bradtfort 06.05.04, 11:40 skąd wzięłyscie (wzięliście) swoje nicki? Czy używacie podobnych w realu, cz są wymyślone na potrzebytylko tego forum, a może jeszcze co innego? I skąd czerpiecie inspiracje do wymyślania swoich bądź co bądź pseudonimoów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasienka80 Re: Nicki raz jeszcze 06.05.04, 11:43 U mnie zadnej inspiracji nie bylo, bo Kasienka to moje imie, a 80 rok urodzenia. Ja wole konkretne nicki, ktore na cos wskazuja. Jedyne co to bardziej mi sie podoba Kasienka niz np. Kaska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bradtfort Re: Nicki raz jeszcze 06.05.04, 11:46 kasienka80 napisała: > U mnie zadnej inspiracji nie bylo, bo Kasienka to moje imie, a 80 rok urodzenia Ja wole konkretne nicki, ktore na cos wskazuja. Wynikało by z tego, że jesteś osobą twardo stąpającą po ziemi, realistką ale pozbawioną fantazji. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Nicki raz jeszcze 06.05.04, 11:47 Realistka jestem to fakt, ale fantazje posiadam....kiedy trzeba ona sie ujawnia :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Nicki raz jeszcze 06.05.04, 11:48 bradtfort napisał: > Wynikało by z tego, że jesteś osobą twardo stąpającą po ziemi, realistką ale > pozbawioną fantazji. A skad wiesz czy Kasienka nie ma jeszcze 5 innych nickow?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
bradtfort aariel 06.05.04, 11:52 aariel napisała: > A skad wiesz czy Kasienka nie ma jeszcze 5 innych nickow?????????? nie wiem tego i nie wnikam, zadałem pytanie, uzyskałem odpowiedź i na jej podstawie wysnułem pewne wnioski. Może błędne, może nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: aariel 06.05.04, 11:53 No troche bledne, tak jak Ci odpowiedzialam, ale w 50% miales racje :-) ale czasem lubie sobie "odleciec"...teraz marze sobie o polskim sklepie w Metz !! To tak na marginesie hihi Odpowiedz Link Zgłoś
bradtfort Re: A moze Ty zaczniesz? :) n/t 06.05.04, 11:49 Zastanawiam się czy to wyjaśnić..., ale niech będzie:) Bradtfort to nazwisko mojego dziadka (i zarazem panieńskie matki), z którym łączyła mnie szczególna więź:) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Nicki raz jeszcze 06.05.04, 11:46 był już kiedyś ten temat poruszony na forum. mnie się niezwykle podoba to włoskie imię, jest bardzo romantyczne (według mnie), a nicków mam kilka, ten funkcjonuje w paru miejscach, choć coraz bardziej się do niego przyzwyczajam. Odpowiedz Link Zgłoś
pireneje Re: Nicki raz jeszcze 06.05.04, 12:02 Chiara76, a jak brzmi prawidłowa wymowa imienia Chiara? Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Nicki raz jeszcze 06.05.04, 12:03 Po francusku bedzie Kiara, ale tez jestem ciekawa jak bedzie po wlosku... Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Nicki raz jeszcze 06.05.04, 12:09 kasienka80 napisała: > Po francusku bedzie Kiara, ale tez jestem ciekawa jak bedzie po wlosku... mnie się wydaje, że tak samo, Kjara (żeby już dosłownie). Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: Nicki raz jeszcze 06.05.04, 12:09 tez Kiara (ale ten zapis glupio wyglada:) ) Podobny temat juz kiedys byl, przypoina mi sie cos. a jesli chodzi o mjego nick to musialam sie jakos na gazecie zalogowac i wszystko co sobie wybieralam bylo juz zajete a nie chcialam nicka z zadnym numerem, no i tak wpisalam beauty_baby i okazalo sie wolne. A wzielo sie stad, ze raz mnie jeden znajomy tak nazwal i paru innych to podchwycilo i tak nieraz na mnie mowia:) Nie jest to jednak jakis moj oficjalny pseudonim, aczkolwiek tyle czasu pod nim spedzam w sieci, ze... Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: Nicki raz jeszcze 06.05.04, 12:08 Mój gazetowy nick to imię francuskiego kota. Zostało moim pseudonimem, kiedy marząc o kocie przeczesywałam net w poszukiwaniu informacji, trafiłam na gazetowym forum na wątek "o staruszkach terrorystkach" i kotce Julii pana_lagi. Żeby uczestniczyć w dyskusji w tym wątku i na forum KOTY, musiałam założyć konto. I tak zostało. Bardzo się przywyczaiłam do niego. Mam jeszcze inne pseudonimy- tego najbardziej prywatnego nie będę publicznie zdradzać, choć niektórzy je już znają:-) Jest bardzo dziewczęcy. Wymyślanie sobie imion to chyba moje hobby:-) Przez długi czas i to zanim net ujrzałam na oczy- używałam krótkiego ELH, potem jakieś dwa lata Dushan (wiem, to męskie imię:-)) oraz CloudJa. Jak widać, lubię literkę H:-) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Mrouh 06.05.04, 12:10 mrouh napisała: > > Mam jeszcze inne pseudonimy- tego najbardziej prywatnego nie będę publicznie > zdradzać, choć niektórzy je już znają:-) Jest bardzo dziewczęcy. > a ja nie znam:( Ja lubię literkę r w nickach, ale mam taki jeden, możecie się domyślić, bo jest taki, jak jedna z moich ulubionych artystek, ale to dlatego, że tak na mnie mówi moja Ciocia i moja koleżanka (obie ze Ślązka), może tam jest takie zdrobnienie od mojego imienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: Mrouh 06.05.04, 12:21 chiara76 napisała: > Mam jeszcze inne pseudonimy- tego najbardziej prywatnego nie będę publicznie zdradzać, choć niektórzy je już znają:-) Jest bardzo dziewczęcy. > > > a ja nie znam:( Pewnie dostałaś maila z mojego prywatnego adresu z aliasem będącym pierwszą literą imienia i nazwiskiem. Pech:-) Chętnie nadrobię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Mrouh 06.05.04, 12:27 mrouh napisała: > > > Pewnie dostałaś maila z mojego prywatnego adresu z aliasem będącym pierwszą > literą imienia i nazwiskiem. Pech:-) Chętnie nadrobię :-) to ja chętnie dostanę:) uwielbiam dostawać emaile. I Wiesz, na co ja jeszcze czekam z niecierpliwością:) Kurcze, ciekawe, czy dziś mi listonosz przyniesie. Na pewno będę Cię jeszcze podpytywać o różne rzeczy w sprawie kursu:) Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: Mrouh 06.05.04, 12:52 chiara76 napisała: > to ja chętnie dostanę:) No to sprawdź pocztę za jakiś czas, nie przerażaj się, że to portugalsku:-) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Mrouh 06.05.04, 12:55 mrouh napisała: > chiara76 napisała: > > > to ja chętnie dostanę:) > > No to sprawdź pocztę za jakiś czas, nie przerażaj się, że to portugalsku:-) nie przeraziłam się, śliczna karteczka!!! i oczywiście, że już pamiętam ten nick. JA mam dziś jakieś zaćmienie umysłowe, czy co? ! Odpowiedz Link Zgłoś
m-gosia Re: Nicki raz jeszcze 06.05.04, 12:42 To ja mogę sobie podać rękę z Kasienka, bo moj nick pokrywa się z realname, ale z kolei pod takim nickiem występuję tylko tutaj, na tym forum. W innych miejscach sieci posłujguję się starymi (najczęściej abstrakcyjnymi określeniami), a pamiętam, że jak chciałam tu zacząć pisać to chciałam mieć bardziej "osobowego" nicka i ...bez fantazji - ale tak już jakoś zostało:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Nicki raz jeszcze 06.05.04, 12:50 Ja mojego nicka wzielam z "Burzy" Shakespear'a, ale przez dwa aa, bo ariel bylo juz zajete. Nie chcialam logowac sie imieniem, bo balabym sie, ze ktos by mnie rozpoznal. Nikt z moich znajomych nie wie, ze uzywam takiego nicka w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Nicki raz jeszcze 06.05.04, 15:58 a czy Twój Luby to Prospero? Jest taka książka Szaleństwo Majki Skowron. Tam autor także wykorzystuje Ariela i Prospera (z szekspirowskiej Burzy) do nadania pseudonimów głównym bohaterom... Dzięki tej książce poznałam Szekspira :) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Nicki raz jeszcze 06.05.04, 16:00 altu napisała: > a czy Twój Luby to Prospero? Nic o tym nie wiem ;) Ale on tez nie wie, ze ja to ariel :) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Nicki raz jeszcze 06.05.04, 15:59 Mój to litery mojego imienia i nazwiska... przyzwyczailam się, chociaż znajomi mówią na mnie inaczej... ale już jest zajęce.. Odpowiedz Link Zgłoś
abere8 Re: Nicki raz jeszcze 07.05.04, 01:57 Ja swojego uzywam prawie wszedzie i sobie troche juz w brode pluje, bo jednak moglam sobie cos innego wymyslic. No, ale juz za pozno. Mimo ze sklada sie z pierwszej litery imienia i paru z nazwiska, jest bardzo bezosobowy :-( Bo jak milo jest powiedziec Kasienka czy mgosia - tak bardziej po ludzku, a abere8 to takie nie wiadomo co... Odpowiedz Link Zgłoś