urszulka_ma 08.07.12, 11:19 rozpoczęły się w Zachodnich Sudetach dla oka, to była niebywała podnieta, uczta krajobrazu oczy syciła urszulka się tam wspaniale bawiła:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 08.07.12, 11:27 w pokoiku, wysoko, mieszkała z okna widok, o świcie podziwiała:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 08.07.12, 11:32 z okna widoki cudne zapraszały do wędrowania Gór Izerskich poznawania a dla oczu, nie stawały się nudne Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 08.07.12, 11:40 na najwyższym szczycie Izerskich Gór siedział sobie w karczmie, nie Karkonoski duch tylko chłopiec z harmoszką na której wesoło grał do smakowania potraw, gości zapraszał:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 08.07.12, 11:49 cała orkiestra aniołków tam grała na zimne piwko zapraszała:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 08.07.12, 11:53 można na ten szczyt, wędrować lasami, a można również, wjechać gondolami! najszybsze w Polsce są to gondole piękne widoki ogląda się w dole... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 08.07.12, 11:57 jutro cześć następną opowieści zamieszczę, jeśli tylko zdjęcia odpowiednio zmniejszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: urszulkowe podróże... 08.07.12, 20:38 Aż Ci zazdroszczę Urszulko:)))Musiało być cudownie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma urszulkowe podróże... 12.07.12, 22:44 rajskie widoki urszulka miała Czeski Raj i Prochowskie Skały oglądała skocznie w Harachovie zobaczyła jej wysokością się zachwyciła bardzo piękna okolica oczy polnymi kwiatami zachwyca Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: urszulkowe podróże... 16.07.12, 11:06 Uwielbiam takie widoki,po ich kontemplacji ,nie trzeba już do życia nic...prawie nic:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 19.07.12, 22:23 urszulce czas podczas podróży wcale się nie dłużył budowle ciekawe zwiedzała klasztory, kościoły, ratusze miasta małe i te duże jeszcze o tej podróży nie skończyła prawić a już na następnym wyjeździe się bawi:) Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: urszulkowe podróże... 20.07.12, 21:23 www.youtube.com/watch?v=fybW-PxjDgI Urszulko ,ta piosenka jest żołnierska ,ale kurczę refren tak ciut dla ciebie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: urszulkowe podróże... 22.07.12, 13:41 komusiom musi byc dobrze, bo inaczej jak by to bylo ? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 25.07.12, 21:32 takiemu to dobrze?:) dobrze mi było ostatnio, bardzo dobrze:) a nawet super dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 25.07.12, 21:39 urszulka_ma napisała: > urszulce czas podczas podróży > wcale się nie dłużył > budowle ciekawe zwiedzała > klasztory, kościoły, ratusze > miasta małe i te duże tak urszulka napisała a teraz zdjęcia dodała:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Lwówek Śląski 25.07.12, 21:52 w drodze, urszulka, Lwówek zwiedzała, przygotowanie piwa w browarze podglądała!:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma urszulkowe podróże... 17.08.12, 09:57 były cudne i długie:) spełniło się moje marzenie: po chmurach.... chodzenie!:) leciałam samolotem z bardzo dobrym pilotem, w ciepłym kraju byłam na brzoskwinie się opaliłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 23.08.12, 21:16 leeeeecimy....pod nami - Zatoka Makadi:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: urszulkowe podróże... 02.09.12, 18:10 Aleś się Urszulko nalatała:))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 02.09.12, 21:39 nalatałam się, a loty udane były bardzo:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma urszulkowe podróże... 09.05.13, 20:56 majówka rozpoczęła, tradycyjne, letnie podróże, te krótkie i te długie na początek, szulka w źródła gorące się udała ciepłą wodą uzdrowiska się pochlapała:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 18.05.13, 10:15 wczoraj wróciłam z Wrocławia, Rynek cały już się tam barwnie zabawia dźwięki muzyki atakują uszy zapach nozdrza z ogródków kusi srebrny kominiarz stoi na drabinie szczęście przechodniów nigdy nie minie? Duże wrażenie ten kominiarz na mnie zrobił… było gorąco a jego przygotowany srebrny strój nie był wcale taki przewiewny można było zauważyć, że jest inwalidą, coś z ręką (jakby sparaliżowana) niektórzy inwalidzi wykorzystują swoje inwalidztwo do żebrania a ten uczciwie? chciał zarobić szczęście rozdając?:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma urszulkowe podróże... 07.06.13, 00:18 ostatnio, nad morzem bałtyckim siedziałam nos sobie opalałam, wszyscy znajomi się martwili,... czy deszcz nie dopadł mnie w weekendowej chwili, a ja w słońcu spacerowałam, na brzegu morza muszelki zbierałam... jutro wyruszam w południową stronę góry odwiedzę ...deszczowe czy wiosennie - zielone?:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 01.07.13, 21:08 góry jak zawsze wspaniale wyglądały całkiem blisko i również te w dali... porządek w fotografiach zrobię, niektóre na forum przysposobię:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: urszulkowe podróże... 21.07.13, 12:13 Piękne widoki,wspaniałe:) Urszulka Podróżniczka. Masz nowy aparat? Nic tylko zazdrościć... albo samemu wybrać się w podróż dookoła Świata:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Halinko:) 16.08.13, 17:55 Witaj... całe lato gdzieś się szwendam, przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. Aparat mam nowy owszem i kamerkę małą mam - robię śmieszne filmiki. Dzisiaj wróciłam z południowej Polski - byłam na plenerku w Karkonoszach ...a jutro jadę na kilka dni do Poznania. Ostatnio nie mam czasu na oglądanie zdjęć :) Poprawię się gdy wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halinko:) 28.08.13, 19:58 wróciłam... i powoli kończą sie moje letnie wyprawy koniec podróżowania Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Halinko:) 02.09.13, 23:07 w sobotę byłam we Wrocławiu wspominałam spacerując po Rynku miodowe piwo... będę znowu w październiku może się spotkamy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Halinko:) 12.09.13, 19:03 We Wrocławiu byłam przez dwa ostatnie tygodnie sierpnia. 24.08 także w sobotę ,miałam dzień wolny,niepłatny ;) i poodwiedzałam znajome miejsca, wspominając. O październiku należy pomysleć.:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halinko:) 15.09.13, 14:02 o kurcze! szkoda, że nie wiedziałam:( na Rynku w tamtą sobotę siedziałam... pokazy teatrów ulicznych były, kuglarze z ogniami furorę robiły...:) ps. napisz, którą skrzynkę pocztową odbierasz lub wyślij na urszulkę - Twój nowy numer telefonu Bywam we Wrocławiu raz na dwa miesiące, a może nawet i częściej Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma urszulkowe podróże... 07.02.14, 22:15 w tym roku zaczynam wcześniej podrożowanie latem nie bedę miała czasu na nie:) właśnie skończyłam pakować walizkę i ruszam na pobliskie lotnisko polecę sobie daleko, za siódmą górę i rzekę wracam około 15, trzymajcie się tu ciepło!:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: urszulkowe podróże... 11.02.14, 11:50 Fajnie Ci.Pewnie łapiesz promienie słoneczne a tu szaro,ponuro,deszczowo. Wracaj szybciutko i trochę słońca przywieź ze sobą:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 18.02.14, 17:13 jestem, wróciłam słońce na skórze przez granicę przemyciłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: urszulkowe podróże... 20.02.14, 09:33 Jakaż rozsłoneczniona jesteś:) Ja poczekam na rodzime słoneczko. Oby jak najprędzej:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma z japonek w kozaki:) 22.02.14, 09:03 ludzie w pracy się mnie pytali... nie przeholowałaś czasem z tym solarium?:) a ja na to: wcale w solarium nie byłam słońcem prawdziwym się opaliłam:) dziwnie tak odrobinę w japonkach chodzić w zimę:) chciaż należy przyznać że zmienia się pogodowo nasza ojczyzna:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: z japonek w kozaki:) 25.02.14, 13:21 To prawda.I to już nie pory roku nawet a pory dnia są jakieś nie takie. Dzisiaj w nocy i nad ranem mrozik a w dzień już wiosna. Nie pomnę,że to luty. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: z japonek w kozaki:) 08.06.14, 08:05 i znowu lato upalne nastało mam nadzieję, że trochę będzie trwało:) moje podróże stają się jak nałóg, jutro startuję do południowych sąsiadów, bez podroży - nudno i spokojnie a, w ich czasie, bywa jak na wojnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: z japonek w kozaki:) 12.06.14, 11:40 Lubisz wyzwania Urszulko:) Zwycięstw życzę;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: z japonek w kozaki:) 15.06.14, 09:44 zwycięsko wróciliśmy do domów:) tydzień z małą bandą 17 rozbójników w Jicinie u Rumcajsa szybko minął nic się złego nie stało, a przygód było niemało Wycieczka bardzo udana, buziaki opalone, miejsca ciekawe zwiedzone:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: z japonek w kozaki:) 15.06.14, 18:17 Spotkaliście Rumcajsa a może chociaż Hankę... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: z japonek w kozaki:) 24.06.14, 21:36 ju jestem, jestem:) wycieczka była bardzo udana ale tyle się dzieje, że prawie zapomniałam o niej:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: z japonek w kozaki:) 26.06.14, 09:50 Wiadomo.Koniec roku . Świadectwa,dyplomy,nagrody i rzeka kwiatów:) Mama szykowała nam bukiety z piwonii i tymi wiechami dziękowaliśmy nauczycielom za ich trud. Pan od matematyki powtarzał:"Jak chcesz komuś źle życzyć to życz mu aby cudze dzieci uczył":) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: z japonek w kozaki:) 28.06.14, 09:30 uhm:) rzeczywiście, ledwie się doniosłam wczoraj z naręczem:) a od dziś WOLNE!!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: z japonek w kozaki:) 29.06.14, 11:21 Znowu są wakacje, wakacje będą znów;) Jak przypuszczam Fasolka zaabsorbuje Cię całkowicie swoim nie wiadomo skąd nagłym pojawieniem się:) Chyba Ci troszkę zazdroszczę... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma DZIŚ RANO! 30.06.14, 23:03 był ten WIELKI DZIEŃ:) JESTEM BARDZO ....SZCZĘŚLIWA I OCZYWIŚCIE ZAKOCHANA W NASZEJ KRÓLEWNIE!!!:) ONA JEST ŚLICZNA:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma urszulkowe podróże... 14.10.14, 23:23 w sobotę spacerowałam znowu po górach... było cudnie, słonecznie, i barwnie jesiennie Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: urszulkowe podróże... 15.10.14, 10:55 Tęsknię za jesienią w górach.W tym roku nie mogłam ale w przyszłym nie odpuszczę:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 19.10.14, 13:27 nie odpuszczaj:) Było rzeczywiście przepięknie... dywany barwnych liści... gdy wrócę i się pozbieram to wstawię kilka zdjęć:) dziś ruszam na trzy dni do... stolycy:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: urszulkowe podróże... 20.10.14, 10:56 Ani chybi jakaś kursokonferencja;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 26.10.14, 13:09 mam wrażenie, że ostatnio nic nie robię tylko się ....kursuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 26.10.14, 13:14 urszulka_ma napisała: > > mam wrażenie, że ostatnio nic nie robię tylko się ....kursuję:) a wracając do stolycy... przy okazji mojej konferencji i bytowania czasowego w Warszawie miałam niewątpliwą przyjemność spotkania się ze znajomymi, gazetowymi czatusiami :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 05.11.14, 23:29 urszulka_ma napisała: > > mam wrażenie, że ostatnio nic nie robię tylko się ....kursuję:) chyba zbyt często te wyjazdy szkoleniowe...:) dziś w nocy ruszam do Sopotu!:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: urszulkowe podróże... 08.11.14, 18:15 Życie pełne życia Urszulko:) Mam nadzieję,że to było fajne spotkanie :) Czasami chciałabym pogadać na czacie.Zobaczyć czy ktoś mnie jeszcze pamięta. To już tyle lat... Niestety nie wiem gdzie się ukryli. Znalazłam kiedyś link do czata na "o czacie". Nie dałam do zakładek i przepadło. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 10.11.14, 19:31 Moje wyjazdy były służbowe ale... znalazłam chwile na spotkanie z czatusiami - w Warszawie widziałam się z Wiaterkową i starymIsamem oraz Kastorem...bardzo miłe spotkanie, powspominaliśmy czatowe spotkania i wspólne biesiadowania w Gdańsku również, widziałam się z Reną_gd, masz serdeczne pozdrowienia od Reny...:) zaraz poszukam linki do czatu i go zamieszę w nowym wątku, żebyś miała pod ręką ja tam zaglądam raz na miesiąc może rzadziej, ale wiem, że różne, gazetowe osoby tam przebywają częściej:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: urszulkowe podróże... 11.11.14, 11:47 Dziękuję serdecznie za pozdrowienia.Wiesz,tych nigdy za wiele:) Ja również przesyłam jej ciepły uśmiech:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 11.11.14, 11:53 Rena nic się nie zmienia, mimo różnych przeciwności losu pozostaje ciągle wesołą, ciepłą kobietą:) przekażę jej pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: urszulkowe podróże... 16.11.14, 09:31 Miło słyszeć,że znani skądinąd ludzie mają się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 17.11.14, 20:30 tak, całkiem sympatyczne są takie spotkania po latach:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: urszulkowe podróże... 22.11.14, 11:11 Ja też się trochę kiedyś pospotykałam . Dobrze jest mieć już nie tylko wyobrażenie o kimś z kim się pisze, ale mieć jego rzeczywisty obraz w pamięci. Jak ja mam Ciebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 26.11.14, 08:42 halina501 napisała: > Ja też się trochę kiedyś pospotykałam . > Dobrze jest mieć już nie tylko wyobrażenie o kimś z kim się pisze, ale mieć jego rzeczywisty obraz w pamięci. > Jak ja mam Ciebie:) a ja Ciebie:) bardzo miło wspominam nasze spotkanie na wrocławskim Rynku musimy kiedyś je powtórzyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: urszulkowe podróże... 02.12.14, 11:49 Trudny był dla mnie ten mijający rok. Nie sprzyjający wyjazdom,naznaczony lękiem i obawami. Dobrze,że jest gdzieś tam Bratnia Dusza i zawsze można na nią liczyć.:) Pamiętam spotkanie na dworcu,gołębia bez łapki i cudowny smak miodowego piwa. Trzeba to utrwalić:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: urszulkowe podróże... 07.12.14, 17:14 halina501 napisała: > Trudny był dla mnie ten mijający rok. > Nie sprzyjający wyjazdom,naznaczony lękiem i obawami. > Dobrze,że jest gdzieś tam Bratnia Dusza i zawsze można na nią liczyć.:) > Pamiętam spotkanie na dworcu,gołębia bez łapki i cudowny smak miodowego piwa. > Trzeba to utrwalić:) koniecznie i obowiązkowo:) Odpowiedz Link Zgłoś