Dodaj do ulubionych

Pastucha na krowy sąsiada

05.02.16, 15:55
Witajcie,
mam nietypowe pytanie mój sąsiad ma bydło - DZIKIE! Nie no żartuje, ale mam problem z jego krowami. Nie jestem rolnikiem (pochodzę z miasta), ale on tak. Mąż boisko dla dzieci za domem, a mój sąsiad obok wypasa bydło na łące. Niestety te cholery cały czas przechodzą, albo się zrywają z łańcucha. Sami rozumiecie, że boje się o dzieci. Na wiosnę planuje z mężem pozbyć się problemu, bo sąsiad niestety nie reaguje na nasze prośby. Myślałem o pastuchu elektrycznym. Jest tu na forum jakiś znajomy elektryk, bo znalazłam pewien zestaw, ale nie wiemy czy będzie dobry w tym przypadku?
www.hodowlany.pl/i1230_Zestaw_pastuch_elektrycznego_do_ochrony_upraw_SEC_Advance_1000_z_linka_stalowa.html
Obserwuj wątek
    • candy852 Re: Pastucha na krowy sąsiada 10.02.16, 11:25
      Bardzo dobry wybór! Sam osobiście kupiłem u nich zestaw pastucha i elementów. Ale wolałem zadzwonić i wytłumaczyć co i jak jaki teren i wogóle oni doradzą jaki najlepszy i ile poziomów będzie potrzeba. ALe sądze że ten elektryzator będzie w porządku.
      • tolazet Re: Pastucha na krowy sąsiada 10.02.16, 13:28
        Tak właśnie zrobiłam. Zadzwoniłem i doradzili mi 2 poziomy linki stalowej, słupki i odpowiedni elektryzator www.pastuchy.pl/i744_Mocny_pastuch_dla_bydla_i_dzikich_zwierzat_Chapron_SEC10000_5J.html. Niedawno przyszedł do nas zestaw kurierem. Okazało się, że nasza rodzina z innej wioski też od nich bierze i mają taki sam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka