slo-onko 02.06.04, 14:31 Dzis imieniny obchodzi Erazm, dziwne imie prawda? mialam kiedys szefowa o imieniu Eulalia a obecna to Narcyza. Moje jest normalne ale i tak go nie lubie blechhhh:( Choc chyba lepsze od np. Klotyldy albo Pelagii :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slo-onko Re: dziwne imiona :) 02.06.04, 14:33 ale Afrodytka to chyba moglabym sie nazywac;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 02.06.04, 15:55 Sloo Afrodytka,by pasowalo do Ciebie.... kiedys poznalam greczynke o tym imieniu moze to nieladnie pisac,ale nie pasowalo do niej... znam pana o imieniu Winicjusz hmmmmmmmm..:)) wiecej nie powiem;)) Eulalie tez znam. Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 02.06.04, 16:29 kendo napisała: > > znam pana o imieniu Winicjusz hmmmmmmmm..:)) > wiecej nie powiem;)) nie musisz, to widac co chcesz powiedziec;-) czy mopw;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 02.06.04, 16:31 Sloo jeno mi tu bez zadnych poddekstow.... hmmmmmmmmmm....dlatego,ze nawet niczego sobie o!-:)) "miedzy nami nic nie bylo, zadnych wyznan zadndych spojzen.....:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 02.06.04, 16:36 moja tesciowa zna pania, ktorej maz ma na imie Bonifacy;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: dziwne imiona :) 02.06.04, 16:57 a Hermenegilda, to co???;-))) dziwnie też brzmią imniona np.angielskie , które ludzie "spolszczają", ale cóż... gusta nie podlegają dyskusji;-) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 02.06.04, 18:05 kendo napisała: > Sloo > jeno mi tu bez zadnych poddekstow.... > hmmmmmmmmmm....dlatego,ze nawet niczego sobie o!-:)) > "miedzy nami nic nie bylo, > zadnych wyznan > zadndych spojzen.....:)) ale tam Kendus;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: dziwne imiona :) 02.06.04, 20:21 ja zawsze pekam z siostra w kosciele, jak czytaja swiete Perpetue i Felicyte ;) <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: dziwne imiona :) 03.06.04, 05:09 a ja znam Damazego ;), jego syn ma na imię Xawery (tak, tak - przez X) i ja też znam Ksawerego (ale przez KS). Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 03.06.04, 06:53 a dzis imieniny obchodzi Klotylda :) ciocia Klocia czy jakos tak?:) a pamietacie ciotke Klotke jak z Krzysiem Marcem wystepowali w jakims rannym programie dla dzieci?:) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: dziwne imiona :) 03.06.04, 09:43 slo-onko napisała: > a pamietacie ciotke Klotke jak z Krzysiem Marcem wystepowali w jakims rannym > programie dla dzieci?:) nie taki ranny :) to byl TIK-TAK i jezeli dobrze pamietam to byl ok godz 17 :) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 03.06.04, 11:48 malen_a napisała: > slo-onko napisała: > > > > a pamietacie ciotke Klotke jak z Krzysiem Marcem wystepowali w jakims rann > ym > > programie dla dzieci?:) > > nie taki ranny :) > to byl TIK-TAK i jezeli dobrze pamietam to byl ok godz 17 :) > > aaaachaaaaaaaa, fakt o 17. nie pamietalam, sklerozis, czas na emeryture:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: dziwne imiona :) 03.06.04, 17:22 a sw. Atanazy??? lepszy niz Damazy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: dziwne imiona :) 03.06.04, 18:23 znam kobiete , która ma na imię Sława :-) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 03.06.04, 19:05 a pojutzre imieniny bedzie obchodzil BOnifacy. znalam jednego bruneta o tym imieniu;-) mial fajnego kolege blondyna-Filemona :D Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: dziwne imiona :) 03.06.04, 20:04 slo-onko napisała: > a pojutzre imieniny bedzie obchodzil BOnifacy. znalam jednego bruneta o tym > imieniu;-) mial fajnego kolege blondyna-Filemona :D a oba mowily MIAU :D Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 03.06.04, 22:23 Ulalko ale Ci sie udalo z Miau!!!!!!!!!!! ;)))))))))))))))))) w przedszkolu byl chlopiec Zigfryd z polskiej rodziny.... Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: dziwne imiona :) 06.06.04, 09:59 a dziś mamy Laurentego imieniny;-))) ciekawo czy jakis jest w Polsce????;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 06.06.04, 10:44 jtka napisała: > a dziś mamy Laurentego imieniny;-))) > ciekawo czy jakis jest w Polsce????;-) ja nieznam i nie slyszalam . Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: dziwne imiona :) 07.06.04, 20:46 a ja znałem gościa o imieniu Zefiryn, wołno do niego Zefir i jedna panią o imieniu Scholastyka, tego nikt nie potrafił zdrobnić..nick Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 07.06.04, 20:53 nick000 napisał: > a ja znałem gościa o imieniu Zefiryn, wołno do niego Zefir **ale fajne...Zefirek=leciutki wiaterek ..... i jedna panią o > imieniu Scholastyka, tego nikt nie potrafił zdrobnić..nick **ojej,pierwszy raz "slysze" takie imie, **mozna by zdrobnic na Solasia?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: dziwne imiona :) 07.06.04, 21:04 o Scholastyce to juz słyszałam... a może do niej mówią zdrobniale "szkolka"?;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: dziwne imiona :) 07.06.04, 21:41 a Tekla??? nie pamiętam , czy już była.... a kojarzy mi się z Pszczólką Mają:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 07.06.04, 22:17 Tekluni chyba nie bylo;)) Pszszczolki Mai nie widzialam w kraju, juz mnie wtedy niebylo:(( Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: dziwne imiona :) 08.06.04, 06:27 była Tekla pajęczyca, oglądałem ten serial dobranockowy z córką i podobał mi się bardzo / nick Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 08.06.04, 07:52 a dzisiaj Maksyma i Medarda. Mysle, ze gdyby na tego drugiego wolac Medyk-to chyba by sie nie obrazil:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 08.06.04, 15:30 slo-onko napisała: > a dzisiaj Maksyma i Medarda. > Mysle, ze gdyby na tego drugiego wolac Medyk-to chyba by sie nie obrazil:DDDD **Sloo albo Merdus;)) dwuznaczne imie Alfons.... Adolfa tez chyba juz nie daja, kojazy sie nieprzyjemnie:(( Aurora,ja zdrobnic?? Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: dziwne imiona :) 08.06.04, 15:44 znam gościa o tym pierwszym imieniu na A. używa innego biedaczek, Aurora piękne imię ale nieodparcie kojaży mi się z rewolucją październikową niestety Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 08.06.04, 15:53 a jednak jest roznica w mysleniu mezczyzni mysla kategoriami "walczacym" i porownuja do rewolucji:-)) ja nie kojazylam z niczym Aurory,tez mi sie podoba. mam bliska znajoma co nazwala swa core Ramona wolaja ja inaczej....dziewcze teraz duze i podoba sie jej imie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 Re: dziwne imiona :) 15.06.04, 17:52 oj oj.. a ja wlasnie mialam sie nazywac Scholastyka... ale ksiadz na chrzcie przemowil do mojej mamy (co to chyba za leniwa byla by znalezc mi inne imie niz niosl dzien moich narodzin) i mam na imie jak mam. a moim zdaniem najdziwniejszymi imionami jakie ostatnio slyszalam to: Apple- tak na na imie dziecko Glyneth Pathlow (wybaczcie, jezeli zle napisalam) oraz imie jakie nosi dziecko moich znajomych : Sunday czy ktos w Polsce nazwal by dziecko Niedziela? Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 15.06.04, 18:40 asica74 napisała: > oj oj.. > a ja wlasnie mialam sie nazywac Scholastyka... ale ksiadz na chrzcie przemowil > do mojej mamy (co to chyba za leniwa byla by znalezc mi inne imie niz niosl > dzien moich narodzin) i mam na imie jak mam. > a moim zdaniem najdziwniejszymi imionami jakie ostatnio slyszalam to: Apple- > tak na na imie dziecko Glyneth Pathlow (wybaczcie, jezeli zle napisalam) oraz > imie jakie nosi dziecko moich znajomych : Sunday > czy ktos w Polsce nazwal by dziecko Niedziela? w kraju chyba sa standarty w nadawaniu imion, brzmiace zupelnie obco chyba niedopuszczone tak cos asica slyszalam. Niedziela i Sobota i Piatek i Poniedzialek znam ludzi z nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 14.06.04, 08:31 dzis Bazylego i Walerego:) Bazylego znam osobiscie :) fajny gosc;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 14.06.04, 10:12 a u nas : Håkan i Hakon, nie podobaj mi sie te imiona takie twarde w wymowie:(( Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 14.06.04, 10:13 kendo napisała: > a u nas : > Håkan i Hakon, > nie podobaj mi sie te imiona takie twarde w wymowie:(( czyli po prostu Haczyk;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 14.06.04, 10:50 hi,hi, mozna by i tak kojazyc;)) to imiona wikingow. Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 14.06.04, 13:03 znalazlam wzmianke do w/w imion w latach 1950-1960 byly bardzo popularne, znaczenie imienia:stos/sterta lub potomek 56 200 obywateli nosi to imie, tylko 4 osoby zostaly ochszczone w ostanim roku tym imieniem. (i slusznie)hi,hi, Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: dziwne imiona :) 14.06.04, 18:54 twarde, bo wiatr ich zachartował jako wikingów;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: dziwne imiona :) 14.06.04, 19:41 ... Bazyli i Bazyl (też takie jest) to imię popularne we wschodniej części podlasia... Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 15.06.04, 08:54 dzis Jolanty-moze nie dziwne ale ja bede gosciem słodkiej lizantki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 08.07.04, 07:58 dzis PROKOPA. byla w jakims filmie taka postac tylko nie pamietam czy jego imie czy nazwisko, pamietacie? Odpowiedz Link Zgłoś
kszysio Re: dziwne imiona :) 08.07.04, 08:57 Witaj Słoo:)) Prokop był w 'Znachorze'. Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 08.07.04, 09:00 kszysio napisał: > Witaj Słoo:)) > Prokop był w 'Znachorze'. nie o ten film mi chodzlo. kojarzy mi sie cos z jakas nasza komedia. Odpowiedz Link Zgłoś
kszysio Re: dziwne imiona :) 08.07.04, 09:27 esz "Dom" - ale już bez Kowalskiego Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 08.07.04, 10:39 kszysio napisał: > esz > "Dom" - ale już bez Kowalskiego toz wlasnie o niego mi chodzilo:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
oooo Re: dziwne imiona :) 10.07.04, 23:11 witam! ja mam bardzo przecietne imie, ktorego nie znosze, jest takie..pospolite...:P no ale w koncu nie szata[ czyt. imie ]zdobi czlowieka. uwielbiam za to oryginalny imiona typu: Roch, Tobiasz, Izydor i takie tam... a moja ulubione to Wawrzyn(iec) [...] pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 16.07.04, 19:01 a dzisiaj Eustachy ma ubaw po pachy :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 16.07.04, 20:47 slo-onko napisała: > a dzisiaj Eustachy ma ubaw po pachy :DDDD hi,hi,...cieszko zdrobnic takie imie:-)) ** oooo, dla mnie te imiona brzmia za twardo:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 20.07.04, 12:23 dzis Hieronima :) a zdrobniale HIREK - jak Wrona;-) nie podoba mi sie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 22.07.04, 07:50 dzis slodkim lizantem jest jeden z braci- BOLEK :) Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: dziwne imiona :) 23.07.04, 20:44 ...super jest zlepek imion Jan Maria... ...ostatnio spopularyzowane przez jednego zarozumiałego polityka... Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: dziwne imiona :) 23.07.04, 21:10 slo-onko napisała: > mowisz o kicie ?;-) ...o naszym diabełku sejmowym... Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 24.07.04, 19:59 transoptor napisał: > Hiacynta - też jest niezła :) w bukiecie?:D Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 05.08.04, 08:16 dzis imieniny Oswalda. Dziwne. I jak mowic do takiego goscia bardziej czule? Os, Osa?:D A taks woja droga znacie jakies dziwne, niepospolite imiona? BO ja znalam Eulalie, Zenobie, Narcyze, Gintera. A najdziwniejszym bylo dla mnie imie psa Sabina i jej pani mala dziewczynka Samanta. Jak mozna tak skrzywdzic dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia_z Re: dziwne imiona :) 11.09.04, 17:40 A moja mama to dopiero się nazywa: Pelagia Feliksa :D Ale to Babcia pomysł miała;) Brat mamy, to: Roman Roch ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mea Re: dziwne imiona :) 11.09.04, 17:49 Mi podobaja sie nie tyle same dziwne imiona, co polaczenia imienia z nazwiskiem I tak mialam przyjemnosc poznac ludzi o imieniu i nazwisku: Renata Tratatata Dolores Miednica Nadzieja Pociupana Samanta Wypych :) Ladnie, co a i jeszcze Wiktoria Dziura (wlasnie tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
orzeszek_rania Re: dziwne imiona :) 11.09.04, 19:11 A mi na przykład bardzo sie podobają dwa imiona zeńskie, Alicja i Izabella...Pozdrawiam Moje Słoneczko<uscisk> Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 11.09.04, 19:24 orzeszek_rania napisała: > A mi na przykład bardzo sie podobają dwa imiona zeńskie, Alicja i > Izabella...Pozdrawiam Moje Słoneczko<uscisk> mi tez sie podobaja te imiona, ladnie mozna je zdrabniac,,,, poznalam ostatnio Alicje , jest po prosu super babeczka:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 12.09.04, 11:28 kendo napisała: > orzeszek_rania napisała: > > > A mi na przykład bardzo sie podobają dwa imiona zeńskie, Alicja i > > Izabella...Pozdrawiam Moje Słoneczko<uscisk> > > mi tez sie podobaja te imiona, > ladnie mozna je zdrabniac,,,, > poznalam ostatnio Alicje , > jest po prosu super babeczka:-)) dziekuje WAm forumianki:)))))) Kendo a wszystko zaczelo sie od kroliczka playboyowego-pamietasz?:DDDDDDD z kazdym mam jakies mile wspomnienia:) a orzeszkiem kojazy mi sie kabel telefoniczny, nocne rozmowy, cola i frytki :DDDD no i jeszcze ten caly spisek przeciw panu M .:DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 12.09.04, 10:28 orzeszek_rania napisała: > A mi na przykład bardzo sie podobają dwa imiona zeńskie, Alicja i > Izabella...Pozdrawiam Moje Słoneczko<uscisk> <cmok> mala :))))))) przyjedz ty lepiej tu nas :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: dziwne imiona :) 12.09.04, 10:54 ...pamiętacie znakomitego polskiego piłkarza Robert Gadochę... ...jeden z jego fanów chciał nazwać swoja córkę Gadocha... ...mam nadzieję że do tego nie doszło... Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dziwne imiona :) 12.09.04, 11:12 nick000 napisał: > ...pamiętacie znakomitego polskiego piłkarza Robert Gadochę... > ...jeden z jego fanów chciał nazwać swoja córkę Gadocha... > ...mam nadzieję że do tego nie doszło... o swiecie!!!!!!!!!!! ludziska maja pomysly;)) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dziwne imiona :) 12.09.04, 11:25 kendo napisała: > nick000 napisał: > > > ...pamiętacie znakomitego polskiego piłkarza Robert Gadochę... > > ...jeden z jego fanów chciał nazwać swoja córkę Gadocha... > > ...mam nadzieję że do tego nie doszło... > > o swiecie!!!!!!!!!!! > ludziska maja pomysly;)) albo jeden z bohaterow filmu "MIŚ" chcial soja coreczke obadzryc imieniem TRADYCJA :DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś