karkowiak2plus 02.06.12, 22:39 Wóz drabiniasty zderzył się czołowo z brzozą to co? Koń by se guza nabił! Ciekawi mnie jak by się na to zapatrywał ekspert z importu . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna_on-line Re: A gdyby tak..... 02.06.12, 23:14 a który? z północy czy nieco bardziej na południe lądu za wielką wodą? a może myślisz o tym mieszkającym wśród kangurów... Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 00:32 Oni wszyscy mieszkają wśród gibonów. Tak sie gibajom i gibajom....... jakby Harvarda wszyscy kończyli. Te amerykanskie szkoły do do luftu som,bo taka Obama jest ciemna z historiii-haha. Ale mu dałem-no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: A gdyby tak..... 02.06.12, 23:19 Przede wszystkim coś z tym koniem trzeba zrobić, aby do zderzenia w ogóle doszło. Może najprościej wyprząc i stoczyć wóz z górki... Po drugie, trzeba ten wóz rozpędzić do 270 km/h, a to już nie jest takie proste. No może jakby tak zamontować silniki odrzutowe po bokach... Po trzecie, jak słusznie zauważyłeś, wóz drabiniasty nie jest ciągły liniowo. I tu tkwi największa trudność: myślę, że ekspert z importu nic z tym przypadkiem nie zrobi, bo mu się program do symulacji zawiesi. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 00:29 Zawiesi na szyi-jak dziewczyna chłopcu? Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 12:43 Nie no, program to się inaczej zawiesza. A czasem wisi zupełnie... Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 13:09 Czasem musi wisieć. Inaczej jest priapizm. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 13:17 Ale Biniedzie wszystko zwiśnie/zawiesi się, przy tych symulacjach wozu drabiniastego. Może lepiej, żeby się nie brał za taką robotę? Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 13:21 On jest tylko sławnym nazwiskiem w krasomówczych ustach Antonieo M. A Antoniemu wszystko przySTOI. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 13:24 A tak, Antoni ma zwykle tak rozanieloną minę jakby mu bez przerwy przySTAWAŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 13:58 Ale on już w takim wieku, że bym się tego po nim nie spodziewała. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 14:03 Może się chłopina zaviagrował całkąwicie? Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 14:13 Aaaaaa, to po świeżą viagrę on się do USA fatygował. A ludziom kit wciskał, że o badanie katastrofy chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 08:58 Brakuje mi podstawowych danych, żeby zrobić ekspercką symulację komputerową ? - zaprząg jedno- czy dwukonny ? - wiek, maść i płeć konia (koni : dyszlowego i pociągowego) - rodzaj drewna, z którego wykonano dyszel - wiek brzozy - warunki ciśnienia, temperatury oraz wilgotność powietrza - zawartość etanolu we krwi woźnicy na początek wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 11:15 A powierzchnia czoła woźnicy liczone nie całkiem całkami oznaczonie nieoznaczonymi-to pryszcz,zważywszy,że woźnica był pryszczaty,a koń ochwacony. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 11:41 Jak widzę, my sieM w tem temacie z Panem bardzo pięknie różniczkujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 11:48 Trzeba empirycznie sprawdzić czy do siebie pasujemy. Ja dyszel posiadam...... Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 12:45 A jak w wyniku jakiegoś całkowania od zera do nieskończoności ten dyszel odpadnie, bądź urwany zostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 12:58 Jego można całkować tylko w granicach jego istnienia. Od nasady po czubeczek żołędzia. Nasada jest stale osadzona,natomiast czubeczek oscyluje w pewnych granicach zgodnie z prawem Ohma. Urwanie grozi śmiercią. Tak urywającemu jak i urwanemu. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 13:05 karkowiak2plus napisał: > Jego można całkować tylko w granicach jego istnienia. Od nasady po czubeczek żołędzia. To teraz już bez owijania w bawełnę: od zera do ilu liczymy tę całkę oznaczoną? Do 15 cm, czy cokolwiek więcej? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 13:11 Jak podam to będzie to całka obnażona....... umiesz takie liczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: A gdyby tak..... 03.06.12, 13:20 Obnażonych to jeszcze nie liczyłam. Ale moim zdaniem najzwyklejszą całką oznaczoną się to policzy i problemu nie widzę. Muszę tylko znać górną granicę. Swoją drogą zapożyczę chyba pomysł i jak się wkurzę, to coś komuś z KwS zaproponuję do policzenia, he he :-D Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus A sinus kąta podniesienia? 03.06.12, 13:24 state.of.independence napisała: > Obnażonych to jeszcze nie liczyłam. Ale moim zdaniem najzwyklejszą całką oznacz > oną się to policzy i problemu nie widzę. Muszę tylko znać górną granicę. > > Swoją drogą zapożyczę chyba pomysł i jak się wkurzę, to coś komuś z KwS zapropo > nuję do policzenia, he he :-D > > Uważam,że jest to niezbędny element do dalszych oblizań. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Z tym kątem to jest tak 03.06.12, 13:28 że on maleje wraz z wiekiem. Jak podasz datę urodzenia, to jestem w stanie oszacować całkiem nie najgorzej jego sinus. Ewentualnie rachunek błędów się jeszcze zrobi i będzie po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Z tym kątem to jest tak 03.06.12, 13:56 No tak..... Podając Tobie datę urodzenia przemycę długość przyrodzenia. Tales Ci w tym będzie pomocny. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Z tym kątem to jest tak 03.06.12, 13:59 No i jak to wszystko można wyliczyć z takich drobiazgów, he he :-) Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Z tym kątem to jest tak 03.06.12, 14:01 Drobiazgów?????? Czy Ty mnie chcesz sfochać? Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Z tym kątem to jest tak 03.06.12, 14:14 Czyli nie drobiazg? No to w takim razie chyba więcej niż te 15 cm? Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Z tym kątem to jest tak 03.06.12, 14:18 Drążysz...drążysz.... zaczyna mi się to podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Z tym kątem to jest tak 03.06.12, 14:21 Żebym się tylko nie rozczarowała skalą badanego problemu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Z tym kątem to jest tak 03.06.12, 14:26 Czy badanie organoleptyczne też jest przewidziane? Z tego co zdążyłem zauważyć w takich przypadkach problem nabrzmiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Z tym kątem to jest tak 03.06.12, 14:34 eeeetam, rozczarowała. Nanotechnologie w modzie. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Z tym kątem to jest tak 03.06.12, 14:40 Może po prostu weź miotłę z witek brzozowych (nomen omen) i gęsie skrzydło z piórami, powymiataj porządnie wszystkie kąty i zakamarki, a potem dla pewności przemyj podłogę roztworem ACE. Innej rady nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 13:01 Na początek coś prostego, w razie potrzeby będziemy później zmieniać parametry: > - zaprząg jedno- czy dwukonny ? jednokonny > - wiek, maść i płeć konia 6 lat, gniady wałach, rasa polska zimnokrwista > - rodzaj drewna, z którego wykonano dyszel sosna > - wiek brzozy dajmy jakieś 20 lat > - warunki ciśnienia, temperatury oraz wilgotność powietrza niech będzie tysiąc hektopaskali, 10 stopni, względna wilgotność jakieś 80% > - zawartość etanolu we krwi woźnicy dajmy na razie 0,6 promila (tak jak u Błasika) Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 13:08 wrrrrrrrrr wrrrrrrrrrrrrrr wrrrrrrrrrrrrr (odgłos pracy komputera (model 1988) Dyszel pęknięty Brzoza cała Wałach się pasie Woźnica śpi Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 13:16 Zmień na OGIERA. Ta State ma fioła na punkcie kastrowania zwierząt...... Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 13:23 Ja nie mam fioła, tylko wałachy lepiej się sprawdzają jako konie użytkowe. No ale dobra, można zmienić na ogiera, może prędkość wozu w chwili zderzenia będzie większa i chociaż listek z tej brzozy zleci, chociaż drzazga odpadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 13:25 Zaczynasz myśleć hormonami? Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 13:29 Dlaczego hormonami? Ja chcę tylko uzyskać rzetelny wynik, a tu wszystkim wokół zamach z symulacji wychodzi. Jakby się powściekali, albo małpkami upili. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 13:48 Coś dziwnego... Zmieniłam, a komputer mi wypluł dokładne date statystyczne dotyczące wpływu notowań akcji kopalni diamentów w Afryce Południowej na płodność u mrówek w latach 1920-1929. Chyba się program zlasował. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 14:01 Nie zlasował, tylko zawiesił. Wstaw teraz do pliku klacz, to może poznamy notowania akcji na giełdzie w najbliższym pięcioleciu. Wiadomo byłoby przynajmniej, w co inwestować. Pal licho brzozę. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 14:05 Klacz wstawię jak tylko fajermany skończą mi gasić komputer. On się nie zawiesił, on się zajął. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 14:07 Aha, zapomniałam dodać, że kiedy czekałam na straż pożarną, to z kłębów dymu wyskoczyła taka niewielka binienda. Teraz nie mogę jej znaleźć, gdzieś się schowała. Myślicie, że to może być niebezpieczne ? Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 14:11 Niewielka binieda? To chyba wirus komputerowy. Jak się szybko nie znajdzie to będziesz musiała zdezynfekować całe mieszkanie, bo teraz nie wiadomo, gdzie się zalęgnie, czy jest zaraźliwe, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 14:33 Lepiej ja jaką babę wiedzącą zawołam, żeby uroki odczyniła. Z bieniendą nie ma żartów. Jadowite bywają i szkudne. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 14:35 Sama to odczyń. To prostsze niż myślisz. Spróbuj owinąć go wokół palca. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 14:09 Nie ma potrzeby robić symulacji z klaczą. Każden wie,że klacz w brzozę nie uderzy. Nawet jakby woźnica batożył ją niemożebnie. Chyba,że to zwolenniczka BDSM. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 14:16 Uderzy, nie uderzy, ale może się okazać, że przeleci 26 metrów nad brzozą. Trzeba jednak klacz do symulacji wstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 14:21 Kto przeleci klacz? Wałach z pierwszej symulacji? Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 14:22 Nie, to klacz taka skoczna, że przeleci brzozę. Tak trudno to zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 14:27 Jeśli brzoza ma dziuplę to nie........ Da się ją wtedy przelecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: plik wejściowy do symulacji 03.06.12, 14:42 Ja nie o takim przelatywaniu... ale próbuj dalej, he he :-D Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Na temat fioła 03.06.12, 13:48 karkowiak2plus napisał: > Ta State ma fioła na punkcie kastrowania zwierząt...... Niektórzy mają fioła i bez kastrowania (w tym przypadku siebie). Oto pewien pan przed operacją plastyczną (wyłącznie twarzy - to ważne) oraz po tej operacji. www.youtube.com/watch?v=zJv5qLsLYoo www.youtube.com/watch?v=qIuokI647D8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Na temat fioła 03.06.12, 14:00 Założyłaś ,że nie zostałem wykastrowany. Całkiem słuszne założenie. Mam tylko jedno pytanie: Po czym wnosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Na temat fioła 03.06.12, 14:07 Na Twój temat to ja nic nie wnoszę. To piosenkarz z filmików zrobił "epokowe" odkrycie, że posiada cechy charakteru zarówno męskie jak i kobiece. No to w imię łączenia w sobie dwóch płci zrobił przeszedł operację plastyczną twarzy, zostawiając resztę na swoim miejscu. Efekt taki, że nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać. I bez tej operacji jego sceniczny image był wystarczająco dwupłciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Na temat fioła 03.06.12, 14:29 A napijesz się ze mną kawy zbożowej? Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Na temat fioła 03.06.12, 14:44 Niech już będzie kawa zbożowa (fuj, paskudztwo - wolę cykorię)... tylko co ta kawa ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Na temat fioła 03.06.12, 14:54 Podczas spożywania kawy najlepiej się wyłuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Na temat fioła 03.06.12, 14:57 Mnie się nic nie łuszczy, tym bardziej do kawy (o higienę dbam). Ale mnie interesuje, czemu akurat zbożowa? Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Na temat fioła 04.06.12, 08:31 I tu wkraczamy w obszar najskrzętniej skrywanych tajemnic. Pomilczmy nadobnie i wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Na temat fioła 04.06.12, 16:28 A jakie tam tajemnice? Zaraz się okaże, że z Ciebie świątobliwy człowiek, co to nie pije (nawet kawy naturalnej), nie pali (nawet ogniska) i nie pieprzy (na przykład mięsa). Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Na temat fioła 04.06.12, 21:43 Najlepsze kasztany rosną obok.Wiesz gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Na temat fioła 04.06.12, 22:05 A cóż to, w Hansa Klossa będziemy się bawić? Ja już dawno z tego wyrosłam. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Na temat fioła 03.06.12, 15:29 Może jeszcze cyrografy? Ale to chyba przy naturalnej czarnej kawie (tak zwanym "szatanie"). Odpowiedz Link Zgłoś