Dodaj do ulubionych

miasta przychylne

27.07.06, 00:28
Kiedyś doczytałam się, że każdy znak ma przypisane jemu miasta...ponoć dla
naszego znaku jest to m.in. Nowy York... i Jerozolima:) Czy ktoś słyszał już o
tym?
Ot taka ciekawostka...

Pozdrawiam,
Sugar
Obserwuj wątek
    • tatianna1 Re: miasta przychylne 27.07.06, 09:21
      podobno rowniez państwa - np wlochy to bliznieta
      • imlardis2 Re: miasta przychylne 27.07.06, 12:03
        Pierwsze słyszę!
        I ciekawe, co z tego wynika? Że w NY, czy Jerozolimie mamy wyjątkowe szczęście?
        To ja jadę! :)
        • anahella Re: miasta przychylne 28.07.06, 08:57
          imlardis2 napisała:

> Pierwsze słyszę!
          > I ciekawe, co z tego wynika? Że w NY, czy Jerozolimie mamy wyjątkowe szczęście?
          >

Nie wiem spod jakiego znaku sa wyzej wymienione miasta, ale nie chodzi tu o
          szczescie, tylko dobre samopoczucie (tez dobry powod by tam pojechac).

Miasto sprzyjajace Blizniakom to miasto, w ktorym latwo sie poruszac, bo sa
          dobre ciagi komunikacyjne. Zatem Blizniak gdyby mial wybor wybralby cos z
          metrem, kawalkami autostrad w srodku miasta, dobra siecia komunikacyjna. W takim
          miescie musza byc bardzo zroznicowane rozrywki, wiec miescina, gdzie jedyna
          atrakcja jest stary kosciolek, to nie miejsce dla Blizniaka; tu musza byc kina,
          teatry, kregielnie, bieznie, parki, wystawy, i nie wiem co jeszcze.
          • ryszardo43 Re: miasta przychylne 28.07.06, 09:15
            Tak ,tak !!!Miejscowości nie mogą ,być nudne dla Bliźniaka,bo będzie je
            zmieniać. I to jest z pewnościa warunek, jaka miejscowość jest dla
            Bliźniaka ,jak napisała anahella. Każde miasto coś w sobie ma ,jak i
            każde "zadupie",ale musi być "Bliźniacze". Rico.
            • anahella Re: miasta przychylne 28.07.06, 18:53
              ryszardo43 napisał:

> Tak ,tak !!!Miejscowości nie mogą ,być nudne dla Bliźniaka,bo będzie je
              > zmieniać.

To moze nudne miejscowosci powinny wybierac na burmistrzow ludzi z Waszego
              znaku? :) Zmienicie je w tetniace zyciem osrodki kultury i rozrywki:)

Hm... chyba sie zagalopowalam... poprzedni prezydent Warszawy a obecny Polski
              jest spod Blizniat;)
          • sugarbox Re: miasta przychylne 28.07.06, 14:23
            Oczywiście zgadza się pod tym względem!!!:))
            tylko,że to o czym pisałam chyba było, że miasto przychylne Bliźniakom to jest
            miejsce ze specyficznym układem planet etc. Sprzyjające po prostu naszemu
            znakowi astralnie...
            Może znajdzie się ktoś, kto o tym słyszał.

Pozdrawiam
            • tatianna1 Re: miasta przychylne 28.07.06, 15:32
              a moze im nadano prawa miejskie w maju albo w czerwcu ;)
            • anahella Re: miasta przychylne 28.07.06, 18:58
              sugarbox napisała:

> tylko,że to o czym pisałam chyba było, że miasto przychylne Bliźniakom to jest
              > miejsce ze specyficznym układem planet etc. Sprzyjające po prostu naszemu
              > znakowi astralnie...

Widzisz, problem z miastami jest taki, ze co prawda w wielu archiwach sa
              dokumentu nadajace prawa miejskie z dniem, miesiacem i rokiem, ale brak godziny,
              i dokladnego kosmogramu wyrysowac nie mozna.

Czasem jest tak, ze patrzymy na kogos i widzimy w nim cechy jakiegos znaku, a
              potem ze zdziwieniem dowiadujemy sie, ze jest spod zupelnie innego. Dzieje sie
              to dlatego, ze niektorzy nie eksponuja swojego Slonca (Slonce w znaku to ten
              "nasz znak") tylko inne elementy: Ascendent, polozenie w znaku wladcy Ascendntu,
              Descendent lub Ksiezyc.

Ciekawa jestem jak postrzegacie Warszawe - moim zdaniem jest ona Rybia do bolu.
              Daty przyznania praw miejskich - niestety nie znam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka