Dodaj do ulubionych

Troche politycznie: lech Walesa

11.05.04, 07:26
Sluchajcie, zainspirowana jakims tam watkiem na publicznym forum Onetu, o
prezydencie lechu walesie zaczelam sie zastanawiac...
Jak to jest, ze na calym swiecie go cenia, szanuja, tylko jego rodacy go tak
strasznie poniewieraja????
Ja nie jestem teraz juz jego zwolenniczka, ale uwazam, ze szacunek za to co
zrobil mu sie nalezy.
A wy jak uwazacie?
Obserwuj wątek
    • skay5 Re: Troche politycznie: lech Walesa 11.05.04, 07:58
      no w końcu trochę luzu w pracy...

Oj tak, dla mnie to temat rzeka! Ja zawsze stałam murem (może dlatego,że i
      rodzice) bo jest to człowiek, kt. mimo swojej prostoty- umiał powieezieć stop!
      koniec tego komunizmu i wodzenia ludzi za nos, stop! nie róbdzie z ludzi
      idiotów! Za to go cenię -baaaardzo- i wielu ludzi na świecie go własnie za to
      ceni!

Oprócz lotniska jest przeciez brama na długiej im. Lecha Wałęsy- no i nobel!
      • mrouh Re: Troche politycznie: lech Walesa 11.05.04, 08:28
        Nie wydaje mi się, żeby Lech Wałęsa nie był szanowany za swoją rolę w obalaniu
        komunizmu. Sama pochodzę z miasteczka, gdzie chodził do szkoły, urodził się
        niedaleko. Jest pamiątkowa tablica, był często zapraszany. Nie mogę się jednak
        oprzeć wrażeniu, że były prezydent sam psuje swój wizerunek tym, co mówi
        obecnie, często chyba bez przemyślenia. Ja osobiście uznaję jego rolę w obalaniu
        kounizmu, ale teraz nie mam do niego zaufania. To tylko moje zdanie...
        • aleffka Re: Troche politycznie: lech Walesa 11.05.04, 08:42
          nikt nie jest prorokiem we wlasnym kraju. walesa zrobil wiele dla Polski ale
          potem sie nieco zatracil, rozmienil na drobne. I niestety, wielu ludzi
          zapamietalo tylko ten jego gorszy okres.
        • malen_a Re: Troche politycznie: lech Walesa 11.05.04, 09:00
          i ja sie z Toba zgadzam, nikt nie odbierze mu tego co zrobil dla Polki, ale
          potem ... te jego wystapienia, to poczucie bycia zbawicielem calego narodu i
          jego jedynym slusznym przywodca...:((
          • kasienka80 Mrouh... 11.05.04, 10:30
            Mrouh, poczytaj to co ludzie wygaduja na Onecie to zobaczysz jak jest
            szanowany....ale fakt: na takich publicznych forach sami frustraci i barachlo
            bywa..
            • mrouh Re: Mrouh... 11.05.04, 21:55
              kasienka80 napisała:

> Mrouh, poczytaj to co ludzie wygaduja na Onecie to zobaczysz jak jest
              > szanowany....ale fakt: na takich publicznych forach sami frustraci i barachlo
              > bywa..
              >

Wierzę, Kasieńko na słowo, ale pozwolisz, że nie będę sprawdzać. Mam uczulenie
              na forum onetowe:-) Na publicznych forach moim zdaniem i samego Pana Boga nie
              szanują, więc tym akurat bym się nie kierowała:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka