Dodaj do ulubionych

problemy z garderobą

23.04.04, 09:37
Czy Wy też macie problemy z zakupem różnych części garderoby?

Bo ja np. nie moge sobie kupic spodni z racji ponadwymiarowego wzrostu i
gługości moich nóg, a także niewymiarowego tyłka. :DDD O problemach z
bielizną dolną nie wspomne....
A nie mam kłopotów z kupieniem bluzek- tu jest wymiarowo!
Jakie macie sposoby na niedobrane, a juz kupione ciuchy?
A moze ktoś sobie sam szyje? ;)
Obserwuj wątek
    • tsun_am Re: problemy z garderobą 23.04.04, 09:50
      o, wątek dla mnie. Jestem bardzo niewymiarowa i kupowanie ubrań to dla mnie
      duże wyzwanie - zwykle zakończone fiaskiem. Jestem wyjątkowo wysoka jak na
      kobietę - 177 cm wzrostu i chuda. Spodnie - oprócz dżinsów(28/34) - muszę
      szyć. A że w Warszawie nie znalazłam jeszcze krawca - nie mam. Trochę lepiej ze
      spódniczkami, ale o długiej do ziemi mogę tylko pomarzyć. A ja w lecie
      uwielbiam nosić właśnie długie spódnice. Wyluzowałam się ostatnio, w końcu nie
      ma żadnej obowiązującej długości spódnicy i mam ze 3 takie do pół łydki:)
      • apawlak1 Re: problemy z garderobą 23.04.04, 09:54
        Hej, tsu_nam, jezeli chodzi o spodnie, probowalas w Zarze? Tam mają dlugie i
        male rozmiary też są. Drugi sklep z dlugimi spodniami to Mango, ale tam jeszcze
        zadne mi sie nie spodobaly.
        Pozdro,
        A
        • skay5 Re: problemy z garderobą 23.04.04, 09:55
          oj ja też jeśli chodzi o spodnie to tylko wranglery 28,72/34- materiłaki-
          krawiec!
          o marynarach(hihihihi) nie wspomne!, a kurtka na wiosnę marzenie:)
        • tsun_am Re: problemy z garderobą 23.04.04, 10:06
          a nie, jakoś w Zarze się do tej pory nie ubierałam. No to muszę spróbować,
          dzięki!
          • kasienka80 mailam 23.04.04, 10:15
            Ja mialam problemy z kupowaniem sukienek z racji sporego biustu i waskich
            bioder! Teraz troche schudlam wiec problem sie zmniejszyl, ale zdarza sie, ze
            nie moge dobrac bluzek, bo 40 w biuscie czasami jest opieta, a na biodrach wisi
            i brzydko wyglada
            • k.mmilka Re: mailam 23.04.04, 10:23
              Problemy mam tylko z dżinsami - jak już znajdę dobrą długość to zawsze są za
              szerokie. Poza tym jest raczej OK. Z racji małych rozmiarów czasem nawet
              upoluję coś w Smyku :-)
    • apawlak1 Re: problemy z garderobą 23.04.04, 10:27
      A buty?
      Według producentów mam za duże nogi- ale 41 chyba staje sie standardem w
      populacji. :P
      • aariel Re: problemy z garderobą 23.04.04, 10:29
        apawlak1 napisała:

> A buty?
        > Według producentów mam za duże nogi- ale 41 chyba staje sie standardem w
        > populacji. :P

Ja tez mam 41, ale nie chce sie rozpisywac na temat poszukiwan dobrych na mnie
        butow. (jak juz znajde 41 to jest obrzydliwy but). To bardzo drazliwy dla mnie
        temat ;)
        • kathrine99 Re: problemy z garderobą 23.04.04, 10:55
          witam w piękny dzień!
          dziś mam wolny dzień od pracy i od razu po przebudzeniu oczywiście przybiegłam
          na forum. A jeśli chodzi o garderobę, to cieszę się że duzo tu "długasów". Ja
          też nalezę do nich (178 cm), ale trochę szersza, bo rozmiar spodni 30/34, o
          28/34 to mogę jedynie pomarzyć. Najgorsze że ta długośc 34 to i tak nie jest do
          samej ziemi. a dłuższych spodni niestety nie znalazłam. Raz mi się udało
          znaleźć chyba 36, ale mogłam zapomnieć żeby się w nim dopiąć. Mało tego że dól,
          jeszcze z górą mam kłopot(podobnie jak Kasieńka)mój biust nie mieści się w
          rozmiar 40, ale 42 to już w pasie i biodrach wisi jak na wieszaku. No i te za
          krótkie rękawy..
          PS: co to za sklep Mango i gdzie go znaleźć??
          • aariel Re: problemy z garderobą 23.04.04, 11:01
            kathrine99 napisała:

> PS: co to za sklep Mango i gdzie go znaleźć??

Jestes moze z Warszawy?
            Bo jak tak to jest jeden na pewno w Galerii Mokotow, obok H&M.
            • kathrine99 Re: problemy z garderobą 23.04.04, 11:04
              TAK I bywam czasem w GM tylko jakoś nie kojarzę.. będę się musiala rozejrzeć.
              • aariel Re: problemy z garderobą 23.04.04, 11:05
                kathrine99 napisała:

> TAK I bywam czasem w GM tylko jakoś nie kojarzę.. będę się musiala rozejrzeć.

Jest dokladnie obo H&M. Z reszta kiedys Mango zajmowal wiecej miejsca i byl tez
                na miejscu H&M, a teraz go skurczyli troche.
          • apawlak1 Re: problemy z garderobą 23.04.04, 11:02
            ja wiem, gdzie jest w Wawie. W galerii mokotów na pewno.

Poszukiwanie dlugich spodni to epopeja. kiedys mialam 36- Levisy. I byly duze.
            31 albo 32. Ale nie radze takich szukac w dziale damskim w levisie- tylko meski.

Buty koszmar. ladne 41, damskie buciczki np do sukienki srednio eleganckiej,
            nie czarne albo do kostiumu do pracy- nie ma!!!
          • tsun_am Re: problemy z garderobą 23.04.04, 11:07
            rozmiar 36?! to jest taki? i wąskie?! jestem w szoku. Ale czy chodzi o damskie?
            Bo w męskich to ja nie wyglądam.
            • apawlak1 Re: problemy z garderobą 23.04.04, 11:14
              tak!! 36 dlugie! 501 bodajże.
            • kathrine99 Re: problemy z garderobą 23.04.04, 11:24
              Ja też widziałam długość 36 to były Lee, damskie były, tylko dla chydych, bo ja
              się w nie niestety nie wcisnęłam. A fajne takie dłuugie były.
        • tsun_am do Aariel 23.04.04, 11:14
          aariel napisała:

> apawlak1 napisała:
          >
          > > A buty?
          > > Według producentów mam za duże nogi- ale 41 chyba staje sie standardem w
          > > populacji. :P
          >
          > Ja tez mam 41, ale nie chce sie rozpisywac na temat poszukiwan dobrych na
          mnie
          > butow. (jak juz znajde 41 to jest obrzydliwy but). To bardzo drazliwy dla
          mnie
          > temat ;)
          >
          >
          może Cię zainteresuje wątek na forum Moda - gdzie w Wwie znależć duże rozmiary
          fajnych butów
          • aariel Re: do Aariel 23.04.04, 11:27
            tsun_am napisała:

> może Cię zainteresuje wątek na forum Moda - gdzie w Wwie znależć duże ozmiary
            > fajnych butów

ooo, pewnie ze mnie interesuje :)
            A to jest forum prywatne czy publiczne (czy jak to sie tam zwie)? Gdzie moge je
            znalezc?
            • tsun_am Re: do Aariel 23.04.04, 11:31
              wchodzisz na forum Kobieta, a potem Moda - jest publiczne. Wątek o butach jest
              jeden z 11-szych.Nie czyatałam ale moze coś ciekawego piszą.
            • kathrine99 Re: do Aariel 23.04.04, 11:43
              ZNALAZŁAM TO:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=11563900&v=2&s=0
              • kathrine99 Re: do Aariel 23.04.04, 11:46
                i jeszcze to:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=10941658&v=2&s=0
              • aariel Dzieki dziewczyny :) n/t 23.04.04, 11:46

• kathrine99 Re: Dzieki dziewczyny :) n/t 23.04.04, 11:52
                  tylko ciekawa jestem, czy te duze buty to mają jakis ladny fason. Bo zazwycxzaj
                  duże wyglądaja mniej ładnie niz takie same mniejsze..
                  Jak juz odwiedzisz którys z tych sklepów, to daj znać co tam dają!
                  • aariel Re: Dzieki dziewczyny :) n/t 23.04.04, 11:55
                    kathrine99 napisała:

> tylko ciekawa jestem, czy te duze buty to mają jakis ladny fason. Bo
                    zazwycxzaj
                    >
                    > duże wyglądaja mniej ładnie niz takie same mniejsze..
                    > Jak juz odwiedzisz którys z tych sklepów, to daj znać co tam dają!

Dobra :)
                    Bede musiala zorganizowac sobie wycieczke w jakas sobte po sklepach
                    typu "bucior" :)
                    • kathrine99 Re: Dzieki dziewczyny :) n/t 23.04.04, 11:59
                      nasze rozmiary 41 to szczęście! są dziewczyny, które maja rozmiar 44 - to juz
                      chyba stopa większa od męskiej.. Cieszmy się że nam większe nie urosły..
                      • aariel Re: Dzieki dziewczyny :) n/t 23.04.04, 12:02
                        kathrine99 napisała:

> nasze rozmiary 41 to szczęście! są dziewczyny, które maja rozmiar 44 - to juz
                        > chyba stopa większa od męskiej.. Cieszmy się że nam większe nie urosły..

No wiem, chociaz w zeszlym roku weszlam do Deichmana i zobaczylam sliczne
                        sandalki, przecenione chyba nawe do 40 zl. I zaczelam sie modlic, zeby byl
                        rozmiar 41. I co sie okazalo? Ze zostaly inm buty w rozmiarze 37 i... 42! To mi
                        sie nigdy w zyciu nie przytrafilo ;) Jaka ja bylam wtedy wsciekla. NIestety 42
                        byly duzo za duze, ale pierwszy raz mierzylam za duzego buta damskiego ;)
    • kurczak1976 Re: problemy z garderobą 23.04.04, 11:25
      Ale macie dziewczyny problem:o)
      Ja mam odwrotnie na mnie wszystko jest za dlugie i np.:zakup spodni ze wzorem
      na nogawce odpada bo trzeba by go do polowy uciac:o(

Ja mam jeszcze problem z zadkiem bo zwykle jesli w pasie jest ok to na zadku
      troche za ciasne a jesli owy zadek ladnie sie miesci to w pasie odstaja a ja
      nie cierpie paskow!

Reszta nie narzekam, kwalifikuje sie nawet do rozmaiaru junior co oznacza 50%
      nizsze ceny na pewne artykuly:o)
      I z butami tez no problem bo 36 zawsze jest:o)
    • tsun_am do "długich" 23.04.04, 11:37
      czego powinno się unikać w ubiorze? Tzn jak nie powinno się ubierać przy
      wysokim wzroście? Macie jakieś swoje spostrzeżenia?
      Ja zawsze myślałam że dobrze wyglądam w długich prostych spódnicach, a parę
      osób powiedziało mi że wręcz przeciwnie i po namyśle przyznałam im rację. No i
      wysokie obcasy - wiadomo - odpadają:( Acha. obcisłe czarne rzeczy -
      beznadziejnie wyglądam.aale to raczej kwestia tego że jestem chuda.
      • apawlak1 Re: do "długich" 23.04.04, 11:42
        To zależy od tego, czy jest się dlugim i chudym, czy długim w wypuklosciami w
        róznych miejscach.
        Ja sie nigdy nie odwaze zalozyc krotkiej spodnicy, gdyz mam nóżki jak Jagna,
        szczegolnie lydki (nie obrażając Jagny). Ale sukienki do polowy lydki są ok. No
        ale generalnie mam problem, bo jestem zakompleksiona i nie lubie patrzec na
        swoj dół w lustrze. Na góre moge patrzec i lubie ja ubierac.
        Wiec nie wiem, jak mam sie ubierac:(
        • aariel Re: do "długich" 23.04.04, 11:53
          Ja tez jestem dluga, ale nie jestem chuda i raczej pod tym katem staram sie
          ubierac, tzn zeby maskowac to co trzeba. Tzn nie nosze raczej obcislych spodni,
          ale gory za to tak. Mam dosyc duzy biust, wiec wyglada to nawet
          proporcjonalnie. A co dorozmiarow to czesto jest tak, ze na gorze mam S a na
          dole L.
          Aha, nigdy w zyciu nie trafilam na koszule co by byla dopasowana. Same
          workowate. Wiec koszul w ogole nie nosze.
          • wakarpl Re: do "długich" 23.04.04, 19:48
            Moje Sloneczko moze kupowac w 5-10-15:)
            A dziewczyny nie martwcie sie, ze nie mozecie kupic dlugioch spodnic, te
            krotkie sa nawet lepsze;)
      • k.mmilka A to znacie? 24.04.04, 08:11
        www.bbc.co.uk/lifestyle/style/whattowear/

• aariel Re: A to znacie? 26.04.04, 17:48
          k.mmilka napisała:

> www.bbc.co.uk/lifestyle/style/whattowear/
          >

Przegladalam ksiazke. Chcialabym obejrzec tez program w tv, ale nigdy nie moge
          naniego trafic.
    • beauty_baby oj, mamy, mamy 26.04.04, 10:28
      nie mam szans na kupno spodni, pozostaja mi tylko biodrowki.producenci odziezy
      (i tej tanszej i tej drogiej) zapomnieli chyba, ze kobiety maja cos takiego jak
      talia. Ja mam ja naprwde waziutka (typowa osa ze mnie:) ) i generalnie jestem
      bardzo z tego zadowolona tylko jak mam kupic spodnie to mnie szlag trafia:(
      Druga sprawa to dlugosc spodni, mam tylko 170 wzrostu ale relatywnie dlugie
      nogi, no i problem jest ten, ze jak juz sa dlugie spodnie to zazwyczaj za
      szerokie, jedynie z jeansami nie mam problemu bo biodrowki 34 sa kazdej firmy:)
    • aleffka staniki 27.04.04, 08:41
      a ja mam problem ze stanikami, tzn. zeby kupic taki w sam raz. Mam dosc duzy
      biust i odpowiedni wybor stanika to dla mnie wazna rzecz. Ale zazyczaj jest
      tak, ze kazda firma tym samym rozmiarem oznacza kompletnie rozne staniki,
      czasem roznica wynosi ponad 2 rozmiary. Wlasciwie to jestem wrecz skazana na la
      perle choc i ona ostatnio miala mala wpadke:(
      • kurczak1976 Re: staniki 27.04.04, 10:04
        No ale ty przynajmniej jakies znalazlas a ja mam problem bo 80A zadko wystepuje
        a sklepy wogole tego nie zamawiaja:o(wiec zawsze musze nosic 75B ktore jast dla
        mnie troche ciasne. Ostatnio wogole zrezygnowalam ze stanikow i przerzucilam
        sie na takie bawelniane koszulki:o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka