15.09.04, 13:56
Pewnie, już nie raz ten wątek był poruszany, a proszę napiszcie mi moje
Kochane (lub podciągnijcie wątek na temat zymafluoru do góry) czy podajecie
swoim dzieciaczkom ten preparat? Słyszałam tak wiele rozbieżnych opinii na
ten temat, że sama nie wiem co robić...
ściskam
Edyta
Obserwuj wątek
    • monika_lwo Re: zymafluor 15.09.04, 14:32
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20440&w=13987191
      • barbamama Re: zymafluor 16.09.04, 18:47
        Powiem tak , kupiłam Ali jak miała ok roku- aby był w razie czego, nie dostała
        ani jednej kropelki, Zuzia również- dziewczyny chodza już regularnie do
        stomatologa- na lakierownie, Ala juz miała lakowane zeby trzonowe "6". Pani
        doktor jest pełna podziwu, maja mocne i zdrowe zeby (napewno nie po rodzicach:
        ja już nie mam "6" i trzech "7"- to o czyms swiadczy,Olo tez ma problemy),
        słodyczy nie załowalismy dzieciom - problem to u nas duzy !!! Za to codziennie
        myjemy porzadnie ja jeszcze zuzce poprawiam.
        A zymafluor wczoraj wyrzuciłam bo ron=biłam porządek w lekach i był
        przeterminowany, wg mnie nie jest potrzebny.
        • dz_joanna Re: zymafluor 16.09.04, 21:55
          Rozmawiałam na ten temat z pediatrą i stomatologiem. Pediatra zostawia decyzję
          rodzicom, bo słyszy sprzeczne informacje. Z kolei stomatolog twierdzi, że
          stomatolodzy na całym (cywilizowanym) świecie odradzają podawanie fluoru, bo na
          zęby niewiele pomaga, jest w paście, wodzie, a jest w nadmiarze szkodliwy dla
          kości. Dodam jeszcze, że moja córa miała podawany Zymafluor i przed zepsutymi
          ząbkami jej to nie uratowało :-(
          • monika_lwo Re: zymafluor 17.09.04, 09:56
            Ja myślę, ze mojego syna uratowało to jednak przed próchnicą. Do tej pory je
            dużo słodyczy i ani jednego ubutku:-) W legionowie w wodzie fluoru nie ma.
            Myślę, że warto się dowiedzieć jak to jest w Waszych miastach i dopiero
            postanowić. Małej też będę go podawać, ale jak będZie miała ok. półtora roku.
            • daaisy1 jak zwykle niezawodne! 20.09.04, 14:14
              Dziękuję Wam Kochane za rady! jak zwykle jesteście niezawodne!
              Pozdrawiam gorąco
              Edyta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka