Dodaj do ulubionych

Ostatnie "Takie tango"

20.10.14, 11:47
Wczoraj wieczorem Polsat retransmitował ostatni koncert Budki Suflera.Koncert odbył się w Spodku w Katowicach.
Tak wyszło,że mimo iż z Lublina a ja drzewiej niedaleko ,nigdy nie widziałam Ich "na żywo".

Pewnie,że żal...
Pozostały płyty:)
Obserwuj wątek
    • urszulka_ma Re: Ostatnie "Takie tango" 26.10.14, 13:42

miałam niewątpliwą okazję słuchać ich kilka razy na żywo
      wspaniałe koncerty, wspaniale się bawiłam
      wybrałam się również na koncert synów Cugowskiego - "Braci"
      chciałam porównać głosy synów i ojca...
      ciekawie śpiewają, owszem, ale jednak Budka Suflera jest zespołem mojej młodości
      i kilka ich sztandarowych utworów niezmiennie zostaje w moim spisie piosenek ulubionych

• halina501 Re: może spotkamy się... 08.11.14, 17:58
          Nie znałam tego utworu.
          Popłynęłam tam gdzie w miejscu stoi czas...
      • kanuk Re: Ostatnie "Takie tango" 18.11.14, 16:10
        zawsze mozna posluchac tanga przy swietle ksiezyca.
        www.youtube.com/watch?v=B0urXPA2i4c
        • urszulka_ma Re: Ostatnie "Takie tango" 26.11.14, 09:18
          kanuk napisał:

> zawsze mozna posluchac tanga przy swietle ksiezyca.
          > www.youtube.com/watch?v=B0urXPA2i4c

przy świetle księżyca taką muzykę nie da się spokojnie słuchać
          nogi same się ruszają:) jedno z moich ulubionych...

• halina501 Re: Ostatnie "Takie tango" 02.12.14, 12:24
            W roli głównej mój ulubiony aktor:)
              • halina501 Re: Ostatnie "Takie tango" 09.12.14, 20:22
                Ach,ten Antonio...
                Lubię oglądać "Taniec z gwiazdami" i nie mogę wyjść z podziwu,że niektóre gwiazdy(nie wszystkie oczywiście):)
                tak wspaniale tańczą,jakby byli zawodowymi tancerzami i taniec trenowali latami.
                • urszulka_ma Re: Ostatnie "Takie tango" 21.12.14, 23:59
                  trenują dużo..
                  efekt końcowy jest potem wypracowany:)
                  • halina501 Re: Ostatnie "Takie tango" 31.12.14, 09:37
                    Tak.W końcowych odcinkach wszystko wygląda lekko i zwiewnie.
                    Nie widać siniaków i przelanego potu.
                    W końcu o to chodzi:)
                      • halina501 Re: Ostatnie "Takie tango" 03.01.15, 10:14
                        Hmmmm...chwytam,chwytam,gdzie jest jakiś partner!!!;)
                        • urszulka_ma Re: Ostatnie "Takie tango" 14.01.15, 19:18

partnerów jak na lekarstwo...pochowali się gdzieś:)
                          • halina501 Re: Ostatnie "Takie tango" 20.01.15, 17:08
                            Pewnie wolą siedzieć.Jeść,pić,lulki palić;))
                            • kanuk Re: Ostatnie "Takie tango" 21.01.15, 00:05
                              www.youtube.com/watch?v=tnTkti-mdnI&list=PLSuT6RmB_B9j9LeMwUKmhB0fm2M4QWkFb
                              • halina501 Re: Ostatnie "Takie tango" 24.01.15, 15:42
                                mapa.nocowanie.pl/zulice/zdjecia/
                                • halina501 Re: Ostatnie "Takie tango" 24.01.15, 15:47
                                  Zobacz Drogi Kanuku jakie piękne są krajobrazy z mojej rodzinnej okolicy.
                                  Może ktoś pokusi się napisać o niej piosenkę:)
                                  • kanuk Re: Ostatnie "Takie tango" 24.01.15, 22:46
                                    Dziekuje Halinko za takie honorowe wyroznienie.
                                    Piekne zdjecia ,sama robilas ? I dzie plus minus te okolice ??
                                    Nie umiem tak wklejac fotografii.
                                    Jak sie naucze to tez ...
                                    • urszulka_ma Re: Ostatnie "Takie tango" 01.02.15, 13:22

piękne okolice, tak:)
                                      moje widoki z balkonu wkleiłam tu:

forum.gazeta.pl/forum/w,16283,156242577,156242577,zima_czy_wiosna_.html
                                      • halina501 Re: Ostatnie "Takie tango" 08.02.15, 11:34
                                        Tyż piknie:)
                                        Urszulko masz takie miejsce na ziemi ,do którego tęsknisz?
                                        • urszulka_ma Re: Ostatnie "Takie tango" 16.02.15, 08:46
                                          halina501 napisała:

> Tyż piknie:)
                                          > Urszulko masz takie miejsce na ziemi ,do którego tęsknisz?

moje miejsce ulubione,
                                          miejsce i domek w którym się urodziłam miałam zawsze blisko siebie
                                          więc nie było mowy o tęsknocie do miejsca...
                                          od trzech lat w tym domu znowu życie trwa
                                          został bardzo przerobiony, cały odnowiony, zmieniony
                                          wygląda jak nowy i mieszka w nim moja księżniczka:)

podobno koty tęsknią do miejsc
                                          ja nie, nie ma miejsca do którego tęsknię

tęsknię za ludźmi, których już nie ma...

• halina501 Re: Ostatnie "Takie tango" 18.02.15, 10:51
                                            Moje dzieciństwo i ludzie,którzy odeszli są nierozłącznie związani właśnie z rodzinną wsią.Może stąd ta nostalgia.
                                    • halina501 Re: Ostatnie "Takie tango" 08.02.15, 11:31
                                      Nie Kanuku.Nie są to moje zdjęcia.
                                      Zrobił je ktoś i zamieścił w internecie.
                                      Tereny te to Grzęda Sokalska.
                                      Wykopaliska archeologiczne dowodzą,że tereny dorzecza górnej Huczwy już w XII-IX wieku przed Chrystusem stanowiły atrakcyjne miejsce dla osadników.
                                      W młodości nie doceniałam tego,że się urodziłam i mieszkam w tak wspaniałych stronach.
                                      Wyjechałam a teraz tęsknię.
                                      • kanuk Re: Ostatnie "Takie tango" 09.02.15, 17:14
                                        Podepre sie netem ,bo nie wiem gdzie jest ta Grzeda Sokalska.
                                        Powroty sa czyms naturalnym ,nawet jesli niemozliwym w tym wypadku.
                                        Bo zmienia sie swiat i nasze smaki tez. Wszystko to w funkcji czasu.
                                        • halina501 Re: Ostatnie "Takie tango" 14.02.15, 18:40
                                          Z tego wynika,ze pozostają jedynie wspomnienia.
                                          Zdjęcia,książki.
                                          Podobno człowiek z wiekiem dziecinnieje.
                                          Pewnie stąd ta tęsknota...
                                          • urszulka_ma Re: Ostatnie "Takie tango" 13.03.15, 21:51
                                            zaczynamy analizować nasze życie, wspominać...
                                            wracać do chwil w których było nam dobrze:)
                                            • halina501 Re: Ostatnie "Takie tango" 14.03.15, 15:37
                                              ..byoł nam dobrze i...młodo:)
                                              • urszulka_ma Re: Ostatnie "Takie tango" 15.03.15, 15:00

odwracają się tęsknoty...

gdy jesteś smarkata marzysz o tym, by być już samodzielną, dorosłą ...
                                                gdy jesteś dorosłą i odpowiedzialną marzysz czasem o beztrosce dzieciństwa:)
                                                • halina501 Re: Ostatnie "Takie tango" 18.05.15, 17:49
                                                  Beztroskie?Pamiętam a i obserwuję otoczenie,najbliższych ,młodych i najmłodszych...
                                                  toż to same problemy mają :)
                                                  • kanuk Re: Ostatnie "Takie tango" 18.05.15, 18:45
                                                    to wszystko bez te elektrony.
                                                    ludzie do wody wpadajo.
                                                    a wieloryby na brzeg.
                                                  • urszulka_ma Re: Ostatnie "Takie tango" 18.05.15, 23:41
                                                    kanuk napisał:

> to wszystko bez te elektrony.
                                                    > ludzie do wody wpadajo.
                                                    > a wieloryby na brzeg.
                                                    >

bardzo trafnie prawisz Kanuku:)

dołożę jeszcze, że bez te impulsy lub ich braki
                                                    ktoś milczy zbyt długo lub ciągle zajęte ma:)
                                                  • urszulka_ma Re: Ostatnie "Takie tango" 18.05.15, 23:38
                                                    halina501 napisała:

> Beztroskie?Pamiętam a i obserwuję otoczenie,najbliższych ,młodych i najmłodszych...
                                                    > toż to same problemy mają :)

tak:) czasami wydają mnie się bardzo śmieszne, te problemy:)
      • halina501 Re: jeszcze jedno "Takie tango" 20.05.15, 15:46
        Pięknie:)
        W piątek finał tańca z gwiazdami.
        Mógłby w końcu zwyciężyć mężczyzna.
        Krzysztof Wieszczek:)
        • halina501 Re: jeszcze jedno "Takie tango" 22.05.15, 22:26
          Wygrał,huraaaaa:)))))
          • urszulka_ma Re: jeszcze jedno "Takie tango" 24.05.15, 11:48
            mówisz i masz!:) Gratulacje!:)

czytałam relację, bo nie oglądałam ostatnio tego programu
            tego aktora też słabo znam, raczej nie oglądam seriali
            w relacjach, pojawiły się już złośliwe komentarze, że Polsat dba o swoje gwiazdy
            nawet w takich dyskusjach wiele osób węszy podstęp
            co się dzieje z tymi ludźmi!
            jeżeli telewidzowie głosowali i tak zdecydowali, to ich wybór:)
            • halina501 Re: jeszcze jedno "Takie tango" 24.05.15, 18:16
              Podobno tvn też "dbał" o swoich.
              Może i teraz tak było,co nie zmienia faktu,że naprawdę hipnotyzował tańcem.No i co za aparycja;)))
              • urszulka_ma Re: jeszcze jedno "Takie tango" 25.05.15, 09:59
                halina501 napisała:

> Podobno tvn też "dbał" o swoich.
                > Może i teraz tak było,co nie zmienia faktu,że naprawdę hipnotyzował tańcem.No i
                > co za aparycja;)))

przystojny powiadasz,
                hmm...muszę pooglądać jakieś relacje:)

w sumie - dlaczego dbanie o swoich postrzegane jest tak negatywnie?
                • halina501 Re: jeszcze jedno "Takie tango" 25.05.15, 16:44
                  Może dlatego,że im równi albo i lepsi od nich mogą się czuć pokrzywdzeni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka