Dodaj do ulubionych

payback i inne programy lojalnościowe

18.03.15, 16:16
znacie, macie, uczestniczycie?
O ten payback to często się pytają... ale zupełnie to do mnie nie przemawia... wzięłam nawet ostatnio taką kartę... chciałam zarejestrować ale tam i adres chcą i inne dane... będą jakieś analizy rynku na mnie robić hmmm...
ktoś coś kiedyś dostał sensownego za te punkty?
Obserwuj wątek
    • margott70 Re: payback i inne programy lojalnościowe 18.03.15, 16:33
      Z paybacka korzystam głównie wymieniając na bony. Czekam aż się uzbiera odpowiednia ilość punktów i mam 50 zł na zakupy.Raz zamówiłam synowi na słuchawki, był zadowolony:-)
    • robert.83 Re: payback i inne programy lojalnościowe 18.03.15, 16:36

Ktoś coś na pewno dostał.
      Kumpel mówi, że co najmniej raz w roku idzie za to do kina za free.
      Drugi kumpel dostał wagę łazienkową.

Ja to kiedyś wziąłem ale wyrzuciłem w diabły. Okazało się, że aby dostać myszkę i klawiaturę (razem warte może 150 pln) musiałbym wydać w empiku... 26 tys pln.
      Jeszcze na studiach na marketingu omawialiśmy przypadki programów lojalnościowych koncernów paliwowych i wyszło na to, że znaczna większość z uczestników nigdy nic nie dostała i że przelicznik jest porażająco słaby.
      Teraz jest chyba tak, że przeliczniki nadal są beznadziejne, ale uczestniczące firmy robią promocje które premiują wybrane produkty w wybranym czasie. Jak dla mnie efekt jest taki, że jesteś wysterowywana na kolejne zakupy/wydatki, które mają Ci pomóc "oszczędzić".

Up to You. Jak tankujesz czołg, kupujesz kawę w uczestniczącej sieci, zakupy w uczestniczącej sieci itp... to zapewne coś dostaniesz. Ciekawe tylko, czy nie będziesz do tego naginać swoich rzeczywistych potrzeb zakupowych...
    • maruda2 Re: payback i inne programy lojalnościowe 18.03.15, 17:08
      Kiedyś jedna z sieci komórkowych dawała możliwość zbierania punktów. Zamieniłam je na bilety do kina i srebrny zegarek. Z zegarka jestem ogromnie zadowolona i noszę go tej pory.
      Mam jeszcze kartę do tesco. Ale tutaj ewidentnie widać sterowanie klientem, o którym napisał Robert.
      • tdf-888 Re: payback i inne programy lojalnościowe 18.03.15, 18:00
        kiedyś na lotosie na noże uzbierałem.. gdyby jeszcze tak kroiły jak wyglądają...
        a w tesco koło mnie jak nowe startowało, to niezłe promo robili, byleby clubcard założyć:
        przykładowo promocja na paprykę i inne takie (połowa ceny przekreślonej) ale tylko dla posiadaczy karty. no i nie ma wyjścia, jak towar juz w koszyku, przecież nie będę przepłacał w imię idei.
    • szarlotka_ja Re: payback i inne programy lojalnościowe 18.03.15, 20:35
      Paybacka akurat nie mam, ale mam całe mnóstwo kart, które wzięłam dla świętego spokoju, w różnych sklepach, aptekach i na stacjach benzynowych. Oczywiście, że z nich nie korzystam :)
    • jovian Re: payback i inne programy lojalnościowe 18.03.15, 20:52
      Mam dwie, payback kiedyś mi dali na stacji a ponieważ i tak tam tankuję więc czemu nie, już parę drobiazgów za te punkty sobie wziąłem. A druga jest ze sklepu z winami i też używam - ta to mnie wpędzi w alkoholizm chyba. :D
      • mayenna Re: payback i inne programy lojalnościowe 19.03.15, 07:46
        Możemy ci pomóc w rozwiązaniu tego problemu:)
        • ame_belge34 Re: payback i inne programy lojalnościowe 19.03.15, 08:52
          payback mam, udłąo się kilka razy doi kina pojsc za free, ale najczesciej korzystam z darmowych kaw w róznych sieciach z uzbieranych stempelków, kupionych ksiazek w matrasie itd.
    • urko70 Re: payback i inne programy lojalnościowe 08.12.15, 21:52
      witamina_b12 napisała:

> znacie, macie, uczestniczycie?
      Tak, tak, tak.

Na niezacytowane ostatnie też TAK.
      :)
    • agnes_gray Re: payback i inne programy lojalnościowe 09.12.15, 20:04
      Tak, mam payback, ale zawsze przekazuję punkty na Pajacyka albo Fundację TVN. Jeśli ktoś, kto potrzebuje, może skorzystać na moim robieniu zakupów, to czemu nie pomóc.
      (tak, wiem, że w fundacjach są też wypłacane wynagrodzenia zarządu itp itd)
      • agnes_gray Re: payback i inne programy lojalnościowe 09.12.15, 20:13
        aha, i nie kupuję nic specjalnie, żeby dostać dodatkowe punkty, ale zwykle coś tam się tych punktów uzbiera, głównie przy okazji tankowania.
    • zahuhany300 Re: payback i inne programy lojalnościowe 29.05.16, 13:16
      a ma ktoś z was kartę premium plus? opłaca się to? bo pani w sklepie namawiała mnie żeby sobie założyć, a mam wypchaną już kartę i nie wiem czy warto :p
      • napijsie Re: payback i inne programy lojalnościowe 30.05.16, 11:39
        Pierwsze słyszę - wszystko zależy od tego jak szybko się zdobywa punkty i jakie sa nagrody...
      • issilaa Re: payback i inne programy lojalnościowe 30.05.16, 12:26
        Premium to to programpremium.pl? O co chodzi w tym, że jeżeli jesteś zainteresowany nagrodą, której nie zamieścili w katologu to mogą ją dostarczyć?
        • zahuhany300 Re: payback i inne programy lojalnościowe 30.05.16, 13:16
          pewnie nie chodzi o wszystko o czym sobie wymarzysz tylko o czymś realnym, ale jak mogą ci zapewnić skok ze spadochronem albo lot szybowcem ;)
    • elenalena Re: payback i inne programy lojalnościowe 10.10.17, 19:55
      tak, lubię takie programy i widzę, że wiele branż je wprowadza; ja nawet jak wyjeżdżam do pracy z opiekunkawniemczech.eu to uczestniczę w takim programie asy euroklasy - premiują długie wyjazdy dodatkowymi euro ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka