Dodaj do ulubionych

Czy Tobie jest potrzebny

IP: 192.168.5.* 14.03.02, 10:18
KUBEK czy spór z KUBKIEM?
To pytanie do Ciebie Mario.
Nie musisz odpowiadac. Możesz ignorować. Możesz niedostrzegać. Mnie jest
wygodniej i przyjemniej nie wchodzić w polemikę z kimś kogo fascynuje
powszechnie używane słowo wulgarne i kimś kto szuka oszczędności państwowych
(!??) na wizycie Papieża. Jeśli te wątki stanowiłyby prowokację to w porządku.
Jednak deklaracja i postawa autora wskazuje, że to raczej przejaw braku także
rozpowszechnionych zasad a być może znaczne luki w edukacji i wiedzy.
Bryluj gdzie sobie życzysz, to Twoja sprawa.
Podejmując tematy wykraczające poza obszar prywatności i takie , które dotykają
przekonań innych winieneś liczyć się z reakcją.To nie musi być reakcja zgodna z
Twoimi przekonaniami. Jeśli natomiast uważasz ,że każdy kto osmieli się wyrażać
zdanie inne od Twojego obowiązany przyjać od Ciebie włśnie razy , to gratuluja
dobrego samopoczucia.
Może to oznaczać, że blisko Ci do wzorowego polityka. Tzn. widły juz masz teraz
popatrz w lustro czy twarz przyjmuje dostecznie tępy wyraz...
pozdrawiam i baw się , a mnie nie zaczepiaj...poczekaj na swój czas spokojnie i
cierpliwie.
:)));))) kubek&arapski&perski
Obserwuj wątek
    • kitek1 kubku, pomoz mi............ 14.03.02, 10:24
      ja tez chce do pariii,
      by z towarzyszami wspolnie z jednego kubka pic,
      ale nie cierpie, ani czerwonego, ani czarnego,
      to gdzie sie mam zapisac:)
      • Gość: Pom Re: kubku, pomoz mi............ IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 10:27
        Witam Kitku w klubie zielono-żółtych:)
        • kitek1 Re: kubku, pomoz mi............ 14.03.02, 10:29
          a co to za papuzia partia:)
          • Gość: Pom Re: kubku, pomoz mi............ IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 10:31
            Nie papuzia tylko wiosenna i wielkanocna:)
            • dzyt Re: kubku, pomoz mi............ 14.03.02, 10:33
              Pom dodaj jeszcze niebieściutką, co by nam tak bardziej mokro było...
              :))
              • Gość: Pom Re: kubku, pomoz mi............ IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 10:35
                Na życzenie: będzie niebieściutko.
                Dodam jeszcze pomarańczowy, bo bardzo lubię.:)
              • kitek1 i troszke pomaranczowatosci.............. 14.03.02, 10:36
                zeby cieplej bylo:)
                • Gość: Pom Re: i troszke pomaranczowatosci.............. IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 10:39
                  Czyżbyś czytał w moich myslach Kitku? Zaczynam się Ciebie nieco obawiać...:)
                  • dzyt Re: i troszke pomaranczowatosci.............. 14.03.02, 10:41
                    nie masz potrzeby Kitek nie jest groźny...
                    :))
                  • kitek1 Re: i troszke pomaranczowatosci.............. 14.03.02, 10:42
                    no nie wiem czym to pomciu tlumaczyc:)))
                    • Gość: Pom Re: i troszke pomaranczowatosci.............. IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 10:46
                      Ty jesteś specjalista i nie kokietuj mnie tu tak:)
                      • kitek1 Re: i troszke pomaranczowatosci.............. 14.03.02, 10:48
                        jakbym byl takim specjalista,
                        to bys mi dawno na kolankach siedziala,
                        i nie musialbym pierdolek na forumie wypisywac:)
                        • Gość: Pom Re: i troszke pomaranczowatosci.............. IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 10:51
                          I nie tylko ja, z tego co podpatrzyłam... hehehe:)))
                          • kitek1 Re: i troszke pomaranczowatosci.............. 14.03.02, 11:01
                            a kolanka dalej puste:(
                            • Gość: Pom Re: i troszke pomaranczowatosci.............. IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 11:20
                              Jak się goni wszystkie sroki, to się tak ma!
                              • kitek1 Re: i troszke pomaranczowatosci.............. 14.03.02, 11:27
                                jak te sroki,
                                takie plochliwe,
                                • Gość: Pom Re: i troszke pomaranczowatosci.............. IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 11:33
                                  Byś się na jedną porządnie zaczaił a nie latasz jak potłuczony i sam nie wiesz,
                                  która byś chciał!
                                  • kitek1 Re: i troszke pomaranczowatosci.............. 14.03.02, 12:14
                                    bo ja chcem ladna i madra sroczke zlapac,
                                    a nie taka np. bez ogonka:(
                                    • Gość: Pom Re: i troszke pomaranczowatosci.............. IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 12:24
                                      Tu większość takich: ładnych i mądrych. A Ty zdecydować się nie możesz!
                                      • kitek1 Re: i troszke pomaranczowatosci.............. 14.03.02, 12:26
                                        no to niech mi,
                                        przynajmniej zdjecia ogonkow podesla:)
                                        • Gość: Pom Re: i troszke pomaranczowatosci.............. IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 12:29
                                          Bier się za Rudą i nie marudź!!! Sliczna dziewucha, mądra, cieplutka taka i
                                          czego Ty jeszcze chcesz!!!
                                          • kitek1 Re: i troszke pomaranczowatosci.............. 14.03.02, 14:54
                                            a ty pomcia taka streczycielka-swatka nie badz,
                                            my sie z yessinka jeszcze musimy troche wyszumiec,
                                            by potem dozgonnie w wiernosci z soba wytrzymac:)
          • Gość: kubek Re: kubku, pomoz mi............ IP: 192.168.5.* 14.03.02, 10:33
            Kitek, to dokładnie tak jak ja masz. Tylko ,ze mnie każdy może do gęby dźwignać
            i taki los kubka. Ale czasem ...wolałbym ze stołu spaść. Albo tylko zapaść sie
            pod ziemię...;;;)))
            kubek
            • dzyt Re: kubku, pomoz mi............ 14.03.02, 10:38
              a czemu pan smutnyś???
              a Cię pocieszyć!!!
              Ty chcieć???
              ';-))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              aja, aja
              :))))))))))))))))))
            • kitek1 Re: kubku, pomoz mi............ 14.03.02, 10:38
              tak to na zebraniach bywa,
              czasem towarzysze straszne pierdoly posuwaja,
              a potem mordki w kubku maczaja:(
              • Gość: kubek Re: kubku, pomoz mi............ IP: 192.168.5.* 14.03.02, 10:49
                Kubek więc świadkiem mimo woli swojej?
                Tyle dobrze,że kubkiem nikt gęby sobie nie wyciera. I trudno kwestionować jego
                przydatność. Okropnie męcząca jest rola kubka, ale jestem stary..kubek i
                nawykłem już do wszystkiego. Kiedyś pisałem,że zdarza się że leją w kubek
                świństwa jakich nie lubię, ale też bywa,że wspaniałości. Bilansuje się chyba
                jak należy więc jeden wlew gorzki czy paskudnie kwaśny, czy to ma jakies
                znaczenie?
                ;;;))) kubek
    • mario2 Re: Czy Tobie jest potrzebny 14.03.02, 10:46
      jescze raz mowie, jesli Twoja zdolnosc percepcji przerasta to, co czytasz, nie
      wypowiadaj sie , bo robisz z siebie blazna.
      Ja nie neguje wiary i wierzacych. Wkurwia mnie tylko to, ze za pieniadze
      podatnikow, rowniez tych niewiezacych organizuje sie popmatyczny przyjazd
      niewiadomopoco faceta, ktorry to przyjazd w obecnej sytuacji finansowej panstwa
      jest gwozdziem do trumny finansow publicznych. Niech za ta wizyte zaplaca
      wierni i kosciol, ktory juz i tak wiecej nakradl niz cala komuna przez 45 lat.
      Jak widac zrozumienie tego problemu przez Ciebie jest niemozliwe. Nie moja to
      wina. Mam tylko prosbe- jesli juz musisz- czytaj uwaznie to co pisze i odnos
      sie do wlasciwego sensu tekstu- nie do domyslow, ktore sie rodza w twojej
      ciasniutkiej glowce.

P.S. Pom- gdyby przyszla Ci ochota skomentowac ten tekst, albo z nim
      polemizowac, przeczytaj najpierw watek "najbogatszy kraj swiata" :o))
      • Gość: kubek Re: Czy Tobie jest potrzebny IP: 192.168.5.* 14.03.02, 11:09
        Kubek ma głowę ciaśniutka jak mówisz , ale ją ma. Proponowałem Ci lustro i co
        boisz się?
        Prowadzenie sporu to rzeczywiście pewien rodzaj zabawy. Dla mnie. Dla Ciebie to
        sztuka. Więc jesli tak jest to zechciej zgłębić jej tajniki, a dopiero potem
        przystępuj do ukochanych sporów.
        Nie nadużywaj określenia błazen. Nie rozumiesz ani pojęcia, ani roli , więc co
        mówić o osobie i błaznowaniu jako takim. Sugeruję nie nadużywaj, a to samo
        dotyczy i używania innych terminów i pojęć. Masz pewnie kiepski dzień. Zdarza
        sie. Ja nie narzekam i niech będzie jak lubisz, dlatego że nie rozumię.
        To moje nierozumienie i pozwól ,że to nie Ty będziesz tym który mi wyjaśnia.
        Piękny dzień wiosenny, a usiłujesz mnie angażować w jakieś spory i boje.
        Mnie to nie jest potrzebne. I innym sądzę również. Zaniechaj.
        Baw się i walcz z czym potrafisz i póki co tak jak potrafisz.
        ::;;)))))kubek
        • mario2 Re: Czy Tobie jest potrzebny 14.03.02, 11:14
          nawet mi sie nie chce.
          • Gość: kubek Re: Czy Tobie jest potrzebny IP: 192.168.5.* 14.03.02, 11:25
            Nikt nie jest wolny od wad. Lenistwo i zaniechanie to też nie zalety.
            Ale w niektórych sytuacjach? Co tu dużo mówić, też mi się nie chce i z
            wiosennym rozleniwieniem pozwolesobie na kawę. Ty pewnie wypijesz herbatę...
            Powodzenia;)))
            kubek&arapski
            • mario2 Re: Czy Tobie jest potrzebny 14.03.02, 11:28
              nie chce mi sie, bo nie rzucam perel przed wieprze ot co!
              • Gość: kubek Re: Czy Tobie jest potrzebny IP: 192.168.5.* 14.03.02, 11:35
                Ot co! Z takim miłym i mądrym , to aż przyjemnie sie spotkać przed południem.
                Ot co!
                ::))) ))) ))))))) )))błazenniekubek&arapskinieperski
                • mario2 Re: Czy Tobie jest potrzebny 14.03.02, 11:37
                  juz ci raz mowilem ucz sie od madrzejszych. Radze od elementarza zaczac!
                  • Gość: kubek Re: Czy Tobie jest potrzebny IP: 192.168.5.* 14.03.02, 11:39
                    Skorzystam z rady(!) . Francuski , może być?
                    CHAT NOIR...
                    ;)kubek
                    • mario2 Re: Czy Tobie jest potrzebny 14.03.02, 11:40
                      ich kann Dir in deutsch helfen!
                      • Gość: kubek Re: Czy Tobie jest potrzebny IP: 192.168.5.* 14.03.02, 11:45
                        ...Udzielając rad , używaj tych zgodnie z którymi żyjesz sam. A ja Ci
                        napisałem , co swobodnie przełozyć możesz jako : nic juz nie mów , brunecie...
                        Pytałem też w początku wątku, co potrzebne Tobie. Mnie zarzucasz nierozumienie,
                        a gdzie Twoje rozumienie i wyrozumiałość dla znękanej i lekko skacowanej głowy
                        kubka?
                        Szanuj kubek jak siebie szanujesz. Albo lepiej nie , bo wydaje sie,że siebie to
                        marnie szanujesz. To po prostu ...idźże już na tę herbatke , albo napij się
                        mały koniaczek. Nie oglądając sie na mnie , zrozumiałe. Ale napij się i poprawi
                        się wszystko. Na krotko, ale trochę sie poprawi...
                        ::)))
                        ;;)))
                        kubek
                        • mario2 Re: Czy Tobie jest potrzebny 14.03.02, 11:48
                          doslowne tlumaczenie poprzedniego mojego posta:

moge Ci pomoc w niemieckim :o))
                          • Gość: kubek Re: Czy Tobie jest potrzebny IP: 192.168.5.* 14.03.02, 11:54
                            :;;))) Dość Mario i dosłowności i przenośni. Mam nadzieję, że nawet i tan para
                            przekład "czarnego kota" na (sic!) "milcz, brunecie", jest dostatecznym
                            dokumentowaniem, że bawić mi się chce jedynie. Żaden spór, a juz serio to
                            zupełnie żaden, mnie nie interesuje.
                            Twoje przywiązanie do chęci zysku mogłoby pustoszyć moja kieszeń, więc starałem
                            się ominąć Twoją ofertę do pomocy w germanizowaniu kubka. Jestem kubek
                            porcelanowy i wyobraź sobie nie miśnieński.
                            ;)))kubek
                            Baw się i do następnych spotkań i sporów...
                            ;)))kubek &arapski
                            • mario2 Re: Czy Tobie jest potrzebny 14.03.02, 12:02
                              nie jestem absolutnie materialista! Dlaczego oceniasz kogos nie znajac go
                              absolutnie? :o))

Czyzby kompleksy, lub reminiscencje z wlasnego zycia?

Zazwyczaj jestem altruista. Nawet w morde za nic potrafie dac :o))
                              • Gość: kubek Re: Czy Tobie jest potrzebny IP: 192.168.5.* 14.03.02, 12:05
                                Dać? To betka. A dostać byś nie chciał?;)))
                                Spadam Mario i może już jutro dostaniesz szansę na potyczki z ..kubkiem.
                                ;;)))
                                kubek
                                • mario2 Re: Czy Tobie jest potrzebny 14.03.02, 12:09
                                  nie potluucz sie.... co do dostania... hmmm... spytaj Vikingowcow o moje
                                  gabaryty... :o))
                                  Wiesz reprezentowanie barw MOJEGO kraju w pilce recznej pare nawykow u mnie
                                  wyrobilo... wiec sie zastanow.! :o))

Poza tym znam bron prawie niezawodna- kurwa- szkoda, ze nie widziales Lezia :o))
                                  • Gość: kubek Re: Czy Tobie jest potrzebny IP: 192.168.5.* 14.03.02, 12:17
                                    Piłka ręczna? To przecież taka gra zespołowa. Myślisz o kolegach z drużyny, że
                                    pomogą? No zgoda, ale po kolei.
                                    Widzisz , poza piłką jest jeszcze kilka sportów i niektóre z nich są
                                    indywidualne i znacznie bardziej w pełni kontaktowe. Gabaryty? Tu proponuję
                                    daleko idące wyciszenie. Też mam czasem kłopot kiedy szybko trzeba zrzucić ze
                                    trzy kilogramy. A bywa.
                                    Mario, ale to nie musi być dziś, co?;)))
                                    :)))kubek
                                    • mario2 Re: Czy Tobie jest potrzebny 14.03.02, 12:21
                                      a co chcesz przytyc? i tak nie dorownasz!

Koledzy z druzyny i tak szukaja opieki i pomocy u mnie a do ulomkow nie
                                      naleza :o))

Sporty kontaktowe- hihi- tak Ci zalezy na kontakcie Twojego noska z moja
                                      rasia :o)) ?
                                      • Gość: kubek Re: Czy Tobie jest potrzebny IP: 192.168.5.* 14.03.02, 12:39
                                        A jakże Ty do tego noska dostaniesz? Tą rąsią. Mario, przecież nie będziesz
                                        dostawiał taborecika, daj spokój.
                                        A kolegami się opiekuj.
                                        Podobaja mi się te nawyki reprezentanta. To musiała być bardzo godna
                                        reprezentacja i często musiałeś się prostowac i prżżyć do hymnu i medali. Ach
                                        co za czasy...
                                        A jak się stało, że taka wybitna sportowa klasa poszła w parze z tak lotnym
                                        umysłem. Przyznasz, że niewielu sportowców to ma.
                                        Ja tam tylko duży silny jestem, sam wiesz jak ..koń. I poza soba to nikogo w
                                        takim narodowym pojęciu nie reprezentowałem. Ale staram się to może wszystko
                                        mam przed sobą...
                                        A Ty i koledzy grywacie jeszcze coś?
                                        ;))
                                        kubek
                                        • mario2 Re: Czy Tobie jest potrzebny 14.03.02, 12:43
                                          grywamy w skata (to taka gra dla slaskich intelektualistow)
                                          Co do hymnu- masz racje- dreszcze przechodza- i niech zaluje ten , kto tego
                                          przezyc nie mogl.
                                          Intelekt? Wystarczal na to by od czasu do ccasu ruskich ograc. A powaznie - my
                                          nie bylismy kopytkarzami- tylko recznymi- a to roznica!
                                          • Gość: kubek Re: Czy Tobie jest potrzebny IP: 192.168.5.* 14.03.02, 12:48
                                            Gratuluję. To się może podobać. Nie tylko kubkowi. Z większym zapałem więc
                                            zajmę się sobą. Najpierw sen. Potem może przebieżki, basen, może sauna. ( Bo ja
                                            raczej musze zrzucić ze trzy kilo. Dla samopoczucia )
                                            A taborecik mam przynieść czy weźmiesz swój?;)))
                                            Mario idę już odpocząć.
                                            ;))kubek
                                            • mario2 Re: Czy Tobie jest potrzebny 14.03.02, 12:50
                                              mawashi geri wychodzi mi do ok. 2 metrow- wiec sobie daruj. No mozesz torebke
                                              na zeby i miseczke na krew przyniesc :o))
                                              • Gość: kubek Re: Czy Tobie jest potrzebny IP: 192.168.5.* 14.03.02, 12:54
                                                Mavashi potrafisz obunóż czy tylko lewą?
                                                To taka popularna forma i wręcz podręcznikowa. Skat w jakiego grywasz nie
                                                wymaga takiego rozciągnięcia, więc to ręczna piłka ale w zielonych pasach
                                                graliście, tak?
                                                Myślę, że potem już nie graliście bo trudno aby piłkarzowi dan był pas...
                                                ;))kubek
                                                • mario2 Re: Czy Tobie jest potrzebny 14.03.02, 13:08
                                                  to co opisujesz to popularna gra w durnia- w to tez byles mistrzem? :o)
                                              • kitek1 marys daj se luzu, kubek tez jest ok' 14.03.02, 12:56
                                                a karolek jest przesuper,
                                                rozmawialem z nim kiedys w ludzmierzu,
                                                o Twoich Jaworkach i tamtejszych trasach,
                                                zna to i milo wspomina,
                                                a ze przy okazji jest papiezem, no trudno:)
                                                • mario2 Re: marys daj se luzu, kubek tez jest ok' 14.03.02, 13:10
                                                  Jaworki jeszcze nie moje! Z tego co sie orientuje z Pienin zna tylko kroscienko-
                                                  jako stolice ruchu oazowego- To juz historia. Bylo to ca ks. Blachnickiego
                                                  • kitek1 Re: marys daj se luzu, kubek tez jest ok' 14.03.02, 13:17
                                                    no to beda,
                                                    a karolek naprawde szedl przez Homole,
                                                    i ja mu wierze:)
                                                  • mario2 Re: marys daj se luzu, kubek tez jest ok' 14.03.02, 13:18
                                                    moze w 1410, cghociaz wtedy jako staruszek moglby miec juz problemy :o))
                                                  • kitek1 Re: marys daj se luzu, kubek tez jest ok' 14.03.02, 13:22
                                                    marys ja tez ogolnie nie cierpie kleru,
                                                    poza niektorymi wyjatkami:)
                                                    ale ciemnocie to jest potrzebne,
                                                    bo by sie pogubila do konca:(
                                                  • mario2 Re: marys daj se luzu, kubek tez jest ok' 14.03.02, 13:30
                                                    zauwazylem to na przykladzie Kubka :o))
                                                  • Gość: kubek Re: marys nie odpuszczaj, a co ci tu jakis kubek.. IP: 192.168.5.* 14.03.02, 15:39
                                                    Kubek jest taki,że źle o nieobecnych nie mówi. Ty jesteś wolny od takiej cechy.
                                                    To jedna z istotnych różnic. Nie różnic między nami, bo trudno doszukać się
                                                    podobieństw.I to wyłącznie różnica.
                                                    Istotna różnica w rozumieniu pojęć takich jak kultura, takt i etykieta.
                                                    Ale Ty to przecież reprezentant, karateka, intelektualista...wybacz, ale kubek
                                                    w swej małości nie jest pewnie godnym, aby znajdować słowa pochwały.
                                                    Myślę, że dzieci winny Twoje imię wypisywać na ścianach domów.
                                                    Altruistyczny facet , miły i mądry...
                                                    Skąd więc w Tobie taka ilość kompleksów normalnie właściwych pętakom spod
                                                    oślizłej budy z piwem?
                                                    Pytam, bo nie znam się jak to ciemny i prosty kubek
                                                    :))) Miłego popołudnia -kubek
                                                  • mario2 Re: marys nie odpuszczaj, a co ci tu jakis kubek.. 14.03.02, 15:42
                                                    Gość portalu: kubek napisał(a):

> Istotna różnica w rozumieniu pojęć takich jak kultura, takt i etykieta.

*** nie uzywaj slow, ktorych znaczenia nie znasz!
                                                  • Gość: laura! Re: laura zapodaje luz IP: 212.182.114.* 14.03.02, 13:20
                                                    Panowie, dajcie sobie luz
                                                    na wiosnę uśmiech w modzie
                                                    a zeby "aforystycznie" Was pogodzić
                                                    serwuje poniżej pewne wycinki ze sportowych komentarzy :

"Jest jak Szarmach, o ktorym mowilo sie kiedys, ze wsadzal glowe tam, gdzie
                                                    inni bali sie wsadzic inne rzeczy...".

dosyć aluzyjne , nieprawdaż ;))))
                                                  • mario2 Re: laura zapodaje luz 14.03.02, 13:21
                                                    a kto to jest Szarmach?
                                                  • Gość: laura! Re: laura zapodaje luz IP: 212.182.114.* 14.03.02, 13:23
                                                    I jeszcze moje ulubione:

"Mozna to wyczytac z wyrazu twarzy konia, gdy jest zblizenie" - Wojciech
                                                    Mickunas (TVP)

"Trzeba wybrac: uroda albo sztanga. Pintusewicz wybrala te druga ewentualnosc" -
                                                    Marek Jozwik (TVP)

"Ten rok byl pelen wyrzeczen dla Renaty Mauer... W kwietniu wyszla za maz" -
                                                    Janusz Uznanski (TVP)

"W drugiej polowie prawdopodobnie wejdzie na boisko dwoch pilkarzy, ktorzy do
                                                    tej pory grali na lawce rezerwowych" - Dariusz Szpakowski (TVP)
                                                  • mario2 Re: laura zapodaje luz 14.03.02, 13:28
                                                    Klasyka z lat 70- Finiszuje Szurkowski- cudowne dziecko 2 pedalow!
                                                  • Gość: laura! Re: laura zapodaje luz IP: 212.182.114.* 14.03.02, 13:32
                                                    ;))))))
                                                    i jeszcze to:

"Puscil Baka lewa strona" - przypisywane Dariuszowi Szpakowskiemu

"Na boisko wszedl nierozgrzany Piecyk".

"Wszystko w rekach konia" - mial sie tak wyrazic Jan Ciszewski przed
                                                    decydujacym o zlotym medalu Olimpiady w Moskwie '80 przejazdem Jana Kowalczyka

"Dobre okazje mozna policzyc na palcu".

;))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka