Dodaj do ulubionych

Kim jesteśmy?

05.07.04, 14:42
Zainspirowana wątkiem "baby i motor" [czy cos takiego] postanowiłam WAs
kobietki zapytac o to kim jesteście, co robicie, czy macie mężów, dzieci,
chłopaków itp. Czym sie zajmujecie.
Kto zacznie ten monograficzny wątek ........

Sofi
SUZUKI GSXF 600
Obserwuj wątek
    • serta :) 05.07.04, 20:18

A moge ja :))) przypuszczam,ze jestem tu jedna z najmlodszych forumowiczek :)
      Od pazdziernika zaczynam studia,a motocyklami interesuje sie od X czasu.Choc
      obecnie z dnia na dzien nasila sie ow milosc tak bardzo,ze zaczynam o niczym
      innym nie myslec.Prawko zaczelam robic majac jeszcze 17 lat (to byl iscie
      szatanski plan ;) - na B robilam majac 16 i rodzice musieli podpisywac zgode -
      podpisali nieswiadomie dwa razy,zebym potem nie musiala ich prosic na
      kolanach,ze ja chce zrobic sobie jeszcze na motocykl hihi - i tak sobie
      trzymalam w ukryciu ow papierek przez kolejny rok :))) ),a teraz gromadze
      powoli wszystko co bedzie mi na motocykl potrzebne.Natomiast "glowny punkt
      programu" planuje,o ile wszystko pojdzie po mojej mysli,zakupic na przyszly
      sezon.Nie musze dodawac chyba,ze skoro to jest moja najwieksza milosc,to i
      zarazem jedyna na dzien dzisiejszy.A jestem z Krakowa :)
      Czyja kolej teraz? Moze Ty Sofija cos dodasz od siebie? :)
    • reggie85 Re: Kim jesteśmy? 05.07.04, 20:41
      Witam was wszystkie,mi linka na to forum dal moj meszczyzna:) Jezdze narazie
      jako plecaczek,ale mam nadzieje,ze niedlugo sama pojde na kurs.Motocyklami
      zainteresowalam sie oczywiscie przez faceta,mialam okazje prowadzic 150 koni
      tandetszajsa ehhh super sprawa :) chcialabym juz usiasc za kierownica
      wlasnego... ehhhh rozmarzylam sie troche... pozdrawiam wszystkie baby
      interesujace sie nie tylko utleniaczami do wlosow :D
      • dj_tosia Re: Kim jesteśmy? 05.07.04, 22:17
        A je pewnie jestem matuzalem przy was małolatkach,ale co tam...
        Jeżdżę już sporo czasu,mam męża i fasolka w brzuszku.
        Pozdrawiam wszystkie motocyklistki teraźniejsze,przeszłe i przyszłe!
    • cruk Re: Kim jesteśmy? 06.07.04, 19:07
      Moto zawsze bylo moja pasja..
      Dzieki mezowi stalo sie jeszcze wieksza i zostalo ubrane w 2 kolka :-)

jest generalnie moim guru jesli chodzi o prowadzenie pojazdow, wiec cwiczyl
      mnie w tej sztuce na 4 kolkach w jakis dziwnych warunkach..gdy jego guru, z
      kolei motocyklowe zainspirowalo go do zrobienia prawka na motor, zaczelismy
      jezdzic.

Ktoregos dnia, maz wyjechal i wyslal mi sms ze dotarl i ze w dokumentach od
      auta mam niespodzianke - byla to ksiazeczka jazd :-) byl czwartek a ja w sobote
      zaczynalam kurs na prawko na motor :-)

No i trzeba bylo stanac na wysokosci zadania. Mialam super instruktora, ktory
      jeszcze podkrecal mi poprzeczke, widzac ze jakies dziwaczne cwiczenia dodatkowe
      niezle mi (khem pardone) wychodza :-)

W efekcie udalo mi sie zdac prawko za 1 razem w towarzystwie samych facetow -
      jezdzacych bez prawka, ktorzy juz jakies podejscia mieli za soba.

Ogrooomnie moj mezczyzna byl ze mnie dumny.

Dzieciakow nie mamy :-) 26 czerwca bralismy slub w tym roku. Do slubu
      jechalismy...na motorze oczywiscie.. na zdjecia nie dojechalismy sucho, bo po
      wyjsciu z Kosciola lunelo. Bylismy twardzi i wytrwalismy, podobnie jak
      towarzyszacy nam motocyklisci :-) BYlO SUUPER

Jestesmy z Warszawy
      mam 25 lat :-)

Pat.
      • serta :) 06.07.04, 20:06

Ale fantastyczne.Mi do slubu sie co prawda nie spieszy (ja mam 19 lat),ale
        tez kilkakrotnie myslalam o tym,ze taki slub w towarzystwie motocykli bylby
        czyms naprawde rewelacyjnym :) Zazdroszcze.I zycze powodzenia.A teraz pomykasz
        na czyms wlasnym?
        I skad wlasciwie dziewczyny jestescie?
        • cruk Re: :) 06.07.04, 22:49
          na razie szukamy motocykla "dla nas", chociaz sie smiejemy, ze powinnismy miec
          3 - dla niego, dla mnie i dla nas ;-)

jesli jezdzimy, to ze wzgledu na zawod meza, motocyklami testowymi, co ma o
          tyle dobre strony, ze mozna poznac rozne maszyny, chociaz z drugiej strony,
          mozna rowniez sie przez to rozbisurmanic :-)
          • serta wow :) 07.07.04, 00:12
            to zazdroszcze tym bardziej ;) to jakas konkretna marka czy rozne? - o ile
            moge spytac.Ale mysle,ze to tez ma swoje plusy - ja raz zalapalam sie na jazde
            probna na motocyklu i pozniej spac po nocach nie moglam z wrazenia ;)
            pozdrawiam!
            • reggie85 Re: wow :) 07.07.04, 08:33
              Normalnie slub ze snu :) Powiedz jeszcze,ze mialas kiecke ze skory to juz
              zupelnie bede Twoja fanka :) na jakim sprzecie jechaliscie i jaka byla reakcja
              ludzi,moglo byc szokujace :D pozdrawiam
              • cruk Re: wow :) 13.07.04, 16:08
                Ech..

niestety nie ze skory, chociaz w planie byla skorzana elegancja, lacznie z
                garniturem dla pana mlodego.

Wystarczajacym klopotem bylo znalezc takiego projektanta, ktory nie dosc ze
                wymysli suknie, pasujaca do ducha ceremonii a jednoczesnie pozwalajaca godnie
                zasiasc na motocyklu i odwrotnie, i ktory podejmie sie jej uszycia.

Trafilam na babke z fantazja i wymyslila suknie, z niespodzianka :-)

Reakcja ludzi byla ogromnie pozytywna.

Machali, pokazywali sobie palcami. Jak wracalismy z kosciola i lunelo, z
                politowaniem, chociaz swietnie sie bawilismy i bylo mnostwo smiechu w tym
                deszczui i prychaniem woda :-)

jechalismy na Elektrze, najwiekszym z HD.
    • sofija_ Re: Kim jesteśmy? 07.07.04, 10:25
      No dobrze, etraz moja kolej....
      Zocha, lat 29, Warszawa ..... niezamęzna (w związku), bezdzietna, z małym psem.
      Pracuje w Warszawie.
      Poza motocyklami intesesuje sie i uprawiam narciarstwo, czasami lażę po górach
      (choc oststnio brak czasu) - moje najnowsze marzenie i pasja to paralotnia.
      Cos jeszcze chcecie wiedzieć .....
      :-)

Sofija
      SUZUKI GSXF 600
      • dj_tosia Re: Kim jesteśmy? 07.07.04, 11:13
        No to ja jeszcze się przyznam dodatkowo,że jestem z Lublina i mam 31 lat.
        A do ślubu towarzyszyło nam ponad 70 motocykli i mieliśmy paradę przez całe
        miasto.Ja jechałam z tatą starym zabytkowym autem,a mój mąż na mojej CBR-
        ce.Brał ślub w skórze(kościelny),dopiero na wesele założył garnitur.Moja suknia
        niestety nie pozwoliła mi na jazdę motorem.A szkoda...Pierwszy plan był taki,że
        jedziemy na dwóch motorkach,a wracamy na jednym,ale mojemu zepsuła się Kawa i
        nici z planów.Więc ja stwierdziłam,że na pewno nie pojadę na swoim motorze z
        tyłu(ale byłam wredna).No i wyobrazałam sobie sceny grozy,gdy suknia wkręca mi
        się w koła.Po ślubie wracalismy tym zabytkowym autem razem,CBR-kę odstawiła
        moja kumpelka,też motocyklistka.W ogóle u mnie w mieście jest bardzo dużo
        kobiet na motorach i to jest piękne.
        A tydzień po ślubie nad jeziorem urządzilismy "beczkę" dla wszystkich
        uczestników parady.
        A moje hobby oprócz moto to też,jak Sofija,narty.No i fotografia.Uwielbiam
        robić zdjęcia.
        Zazdroszczę Ci Sofija tego latania.To tez moje marzenie,ale niestety-mam
        chorobliwy lęk wysokości.Ale jesteś odważna!
        • serta :))) 07.07.04, 12:59

ale fantastyczne.Zazdroszcze,zazdroszcze bardzo :)
          I mam nadzieje,ze mimo roznicy wieku moge sie tu z Wami w pogaduchy
          wdawac? :)
          Ja oprocz motocykli jeszcze uwielbiam konie,ale to taka pasja z dziecinstwa -
          odkad pamietam bylam ja i kon ;)
    • lunarsa Re: Kim jesteśmy? 07.07.04, 13:55
      HMMMMM az sie rozmarzylam, czytajac o tym slubie. My kobietki jednak jestemy
      romatyczne, tak sie nam serce rwie do scenariuszy z bajki, szkoda, ze tak
      rzadko zdarza sie to w zyciu i tylko nielicznym. Ale gratuluje slubu i zycze
      wiele wiele szczescia!!!!

Ja mieszkam na slasku, motorkami interesuje sie od niedawna, choc zawsze jakos
      serce mi sie wyrywalo do roznego rodzaju sprzetu, to tak jest jak sie jest
      jedyna coreczka tatusia. Rozbiorki skrzyni biegow i takie tam...
      Teraz koncze robienie prawka na motor, chociaz swoja maszynke kupie dopiero w
      przyszlym roku z braku funduszy. Ale glowa mi sie obraca i serce zamiera na sam
      dzwiek silnika w oddali. Zboczenie, nie! Pasja - tak!!

Pozdrawiam
      • reggie85 Re: Kim jesteśmy? 08.07.04, 12:36
        "Ale glowa mi sie obraca i serce zamiera na sam
        dzwiek silnika w oddali. "

Hehh skąds to znam :) Ja tez pewnie dopiero w przyszlym roku zaczne ganiac,brak
        funduszy dokucza chyba wszystkim :) ale co tam nie jest zle! Pozdrawiam
        • cruk Re: Kim jesteśmy? 13.07.04, 16:12
          Mam to samo..oczy mi wilgotnieja jak widze motor, a na dzwiek silnika serce mi
          wyskakuje..

jak jadziemy autem zwykle sie drzemy lub wzdychamy - MOOOTUUuuuurrrr...

nie ma bata, musimy kupic motor..

na razie fundusze nie teges..
    • karola1988 Re: Kim jesteśmy? 12.07.04, 14:48
      cze.chyba jestem najmlodsza uczestniczka forum ale mam nadzieje ze to wam nie
      przeszkadza.jestem z rybnika k.katowic.motorami zaczeLAM SIE INTERESOWAC
      NIEDAWNO BO PRZESZLO rok temu.Mam 16 lat wiec narazie sie ucze a moja jedyno
      miloscia sa motory:)narazie jezdze z kuzynem na Varadero ale planuje za rok isc
      na prawko i kupic jakies endurko.moze suzuki DR.narazie prowadzilam aprilie
      replice125 i lema(taki cross50)i Quada.to wlasnie kuzyn zarazil mnie choroba
      motocyklowa i tak juz zostalo.poza moto interesuje sie konmi(i mechanicznymi i
      żywymi)i fotografia.lubie szkicowac np.motory lubie takze trenowac judo.
      pozdrowionka dla siostrzyczek:)supcio ze jest takie forum bo moge poghadac
      takze z laskami a nie tylko z facetami na te jakze wazne dla mnie tematy.narqa
    • embort Re: Kim jesteśmy? 26.07.04, 00:06
      Witam serdecznie,
      Miałam tu już wstawkę w "baby i motor" ale jeszcze się nie przedstawiałam.
      Mam 26 lat i od zawsze chciałam jeździć. Ale dopiero w listopadzie ubiegłego
      roku zdałam egzamin i ciągle jestem w trudnym początkującym okresie :)
      Mam Suzuki GS500, na którym wyjeżdżam wyłącznie późnym wieczorem i od jakiegoś
      czasu nawet wracam cało :))
      Mam nadzieję, że jest tu więcej Krakowianek bo w towarzystwie raźniej i byłoby
      się od kogo pouczyć :))
      Pozdrowienia
      • serta Kim jesteśmy? 27.07.04, 15:30
        witaj :) Milo sie dowiedziec,ze jeszcze jakas krakusa procz mnie tutaj
        zaglada :) Choc jestem troche mlodsza od Ciebie i motocykla jeszcze nie mam -
        mam nadzieje postarac sie o niego w marcu,moze w kwietniu ... Prawo jazdy
        zrobilam kilka miesiecy wczesniej,niz Ty,ale narazie sluzy niczemu :( Pozdrawiam
      • czarnobiala Re: Kim jesteśmy? 02.08.04, 18:08

Witam, trafiłam dziś tutaj pierwszy raz. motorami interesuje sie już jakiś
        czas, ale dzieki mojemu mężczyźnie wszystko sie pogłebiło:) Za dwa tyg bierzymy
        ślub , a jedziemy trajką, za nami kilkanaście maszyn, mamy po 21 lat, więc
        ekipa nasz też narazie dość młoda, ale trzymamy się razem, choć HD jeszcze nie
        dosiadamy i zapewne troche na to tzreba będzie poczekać :) prawo jazdy miałam
        robic w tym roku, ale takie małe maleństwo, które mam w brzuchu lekko
        pokrzyzowało plany :) więc narazie przez pewnie jeszcze jeden sezona jako
        pasażerka.
        moja pasja nr jeden to muzyka i tak już zostanie :)
        narty jaknajbardziej, choc w tym roku nie udało sie pojeździć
        pozdrawiam
    • garbusek_konik Re: Kim jesteśmy? 02.08.04, 18:55
      witam,
      ja jestem świeżo po studiach, na anglistyce obroniłam pracę o subkulturze
      motocyklowej w USA (czyli głównie H-D i MCs). Właściwie nie wiem skąd mi się to
      zainteresowanie wzięło, ale chyba przez facetów jakichś czy coś,, nieważne :D
      ważne jest to, że teraz tę pasję rozwijam, jestem z takim jednym motocyklistą,
      który mnie wspiera, namówił mnie na kurs (bo nie wierzyłam w siebie) i na kupno
      małego moto na zachętę (stoi w garażu i czeka aż uda mi się zrobić prawko). Na
      razie męża niet, dzieci niet. Lokalizacja: wawa i okolice.
      pozdrawiam bardzo wszystkie motocyklistki, jak was widzę na drodze to wiem że
      mi też się uda!!!
      konik
    • ethua Re: Kim jesteśmy? 02.08.04, 20:27
      Ekhmm, to i mi wypada co nieco o sobie napisac :D
      Jestem z Zabrza (niedaleko Katowic... pozdrawiam kolezanke z Rybnika :) podoobno
      macie tam niezla szkole jazdy, byc moze sie tam wybiore) i mam 22 lata.
      Motocyklami interesuje sie od niedawna, ale za to jak! :D Poza nimi interesuje
      sie informatyka (od pazdziernika zaczynam nowe studia - infe), sztuka (swego
      czasu wiele rysowalam oraz projektowalam, w sumie to przyczynilo sie do pojscia
      na budownictwo :D ciekawa przygoda) fotografowanie od zawsze mi sie podobalo
      jednak problem byl przede wszystkim w sprzecie... odziedziczony zenit idealnie
      sie nadawal, ale sie spsul zas na cos z prawdziwego zdarzenia nie bylo mnie
      stac. Narty jak kolezanki (szkoda ze jest cos takiego jak sesja zimowa), tenis,
      chodzenie po schodach :D gorach (marzy mi sie takze wspinaczka, ale to juz w
      dalekiej przyszlosci ;) na razie sztuczne scianki) i biegi do srodkow
      komunikacji miejskiej (szczegolnie upodobalam sobie tramwaje ;) )

Pozdrawiam :)
      • reggie85 Re: Kim jesteśmy? 02.08.04, 21:33
        Widze,ze kolezanka Ethua rusza pełna para,nie ma posta do ktorego by nie
        dopisala kilku slow-tak trzymaj :D pozdro
        • maya_rr witam! 06.08.04, 11:37
          Witam;) Ja z kolei jestem z Wawy i mam 23 lata..Motory-od dawna, najepierw
          siostra miała simsona(ja mialam wtedy z 12 lat)pózniej towarzystwo "motorowe"-
          banda dawców..Niestety po przeprowadzce do stolicy straciłam kontakty..Dalej to
          już pasja raczej autkami (rajdy itp)i (jak to mówią w rodzinie "urodzona w
          samochodzie"). ale miłość do motorów nie wygasła..Ubolewam tylko nad tym, że tu
          w Wawie nie mam znajomych którzy jeżdzą na motorkach-szczególnie koleżanek).
          Pozostaje mi net i prasa..Poza tym marzy mi się prawdziwy chłop, z którym
          dzieliłabym tą pasję..;)) i żeby mógł dalej mnie w to wciągać;) Nie wspomnę o
          tym, że bardzo chciałabym mieć swojego brum bruma (szlak mnie trafia z
          zazdrości jak widzę dzidujących na ulicach, ale jest poważny przeciwnik-
          rodzina..Oni doskonale wiedzą jak szaleje 'czymkolwiek' na ulicach). Głęboko
          wierzę, że znajdzie się ktoś kto porwie mnie w świat adrenaliny i ostrej
          jazdy!! No co w końcu można mieć marzenia;) Poza sprawami kołowymi jestem
          instruktorką fitness i jeżdżę na snowboardzie..Ostatnio dużo baluje;)wszystkich
          serdecznie pozdrawiam!!
          • iza_belka Dzień dobry.. 06.08.04, 16:36
            Jejku, jejku.. Przepraszam, że dopiero teraz zaglądnęłam, ale ja chyba już tak
            z natury jestem wolniejsza..
            Chciałam się też przedstawić. Jestem iza_belka i mieszkam w Poznaniu. Jestem
            pyrą z krwi i kości :))
            Nie jeżdżę, bo narazie na sprzęt mnie nie stać, ale w przyszłym roku już na
            pewno będę mogła się czymś pochwalić.. Chociaż pewnie nie do końca swoim :( Ale
            co tam.
            Męża na stanie nie mam (mam jednego byłego, ale to się chyba nie liczy..),
            dzieci także brak. Ale wszystko przede mną :)
            A za "moturkami" oglądam się od zawsze... I od zawsze wykorzystuję każdą okazję
            żeby pośmigać..
            No cóż.. Może być?
            PiEs. Miło tu z Wami posiedzieć :))))
            • tinoola to teraz ja 06.08.04, 18:29
              witam koleżanki :)
              Justyna lat 24, mieszkam i pracuje w Bydgoszczy.
              Na moto jeszcze nie jeżdżę ze względu na brak funduszy.

Póki co dosiadam tylko żywe konie, ale mam nadzieję, że już
              niedługo wezmę się za te mechaniczne ;). Nie mam zbyt
              wygórowanych wymagań ... wystarczy mi suzuki gs500F :)

Poza końmi żywymi i mechanicznymi uwielbiam pływać,
              a ostatnio kusi mnie, aby skończyć ze spadochronem...

pzdr
              • yasmela21 Re: to teraz ja 07.08.04, 14:59
                Hejka
                Mam 29 lat mieszkam na Slasku od 17 roku , zycia usidlam konie mechaniczne.NA
                POCZYTKU byly to czterokowce( hmm. jakies male samochodziki sportowe ), od 7
                lat posiadam dwa pojazdy samochodzik i motor.Jak mnie wkurza jakis facet
                wsiadam na swojego dwu kolowego rumaka i szalej po calej Polsce i nie tylko.
                Nikt i nic nie jest mi wstanie zastapic Hayabusy GSX 1300 R.
                Ach ten wiatr i ta moc .
                pozrawiam
                • ethua Re: to teraz ja 08.08.04, 20:45
                  a dokladnie skad 'na slasku'? ;)
    • cruk plany i plany i plany 09.08.04, 11:23
      Hej :-) ale nas duzo :-)
      drzyjcie panowie :-)

my w przyszlym roku (na marzec ma BYC) kupujemy moto, na razie walka - ktory,
      bo fundusze hmm pozwalaja na pewne manewry ale mamy dylemat:
      czy Fazerka (o ile nam podpasuje) od razu przygotowanego na jazde we 2
      czy jakiegos cruisera z zalozeniem ze go dostosujemy do jazd w trasy ;-)

ech.. :-)

GRATULUJE MALUSZKA MAMUSIU, nie boisz sie jezdzic z nim w brzuszku na moto?
      • czarnobiala Re: plany i plany i plany 09.08.04, 11:35
        >
        > GRATULUJE MALUSZKA MAMUSIU, nie boisz sie jezdzic z nim w brzuszku na moto?

boję się, dlatego jeżdże tylko jako pasażer i nie za często, ale przy ostatnich
        upałach nie mogłam sobie odmówić, i powiem szczerze, że bdb sie czuję :)
        • cruk Re: plany i plany i plany 10.08.04, 14:17
          ja bym sie chyba troche bala nawet jako pasazerka..

moze nie tyle wypadku, co wertepow, bo inaczej naszych drog nie da sie nazwac..
          z utesknieniem czekam na moment, gdy bede mogla pojezdzic, na razie ze sprzetem
          krucho. W tym sezonie jedynie ociupinke moglam pojezdzic sobie i sie skonczylo.

Ale w przyszlym roku chcemy kupic moto. O ile sie doczekam :-)
          • malutkaa Re: plany i plany i plany 11.08.04, 05:24
            czesc dziewczyny!!!(i chlopaki) :))
            mam na imie kasia, lat 20 w pazdzierniku 21:)
            ja narazie nie maam ani prawka ani motorku!!
            kurs zrobilam w zeszzlym roku! mialam pierwsze podejscie nieudane...(nie chce
            sie wdawac w szczegoly niesprawiedliwosci egzaminatora)
            pozniej bylla zima....pozniej sesja, czasu niet! ciagle odkladalam!
            w tym momencie waznosc tesow mi wygasla i bardzo boje sie ze kurs rowniez i ze
            bede musiala robic od nowa! (czy ktos wie ile wazny jest kurs???????)
            obecnie jestem w stanach, szukam od miesiaca pracy! oczywiscie wiadomo na co
            chce zarobic???:))))))))))))))))))))
            w przyszlym roku bede miala i prawko i motor mam nadzieje wielka!!!!!!!!
            studiuje w warszawie, a mieszkam 250 km od wawy! beda male problemy z
            parkowaniem....
            w przyszlym sezonie jak juz kazda z nas bedzie miala motor musimy sie wszystkie
            spotkac! co wy na to????
            • iza_belka Re: plany i plany i plany 11.08.04, 09:39
              Tak jest! Zrobimy zlot amazonek forumowych! Jestem jak najbardziej za!
              • reggie85 Re: plany i plany i plany 11.08.04, 15:22
                Ej nie podoba mi sie okreslenie Amazonki :-/ fakt to byly wojowniczki,ale
                jedyne co mi sie z tym kojarzy to dziwki,wpiszcie sobie na googlach Amazonaka
                to same strony z pornusami wam wyskacza i ani jedna o motocyklistach:( bezsensu
                • iza_belka Re: plany i plany i plany 11.08.04, 16:30
                  No dobra... :/ To może być zlot motonitek. (Kojarzy mi się z nitkami) Wolałabym
                  być moto_belką, ale cóż..
                  Ale Renata, jeżdżę konno i też nazywana jestem amazonką!!! Musisz się
                  przyzwyczajać do tej nazwy, noooo... Bez głupich skojarzeń...
                  • reggie85 Re: plany i plany i plany 11.08.04, 17:21
                    ehhh niestety bedzie trzeba,ale mam nadz,ze nie beda nam kazali obciac sobie
                    cycka coby sie do nich upodobnic :D
                    • malutkaa Re: plany i plany i plany 12.08.04, 05:27
                      ja napewno sobie nic nie obetne:))))))
                      • serta :) 14.08.04, 00:12
                        oj,dawno mnie tu nie bylo,widze,ze forum rozkwita :) i zadna z Was z moich
                        okolic :( ale jesli pozwolicie,na nasz zlot w przyszlym roku ja tez sie pisze :)
    • zet_a Re: Kim jesteśmy? 18.08.04, 15:18
      Sorki, wpisałam się w wątku o zarabianiu, a nawet się nie przedstawiłam. A więc
      zacznijmy od początku. Witam serdecznie! Mam na imię Anka, 30 l, z Warszawy.
      Jakiś rok temu ojciec podarował mi swój motorek - WFM-kę, niestety w tragicznym
      stanie, zardzewiałą i praktycznie niemożliwą do uruchomienia. Wspólnie z moim
      facetem próbujemy ją doprowadzić do stanu używalności. Silnik już jest prawie
      złożony, czeka nas jeszcze lakiernia, chromowanie i sklepanie wszystkiego do
      kupy. Strasznie trudno znaleźć części do takiego weterana, ale nie tracimy
      nadziei, że w końcu ruszy. Pozdrawiam motocyklistki!
    • konserwka Re: Kim jesteśmy? 18.08.04, 15:24
      Miło mi:) Ja jestem studentką uczelni artystycznej a motocyklami interesuję się
      od 2 lat. Jednak dopiero teraz zrobiłam prawo jazdy i teraz zbieram pieniądze
      na własny motocykl. Pasją "zaraził" mnie przyjaciel..Można powiedzieć "stary"
      motocyklista. Najpierw zachwalał i zabierał jako plecak a teraz widząc ze
      spodobało mi się to odradza i mówi jakie to niebezpieczne..I bądz tu madry
      czlowieku..
      Pozdrawiam Was bardzo serdecznie!
      Trzymajcie się dziewczyny!
      • iffa Re: Kim jesteśmy? 21.08.04, 22:35
        Hej! Ja mam 32 lata, męża, 2 córeczki i honde shadow VT600, którą kupił mi mąż
        na rocznicę ślubu. Jeżdże pierwszy sezon. Mieszkam na Mazurach. Niestety nie
        widać tu zbytnio dziewczyn na motorach. Bardzo chętnie przyłączę się do zlotu.
    • basia_wroc Re: Kim jesteśmy? 23.08.04, 13:10
      Basia, 31lat, wrocław. Wiele lat jeździłam jako plecaczek, a od 2 lat mam
      własną maszynę. Jeździłam po Niemczech, więc w Polsce za duzo motocyklistów nie
      znam, a tym bardziej kobiet. Ale wystarczy odpalic i na trase - trochę nas tu
      jest na tych polskich dziurach :)
    • manettka Re: Kim jesteśmy? 02.09.04, 15:55
      Witam!
      Przez przypadek trafiłam na tę stronkę i bardzo się cieszę,że tyle fajnych
      kobitek mamy w naszym pięknym kraju. Mam 28 lat, mieszkam w Gdańsku, jeżdżę od
      2 lat.( na zmianę swoją Cb 750 four i Cb 750 Seven Fifty mojego męża). Oboje
      pasjonujemy się turystyką motocyklową. W tym roku w lipcu przemierzaliśmy szlak
      krajów byłego bloku radzieckiego (Litwę,Łotwę i Estonię). Za tydzień wybieram
      się na międzynarodowy zlot do Norymbergii (to będzie prawdziwy egzamin
      wytrwałości-ponad 1000 km w jeden dzień). Najbardziej niesamowite w
      motocykliźmie jest to jak pasja ta łączy i zbiża ludzi. Cudowne jest to, kiedy
      możesz dzielć się poczuciem wolności i swobody (może to trywialne i oklepane,
      ale to poczucie wolności na motocyklu jest niesamowicie realne i odczuwalne w
      czasie jazdy) z ludźmi którzy są nam bliscy. Kiedy tnę km-y-wszystkie problemy
      dnia codziennego zostają za mną,kiedy jadę w nowe miejsca nigdy nie wiem co
      spotka mnie za najbliższym zakrętem (i wcale nie mam na myśli niespodzianek w
      postaci plamy oleju na asfalcie, czy hałdy piachu ;). Co tu gadać po
      próżnicy.....wiatroaeroterapia!!!!! To jest to! Pozdrawiam wszystkich
      motocyklowych pasjonatów! Gumowych drzew i jak to się ładnie mówi....mokrej
      kostki;)))))
    • patrysiek jesteście fascynujące! :) 02.09.04, 16:55
      Witam was wszystkie! Pewnie tak jak większość z was trafiłam na forum
      przypadkowo i jestem zachwycona, że tyle nas jest! Moja przygoda z motocyklami
      zaczęła się jakieś 6 lat temu (uciekałam z domu w wieku 15 lat, żeby pojechać z
      przyjaciółmi na zlot.. :)). Teraz kończę prawko na motor - mam już SHL,MZ i WSK
      ale oczywiście zbieram pieniądze (tak jak niemal wszystkie) na coś nowszego
      (być może Virago). Jestem dziennikarką - pracuję w radiu i gazecie. Piszę się
      oczywiście na zlot i ofiaruję swoją pomoc :):) jak tylko będę potrafiła! Mam
      nadzieję, że uda mi się też zaprosić chociaż niektóre z was do mojego programu.
      Oprócz prawdziłego motocyklowego szału trenuję AIKIDO i łażę po górach. Teraz
      mieszkam w warszawie, ale pochodzę z podkarpacia. Swoją drogą czy są tu jakieś
      podkarpackie babki ??? :)
      pozdrawiam was wszystkie!
      patsy
    • xena80 Re: Kim jesteśmy? 03.09.04, 19:08
      Ciao, Witam Was wszystkie... Jak miło, że tyle nas jest, nas kobiet lubiących
      motocykle!!!! Forum, tak jak większość z Was, znalazłam przez przypadek, ale
      nie żałuje, hi hi hi ;-))) Znalazłam tu wiele ciekawych tematów o motorkach...
      oj...ale ze mnie gapa... nie przedstawiłam się... Mam na imię Aśka, znajomi
      nazywają mnie Xena...mam 24 lata i tak jak wy kocham motocykle. Zaraził mnie
      tym mój facet... na początku jeździliśmy razem, ja oczywiście jako
      plecaczek...z czasem chyba mi się znudziło i postanowiłam, że zrobię kurs na
      kat "A"... troszkę to trwało, bo jestem strasznie zarobiona... ale w końcu sie
      udało!!! zrobiłam kurs i dostałam od mojego faceta motocykl(Honda NSR) na dzień
      dziecka ;-)))od tamtej pory troszkę śmigam ale na egzamin jeszcze nie miałam
      czasu się wybrać... Za parę dni idę na urlop, więc może wtedy mi się uda
      wszystko pozałatwiać... Pozdrawiam - Xena !!!
    • hondacb500 Re: Kim jesteśmy? 21.09.04, 15:24
      WITAM :)

oczywiście, jak większość babek, znalazłam to forum przez przypadek :)
      hehe, szukając wzmianek o zlocie klubu AMAZONKI :-P
      w każdym razie cieszę się bardzo, że odkryłam to forum
      Na moto jezdze trzeci sezon, chociaż to pierwszy sezon na własnej CB500:)
      wcześniej z facetem na spółę - ZZR600 i SuperTenere660:)
      Mieszkam z Gdyni, więc mam nadzieję, że spotkamy się kiedyś z MANETTKĄ !!?? na
      Zaspie? jak co środę? gg 2920025 :)
      Na codzień oprócz jeżdzenia na moto zdarza mi się pracować - wysyłam ludzi na
      urlopy - tzn pracuję w biurze podrózy :)
      Weekendy spędzam motocyklowo, a jak w tygodniu zdarza się brak pogody lub czasu
      na jeżdzenie, reaguję PSM-em i wszyscy na tym tracą hihi :)

co do zlotu - TAK TAK TAK TAK TAK :))) zróbmy to :)
      możemy w sumie same zorganizować sobie sabacik co? namioty, dobre miejsce
      strategiczne i cały weekend po babsku...

a wracając do Amazonek - robią zazwyczaj zlot wiosną.. w Nowym Dworze
      Mazowieckim, mam nadzieję. Spotkanko tam?

pozdrawiam serdecznie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka