Dodaj do ulubionych

Subtelności wiosenne

IP: 192.168.5.* 25.03.02, 09:35
Czy ten emdwa to rzeczywiście taki dęty pajac czy tylko tak kokietuje?
Wielokrotnie na tym Forum dochodziło i dochodzi do różnych konfliktów słownych.
Nie wiem czy kiedykolwiek kończą się realna potyczką jednak niewątpliwie mają
swojego dumnego bohatera.
Szczypiornista, straszący fizycznością, karateka opowiadacz z kopnięciami na
poziomie dwu metrów, często za podwójną gardą tworzona z "drobnoustrojów".
A może tak choć raz rzeczywiście stać by Cię było pajacu na przemyślenie i
rewizję swojego jakże infantylnie żałosnego stanowiska?
Może przestaniesz wreszcie być samozwańczym cenzorem i najwyższym krytykiem?
Rozmowa z Tobą to coś co trudno nazwać przyjemnością.
Trudno milczeć jeśli Twoje prowokacyjne sądy zbliżone do postawy szefa
samoobrony, oraz deklarowana sympatia do ludzi spod znaku NIE i takiej właśnie
opcji szacunku dla innych są zuchwale powszechniejące.
Dlatego nic dziwnego jeśli nie tylko ja staram sie powściągnąć Twoje opinie lub
z nimi polemizować.
Uciekasz w takich sytuacjach starając się umniejszyć godności każdego kto jest
zdania innego niż Ty.
A Ty sam mylisz się nader częto. Niestety. Do tego bywasz wulgarny i chamski,
co już z pewnością nie przynosi Ci chwały.
Więc możesz sobie coś tam mruczeć pod nosem, jednak waż słowo, bo dzban póty
wodę nosi póki mu się ucho nie urwie.
Pozdrawiam i aż tak źle Ci nie życzę, ale wydaje się , że trudno Ci będzie
spaść zawsze na cztery łapy.
Głupota nie boli, skutki nie mądrzenia bywaja dotkliwe.
:)))kubek
Obserwuj wątek
    • aniela_ Re: Subtelności wiosenne 25.03.02, 09:37
      może spotkajcie się na ubitej ziemi? :)
      • Gość: kubek Re: Subtelności wiosenne IP: 192.168.5.* 25.03.02, 09:45
        A jaki miałby być cel takiego spotkania?
        I jak na nie liczyc jeśli postawa tego rozmówcy nawet tutaj wskazuje na
        unikanie kontaktu.
        Mnie to spotkanie niczego przynieść nie może , a ten pajacujący supermario,
        napewno nie dysponuje taką ilością wolnego czasu aby poświęcać go jakiemuś
        kubkowi.
        ;)))kubek
        • aniela_ Re: Subtelności wiosenne 25.03.02, 10:05
          moglibyście np dłonie sobie podać. mógłby Cię mario pieszczotliwie za uchem
          podrapać ;) może nie bylby taki mario straszny jak sie maluje ?:)
          • Gość: kubek Re: Subtelności wiosenne IP: 192.168.5.* 25.03.02, 10:36
            Aniela, jeśli nie ujma, proponuję Ci kawę. Albo herbatę z cytryna, bo zimno
            dziś.
            Nie jestem zwolennikiem zwady i zadeklarowanym przeciwnikiem chamstwa w każdym
            jego przejawie. Przyzwolenie na panoszenie się właśnie takich niskich technik
            według mojego przekonania nie ma nic wspólnego z tolerancja czy zasadami
            demokracji, jak czesto tutaj przez niektórych przywoływanymi.Uważam też, a
            właściwie zgadzam się jedynie z opinią iż chamy honoru nie mają, a o ziemi
            udeptanej wspominałaś.
            Jest racja w tym, że to ja odpowiedziałem na podjęty z nieskrywaną
            zapalczywością temat Wielkiego Tygodnia. Nie uważam, aby ktoś kogo znam z tego
            Forum jako zwolennika wulgaryzmów i postać o bardzo prymitywnych
            zapatrywaniach, często gwałtownie wyrażanych napaściach na innych, miał
            jakikolwiek tytuł do kolejnej nikczemności i swawolenia wokół zagadnień, które
            sa mu zupełnie obce. Sam deklarował niejednokrotnie wrogość wobec wyznawców
            religii oraz własny brak religijnych zainteresowań i przekonań. Jeśli ktoś ma
            ochotę może wierzyć lub nie. To jego sprawa. Przestaje być jego sprawą jeśli na
            Forum podejmuje rozważania, o czymś co jest mu zgodnie z autodeklaracją obce.
            Mnie podobaja się obyczaje wielkanocne. Nie tylko te w Polsce, choć nie
            ukrywam,że należą do najbarwniejszych. Poza wymiarem religijnym , okres
            wielkanocny ma swój sens jako czas kalendarzowy i ma to wyraz w wielu kulturach.
            Nawet polskie zwyczaje przedchrześcijańskie wskazują na potrzebę takiej pory.
            Wyjasnianie tego zajęłoby sporo czasu więc jedynie poprzestanę na informacji.
            ...Często ostatnio zdarza się ,że Forum jest komentowane jako nudne.
            Dziś można rozmawiać o Oskarach- trafione lub nie, można o czymkolwiek. O
            każdym z tematów można powiedzieć nudny. Temat każdy jest dobry, a nudne są
            wywody dyletantów. I ja miałbym na taki temat tyle...
            ;;;)))Pozdrawiam kubek
            • Gość: aniela Re: Subtelności wiosenne IP: *.mst.gov.pl 25.03.02, 10:49
              herbatę z cytryną i miodem (podziębionam) zamiawiam :)

co do pozostałej części elaboratu: nie wdaję się w spór żaden z dajmynato
              panami spod budki z piwem (wszelkie podobienstwo osób jest przypadkowe i
              niezamierzone, rzecz jasna :)) ani na tematy blahe ani na dożylne, tym bardziej
              religijne :) nie oznacza to że jest we mnie przyzwolenie na chamstwo, ale że
              trzymam się z dala na odległość przynajmniej pogrzebacza :)

nie zgadzam się też z uzasadnieniem rzekomym daty świąt. wątpię żeby zaśnieżona
              wielkanoc była ważna ;)

nie pozdrowię bo zarazki rozsiewam, z daleka tylkko pomacham, a. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka