają się nauczaniem, sportem, interesują się mrożónkami i jeszcze
      przewodniczą tokom kondorów!"
      - Leszek Miller - "...rzeczywiście sprawia wrażenie, jakby w drodze z ławy
      poselskiej do fotela premiera ktoś urwał mu torbe."
      - Huta Stalowa - "Huta z powodzeniem mogłaby produkować dla naszego wojska
      łuki. Warunkiem zbytu byłaby nie cena łuku, a wysokość łapówki za ich zakup.
      Spokojnie można by brać 10 tysięcy za jeden łuk, z tym ,że 9990 zł trzeba bt
      dawać do każdego łuku dla mamawiającego. Szły by jak woda"

Pozdrawiam
    • Gość: X Re: SZERSZEŃ IP: *.gpcomp.pl / 192.168.0.* 25.09.03, 17:23
      Takiego bełkotu jak w tym pisemku nie widziałem nigdzie, ale w demoktatycznym
      społeczeństwie każdy ma prawo wyrazić swoje poglądy bez względu na to jak
      bardzo są głupie, kontrowersyjne czy jakim językiem są wyrażone (o tym ostatnim
      jak najgorsze zdanie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka