Dodaj do ulubionych

Buty na obcasach: pytanie techniczne

11.02.15, 17:05
Jak, na litość boską, można w tym chodzić w takiej brei na chodnikach??? :>
Generalnie nie stronię od obcasów, jak się wcisnę w kieckę to obowiązkowo..... :P
Ale na takie jak dzisiaj okoliczności przyrody zakupiłam ładne oficerki na grubej podeszwie i śmigam aż miło. A przede mną idzie taka bidula i drobi, drobi w tych kozaczkach na szpileczkach, od lewej do prawej, chwiejnym kroczkiem gejszy, lekko w poślizgi wpadawszy i wychodziwszy z nich o dziwo!.... Aż odruchowo ręce rozłożyłam i łapać chciałam! :D No w każdym razie ominąć z psiną ciężko było..... :>
Obserwuj wątek
    • robert.83 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 17:42
      Obcasy to niekoniecznie od razu szpilki.
      W niektorych okolicznosciach przyrody szpile to nieporozumienie. I mowi to koles, ktory raczej szpilki u kobiet preferuje ;).
      • carol-jordan Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 17:54
        Czyli to nie stereotyp?
        To prawda??? ;) :D
        • robert.83 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 18:37
          Ale coo?:)
          • carol-jordan Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 18:39
            No że kobieta i szpilki to mieszanka wybuchowa....... :D
            • robert.83 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 21:46
              No facet i szpilki to jeszcze bardziej wybuchowa (wybuchowo smiechowa:)).

No wiesz... niektórzy lubią jedno, inni drugie. Ja tam lubię dymorfizm płciowy. Również w ubiorze.
    • mayenna Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 17:56
      Może bidula ma tylko tą jedną wyjściową parę butów i na inne jej nie stać? Może randkę miała i chciała zrobić wrażenie?
      Jak jej wygodnie to co innym do tego? Nie rozumiem tej troski o bliźnich..
      • carol-jordan Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 18:28
        Ja też wielu rzeczy nie rozumiem, ale staram się "je"
        omijać szerokim łukiem.
        I Ciebie namawiam na to samo.
        Zresztą prosiła o to Onyks tak mnie jak i Ciebie.
        Myślę, że skoro to JEJ prywatne forum, należy uszanować tę prośbę.
        Ja w każdym razie zamierzam.
        • mayenna Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 18:43
          To świetnie bo nie napisałam nic co podlega pod motto forum. W Niemczech można nałożyć wór pokutny i saboty, i pies z kulawa noga na ulicy sie nie obejrzy, a u nas jak nie masz odświętnego ubranka na sumę w niedzielę to ci d..pe obrobią.
          I poważnie uważam, że nie każdego stać na oficerki za kilka setek jako kolejne zimowe buty. Znam nawet kilka takich osób.Sama do nich należę, ale to norma jak się ma dzieci i one rosną. Przedkłada się ich buty nad własne. Więc czasem pomyśl, zanim skrytykujesz i opiszesz taka bidulę na forum.
          • carol-jordan Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 18:52
            Te buty były droższe niż całe moje ubranie i smycz z obrożą mojego psa. Wiem, bo akurat obok tej marki mogę sobie tylko pochodzić. Do takich ludzi ja należę.
            "Więc czasem pomyśl, zanim skrytykujesz i opiszesz taką (jak ja) bidulę na forum".

Mam dość Twojej wrogości.
            Dość, bo nic złego Ci nie zrobiłam.
            Nie rozwalaj Onyksowi świetnego miejsca, tylko dlatego, że (cytuję) mnie nie trawisz. :/
            Po prostu nie pisz ze mną.
            • mayenna Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:03
              Zastanawiam się skąd ten cytat - i doszłam: z priva.
              A ponieważ mało tych privów mam to wiem od kogo:)
              Nie zauważyłaś nawet, jak starałam się zakopac topór wojenny, a szkoda:)
              • carol-jordan Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:11
                Cytat jest z forum Samotnych.

Ja do Ciebie na priv nie pisałam i nie zamierzam.
                • mayenna Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:14
                  tak? a możesz dac linka bo nie pamiętam bym publicznie tak napisała.
                  • carol-jordan Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:17
                    Jeśli masz życzenie poszukaj sobie.
                    Szkoda, że sobie nie przypominasz.
                    Ja pamiętam całą nagonkę na mnie.
                    Dziękuję za dalsze roztrząsanie tego tematu.
                    Jak wyżej napisałam, to forum jest za fajne na takie niepotrzebne "kwasy".
                  • ame_belge34 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:18
                    tu sie o butach mówi i wyczynach karkołomnych .... zlitujcie się
                    • kama265 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:23
                      noooo Ame, jak ja Ci dziękuję, bo już zwątpiłam, czy tylko ja widzę że to wątek o treści błahej i ogólnej na temat butów ;)
                      • ame_belge34 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:24
                        załozylam drugi dla odwrócenia uwagi od dywagacji natury moralnej ;)
                        • kama265 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:27
                          ufuf :D
                      • carol-jordan Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:26
                        Taki był mój zamysł.
                        Miało być miło, a wyszło jak zwykle........
                        Przepraszam. :/
                  • czarny.onyks Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 20:04
                    Majenko...po raz kolejny zaczynasz jakieś dziwne nagonki, jątrzenia, i spory....co prowadzi do niemiłych sytuacji...i prania brudów potem...
                    ...nie po to powstało to miejsce...

....po raz kolejny i ostatni proszę.....
                    jeśli tak Cię wkurza Carol...wyszarp, nie pisz...albo zmień forum....
                    • mayenna Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 12.02.15, 09:30
                      Tym razem razi mnie tematyka, nie osoba zakładająca watek - co zresztą widać, jak się przeczyta mój wpis bez uprzedzeń i założeń:)
                      Masz nożyce i mozesz ich użyć. A mnie jest przykro, że nie umiesz ocenić kwestii obiektywnie.
                      • robert.83 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 12.02.15, 10:49
                        Potwierdzam, że można przeczytać ten pierwszy wpis i nie doszukać się w nim żadnego wielkiego halo.

Piszę to nie po to, żeby wybierać strony, tylko po to, żeby pokazać jak odbiera to ktoś zupełnie spoza tematu.
                      • czarny.onyks Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 12.02.15, 21:26
                        jak zwykle...Ty widzisz co innego, ja co innego..:/

ale tak, Ty zawsze musisz mieć rację, to zawsze inni są uprzedzeni, nie potrafią oceniać tak, jak Ty...i tylko Ty zawsze jesteś obiektywna...Twoje zawsze musi być na wierzchu....nie masz nigdy założeń...
                        ....zauważ głosy innych...zauważ, że tylko Ty ciągle czepiasz się Caroli...

.........i tez mi niezmiernie przykro...

nożyczkami się bawić?? to nie przedszkole...komuś nie pasują zasady?
                        forów jak mrówków.......idzie sobie na inne lub następuje ban...
          • kama265 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 18:54
            Mayenno, myślę, że nieco przesadzasz w tych atakach na Carol. Cokolwiek by ona nie napisała, to doszukujesz się w tym jakichś złych intencji. Szczerze mówiąc też mnie dziwi, że ktoś chodzi w szpilkach po takich dziurawych chodnikach i brei śniegowej. Dziiwi mnie to - co nie znaczy, że to KRYTYKUJĘ. A skoro te szpilki to ma być jedyna para butów na zimę, to tym bardziej mnie to DZIWI. Co nie znaczy, że mnie to obchodzi, a tym bardziej nie znaczy, że to krytykuję. I serio myślę, że Carol miała podobne nastawienie.
            "Więc czasem pomyśl, zanim skrytykujesz i opiszesz taka bidulę na forum." - aż mnie korci, żeby Tobie zaproponować dokładnie to samo .....
            • mayenna Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:05
              A zauwazyłas , że ona w moich postach widzi dokładnie to samo?
              Ja reaguje na nieliczne jej wypowiedzi, ona znacznie częściej na moje:)
              • kama265 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:13
                no szczerze mówiąc - nie. ale nie chcę tego ciągnąć, po prostu rzuciło mi się w oczy, że zwykle Ty komentujesz jej posty w taki sposób. Przyznam się, że statystyki żadnej nie prowadzę i możliwe, że jest to moje odczucie tylko
            • mayenna Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:12
              Alez ja się zastanawiam i wiem jak łatwo kogos osadzić po pozorach. Mnie to na tym forum przez Carol, Blue i kilka innych nicków spotkało więc wiem o czym mówię.
              Może Carol ma takie nastawienie, ale osobs o której pisz emoż emieć inne i ma prawo chodzić sobie w czym chce jeśli nikomu nie wadzi. Co Carol do tego, że kobieta zasuwa na obcasach? O tym mówię: o wkraczaniu wp[rzestrzeń innej osoby, pisaniu o tym na forum. Nie rozumiem celowości roztrząsana takich spraw. Ale chętnie poznam motywację bo może to coś zmieni.Boi jako żywo nie rozumiem....
              I z całym szacunkiem, ale nie pamiętam abyś kiedykolwiek załozyła watek poięcony analizie zachowań obcych sobie ludzi i to takich które ciebie nie dotuyczą. To jak analizujemy kogoś, to chciałabym pojąć tę kwestię. Bez urazy i złych intencji bop takowych nie mam.

• kama265 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:19
                no spoko, ale dla mnie to nie jest tak, że ona wkracza w czyjąś przestrzeń ;) nie mówi, że Basia Kowalska jest głupia i zobaczcie jak idioycznie się kiwa na obcasach <tu wklejone zdjęcie>
                to chyba nie miała być niczyja analiza kogoś a zajawka - temat - do wypowiadania się - i nie - nie na temat tej panio chodzącej ale ogólnie, obcasów w zimie.
                No ale to jest moja interpretacja, Ty masz swoją, a możliwe, że ja nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem
              • carol-jordan Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:21
                "To jak analizujemy kogoś, to chciałabym pojąć tę kwestię. Bez urazy i złych inte
                > ncji bop takowych nie mam. "

Może wystarczy sobie przypomnieć analizę, jaką zrobiłaś koledze Gwenowi na Samotnych.
                Ja chciałam zażartować. Nie znam tej kobiety i Ty jej nie znasz. To wszystko co mam do powiedzenia.
    • margott70 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 18:53
      A widzisz są tacy( a raczej takie),które na obcasach czują się jak w kapciach i zwyczajnie na płaskim nie potrafią
      • kama265 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 18:55
        wiem, mam taką znajomą! jak ja Was podziwiam, normalnie szok :D
        • margott70 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 18:57
          Tu nie ma co podziwiać, lata treningu zrobiły swoje;)
          • kama265 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:03
            eee, ja jakoś nie potrafię się wyrenować ;)
            • margott70 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:12
              Bo nieregularnie trenujesz;)Tylko konsekwencja moja droga, tylko konsekwencja;)
              • kama265 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:24
                och, Margot, ja wieeeem. Brak konsekwencji to główny i dominujący rys mojego charakteru ;) :D
                • witamina_b12 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 12.02.15, 09:16
                  u mnie jeszcze do braku konsekwencji dochodzi słaba silna wola ;)
                  • kama265 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 12.02.15, 10:28
                    ooo, no też to mam. To jakby pochodna jest :D
            • ame_belge34 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 19:12
              ja ta pania na szpilkach rozumiem, do zeszłego roku, tylko w takich biegałam, ale przyszla kryska na matyska i ortopeda pozwolił tylko na świateczne występy tudzież ku radości chlopa czasem :-D
    • arogancka_agrafka Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 21:02
      A bidulka w kolankach ugięta była ?
      Ja w takich przypadkach dzwonię na pogotowie ortopedyczne ;)
      • ame_belge34 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 21:06
        jak usta silikonem wypełnione to moze trzeba po weterynarza, bo to kaczucha pełną gębą :-D
        • arogancka_agrafka Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 21:14
          ame_belge34 napisała:

> jak usta silikonem wypełnione to moze trzeba po weterynarza, bo to kaczucha peł
          > ną gębą :-D

Jeśli cycki też to dzwonie na lotnisko, albowiem one ponoć w samolocie wybuchają ;)))
          • ame_belge34 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 11.02.15, 21:15
            a nie po saperów, oni sa od niewybuchów :-D albo wybuchów
          • kama265 Re: Buty na obcasach: pytanie techniczne 12.02.15, 10:53
            zazdrośnice ;)
            :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka