Dodaj do ulubionych

Na co marnujemy Podatki

28.05.12, 18:40
Zobacz na co idą Nasze podatki . Obejrzyj "Paróweczka pod sąd, czyli z kotem pod płotem" - problem pokazuje Michał Olszański i Andrzej Tomczak, dziennikarz TVP redaktor Magazyny Ekspresu Reporterów. Taka paróweczka karierowicz żaden, a do sądu sprawa trafić może. blogi.newsweek.pl/Tekst/spoleczenstwo/626567,andrzej-tomczak-michal-olszanski-i-plot-karierowicz.html
lub obejrzyj od 32 minuty www.youtube.com/watch?v=ayRmuOysJe0

Obserwuj wątek
    • euter Re: Na co marnujemy Podatki 05.06.12, 21:42
      Ja nie rozumiem, czy tu ktoś okularów nie nosi, szary to szary, różowy to różowy. Jak można karać kogoś za niedopilnowanie krowy jak ktoś krowy nie ma! Sądy niestety kosztują, a Polak płaci.
      • polawiesak Re: Na co marnujemy Podatki 16.01.13, 15:52
        Witam!
        Jak co roku o tej porze, zachęcam do przekazania 1% podatku na rzecz mojej córeczki Poli Więsak. Pola urodziła się z przepukliną oponowo rdzeniową, rozszczepem kręgosłupa i wodogłowiem. Efektem tych wad są niedowłady w nóżkach i dolnym odcinku układu trawiennego i wydalniczego. Z wielkim zapałem poświęciliśmy Poli całe nasze życie, czas i energie by stała się jak najbardziej sprawna i samodzielna. A naprawdę ma ku temu ogromne szanse.

Roczny koszt leczenia i rehabilitowania Poli to ok 90tyś.

Dotychczasowa pomoc finansowa od ludzi dobrej woli, pozwoliła Poli osiągnąć ogromny sukces - postawić pierwsze samodzielne kroczki.
        www.youtube.com/watch?v=pkH3OTDXfaA
        Proszę, pomóżcie nam również w tym roku. Wystarczy odpowiednio wypełnić pit. Udostępniajcie tą informacje Waszym znajomym, niech jak najwięcej osób przyłączy się do 1% podatku.

img688.imageshack.us/edit_preview.php?l=img688/2741/41806933254584345901215.jpg&action=rotate
        img16.imageshack.us/edit_preview.php?l=img16/3719/41836132604922744200747.jpg&action=rotate
        ZAPRASZAM DO ŚLEDZENIA LOSÓW I POSTĘPÓW MOJEJ CÓRCI POLI
        www.youtube.com/user/polawiesak?feature=mhee
        oraz na facebook: Pomagamy Poli
        www.facebook.com/pages/Pomagamy-Poli/226257940754470
        :):):):):):):):):):):):)
        • jo-an-na-29 Re: Na co marnujemy Podatki 18.03.13, 18:39
          Ogólnie Państwo jest drogie w utrzymaniu, a prawie nic dla obywateli nie robi :/ Smutne. W Norwegii podatki do prawie połowa pensji, ale masz tyle rzeczy za darmo.. a u nas? 1/3 i nic.
          • forum.master Re: Na co marnujemy Podatki 14.04.13, 20:58
            Bo u nas obywatela są dla władz, a nie władze dla obywateli. tak to niestety wygląda. i nic nie zapowiada, zeby miało wyglądać lepiej.
            • grymasisko Re: Na co marnujemy Podatki 20.05.13, 21:11
              Za to w Norwegii jest inaczej - tam ludzie owszem płacą podatki 45%, ale mają wszystko co "publiczne" za darmo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka