Dodaj do ulubionych

Wysoki wzrost w pracy

05.05.12, 07:17
Zatrudnił Was kiedyś szef niższy od Was wyraźnie?
Czy z mężczyzną o wzroście 165cm współpracuje się gorzej niż z tym o wzroście 195 cm?
Dla mnie ciekawa była informacja, że kolega niższy ode mnie po prostu chciałby być taki wysoki jak ja (mam albo 179 cm albo 181 cm- w zależności od tego jak bardzo się wyprostuję :-) ).
Obserwuj wątek
    • helenka333 Re: Wysoki wzrost w pracy 05.05.12, 11:35
      Rozmowę o moją obecną pracę miałam z kobietą, która nie ma 160 cm, a jeszcze założyłam obcasy, teraz jest moją menadżerką, no ale to kobieta ;)
    • marciasek Re: Wysoki wzrost w pracy 05.05.12, 22:06
      mnie nigdy nie zatrudnił mężczyzna wyższy ode mnie, zawsze byli niżsi :)
    • phial Re: Wysoki wzrost w pracy 07.05.12, 22:35
      Zatrudnił mnie kiedyś dużo niższy facet. Nie wydaje mi się, żeby wzrost któregokolwiek z nas miał wpływ na fakt zatrudnienia czy na przebieg współpracy.

To podobna sytuacja, jak gruby szef - szczupła pracownica albo młody szef - doświadczona pracownica, brzydki szef - ładna pracownica i inne tego typu kontrasty. Jeżeli ktoś sobie z tego nic nie robi, to tematu nie ma. Nikt nie udaje innego, niż jest, ale różnica nie jest czymś, co którekolwiek brałoby pod uwagę we wzajemnych relacjach. Z kolei niezależnie od rodzaju i zasadności kompleksu, jeżeli takowy jest po którejś stronie, to może mieć wpływ na kontakty z innymi. A to już przecież zależy od człowieka i jego podejścia.
    • yo_anka Re: Wysoki wzrost w pracy 07.05.12, 22:42
      mnie zawsze wyżsi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka