Dodaj do ulubionych

Zmienię Cię

21.02.15, 19:52
Skąd się bierze u ludzi potrzeba zmieniania na siłę innych, przekonywania na siłę do własnego punktu widzenia, odbierania świata.
Czy to takie trudne, aby przyjąć, że się różnimy, inne rzeczy nas cieszą, smucą, do innych rzeczy dążymy.
Obserwuj wątek
    • szarlotka_ja Re: Zmienię Cię 21.02.15, 19:59
      Właśnie... też mnie to zastanawia. I nie umiem tego pojąć.
    • orzech69 Re: Zmienię Cię 21.02.15, 20:11
      a tak konkretniej do kogo pijesz ?
      Ja tam nikogo do niczego nie chce przekonywać z wyjątkiem posiadania broni.
      Ciekawi mnie tylko jak inni ludzie widza świat.
      • ame_belge34 Re: Zmienię Cię 21.02.15, 20:12
        Jak się ma 20 lat to jeszcze i moze kogoś mozna zmienić, ale jak się jest dojrzałym, jak nasze grono forumowe, to juz tylko akceptacja do kości pozostaje.
        • carol-jordan Re: Zmienię Cię 21.02.15, 20:17
          Jeśli się nie krzywdzi innych, to co komu szkodzi, jakie kto ma poglądy?
        • to_ja_pisze Re: Zmienię Cię 21.02.15, 20:42
          Tylko, że ludzie często nie potrafią zaakceptować odmienności.
          • carol-jordan Re: Zmienię Cię 21.02.15, 20:46
            Ja nie mam z tym problemu.
            Ale wiele razy się z tym spotkałam.
            Mam kolegę "innego" koloru skóry.
            Dotknęło go wiele złego...
      • to_ja_pisze Re: Zmienię Cię 21.02.15, 20:37
        Tak ogólnie sobie dywaguję o zjawisku.
    • witrood Re: Zmienię Cię 21.02.15, 20:16
      Takie coś to się kończy z wiekiem studenckim chyba (wtedy człowiek czuje się najmądrzejszy, bo wielu mądrości się nasłuchał, po czym twardo ląduje na tylnej części ciała). Później dogmat o własnej nieomylności powinien chyba jakoś zanikać. ;)
      • to_ja_pisze Re: Zmienię Cię 21.02.15, 20:39
        No, a co z kobietami, które już dawno po studiach i chcą chłopa dostosować do życia w rodzinie?

Nie miałeś jechać do Łodzi?
        • ame_belge34 Re: Zmienię Cię 21.02.15, 20:41
          do życia w rodzinie jak bedzie chcial to sam sie dostosuje, ale jak chcą go zmienić na swoją modłę to już gorzej :/
          • to_ja_pisze Re: Zmienię Cię 21.02.15, 20:44
            W ogóle takie rzeczy to mogą wypalić jak ktoś jest naprawdę bardzo młody to może rokować, ale zmieniać kogoś po 30-stce, totalne nieporozumienie.
            • witrood Re: Zmienię Cię 21.02.15, 20:49
              Przed 30 też nie można. Jakim niby prawem? Zmieniać można siebie, a wychowywać dziecko.
              • to_ja_pisze Re: Zmienię Cię 21.02.15, 21:01
                Co do zasady zgadzam się z tobą.

Zakładając taki scenariusz, że poznaje się para młodych ludzi i jedna strona jest nieco nieogarnięta, a druga chce ją trochę popchać do pozytywnych zmian to pewnie zadziała.
        • witrood Re: Zmienię Cię 21.02.15, 20:48
          Jutro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka