03.05.04, 22:39
Czesc!

Wiem,ze dla niektorych to moze byc irracjonalne ale ja nie chce miec orkietry
na swoim slubie!serio-nie wytrzymam jesli ja sama sie do tej glupoty
przyczynie i jak pan Franio bedzie mi spiewal"moja mala blondynczko" zenada!
nie chce tego-i co w takim razie?myslalam o poproszeniu na kilka godzin
kwartetu skrzypkowgo-ale jak to mama sie smiala beda grac do kotleta;)a co wy
o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • mrouh Re: Nie chce! 03.05.04, 22:51
      Jakże ja Cię rozumiem! Wprawdzie ślubu nie planuję, ale na samą myśl, że miałaby
      mi przygrywać taka typowa weselną orkiestra, robi mi się źle... Jeśli kiedyś się
      pobierzemy, to- już to ustaliliśmy- będą na pewno skrzypce:-) Może coś więcej.
      Myślę, że da się coś z tym zrobić, najtrudniej jednak przekonać rodzinę;-) Kilka
      lat temu byłam świadkową na ślubie ciotecznej siostry. Grał u niej zespół taki
      klasyczny- nie pamiętam dokładnie, bo ja nie byłąm tańcząca za specjalnie
      (chociaż w galerii to wyjątrkowe wydarzenie zostało pokazane:-)), ale na pewno
      panowie byli we frakach, były skrzypce i wiolonczela, reszty nie pamiętam. Ślub
      był w takim dworku małym i chyba był fortepian... obawiam się... Bardzo to było
      ładne, pierwszym tańcem był walc. Potem grali standardy rozrywkowe (no, bez
      przesady rozrywkowe) i jazzowe. Pamiętam instrumentalne wersje Beatelsów, Franka
      Sinatrę... Fakt, że były dwie sale- do tańca i do jedzenia, chociaż nie do
      końca, były połączone takim dużym wejściem otwartym cały czas, zespół był tak
      troszkę schowany za ścianą i naszych kotletów nawet nie wiedzieli:-)

Głowa do góry:-) Coś na pewno się da z tym zrobić:-)
      • _waterfall_ Re: Nie chce! 03.05.04, 22:55
        Kochana no ja wlasnie mam tak miec-w takim malym palacyku!jedna sala do
        tanczenia druga do jedzenia-polaczone ze soba amfilada!wiec pewnie tez by nie
        widzieli tych kotletow:))))))-tylko gdzie ja takich muzykow znajde?a ten pomysl
        z walcem to bomba!no coraz bardziej mi sie ten pomysl podoba -bo ja tej
        orkiestry to ten tego...NIE ZNIOSE!!!!!!!!!!
        • mrouh Re: Nie chce! 03.05.04, 23:01
          Waterfall, nie wiem, gdzie mieszkasz i gdzie to wesele będzie, ale tak sobie
          myślę, że można przy szkole muzycznej popytać... Ludziki instrumenty mają, grać
          umieją, może nawet jakaś grupka razem muzykująca istnieje, a jak nie to mogą
          wiedzieć skąd takich wytrzasnąć:-) No i oczywiście fora ślubne, koniecznie:-)
          • chiara76 Mrouh ma rację! 04.05.04, 09:10
            właśnie sobie zdałam sprawę,że moja własna koleżanka z innego miasta studiując
            grywała na Ślubach, ona na skrzypcach, jej przyjaciel na czymś tam jeszcze,
            podobno mieli zamówienia na kilka miechów wcześniej, było ładnie. Więc może tak
            popytać?
    • kasienka80 Waterfall.... 03.05.04, 22:53
      Wiesz, trzeba po prostu znalezc dobra i nowoczesna grupe, ktora bedzie ladnie
      grac i spiewac. W naszej tradycji jest to jednak gleboko zakorzenione.
      Siostra mojej przyjaciolki przesluchala dema kilkunastu grup i znalezli jakas
      fajna, mloda grupe.
      Poszukaj i ty. Idz na forum Slub i wesele- tam Ci powinni pomoc
    • kurczak1976 Re: Nie chce! 04.05.04, 08:14
      Jedyne co moge ci napisac to ze dla mnie taka obcachowa orkiestra to tez dramat!
      Wiec trzymaj sie waterfall i nie daj sobie zepsuc wlasnego wesela!!!!
    • skay5 Re: waterfall 04.05.04, 10:12
      słuchaj poszukaj sobie dobrej orkiestry, na moim weselu nie grali moja mała
      blondyneczko, ale np. myśli i słowa bajmu itd.
      ale obciach to bedzie jak tej orkiestry nie bedziesz miała-moi znajomi mieli
      wesele przy "magnetofonie"i to dopiero był obciach-nawet marsza im niktn nie
      zagrał tak dziko było-ajkby się wstydzili-a nie ma się czego wstydzić-powinno
      być głośno-niech wszyscy wiedza:) ,że wychodzisz za mąż i się z tego
      cieszysz:) Wczesniej sama tak myślałam (podobnie było z welonem-po co mi ta
      firanka itd.) ale uwierz taki jest polski obrządek-i jest fajne :)realy
      • chiara76 Re: waterfall 04.05.04, 10:35
        skay5 napisała:

> słuchaj poszukaj sobie dobrej orkiestry, na moim weselu nie grali moja mała
        > blondyneczko, ale np. myśli i słowa bajmu itd.
        > ale obciach to bedzie jak tej orkiestry nie bedziesz miała-moi znajomi mieli
        > wesele przy "magnetofonie"i to dopiero był obciach-nawet marsza im niktn nie
        > zagrał tak dziko było-ajkby się wstydzili-a nie ma się czego wstydzić-powinno
        > być głośno-niech wszyscy wiedza:) ,że wychodzisz za mąż i się z tego
        > cieszysz:) Wczesniej sama tak myślałam (podobnie było z welonem-po co mi ta
        > firanka itd.) ale uwierz taki jest polski obrządek-i jest fajne :)realy
        dlaczego ktoś nie może mieć innego wyobrażenia na temat swojego Ślubu?
        wierz mi, może nie każdy chce, żeby było głośno i z hukiem i to też warto
        uszanować. Ja nie chciałam szopy i jej nie miałam. A moja siostra cioteczna w
        sierpniu bierze Ślub i właśnie będzie wszystko po staropolsku, ale sama mi
        mówi "Ja tego chcę".
        A ja na przykład nie miałam welonu, bo miałam piękną fryzurę i chciałam,żeby ją
        było widać i też nic się nie stało.Pzdr.
        • skay5 Re: waterfall 04.05.04, 10:37
          chiaro ja nie mówię, nie narzucam w każdym bądź razie! jak Cię zaatakowałam to
          sorry, a welon miałam pod piekną fryzurą:)
          • chiara76 Re: waterfall 04.05.04, 10:40
            no coś Ty?? Jaki atak? Mówię tylko, że właśnie jest tak, że najlepiej by było,
            żeby każdy spełniał swoje marzenia i oczekiwania. A welon miałam kupiony, mam
            go zresztą do dziś, haha, razem z suknią, ale zrezygnowałam, bo tak mi się ta
            fryzura podobała:)
            • _waterfall_ Re: waterfall 04.05.04, 11:40
              no wlasnie zaczynam poszukiwania :)bo nie wiem czy wiecie,ze choc mam slub
              dopiero w przyszlym roku w lipcu to musze wszystko zalatwiac teraz:))))jakby to
              za 3 miesiace bylo:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka