Dodaj do ulubionych

nie mam znajomych

17.08.04, 22:21
to nie ze nie mam ale za malo. Jestem francuzem z pochodzenia Polskiego
mieszkam w Wwie od dwoch lat i szukam po prostu znajomych
Obserwuj wątek
    • Gość: agula Re: nie mam znajomych IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 17.08.04, 22:24
      ja mogę być twoją znajomą,ale nie jestem z wawy więc zostaje tylko komputer
      • summer Re: nie mam znajomych 17.08.04, 22:42
        et moi, avec plaisir...
        • nicolas1981 Re: nie mam znajomych 17.08.04, 23:09
          ale czemu tak jest
          dzieki za twoje slowa po francusku
          moze nie ciekawy jestem
          ale za ciezko mi jest z tym teraz
          • summer Re: nie mam znajomych 17.08.04, 23:26
            hmmm..komuś pewnie mówisz "dzień dobry".....
            kogoś witasz,
            może komus powiesz komplement?
            podobno żaden czlowiek nie jest samotną wyspą... chyba ze sam tego chce. Znam
            ten stan.... z pewnością jesteś interesujący - tylko zacznij sam siebie
            doceniać, lubić...wtedy i świat stanie się przeyjaźniejszy! Bonne chance!
          • zabieganab Re: nie mam znajomych 18.08.04, 13:11
            nicolas1981 napisał:

> ale czemu tak jest
            > dzieki za twoje slowa po francusku
            > moze nie ciekawy jestem
            > ale za ciezko mi jest z tym teraz
            rozumiem Twoją sytuacje lepiej niż doskonale!
            ja byłam na stażu w Portugalii co prawda tylko pół roku, ale też mało kto
            chciał się mną "zająć". I nie mam tu na myśli żadnych intymnych kontaktów,
            tylko zwyczajne ( ? ) pójście do kina, na basen czy na tzw. piwko. Tu w Polsce
            obracam sie wśród obcokrajowców i zawsze znajdę dla kogoś czas! Zawsze się
            cieszę, gdy mogę spędzić z taką nową osobą czas. To są zawsze baaaardzo ciekawe
            znajomości.
            Mam nadzieję, że jednak poznasz fajnych i ciekawych ludzi! :-))
            • nicolas1981 Re: nie mam znajomych 18.08.04, 13:17
              Z jakich krajow poznalasz ludzie?
              • zabieganab Re: nie mam znajomych 18.08.04, 13:21
                ponieważ mówie po niemiecku i po angielsku, to przebywam z Niemcami,
                Anglikami... ale i z każdym kto mówi po ang lub niem. Wiem, że jest paru ludzi
                z Włoch i z Francji i innych krajów
    • Gość: Jola Re: nie mam znajomych IP: 5.1.* / 199.67.140.* 18.08.04, 08:43
      Nie łam się Mikołaju (bo chyba tak masz na imię) ja te z mieszkam w Wawie tylko
      że od 3 m-cy i również nie mam tu znajomych, bo warszawiacy to taki dziwny
      naród który zamyka się we własnym gronie i nie lubi przyjezdnych (takie
      przynajmniej jest moje wrażenie). Jeśli chcesz możemy kiedyś gdzieś
      wyskoczyć ;)
      • nicolas1981 Re: nie mam znajomych 18.08.04, 08:58
        dzieki za poparcie
        ale to dziwne jestem czlowiekiem otwartym i nie udalo mi sie zdobyc towarzystwa
        zostawiam ci mojego maila
        nicolas_levi@yahoo.fr
        Nicolas
        • nicolas1981 Re: nie mam znajomych 18.08.04, 09:00
          nie lubie sie poddac ale czasem trudno jest
          • Gość: Jola Re: nie mam znajomych IP: 5.1.* / 199.67.140.* 18.08.04, 09:09
            dzięki za maila ale będzie z tym trudno bo w pracy mam poblokowane wszystkie
            skrzynki (względy bezpieczeństwa) może w weedkend coś "skrobnę"
          • Gość: Mała Mi Re: nie mam znajomych IP: *.eltur.com.pl 18.08.04, 09:17
            wcale nie musisz sie poddawać :)
            tylko wejdz w jakas grupe: np zapisz sie na kurs tanca?? troche poćwiczysz a
            może tez ci sie spodobac, no i poznasz tam kogos :)
            albo jakis inny kurs.. tam chodza ludzie ktorzy zazwyczaj sie nie znaja :)
            a ze przytłoczyła cie warszawka to sie nie dziw :) to miasto na kazdego tak
            dziala
            jak chcesz fajnych ludzi poznac to na wroclaw sie przenies :)
            pozdr
        • nicolas1981 Re: nie mam znajomych 18.08.04, 09:30
          SPROBUJE sie zapisac ale nie na taniec, tez myszlalem o tym. Nie wyprowadze sie
          do Wroclawia bo studiuje w Wwie.
          Bym wolal cos wiazane z nauka humanistyczna
          • Gość: Mała Mi Re: nie mam znajomych IP: *.eltur.com.pl 18.08.04, 09:40
            a kurs tanca nie jest humanitarny? :)
            bo z naukami humanistycznymi kojarzy mi sie tylko modelarstwo :) ale nie sadze
            zeby sklejanie samolocikow bylo na tyle popularne abys tam znajomych poznal..
            a skoro studiujesz to przeciez musisz znac ludzi??? nawet studia zaoczne daja
            taka szanse? z nikim nie rozmawiasz na zajeciach???
            • nicolas1981 hej 18.08.04, 09:43
              To nie o to chodzi. Byłem dwa razy na stypendium w Polsce, poznałem mnóstwo
              osob i dziewczyn ale przewaznie to byli obcokrajowce którzy wyjechali u nich,
              poznałem Polacy ale wszyscy wjechali za granica. Studiowałem na SGHa i tam
              trudno poznac kogos poza tym pracowałem przez caly rok, uczyłem francuskiego i
              to było fajna malo ambitne no ale…Teraz ide na MBA w wwie czyli nikogo nie znam
              bo niemialem okazje
              • nicolas1981 Re: hej 18.08.04, 09:44
                myszle bardziej ze bede nalezyc do jakis kol naukowych na uczelnie (sggw tym
                razem)
                • nicolas1981 Re: hej 18.08.04, 09:59
                  Nie uwazam sie za cwaniakem Ale fakt musze byc inny. W Warszawie znam 5
                  dziewczyn jeden Senegalczyk (dobry kolega) i jedna dziewczyna z Korei
                  Polnocnej. A oprocz to to nic. Kiedy rozmawiam z facetami to oni tylko o
                  samochodach rozmawiaja no nie wiem po prostu…Nie mam 500 znajomych w Paryżu ale
                  mam z Kim porozmawiac mam tacy „prawdziwy koledzy” ale w Wwie slabo z tym…wiem
                  za duzo marudze
                • Gość: studentka Re: hej IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.04, 17:46
                  koło naukowe sggw? Studiuję na sggw, też czuję,że mam mało znajomych, z którymi
                  można by sensownie porozmawiać, myślę,że na sggw jest sporo takich
                  osamotnionych, więc może znajdziez z kimś wspólny język. Pozdrawiam.
              • Gość: Jola Re: hej IP: *.ssmb.com 18.08.04, 09:50
                ja też byłam na stypendium tyle że w Belgii, też poznałam dużo ludzi, nawet mam
                paru znajomych z którymi nadal koresponduję. Osobiście myślę, że to kwestia
                mentalności Polaków, dużo łatwiej jest się zapoznać z obcokrajowcami, bo oni
                mają inne podejście do człowieka, bardziej otwarte.
                • nicolas1981 to samo 18.08.04, 10:01
                  Nie uwazam sie za cwaniakem Ale fakt musze byc inny. W Warszawie znam 5
                  dziewczyn jeden Senegalczyk (dobry kolega) i jedna dziewczyna z Korei
                  Polnocnej. A oprocz to to nic. Kiedy rozmawiam z facetami to oni tylko o
                  samochodach rozmawiaja no nie wiem po prostu…Nie mam 500 znajomych w Paryżu ale
                  mam z Kim porozmawiac mam tacy „prawdziwy koledzy” ale w Wwie slabo z tym…wiem
                  za duzo marudze
                  • zabieganab porozmawiać z kimś... 18.08.04, 13:19
                    hymmm.... jak ja byłam w portugalii to po paru tygodniach denerwowało mnie, ze
                    każda rozmowa była identyczna, tzn: pytania o to czy tęskni mi się do Polski, o
                    to co mi sie podoba na miejscu, o to co już zwiedziłam... bla, bla, bla... a mi
                    się chciało pogadać o życiu, jak oni tam żyją, co robią po pracy, dlaczego jest
                    tyyyle bezpańskich psów na ulicach... i... i... i....
                    • zabieganab Re: porozmawiać z kimś... 18.08.04, 13:54
                      widze , ze już znalazłes kogoś w Warszawie! No widzisz! Super!
                    • nicolas1981 Re: porozmawiać z kimś... 18.08.04, 13:57
                      kiedy czytam co piszesz przypomina mi moja sytuacje
                      nawet myszlalem pisac male fiszki z odpowiedziami i je rozdawac posrod ludziach
                      zartuje:)
                      • zabieganab Re: porozmawiać z kimś... 18.08.04, 14:37
                        wiec widzisz, dziwni ludzie nie są tylko w Warszawie! Wszedzie tak być!
                        • nicolas1981 Re: porozmawiać z kimś... 18.08.04, 21:07
                          wszedzie gdzie jestem
                          to samo widze, czuje, placze
                          • nicolas1981 Re: porozmawiać z kimś... 19.08.04, 22:50
                            kurka wodna...
                            • zabieganab Re: porozmawiać z kimś... 23.08.04, 14:17
                              no i jak minął Ci wekend? mam nadzieję, ze nie samotie! ;-))) hymmm...
                              zaciekawiłeś mnie swoją osoba...
                              • nicolas1981 Re: porozmawiać z kimś... 23.08.04, 15:59
                                a tak a czemu?
                                Moj mail nicolas_levi@yahoo.fr
                                do uslyzobaczenia
                                Nicolas
                                • zabieganab Re: porozmawiać z kimś... 24.08.04, 11:03
                                  no bo rozumiem troche twoj problem, ze bedąc w obcym kraju czujesz się trochę
                                  samotnie. A czytałam twoje rozmowy tu na czasie i widzialam, że sie jakieś
                                  dziewczyny do Ciebie zglosily.
                                  Pozwolisz, że mail Ci wysyłac nie będę, bo nie mam Ci nic szczególnego do
                                  napisania... chyba, ze chcesz coś zapytać :-)
                                  • nicolas1981 Re: porozmawiać z kimś... 24.08.04, 14:14
                                    calkiem logiczna odpowiedz
                                    • zabieganab Re: porozmawiać z kimś... 25.08.04, 09:24
                                      nicolas1981 napisał:

> calkiem logiczna odpowiedz

Ho! ho! Ho! Chłopcze rozmawiasz z polską kobietą, a nie z byle kim! Wiec
                                      rozmowa przybiera tok logiczny! :-)) ( juz nie będę się chwalić, że parę szkół
                                      ukończyłam z wynikiem bardzo dobrym...)
                                      • nicolas1981 Re: porozmawiać z kimś... 29.08.04, 22:34
                                        a jakie szkoly?
                                        • zabieganab Re: porozmawiać z kimś... 30.08.04, 08:44
                                          jakie szkoły? ano różne: i w Polsce i w Niemczech... :-)))
                                        • zabieganab Re: porozmawiać z kimś... 31.08.04, 08:48
                                          gdzie przepadłeś?...
                                          • nicolas1981 Re: porozmawiać z kimś... 31.08.04, 11:24
                                            no jestem ale poszedlasz...
                                            • Gość: yorg Re: porozmawiać z kimś... IP: *.crowley.pl 01.09.04, 17:56
                                              nie poszedlasz ale poszłaś
                                              pozdrawiam
                                            • zabieganab Re: porozmawiać z kimś... 03.09.04, 12:10
                                              nicolas1981 napisał:

> no jestem ale poszedlasz...

tak, tak.... słodkie są takie błedy popełniane przez cudzoziemców :-))
                                              Rozkoszne! Pozdrawiam! Co porabiasz młody człowieku?
                                              • Gość: yorg Re: porozmawiać z kimś... IP: *.crowley.pl 03.09.04, 13:08
                                                ponieważ młody człowiek nie odpowie to ja go wyręczę - ciężko pracują moje
                                                palce na klawiaturze.
                                                pozdrawiam
                                                • zabieganab Re: porozmawiać z kimś... 03.09.04, 13:16
                                                  a ty z tym młodym ćzłowiekiem razem pracujesz?...
                                                  • Gość: yorg Re: porozmawiać z kimś... IP: *.crowley.pl 03.09.04, 13:33
                                                    niestety nie
                                                  • Gość: ciekawa nieładnie!!!!!! IP: *.ssmb.com 03.09.04, 13:35
                                                    hmm...
                                                    widzę że kolega yorg zamiast mnie odwiedzić obce baby podrywa
                                                    wrrrr
                                                  • zabieganab Re: nieładnie!!!!!! 03.09.04, 13:47
                                                    oj, wybacz mu dobra kobieto, bo on jest tylko mężczyzną i nie bardzo wie co
                                                    czyni.... :-)))
                                                  • Gość: yorg Re: nieładnie!!!!!! IP: *.crowley.pl 03.09.04, 14:47
                                                    pogadały Panie na mój temat - fajnie
                                                    panna "ciekawa" nie miała ochoty dalej ze mną rozmawiać to czemu teraz to
                                                    czyni, a drugiej szacunek składam na piersiach- szczera ta bolesna prawda
                                                    pozdrawiam
                                                  • zabieganab Re: nieładnie!!!!!! 03.09.04, 14:56
                                                    no wiesz.... ma sie te wsoje lata, wiec się pewne życiowe prawdy zna...
                                                    Pozdrawiam weekendowo! Buźka!
                                                  • Gość: yorg Re: nieładnie!!!!!! IP: *.crowley.pl 03.09.04, 15:01
                                                    dzięki za pozdrowienia - jak będzie się nudziło napisz ( nf22@gazeta.pl) -
                                                    dziękuje
                                              • nicolas1981 Re: porozmawiać z kimś... 03.09.04, 22:59
                                                aktualnie jestem w paryzu
                                              • nicolas1981 Re: porozmawiać z kimś... 03.09.04, 22:59
                                                nie jestem cudzoziemiec bo dzis dostalem polski paszport
                                                • Gość: ania Re: porozmawiać z kimś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 01:04
                                                  Gratuluje paszportu :)
                                                  A ta wawa sie nie zalamuj napewno spotkasz wielu zyczkiwych ludzi w swoim zyciu.
                                                  Moje poczatki w wawie tez nie nalezaly do rewelacyjnych. Jak widzilam tych
                                                  ludzi biegajacych zawsze zagonionych za swoimi sprawami. Tez bylam samotna
                                                  momentami ale z czasem znalazlam znajomych. I sadze ze i Tobie sie uda :DDD
                                                  życze powodzenia i wytrfalosci
                                                  Pozdrawiam
                                                • Gość: Ania Re: porozmawiać z kimś... IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 06.09.04, 17:51
                                                  Zawsze sie fascynowałam Francją:)Byłam w jej południowej części i uważam ze
                                                  Nicea jest piękna.Moze zaprezentujesz mi kilka ciekawych miejsc wartych
                                                  zwiedzenia we Francji?
                                                  Mozesz napisac na ankao3@op.pl.
                                                  :)
    • loser13 Re: nie mam znajomych 04.09.04, 13:33
      Nie poddawaj sie. Ja tez jestem samotny i to koszmarnie. Nie mam zadnych
      przyjaciol, znajomych ze o kobiecie nie wspomne.

Ale coz, moze to sie kiedys zmieni. Tylko ze wiesz - w internecie raczej nikogo
      nie znajdziesz, to sztuczne. Ja juz nie szukam przez siec. Tyle falszywosci
      tutaj.
      • Gość: nowa Re: nie mam znajomych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 20:23
        loser13
        jak smutno czytało się twoje słowa. Na forum jestem nowa, ale mam nadzieję, że
        uda mi się znaleść kogoś z kim będzie się przyjemnie choćby korespondowało. Nie
        jestem zdesperowana i zupełnie samotna, ale otwarta i czekam na innych.
        pozdrawiam,
      • Gość: saba-dor Re: nie mam znajomych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:01
        to jest bardzo smutne i kzrywdzace dla niektorych ,co piszesz.Zgadza sie ,ze w
        necie sa rozni ludzieAle ja nie uwazam sie za osobe zla ,falszywą czy dziwna.
        Więc wyobrazam sobie ,ze jest wielu do mnie podobnych. Nie mierz wszystkich
        jedna miarka.W necie mozna znalezc przyjaciól,mnie to sie udalo Zycze Ci tego
        samegoLudzie sa wszedzie rozni -i zli i dobrzy.Zarowno w realnym jak i w
        wirtualnym swiecie.Juz masz znajomych ,ja nią jestem
      • Gość: nowa Re: nie mam znajomych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:04
        widzisz losert13 - już masz dwie miłe nieznajome optymistki głowa do góry,
        palce na klawiaturze :)
        • Gość: nicolas Re: nie mam znajomych IP: *.w193-249.abo.wanadoo.fr 06.09.04, 13:15
          cze nicolas1981 z tej strony,
          pare dni temu dostalem paszport
          a dzis dostalem Mgr!
          youpi
          wracam do Polski na dwa lata!!
          a jesli chodzi o znajmoych to pewnie znajde no mam troche w wwie...
          • Gość: nicolas1981 Re: nie mam znajomych IP: *.w80-12.abo.wanadoo.fr 07.09.04, 09:54
            jakasz dziewczyna z Polibudy do mnie napîsala maila ale niestety skasolwal sie
      • zabieganab Re: nie mam znajomych 07.09.04, 13:14
        loser13 napisał:

> Nie poddawaj sie. Ja tez jestem samotny i to koszmarnie. Nie mam zadnych
        > przyjaciol, znajomych ze o kobiecie nie wspomne.
        >
        > Ale coz, moze to sie kiedys zmieni. Tylko ze wiesz - w internecie raczej
        nikogo
        >

hymmm i tutaj Cie zaskocze! Od poczatku traktowałam net z przymrużeniem oka,
        ale przez ostatni rok poznałam paru fajnych ludzi i nie uważam, że tylko
        straciłam czas. owszem, czasem należy poprostu mieć w życiu trochę szczęscia...
        Ale i cierpliwości!
        > nie znajdziesz, to sztuczne. Ja juz nie szukam przez siec. Tyle falszywosci
        > tutaj.
    • Gość: blanka Re: nie mam znajomych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 13:17
      Wiecie, że nie trzeba być w obcym mieście, kraju aby być samotnym.Czasem czuje,
      że wśród znajomych ludzi jestem samotna, nierozumiana, zepchnięta na dalszy
      tor...Wystarczyły nam (ludziom z LO)2 lata aby z grupy najbardziej zgranych
      ludzi stać się obcymi sobie osobami, wymieniającymi tylko krótkie "cześć, co u
      ciebie?" na powitanie, a i tak nikogo w rzeczywistości nie obchodzi co się u
      Ciebie dzieje. Mimo wszystko :).
      • Gość: yorg Re: nie mam znajomych IP: *.crowley.pl 07.09.04, 14:03
        każdy na swój sposób jest samotny
        ech!!!
        • zabieganab Re: nie mam znajomych 07.09.04, 14:09
          Gość portalu: yorg napisał(a):

> każdy na swój sposób jest samotny
          > ech!!!

cos w tym jest! Ale nalezy z tym uczuciem w sobie "walczyc" i zawsze być
          pozytywnie nastawionym do życia! :-))
          • Gość: yorg Re: nie mam znajomych IP: *.crowley.pl 07.09.04, 14:27
            jak walczyć?
            • zabieganab Re: nie mam znajomych 07.09.04, 14:36
              nie siedzieć tylko przed TV czy kompem, iść do ludzi, zapisać się na kurs
              tańca... chodzić na miejsckie imprezy - to wszytsko wymaga wiiiiiielu chęci i
              sił!Ale - mówię to z własnego doświadczenia - przynosi super efekty! :-)
              • Gość: yorg Re: nie mam znajomych IP: *.crowley.pl 07.09.04, 14:43
                dobra rada ale nie w moim wieku.
                • saba-dor Re: nie mam znajomych 07.09.04, 16:21
                  zgadzam sie calkowicie z moja poprzedniczka.to jest dobre w kazdym wieku
                  Niestety trzeba wykrzesac z siebie troche werwy,pomyslec co chcialbym robic ,co
                  sprawiloby mi przyjemnosc i wtedy pomyslec ,w jaki sposob sie za to
                  zabracWszystko zalezy od nastawienia i hceci Wiem po sobie ,ze niemozliwe
                  staje sie czasem mozliwe.pozdrawiam
                  • Gość: nicolas1981 Re: nie mam znajomych IP: *.w193-249.abo.wanadoo.fr 07.09.04, 18:17
                    Nie ma sprawy
                    • saba-dor Re: nie mam znajomych 07.09.04, 20:27
                      to nie bylo do Ciebie nicolas ,sorry
                      • nicolas1981 Re: nie mam znajomych 08.09.04, 09:27
                        spoko caly czas sie opalam w Paryzu
                        troche sytuacje wyklaruje
                        nie jestem sam w wwie
                        mam na prawde dobrego kolega w Polsce w wwie z kim pare razy bylem w Tygmoncie,
                        mam jakas kolezanke ktora zaczyna doktorat w wwie. Mam jeszcze dwoch znajomi z
                        kim mam te same zainteresowanie. Dodam ze mam jeszcze dwie znajome w wwie (eks
                        dziewczyny) jakas inna nie daje mi znac...Kto jeszcze?Widze jakas kolezanke tez
                        z UW. Czyli sam nie jestem ale chce poznac inne osoby BO JESTEM STRZELCEM i
                        potrzebuje poznac inne osoby.
                        Nicolas
                  • zabieganab Re: nie mam znajomych 09.09.04, 14:46
                    czytając twoją wypowiedz, widzę, ze mam do czynienia z mądrym, rozsądnym i
                    myslącym człowiekiem! Super! Pozdrawiam!
                    • nicolas1981 Re: nie mam znajomych 09.09.04, 16:10
                      jak czlowiek sie rozwija, wlasnie dzis sie zastanowialem. Czy czlowiek nie
                      rozwija sie kosztem czegos?
                      Myszle ze tak bo jade do Wawy za 4 tygodni z duza checia ale tez szkoda mi
                      mojej Mamy....
                      Rozwijac moze sam nie wiem co to znaczy moze myle sie i myszle ze moja Mama
                      chce miec spokoj
                      to tez mozliwe, moze za malo o mnie myszle
                      duzo pytan pod znakiem zapytania
                      Nicolas
                      • Gość: yorg Re: nie mam znajomych IP: *.net81-67-158.noos.fr 11.09.04, 16:03
                        spoko
    • slawas007 Re: nie mam znajomych 11.09.04, 00:34
      nicolas1981 napisał:

> to nie ze nie mam ale za malo. Jestem francuzem z pochodzenia Polskiego
      > mieszkam w Wwie od dwoch lat i szukam po prostu znajomych
      jak sie nudzisz pisz na maila
      jak będę przy blaszaku to odpiszę
      • Gość: yorg Re: nie mam znajomych IP: *.w80-12.abo.wanadoo.fr 13.09.04, 11:25
        zobaczymy
        • Gość: yorg Re: nie mam znajomych IP: *.crowley.pl 13.09.04, 12:41
          a kto się podszywa pod mojego Nicka, czy to tak ładnie?
          pozdrawiam
          • Gość: nicolas Re: nie mam znajomych IP: *.w80-12.abo.wanadoo.fr 15.09.04, 16:51
            nie ja na pewno
            Moj forum zmarl?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka