Dodaj do ulubionych

Cynizm i bufonada

18.03.11, 09:28
ujawniają się w sposób jaskrawy na forach, gdyż człowiek, mając poczucie anonimowości, nie dba o pozory i ukazuje swoje naturalne skłonności.
Występuje to często u ludzi, którzy uważają się za "lepszych" i bywa, że wystarcza poczucie wyższości w jednym aspekcie (np. wygląd zewnętrzny, elokwencja, fachowość w jakiejś dziedzinie, wysokie stanowisko, szpanerski samochód, itp.) a już taki osobnik folguje swym skłonnościom?
Cynik nie chce przyjąć do wiadomości, że niewątpliwie na świecie znalazłoby się wielu znacznie większych cyników ale nawet ten największy, w obliczu pewnych sytuacji ekstremalnych, najzwyczajniej w świecie porzuca swą cyniczną postawę i "staje się człowiekiem"! Podobnie jest z bufonem. Zgadzacie się z takim zdaniem?
Obserwuj wątek
    • drugitiktak Re: Cynizm i bufonada 18.03.11, 12:18
      Takie wątki jak Twój otwierają oczy na takie sprawy , bo chyba tak jest ,że ludzie nie zdają sobie sprawy ,że są tak odbierani ..
      • prawdziwygargamel Re: Cynizm i bufonada 18.03.11, 13:06
        drugitiktak napisała:

> Takie wątki jak Twój otwierają oczy na takie sprawy , bo chyba tak jest ,że l
        > udzie nie zdają sobie sprawy ,że są tak odbierani ..

Dobrze byłoby żebyś sobie sama zdała sprawe z tego, jak jesteś odbierana ze swoją głupotą !!
        • iryska2604 Re: Cynizm i bufonada 18.03.11, 13:28
          Nie chcę sie wtrącać ... ale prawdziwygargamelu - jesteś nieuprzejmy. Dlaczego? Bawi cię to?
          • tadeusz_ski.51 O właśnie! 19.03.11, 16:38
            iryska2604 napisała:
            > Nie chcę sie wtrącać ... ale prawdziwygargamelu - jesteś nieuprzejmy. Dlaczego?
            > Bawi cię to?
            -------------------
            Dobrze powiedziane! Odpowiadaj Gargamelka na grzeczne pytanie!
            Widzisz? To się nazywa kulturalne zachowanie...
            No! A Ty co? Jak się zachowujesz?
            Nie widzisz, że wszystkim (oprócz mnie) humor psujesz? https://img449.imageshack.us/img449/6508/zdziwko7hq.gif
            Nie stać Cię na odrobinę cywilnej odwagi?
            Byś się wreszcie przyznała, żeś się we mnie zakochała,
            a nie tak... "końskie zaloty"!
      • 79.angelika Re: Cynizm i bufonada 21.03.11, 20:34
        ale czasami ocena może być niesprawiedliwa
    • prawdziwygargamel Re: Cynizm i bufonada 18.03.11, 12:51
      Na Gazecie pl. mało jest większych od ciebie bufonów!!
      • drugitiktak Re: Cynizm i bufonada 18.03.11, 13:31
        prawdziwygargamel napisał;
        >Na Gazecie pl. mało jest większych od ciebie bufonów !

noooo, z Tobą gargamelu to jest nas już dwie....
      • tadeusz_ski.51 Re: Cynizm i bufonada 18.03.11, 20:18
        prawdziwygargamel napisał:
        > Na Gazecie pl. mało jest większych od ciebie bufonów!!
        ---------------------
        Sie wie!
    • 79.angelika Re: Cynizm i bufonada 21.03.11, 20:32
      Czasami ktoś po prostu jest sobą ma taki styl bycia niekoniecznie jest cynikiem może też być źle zrozumiany ,oceniony .Każdy człowiek ma nieco inny charakter ale mimo to potrafią ludzie gdy chcą wzajemnie ze sobą prowadzić rozmowę w dobrym tonie .Jednak sam fakt iż ktoś zachowuje się nieco cynicznie na forum nie zmienia faktu iż może posiadać jakieś inne cenne cechy najlepiej poznać kogoś nieco bliżej nie oceniać po "pozorach" .Zgodzę się iż bywają sytuacje kiedy każdy potrafi pokazać swoje sympatyczne oblicze :)
      • tadeusz_ski.51 Re: Cynizm i bufonada 21.03.11, 20:59
        79.angelika napisała:
        > ...Zgodzę się iż bywają sytuacje kiedy każdy
        > potrafi pokazać swoje sympatyczne oblicze :)
        -----------------
        No to ja też się zgodzę, że bywają takie sytuacje, ale z tym obliczem to różnie bywa?
        Nie każde jest sympatyczne, więc może lepiej nie pokazywać? https://emoty.blox.pl/resource/zastanawia.gif
        • 79.angelika Re: Cynizm i bufonada 21.03.11, 21:48
          Na forum wypada zachować kulturę jednak powinno się pozostać sobą bez względu na to jakie ma się oblicze i pokazywać szczerze je takie jakim jest :)
          • drugitiktak Re: Cynizm i bufonada 23.03.11, 08:57
            tak, zgadzam się z tym , każdy na forum powinien pozostać sobą ....w sensie pozytywnym....
          • tadeusz_ski.51 Re: Cynizm i bufonada 20.11.13, 09:30
            79.angelika napisała:
            > Na forum wypada zachować kulturę jednak powinno się pozostać sobą bez względu n
            > a to jakie ma się oblicze i pokazywać szczerze je takie jakim jest :)
            ----------------------
            Właśnie tak robię. Nie mam zamiaru udawać kogoś innego, nie widzę w tym żadnego sensu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka