Dodaj do ulubionych

co ile kupujecie buty...??

06.08.04, 20:21
Jestem przerażona, co miesiąc kupujemy Aśce buty!! jedne wytrzymały miesiąc i
dwa tygodnie, to najdłużej :( Nie mówię o tym, że nie nadążam, ale w ogóle to
niedługo nie będzie nas na to stać po prostu :(( Teraz zamierzam ograniczyć
się do dobrych, skórzanych butków, ale nie Bartka, postanowiłam, że zapłacimy
za nie góra 80zł...
Aśka chodzi od 10-ego miesiąca życia, 23-go sierpnia skończy rok, długo ta
noga będzie jej rosła w takim zastraszającym tempie...?
Ja jestem przerażona, a jak to u Was wygląda....?
pozdrawiam
Aga
Obserwuj wątek
    • renik.w Re: co ile kupujecie buty...?? 07.08.04, 19:40
      Igoruś co 2 m/ce mniej więcej - ponieważ teraz zaczął chodzic na poważnie :) -
      kupiliśmy mu buciki firmy Postęp , a zimowe pewnie kupie z Sopockiego Tombutu -
      są stosunkowo niedrogie
      pozdrawiam i zapraszam na link poniżej - Igoruś w ZOO
      • aolka Re: co ile kupujecie buty...?? 13.08.04, 21:11
        pocieszy cie, ze nasze wytrzymaly 3 tygodnie :))
        paszczur tez zasuwa od lipca, ale generalnie boso, albo w skarpetkach...
        slyszalam, ze w Polsce lekarze kaza dzieciom nawet w domu chodzic w bucikach :(
        to niezdrowe jest dla stopek. nie wiem dlaczego tak wymyslili, moze dostaja
        prowizje od firm obuwniczych :)))
        wiedzialyscie ze ludzka stopa, a raczej kosci stopy sa dopiero kolo 20-tego
        roku zycia uksztaltowane? ciekawe nie..

wiadomosc malo pocieszajaca, jeszcze dlugo beda im te stopki rosly w takim
        tempie.
        poniewaz pracuje, ze tak powiem u zrodla moge ci powiedziec co mi doradzono:
        otoz buciki na jesien kupuje sie tak. ubiera grupsza skarpetke. do bucikow
        wklada wkladki, sa takie m malutkie, wierz mi i wtedy przymierza sie bucik :) i
        generalnie powinien byc jeszcze prawie centymetr luzu. wtedy bedziesz miala
        problem z glowy na troche dluzej, bo jak wyjmiesz wkladke, to bucik ci sie
        znowu powiekszy :) fajne nie!

pozdrowienia ola
        • renik.w Re: co ile kupujecie buty...?? -aolka 13.08.04, 21:19
          jeżeli Igor może chodzić po domu boso to ssuper !!:) Ja słyszałam, że po
          podłodze twardej nie powinny dzieciaczki chodzić boso tylko w butkach , a ja
          Igorka i tak boso puszczam bo szkoda żeby mu się nóżka kisiła w kapciuchach ;)
          A pomysł na buty jesienne świetny napewno skorzystam - dzięki
          • renik.w Re: co ile kupujecie buty...?? -aolka i jeszcze .. 14.08.04, 09:14
            gdzie można kupić takie wkładki ?? - nie widziałam w sklepach z butami dla
            dzieci
            • aolka Re: co ile kupujecie buty...?? -aolka i jeszcze . 15.08.04, 21:48
              renik, jak chcesz to ci przysle z niemiec :))) nie wiem gdzie w polsce. ale
              sa. bo na tych co ja kupuje jest tez po polsku napisane. ale mi sie glupio
              teraz zrobilo..... a masz gdzies deichmanna pod bokiem? oni powinni miec. o
              jejka, jejka....
            • aolka Re: co ile kupujecie buty...?? -aolka i jeszcze . 15.08.04, 21:48
              no i jeszcze buziaki dla igorka
              • renik.w Re: co ile kupujecie buty...?? -aolka i jeszcze . 16.08.04, 08:08
                o rany zupełnie zapomniałam, że nie mieszkasz w Polsce, a dichemana (nie wiem
                jak to się pisze :)) mam niedaleko to zajrzę może będą mieli - dzięki kochana
                jesteś pa
                • cz.wrona Re: co ile kupujecie buty...?? -aolka i jeszcze . 16.08.04, 21:37
                  To ja też poszukam takich wkładek- super pomysł!!!
                  My na razie kupiliśmy takie bytki BEFADO ale w między czasie kaczor nauczył się
                  chodzić i teraz problem jakie kupić? Sandały czy zakryte?
    • renik.w Re: co ile kupujecie buty...?? 16.08.04, 21:57
      My kupiliśmy Igorkowi buciki Postępu - takie ortopedyczne - to nie są ani
      sandałki ani zakryte :) , ale teraz to już chyba nie opłaca się kupowac
      sandałków typowych - może kup jakieś adidaski .
      • milena_w do Renik 18.08.04, 14:08
        renik a gdzie w trójmieście można kupić Postępy i ile one mniej więcej kosztują?
        • renik.w Re: do Renik 18.08.04, 14:25
          Ja kupiłam w Smyku w "Alfa centrum" na Kołobrzeskiej - cena chyba coś ok 70 zł
          nie pamiętam cholercia, ale napewno nie mniej - podobne buciki do Postępu są
          Tombutu - można je zamówic nawet przez internet www.tombut.com.pl - a sklep
          jest w Sopocie nie pamiętam ulicy . Butki Tombutu są zdecydowanie tańsze ok 50

pozdrawiamy
    • planetta potrzebyję rady 17.08.04, 11:46
      Mój Oskar caly czas chodzi na paluszkach, nie sam, ale przy meblach. Lekarka
      powiedziala, że nie ma powodu do obaw, że może tak chodzić nawet do 1,5 roku.
      Mówi, że dużo dzieci tak chodzi, ale ja jakoś nie słyszałam, nawet na forum
      żadna mama nie pisała o tym. Wydaje mi się, że on się bardzo męczy, ja bym tak
      nie wytrzymała!!! Staje dosłownie na samych palcach, paznokietki ma ciągle
      połamane!!! Postanowiłam zakładać mu buty w domu (chociaż lekarze radzą
      chodzenie w domu i po trawie na boso!), żal mi go, bo bardzo nie lubi butów,
      poza tym w te upały skarpetki i skórkowe buty!!!.... Mamy butki, o których
      mówiła Renik - firmy Postęp, podobno są najlepsze dla maluchów, świetnie
      trzymają nóżkę. Pani w sklepie potwierdziła moje myślenie, że powinnam mu
      zakładać butki w domu, bo potem może mieć problemy np. z kostkami!
      Czy słyszałyście kiedyś o takim chodzeniu, znacie takie dzieci, a może Wasze
      pociechy tak zaczynały? Zaznaczam, że nie chodził w chodziku (często jest to
      przyczyną).
      Proszę napiszcie coś, bo zaczynam się martwić, jak butki nie pomogą to
      pójdziemy do ortopedy. Pozdrawiam i z góry dziękuję
      • cz.wrona Re: potrzebyję rady 17.08.04, 13:35
        Sławek odwrotnie- chodzi z palcami do góry! Może idź do ortopedy jesli martwisz
        sie...uspokoi Cie i rozwieje wątpliwości...
      • iwona-mama-majki Re: potrzebyję rady 18.08.04, 11:10
        Nasza Majka też chodziła na poczatku na paluszkach. Paznokcie miała też w
        fatalnym stanie. Dopiero jak zaczęła chodzić już sama a nie przy meblech stawia
        całe stópki. Myślę, że nie ma się co tym martwić na zapas. Poczekaj jeszcze
        trochę, niech Oskar przyzwyczai sie troche do bucików. My na początku
        kupliliśmy małej takie zwykłe kapciuszki - chyba w ccc. Leciutkie i przewiewne
        a przy tym z usztywnioną kostką. Następne były Melanii ( po prostu rewelacja).
        Teraz chodzi w sandałkach Bartka - ale chyba kupiłam te buty po raz pierwszy i
        ostatni. Właśnie zaczynam się rozglądać za jesiennymi. Mam nadzieję jednak, że
        przechodzi jeszcze do zimy w tych, które ma. Mam wrażenie, że nóżka wcale jej
        nie urosła.
        pozdrawiam
      • mama007 Re: potrzebyję rady 18.08.04, 15:41
        jak aska zaczynala chodzic moja ciocia (jest ordynatorka pediatrii u mnie w
        miescie z ktorego pochodze) powiedziala, ze ma prawo chodzic na palcach. jesli
        chodzi na palcach a do tego krzyzuje nogi to dopiero wtedy jest zle.
        przejdz sie do ortopedy, uspokoisz sie :) a w domu jesli koniecznie zakladasz
        maluchowi buty to albo leciutkie sandalki labo kapcie typu lemigo, befado, maja
        atesty, a sa przewiewne i bardzo leciutkie
        pozdrawiam
        • planetta do mamy007 31.08.04, 10:18
          dziękuję Ci za radę, w ten sam dzień pojechaliśmy do sklepu i kupiliśmy paputki
          Lemigo, na początku próbował jeszcze na paluszkach ale już teraz pięknie chodzi
          (odpukać :-))pewno niedługo się puści i zacznie sam biegać, najważniejsze, że
          nauczył się stawiać całe stopy, utrzymuje równowagę no i nie męczy się w
          butkach Postępu (są idealne, ale na chłodniejsze dni).
          Dziękuję wszystkim mamom za rady :-)))))))))))))))))))))))))
          Pozdrawiamy
    • gagunia Re: co ile kupujecie buty...?? 21.08.04, 23:39
      hihi u nas jest to samo. w czerwcu kupilam kacprowi trampki i sandalki - w
      lipcu musialam zakupic nowe bo mlody nawet nie dal sobie na nogi zalozyc -
      cisnely a z sandalkow wychodzil palce. :) jak policzylam mial juz 7 par butow -
      w tym 4 pary stoja za male. nie licze tych szmaciakow-kapciuszkow oczywiscie :)
      teraz kacper ma niespelna 14 miesiecy i nosi rozmiar 22-23!!!
    • renik.w Re: co ile kupujecie buty...?? 22.08.04, 17:46
      A ja znowu musiałam kupić nowe buty :( Postępy już za małe na Igorusia - szkoda
      • aolka Re: do renik 29.08.04, 15:52
        jesli podasz mi adres to pod kniec wrzesnia dostaniesz wkladeczki dla
        malucha :). kuzynka mojej przyjaciolki jest wlasnie w odwiedzinach i wraca w
        polowie miesiaca do gdanska, wiec wyslalaby ci je po prostu w liscie.
        pozdrawiam
      • aolka Re: co ile kupujecie buty...?? 29.08.04, 15:57
        a my mamy kalosze dla pascala!!!!
        jest zachwycony. jedziemy teraz do danii i musi miec cos zeby moc sie taplac w
        morzu. juz cie ciesze na ten widok.
        a na razie kaze sobie zakladac w domu i smiejesie sam z siebie
        • renik.w Re: co ile kupujecie buty...?? 30.08.04, 08:32
          aolka super dzięki :))))) - byłam w dichmanie i nie było wkładek - tzn były ale
          wielkie jakieś ;(( - napisz do mnie na priv proszę :) igor_wp@wp.pl
          Mieszkamy w Gdańsku w Brzeźnie przy ul. Łozy 17D m 11 - napisz ilę będę Ci
          winna pieniążków - pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka