Dodaj do ulubionych

Do posiadaczy kotek...

16.03.15, 19:29
Jak długo trwa ruja u kotki?
Mój nowy nabytek aktualnie poczuła marzec i usiłuje przekonać psa do amorów. Psica nie jest szczęśliwa, że jej sie kot ładuje do wyrka. A ta nie ustaje w wysiłkach przekonania jej że, ani płeć wspólna, ani różnica gatunkowa nie stanowią przeszkody w sparowaniu. Oszaleję za chwilę bo te namiętne pomruki trwają już drugi dzień i noc...
Ile to jeszcze może trwać?
Obserwuj wątek
    • silencjariusz Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 19:36
      Masz kota? Wrzuć fotki.:)
      • mayenna Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 19:50
        silencjariusz napisał:

> Masz kota? Wrzuć fotki.:)
        Na maila ci mogę wysłać, łącznie z dokumentacją uwodzenia psa:)
        • silencjariusz Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 19:56
          To jednak podziękuję. Gdyby chodziło o instrukcję na temat odstraszania psów...To co innego.;)
          • mayenna Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 19:59
            silencjariusz napisał:

> To jednak podziękuję. Gdyby chodziło o instrukcję na temat odstraszania psów...
            > To co innego.;)
            Jak mi napiszesz instrukcje jak wstawić zdjęcie z komputera to wrzucę. Po prostu nie potrafię.
            • silencjariusz Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 20:08
              Wrzucasz fotkę na np. gazetowe fotoforum. Potem prawym przyciskiem myszki klikasz i zaznaczasz kopiuj adres obrazka, następnie korzystając z funkcji IMG na tym forum wklejasz adres obrazka, robisz podgląd wiadomości (żeby się upewnić, że wszystko działa) i wysyłasz wiadomość.
              Może ktoś lepiej potrafi tłumaczyć. Bo mi to chyba kiepsko wyszło.;)
              • mayenna Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 20:21
                silencjariusz napisał:

> Wrzucasz fotkę na np. gazetowe fotoforum. Potem prawym przyciskiem myszki klika
                > sz i zaznaczasz kopiuj adres obrazka, następnie korzystając z funkcji IMG na ty
                > m forum wklejasz adres obrazka, robisz podgląd wiadomości (żeby się upewnić, że
                > wszystko działa) i wysyłasz wiadomość.
                > Może ktoś lepiej potrafi tłumaczyć. Bo mi to chyba kiepsko wyszło.;)
                https://lh3.googleusercontent.com/-pDuyTjStUaE/VQcpPdkH2GI/AAAAAAAAAKw/3poAzHgZ4GE/w378-h503/20150305_120907.jpg
                Bardzo dobrze tłumaczysz:)
                • silencjariusz Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 20:25
                  Ładna bestyjka. A czemu zdecydowałaś się na dorosłego kota a nie na małego kociaka?
                  • mayenna Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 20:48
                    silencjariusz napisał:

> Ładna bestyjka. A czemu zdecydowałaś się na dorosłego kota a nie na małego koci
                    > aka?
                    Nie miała domu jak ją znaleziono chorą i pokiereszowaną.
                    • silencjariusz Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 20:52
                      To wyjaśnia czemu jest taka chuda. A pies nie protestował? Nie jest zazdrosny o kota? No i jak kot zareagował na psa?
                      • mayenna Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 22:23
                        Juz ją trochę odpasłam, ale teraz straciła apetyt:)
                • witamina_b12 Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 21:38
                  ale fajna kolorowa mordka :)
                  pewnie ze dwa tygodnie to trwa...
                  może jakeis tabletki na tą ruje można jej dać?

• tdf-888 Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 21:50
      tydzień...
      i tak co miesiąc, więc szykuj 250zł na sterylizację, no chyba że masz twarde serce...
      ja sezon przetrzymałem i zimą to załatwiłem
      • szarlotka_ja Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 21:54
        250 zł?
        Drogo :)
        U mnie na prowincji 140 zł za wszystko, łącznie z antybiotykiem po zabiegu ;)
    • szarlotka_ja Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 21:52
      U mojej to trwa i trwa i trwa, w nieskończoność, mam wrażenie :>
      A tak na serio tydzień do dwóch. Kocica od trzech lat ma tabletki i przechodzi łagodniej. Ta druga jest po sterylizacji i jest OK. Polecam sterylizację kotki :)

• kama265 Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 22:01
      idź do veta, da jej tabsy a po dóch - trzech tyg sterylka. około 150 zł pewnie kosztuje, teraz dużo gmin robi promocje, no bo sezon ...
      • mayenna Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 22:21
        To jest półroczny kot - można ją wysterylizować? bo rożnie mi tu mówią o komplikacjach.
        Pies chce się z nią bawić, ale ta woli hm... wiadomo co. Ogólnie sunia uznała, że kot ma lepiej i ona tez zostanie w związku z tym kotem: włazi pod kanapę do kota, zwiedziła kuwetę, wyżera żarcie kocie bo zdecydowanie lepsze niż w jej misce i jak ktoś kotę głaszcze to pies tez jest i się dopomina o pieszczoty. Gania kota bezlitośnie ze swojego spania. Kotka najpierw siedziała pod szafa, potem pod wanna a teraz froteruje podłogi brzuchem i już sypia na kanapie, ale nie pozwala się nosić i brać na ręce.
        Nie zniosę kolejnego takiego cyrku. Pies nie lubi być podrywany i te pomruki zalotne od świtu....
        • kama265 Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 22:38
          można już ją wysterylizować, tylko, że w rui żaden vet tego nie zrobi (nie powinien), bo to wszstko ma ukrwione i bardzo kruche naczynia. Więc powinni jej dać tabsy na wyciszenie rui, poczekać ze dwa-trzy tyg i ciąć, Mayenko, nie ma na co czekać, naprawdę
        • kama265 Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 22:42
          a moja psica też wyjada kotu żarcie, zresztą kot uwielbia psie chrupy, kochają się, polegują razem, wściekają się razem i gonią po chałupie jakby stado słoni latało :) aż się wzruszam jak na to patrzę :)
          • szarlotka_ja Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 22:45
            Moje też ze wspólnej miski posiłki spożywają :D
            I mega wzruszające jest jak są wszyscy ze sobą zżyci :). Pies nie da kota tknąć, zaś koty bronią psa po kociemu ;)
            A najśmieszniejsze jest jak są wszystkie o siebie zazdrosne :). Jak bierzesz na kolana to wszystkich, łącznie z 30 kilogramowym psem :D
            • kama265 Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 22:50
              dokłądnie :D psica mi siedzi na piersiach a kot na kolanach :D
            • kama265 Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 22:50
              a w łóżku psica po prawej a kot po lewej stronie :D
              • szarlotka_ja Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 22:52
                A, nie. To ja do łóżka zwierząt nie wpuszczam ;)
                A z psem, choć go bardzo kocham to nie zasnę w tym samym pokoju ;).
                • kama265 Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 22:56
                  a nie, bo Ty mojej psicy nie widziałaś ;) ona waży całe 3 kilo, jest śnieżnobiała, pachnąca i księżniczkowata :D to nie jest prawdziwy pies :D
                  • szarlotka_ja Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 22:58
                    Hehe, mimo to bym nie wpuściła :P
                    • kama265 Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 23:00
                      co Ty, wpuściłabyś. Ona pachnie moimi perfumami i jest absolutnie higieniczna. ma warkocz i w ogóle ;)
                      • szarlotka_ja Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 23:03
                        Nie, jestem pewna, że nie :)
                        Jestem po traumatycznych przeżyciach kiedy to o mało nie zjadł mnie własny pies, który ze mną spał, więc sama rozumiesz... niby było dawno ale w psychice siedzi ;)
                        • kama265 Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 23:05
                          ale wiesz, ona jest maciupka, słodziutka i w ogóle, muchy by nie skrzywdziła
                          może kiedyś zobaczysz ;)
                          ale rozumiem, traumy siedzą w człowieku głęboko ....
                          • szarlotka_ja Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 23:08
                            Hehe, tamten piesek też był malutki i słodziutki i w ogóle do tulenia i całowania a wyszło jak wyszło ;)
                            • kama265 Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 23:11
                              ożesz.... Ty mnie Szarlotko nie strasz :D
                              • szarlotka_ja Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 23:13
                                Nie no, nie straszę ;)
                                Ty jesteś dorosła, ja byłam dużo mniejsza wtedy :)
                                • kama265 Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 23:17
                                  :) ufuf :D
                        • silencjariusz Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 23:22
                          Zawsze powtarzam, że pies choćby i pachnący perfumami, absolutnie higieniczny, z warkoczem i w ogóle to jednak zwierz, któremu nigdy nie wiadomo co do głowy strzeli.
                          • witamina_b12 Re: Do posiadaczy kotek... 16.03.15, 23:23
                            człowiek to też zwierz też nie wiadomo co mu strzeli w sumie... i kiedy...
                            • kama265 Re: Do posiadaczy kotek... 17.03.15, 08:52
                              dokładnie, no i człowiek jednak ma większe możliwości ....
                            • szarlotka_ja Re: Do posiadaczy kotek... 17.03.15, 19:46
                              Człowiek to człowiek, a dziecko to dziecko. I choćby nie wiem jaki pies był to jednak dzieciaka nie powinien tknąć :P
                        • facet699 Re: Do posiadaczy kotek... 17.03.15, 07:07
                          własny pies Cie pogryzł podczas snu? Trzeba było go karmić ;)
                          • szarlotka_ja Re: Do posiadaczy kotek... 17.03.15, 19:48
                            Łeee... zero współczucia na tym forumie normalnie :P :P :P
                            • facet699 Re: Do posiadaczy kotek... 17.03.15, 20:07
                              ależ współczuję tylko moją ciekawość wzbudziłaś tą historią bo to raczej nie za częste

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka