Dodaj do ulubionych

Książki,książki

24.02.11, 09:40
Jak myślicie,można uzależnić się od książek?
Od czytania, można.A co z posiadaniem?
Chyba wpadłam w nałóg.Chomikuję .Ile mogę, czytam na bieżąco .Nie przeczytane, odkładam narażając się na niepochlebne komentarze ze strony rodziny:)
Wychodzę z założenia,że na starość będzie jak znalazł;)

Obserwuj wątek
    • nianiaa Re: Książki,książki 24.02.11, 12:47
      Halinko ,kochana,ja jestem książkowy nałóg:))Kiedyś dużo kupowałam,teraz mniej ,ale za to w bibliotece szaleję.Założyłam karty mojej całej rodzince i wypożyczam więcej,przynajmniej 15 muszę mieć w domu:))Przeczytam 6 i już lecę oddać ,znów wypożyczam 5lub 6 ,ale za dwa tygodnie odnoszę te stare.Takie młyńskie koło,ale im więcej książek mam w domu ,tym bardziej mobilizuję się do czytania.No niestety w mojej rodzinie zaszczepiłam bakcyla do czytania tylko mojej córce,a syn śmieje się ,że jest czytelnikiem ,w końcu jego karta pęka w szwach-taaaa,czytał ,moimi oczami:))). A książki kupuję na tematyki zdrowotne :)))
      • halina501 Re: Książki,książki 06.03.11, 16:59
        Nianiu,książki medyczne także mają u mnie swoje miejsce .Szczególnie te o medycynie niekonwencjonalnej."Same bzdury"- mówi mój wnusio Bartoszek:)
        Czyżby podsłuchał rodziców?;).
        Obecnie "siedzę" w książkach ,które zahaczają o początki cywilizacji na Ziemi.
        Książki ,w których bardzo odległe wydarzenia są udokumentowane wykopaliskami archeologicznymi a także pismami-księgami sięgającymi miliony lat wstecz.
        Zecharia Sitchin oraz Daniken to autorzy,których wypatruję na półkach księgarskich.
        Wierzyć,nie wierzyć,przeczytać warto, chociaż system wartości i wierzeń zostaje poważnie zachwiany:))
        • urszulka_ma Re: Książki,książki 08.03.11, 09:47
          halina501 napisała:
          > Wierzyć,nie wierzyć,przeczytać warto, chociaż system wartości i wierzeń zostaje
          > poważnie zachwiany:))

patrząc na moje doświadczenia ostatnich dni,
          system wartości życia człowieka wydaje się bardzo prosty
          jedzenie, wydalanie, przetrwanie
          niewiele potrzeba…

mam dużo czasu,
          czytam więc, ale i nadrabiam zaleglości filmowe...
          wczoraj ogladalam coś, co wpisuje się w temat Twojej lektury...
          polecam
    • urszulka_ma Re: Książki,książki 03.03.11, 17:09
      miałam ostatnio zaległości,
      które już powoli nadrabiam
      no bo, co tu robić ciągle w łóżku...
      hmm?
      zaległości w spaniu już nadrobiłam:)
      • nianiaa Re: Książki,książki 10.03.11, 08:40
        Dla Halinki mam linka na ciekawą stronkę,tzn.jest to strona miesięcznika "Odkrywca"i można tam sobie troszkę poczytać o historycznych tajemnicach i poszukiwaniu skarbów:))No chyba ,że Halinko już to znasz:))
        www.odkrywca.pl/index1.php?action=home
        Urszulko ,tobie też polecam lekturę:))Miłego czytania:))
        • nianiaa Re: Książki,książki 10.03.11, 09:07
          przewodnik.onet.pl/dreszczyk/artykuly.html
          przewodnik.onet.pl/reportaze/artykuly.html
          Wiem ,że książki są lepsze do czytania ,niż ślęczenie przy komputerze ,ale czasem można i tutaj coś ciekawego znaleźć:))
          • halina501 Re: Książki,książki 10.03.11, 10:10
            Dziękuję Drogie Dziewczyny:)
            Życia mało ,aby zgłębić chociaż cząstkę tych tajemnic .
            Uważam,że pierwsze życie powinno być nam dane jako rekonesans.

-"Pooglądać sobie proszę,zapoznać się,rozejrzeć,nie mitrężyć niepotrzebnie czasu, wybrać sobie coś na...życie właściwe"

Dobry pomysł?;))
            • urszulka_ma Re: Książki,książki 14.03.11, 10:31
              pomysł bardzo dobry tylko jak go zrealizować?:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka